Ja pijem 3u1 normalno, jednu -dvije dnevno. Inače pijem tursku bez mlijeka i šećera, u trudnoći ovu s dosta mlijeka i ne smatram to problemom jer u ovoj fazi bebinog razvoja kad je sve formirano, a ja piškim svakih 20 minuta, mislim da se takva mliječna kava ne zadržava u tijelu, pogotovo kod mene koja sam navikla na litre crne. Ovu pijem samo zbog okusa i navike, ne osjetim nikakav efekt.
Pupo24 ja vjerujem da ste uz mirovanje sigurne do dubokih tjedana, ipak još nisi blizu 2.5, a ako to i dođe uvijek si sigurnija s blizanackom trudnoćom kod njih 😌
Crox nemam iskustva s tim, ali privuklo me ovo za pregled dan nakon pregleda. Želim vam svima reci da ako imate los osjećaj ili strah, idite na hitnu. Nije ni stres dobar za dijete. Ja sam ujutro bila na savršenom pregledu, navečer prokrvarila i završila u bolnici, situacija koja ujutro nije mogla biti vidljiva. Samo slušajte svoju intuiciju, ženska/ majčinska je nepogrešiva. Nadam se da nije ništa ozbiljno, možda je to normalno za te visoke tjedne 😘
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
UZV 6.8.🔭🩺
Hvala curke na info za kavu :) evo sam se opustila i popila si jednu kratku a slatku :)
3/2024 💙
Crox ja sam u proslo trudnoci cesto isla na hitnu kad bi me bilo frks, kao sto Lea kaze, i nije mi bilo zao. Sta mi frendica kaze na hitnoj ti kazu samo 2 stvari "zasto si dosao" i "zasto nisi ranije dosao", a kod ovak bitnih stvari bolje biti prva kategorija. Doduse ja sam tu trudnocu i vodila u bolnici pa i nije bilo druge opcije neg doc na hitnu cak i ako sumnjas na neku glupost. U ovoj trudnoci sam imala nekakve bolne kontrakcije kraj 2tromjesecja - koje nisu bile BH. Sve je bilo oke, izgleda da se samo maternica sirila ili nesto takvo. Al znam da bi zene u tjednima kao ti i isle na hitnu kad bi osjecale neke cudne kontrakcije. Pa mozda da razmislis da odes ako si mozes priustit duze cekanje u cekaoni... da ipak ne bi bili nekakvi trudovi u pitanju
3/2024 💙
Plavuša izgurat ćeš ti to, ne sumnjam. A za GD igra ulogu posteljica, tako da nema baš nešto što si mogla napravit prije, pa da ga ne bi imala. To je jednostavno tako..
Cure koje i dalje imaju mucnine, skidam kapu. Ja se doslovno ne žalim ljudima oko sebe na ništa otkad su mi stale, jer sam toliko zahvalna da se opet osjećam kao ljudsko biće
Što se kave tiče, ja je isto pijem. Popijem jednu ili dvije šalice dnevno. Doduše s dosta mlijeka jer mi tako paše 🤷🏼♀️
Samo da javim da su mi rezultati ogtt-a dobri i srećom ne moram na nikakve dijete niti dodatna vađenja krvi. Iskreno, malo sam i iznenađena jer mi je ranije u trudnoći glukoza na tašte bila 5.5 i jede mi se sve slatko, posebno sladoled.Bila sam uvjerena da će ogtt rezultati biti povišeni.
Što se tiče bolova, zadnjih dana se jedva ustanem iz kreveta koliko me boli donji dio leđa. Imam magnezij glicinat koji uzmem kad se sjetim, a neurolog mi je rekao da ga mogu uzimati do 36. tjedna. Najveći problem mi predstavlja sindrom bolne simfize. To imam već od 18./19. tjedna i ovaj posljednji tjedan me baš ubija. Radim trudničke treninge, ali mi ne pomaže. Jel se netko već susreo s time? Pomaže li plivanje? Malo se bojim ići na plaže/bazene da ne skupim neštoNelanadam se da će sve biti u redu
Draga Alba, ne znam imas li instagram, ukoliko da pratis li profil una.bridged, ona je certificirana postporodajna i postpartum doula, ujedno i trudnica i bas je neki dan imala post o bolovima u simfizi i kako si pomoci, pa pogledaj, mozda ti neki savjeti pomognu.
Hvala ti na prijedlogu, pogledat ću njen instagram profil.
Regina dobra ideja to za kašljanje i krpu. Ja sam imala mliječni iscjedak nekoliko dana prošli tjedan, ali koliko sam pročitala po netu to je valjda normalno. Isto kao i neke od vas, znojim se baš puno i jako mi smetaju vrućine. Stvarno bih htjela otići na more ili bazen, ali mi je gin rekla da ne preporuča da ne bih skupila nešto. Kako vi po tom pitanju? Idete li na more?
Sretno svima koje čeka ogtt testiranje.
Mi idemo na more cijeli idući mjesec, ali moj plan je debeli hlad ispod suncobrana, u moru samo rashladiti noge, zbog bakterija i mogućeg otvaranja neću u vodu, možda bih drugačije razmišljala da nemam tešku trudnoću, tako da ovo nije pravilo, samo moja situacija… a nažalost moram i nešto nositi preko kupaćeg, neke kratke hlačice ili suknjicu jer ću svakako imati uloške stalno. (Sto i nije toliko loše jer je depilacija već nemoguća🥲, a vosak nije opcija jer ja mogu izdržat, ali ne znam kako beba reagira)
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
16.11.⭐️⚽️
UZV 6.8.🔭🩺
Pupo24 kužim strah, uopće ne znam kako ćete iskombinirati ako te uhvate trudovi, pa nije Zagreb baš tako blizu, a ni Split da si tamo za 15 min. 😬 Jesi razmišljala da uzmete neki stan/apartman u jednom od tih gradova za koji tjedan, pa da tamo miruješ i čekaš rasplet? Znam, zajeb je što možeš rodit za 3-4 tjedna kako su ti rekli, a možeš dogurati i do termina. Vjerojatno imaš kontrolu opet za 2 tjedna pa ćeš vidjet stanje cerviksa, ako se oporavi, super, ako se skrati - onda ćeš već znati kaj planirati. 🙏🏼
Erox jesu to BH kontrakcije? Jer koliko znam razliku, BH su nepravilne, povremene, bezbolne i bez progresije, dok prave kontrakcije bole i širi se bol od donjih leđa prema naprijed i dolje te svakako progresiraju. Što se tiče CRP, baš su u bolnici komentirali da je blago povišen CRP normalno stanje u trudnoći, tako da te to ne brine. 🙏🏼
Alba mi ne idemo nikud. Mislim da mi je ovo prvo ljeto u životu da neću ići na more, ali nije mi žao, i inače budemo na moru po mjesec dana, a najmanje se kupam, najviše uživam u morskom zraku, debelom hladu, morskim delicijama i šetnjama uz more. No, budemo dogodine. ☺️
Lea25 i ja to slatko i dalje nemrem jesti, baš me satre muka i žgaravica, a sad mi već fali barem povremeno slatkać sad kako je ljeto. 🤭
E sad depilacija, baš sam neki dan se depilirala dolje i mislim si kako ću to uskoro riješavati kad neću vidjeti niš od trbuha? Koji su vaši planovi što se tiče depilacije?
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Alba ja se kupam, ali zato šta mi je dr rekao da mogu. Ja bi na tvom mjestu poslušala gin, iako znam da je teško i vruće je baš jako, ali možda bolje ne riskirat ako dr kaže tako. Mislim da ti je to dosta individualna odluka..
Nikkitta ja idem na depilaciju kod kozmetičarke, isto ne znam kako bi to rješavala sama. Kako mi je tlak prenizak, čim nagnem glavu naprijed mi se počne vrtit i svašta nešto tako da ovo mi je sretno rješenje. Čak me i ne boli, a ja inače ne podnosim bol ikakvu.. 🤷🏼♀️
Nikkitta ja sam nastavila ići na depilaciju šećernom pastom kod kozmetičarke kao i prije trudnoće, samo što me sada više boli
Pupo24kužim strah, uopće ne znam kako ćete iskombinirati ako te uhvate trudovi, pa nije Zagreb baš tako blizu, a ni Split da si tamo za 15 min. 😬 Jesi razmišljala da uzmete neki stan/apartman u jednom od tih gradova za koji tjedan, pa da tamo miruješ i čekaš rasplet? Znam, zajeb je što možeš rodit za 3-4 tjedna kako su ti rekli, a možeš dogurati i do termina. Vjerojatno imaš kontrolu opet za 2 tjedna pa ćeš vidjet stanje cerviksa, ako se oporavi, super, ako se skrati - onda ćeš već znati kaj planirati. 🙏🏼
Eroxjesu to BH kontrakcije? Jer koliko znam razliku, BH su nepravilne, povremene, bezbolne i bez progresije, dok prave kontrakcije bole i širi se bol od donjih leđa prema naprijed i dolje te svakako progresiraju. Što se tiče CRP, baš su u bolnici komentirali da je blago povišen CRP normalno stanje u trudnoći, tako da te to ne brine. 🙏🏼
Alba mi ne idemo nikud. Mislim da mi je ovo prvo ljeto u životu da neću ići na more, ali nije mi žao, i inače budemo na moru po mjesec dana, a najmanje se kupam, najviše uživam u morskom zraku, debelom hladu, morskim delicijama i šetnjama uz more. No, budemo dogodine. ☺️
Lea25 i ja to slatko i dalje nemrem jesti, baš me satre muka i žgaravica, a sad mi već fali barem povremeno slatkać sad kako je ljeto. 🤭
E sad depilacija, baš sam neki dan se depilirala dolje i mislim si kako ću to uskoro riješavati kad neću vidjeti niš od trbuha? Koji su vaši planovi što se tiče depilacije?
Najgore sto ne znam jesu li BH.
Pracene su menstrualnim grcevima definitivno, ceste su ali nema obrasca pojavljivanja.
Isla sam na pregled sada, zatvorena sam, ali CTG ih nije ocitao, a na UZV su ih vidjeli 🤔🤔
Rekli su mi da ako se ne smire dodjem opet za dva dana, da vide otvaram li se. Bas me strah prijevremenog, beba je procijenjena na 1700g.
Sortiraj odgovore
Najstariji