Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nala48
    15. Srpanj 2025. 13:25

Pupo24 nadam se da će sve biti u redu i da ćeš prešišati i njihove prognoze 😊🍀

Cure koje idete na Ogtt također sretno 😊 Mene to isto čeka i imam uputnicu, ali čekam jer sam lijena ići rano i kombiniram kako da to uskladim s poslom, a da ne moram nadoknaditi, tako da planiram obaviti neko jutro dok nema toliko posla i dok sam na remote radu. Srećom pa su sad godišnji pa mogu to malo incognito podvući 🫣
    One prenatalne dane sam iskoristila, a na bolovanju mi je gin slučajno upisala prošli put G0 pa nisam dobila dnevnicu (nisam se imala živaca ići svađati u HZZO) 🙄

👩‍❤️‍👨 32/34
    4.11. termin 🩷🐤

plavuša
    15. Srpanj 2025. 13:32

Evo mene s rezultatima 5,6-10,5-10,9.. Tak sam i mislila da ne bude stimalo.. Oduci tjedan idem kod gin, 24.og pa cu cut sta ce rec.. Vjerojatno ce me poslati na profil.. Tak sam i u prvoj trudnoci gurala sa GD, izgleda da mi nije ginuo ni sad u drugoj

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷

• leia
    15. Srpanj 2025. 16:48

Nikkitta hvala tii 💪🏼 a da, nisam premlada, al jesam nešto mlađa
    Meni se recimo čini nemogućim radit tj. dok mi je bilo muka sam razmišljala kako bih da već radim ovaj posao, puno mi je lakše bilo sjedit u predavaonici. A za čudo mi pamćenje gradiva ide bolje nego svakodnevni razgovori 🤣🤣

Plavuša joj žao mi je. Jesi bila u prvoj trudnoći na dijeti onda? Jel se forsirala indukcija/carski? Sorry ako si već pisala.

plavuša
    15. Srpanj 2025. 17:34

leia

Nikkittahvala tii 💪🏼 a da, nisam premlada, al jesam nešto mlađa
    Meni se recimo čini nemogućim radit tj. dok mi je bilo muka sam razmišljala kako bih da već radim ovaj posao, puno mi je lakše bilo sjedit u predavaonici. A za čudo mi pamćenje gradiva ide bolje nego svakodnevni razgovori 🤣🤣

Plavušajoj žao mi je. Jesi bila u prvoj trudnoći na dijeti onda? Jel se forsirala indukcija/carski? Sorry ako si već pisala.

A malo sam se kao izbedirala, 2 dana sam pazila i sta sam jela, ni S od slatkog, ali ne mozes ti to sprijeciti, ako ne stima ne stima.. Prije postupka sam radila ogtt isto i sve vrijednosti su bile super, ali opet u trudnocije drugo.. Prezivjet i pregurat cemo i ovaj put taj GD.. 💪
    U prvoj sam bila na dijeti 1800 cal, ali nista strogo, pripazila sam kad sam trebala ici na kontorlu i naravno tih dan, dva u bolnici na profilu, ali naravno nisam se ni prejedala, ali pojela sam i przeno i masno.. rodila sam s 39+3 prirodno, 3800/51 nitko nije spominjao indukciju niti carski

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷

Nikkitta
    15. Srpanj 2025. 17:44

Nala48 nisam skužila ovo s dnevnicama, moraš putovat na preglede i OGTT? 
    Plavuša joooj, žao mi je. Fakat to kaj netko jede/ne jede slatko očito nema veze. S obzirom da već imaš iskustva iz prve trudnoće, vjerujem da ćeš to pregrmit. 
    Leia same here, da sam morala radit u 1 tromjesečju, ma ne bih to mogla, bila sam totalno u banani. 🤭

E da, jel koja od vas još ima mučnine? Meni su bile baš opake do cca 18 tt, malo se smirilo, pa opet jedan-dva dana opere. Danas ušla u 22 tjedan i nekako je low key tu kaj god da pojedem. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    15. Srpanj 2025. 19:03

Nela2015 drago mi je da si izašla iz bolnice, samo laganini u svojem domu i izgurat ćete ti i tvoja curka još do sigurnijih tjedana, neka se ona još malo ubuci. 🥰 I mene je gledala ona, da, takav joj je gard vjerojatno na prvu, ali kad sam došla idući put bila je skroz okej. 

Ovo za glađenje trbuha mi je rekla cimerica u sobi da je njoj netko isto rekao, a jebate ja svaku večer mažem u krug trbuh bademovim uljem i onda posvećenom vodom baš tim kružnim pokretima. Valjda tih par min nije problem. 😬

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Maravillosa
    15. Srpanj 2025. 19:51

Pupo Nadam se da ce sve biti u redu i da ce curke izdrzati u trbuhu jos neko vrijeme bar🙏🏼
    Lea25 To je i mene mucilo nakon abrupcije i jedna mi je ginekologica rekla da je moguce da je postojao neprepoznati retroplacentarni hematom, ali da to ne mozemo sa sigurnoscu znati. Ono sto je biopsija pokazala je ugrusak i posteljicu koja je bila insuficijentna i po percentilima premala za tu gestacijsku dob. Iako je beba bila uredne tezine i sve je na uzv-u izgledalo dobro.
    To se jednostavno desi i nitko ne zna kako ni zasto. 
    Ali razumijem tvoj strah. Bit ce sve ok, probaj nekako dan po dan sa pozitivnim mislima. 
    Ja sam si stavila u glavu da je to nesto na sto ne mogu utjecati, na ono sto mogu je da slusam doktore i zato sam pristala na indukciju iako nisam pobornik iste.

Nala48
    15. Srpanj 2025. 19:58

Nikkitta ne ne, ja sam u Zagrebu tako da putujem samo autom tih 20-tak minuta do ginekologice. Ali po zakonu sve trudnice imaju pravo na jedan slobodan dan mjesečno za pregled, bilo kakav. Tako da si ja to iskoristim da bez stresa obavim pretrage. Ali ovaj mjesec sam već koristila taj dan pa sad više nemam pravo i morala bi koristiti bolovanje ako ne želim raditi uopće. A to ne želim zbog ovog što sam spomenula da su me uputili na hitnu baš zbog tog iscjetka, tada nisam radila cijeli dan. Onda sam se javila gin i otvorila mi je bolovanje za taj dan, ali na šifru G0. Ja to iskreno nisam niti gledala dok nisam lijepo vidjela manju plaću, daleko manju nego kod drugih bolovanja (skinuli su mi nekih 60€, a kolegici isto za jedan dan 20€). Onda sam išla provjeravati i vidjela da imam na doznakama šifru G0 što su zapravo komplikacije i idu na teret HZZOa, ne poslodavca. Ne znam zašto mi je uopće upisala tu šifru kad je mogla staviti A0 (100% pokriveno od poslodavaca za trudnice, na teret poslodavaca) ili A1(70%, također na teret poslodavaca). Ovako sam sad izgubila cijelu dnevnicu za taj dan 😐 Sad bi morala ići tamo u HZZO i boriti se s njima i nositi doznake, ali pošto je osnovica komplikacija još 565€ zaključila sam da mi se ne maltretira samu sebe s birokracijom radi 20-tak eura. 

👩‍❤️‍👨 32/34
    4.11. termin 🩷🐤

Nala48
    15. Srpanj 2025. 20:02

Vidim da si pitala i za mučnine, ja ih nemam više ali baš za vikend sam jela u arapskom restoranu i baš mi nisu sjeli ti začini na želudac, cijelu noć sam imala žgaravicu i vraćala mi se kiselina i od tada osjećam blagu mučninu, kao u prvom tromjesečju. Morat ću malo pojačati svježe voće i povrće da se vratim u normalu. 

👩‍❤️‍👨 32/34
    4.11. termin 🩷🐤

Nikkitta
    15. Srpanj 2025. 21:45

Maravillosa Baš sam se danas raspitala i da, abrupcija posteljice je moguća u slučaju retroplacentarnog hematoma. Zato meni doktori nisu govorili o tome jer meni je hematom bio sprijeda, a posteljica je straga i uredna, tako da nema straha od toga.  Neću se više time onda zamarati nego vjerovati da će sve biti u redu. 🙏🏼🥰 Znam da nisi pobornik indukcije, nisam ni ja, ali s druge strane treba slušat doktore, uz svoju intuiciju of course. Jednu cimericu su inducirali na dan mog odlaska iz bolnice, radi povišenog tlaka, 37 tt. Očito radi raznih razloga doktori donose takve odluke. Samo da sve bude okej na kraju. 🍀🥰❤️
    Nala48 bome te dobrano gin zajebala, kao da štiti poslodavca, jer inače štite proračun. 🙄 Za 20eur gubit nerve s birokracijom ne bih ni ja, ali znam da te boli nepravda iz tog nekog principa! Meni je isto danas žgaravica, ali ne zbog odličnog doručka jer mi je bilo super, ali zbog ne tako dobrog izbora oko ručka i ode sve u kuki. Vidim da ću se već sad morat sve češće borit sa žgaravicom. 🤭

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.