Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lea25
    14. Srpanj 2025. 15:26

Nikita to si u pravu da nekad iako je teško treba ostati doma, ja sam išla u onom žaru pakla hematoma jednom tjednom na UZV i došli smo do toga da na monitorima gledamo da beba bježi u puž položaj čim se stavi sonda, osjeti vjerojatno i moju napetost i “zračenje/vibracije” - koliko god se tvrdilo da je UZV siguran, vjerujem da malenom biću smeta.

Ja sam danas završila anomaly, beba je u jednom trenu posustala i pokazao je sve sto je nedostajalo u tablici, Dr je uzdahnuo i rekao evo prilika da me pitaš bilo šta, ako te čuje možda se opusti, i završili smo na kraju za 10 minuta 🤣 ja sam pitala za hematom naravno traumatizirana i dobila odgovor da je tu, na rubu i povlači se, ali tu. Sad je krajnje vrijeme da se povuče tako da nastavljam s mirovanjem jer je sve nakon 20-22 s hematomom visok rizik i bez ostalih faktora. Znate da sam rekla da moj dr nije spominjao OGTT, danas je ovaj rekao da zatrazim uputnicu jer je vrijeme pa da ju imam, da ne cekam vise (kaže moj muž; sad reci svom Dr: ja sam tebi govorila 🤣) 🤓. Sad se opet vraćam na shemu pregleda 3-4 tjedna, osjećaj je kao kad se od IVF Dr prebacite kod svog pa čekate 3 tjedna i mislite kako je to trajanje godišnjeg doba 🫣

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 6.8.🔭🩺

Nikkitta
    14. Srpanj 2025. 16:35

Rozi_lak upravo tako sam ja rekla, a i muž, ako ne prolazi od Mg i Normabela, te se pojačava ili idemo, ali na kraju je sve bilo ok. Imala sam prije spavanja malu grižnju savjesti jesam li sebična što nisam otišla, što ako se ipak nekaj dogodi, a ja ne reagiram, ali bebica je aktivna, nisam imala nikakvih drugih simptoma tipa bolove u križima, iscjedak, krv, temperaturu… Jednostavno mi je muka kad me tamo specijalizanti koji me prvi put vide, čereče sa spekulom koji ne znaju ni staviti i sve to mi bude traumatično jer inače su mi pregledi bolni radi anamneze, pa da me gledaju samo abdominalno uzv, još ajde, ali ovako, muka mi je. Ne treba ni paničariti na svaku sitnicu, ako je bebica aktivna i bol prolazna. Inače da, i ja komentiram neki dan mužu “Jel znaš da je u meni mali čovjek? Nadrealno”. ❤️🥰
    Lea25 suuuuuper, drago mi je da ti je sad srce na mjestu i što je maleni surađivao. Dijelim mišljenje oko toga da im smeta uzv, itekako im smeta, to se baš vidi jer se često bebe skrivaju, osobito lice i pročitala sam brojna iskustva trudnica s raznih foruma i 90% objava je u stilu “skrivala se, stavio je ruku preko lica, okrenula je leđa..”. Može uzv biti siguran medicinski gledano, ali emocionalno ili fiziološki smatram da su prečesti uzv jednostavno stresni za bebicu. Oh da, ja kao imam shemu pregled svaka 4 tjedna od prošlog mjeseca, ali kako sam stalno hodočastila po hitnama, ispada da sam opet svakih 10 dana na uzv. I sad sam imala anomaly 10.07., pa kontrola radi hematoma 21.7. u bolnici i eto ti opet ne budem imala full 4 weeks streak da nisam nijednom bila na uzv. 🤷🏼‍♀️

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    14. Srpanj 2025. 16:38

Leia propustila sam ti iskomentirati, i ja sam mokra dolje non stop, 😩😩 onak to me stresira, kako uopće prepoznati otjecanje plodove vode ne daj Bože? 

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

rozi_lak
    14. Srpanj 2025. 16:52

Lea, super za odličan anomaly i suradnju. 😀
    Nikkitta, da, razumijem te, ne bih ni ja da me bezveze gledaju spekulom ali s druge strane kad sam već došla na hitnu glupo je odvijati pregled a i red je da pogledaju je li sve ok...

I da, i ja imam stalno iscjedak. Ali ja ne nosim ni dnevne uloške, pokušavam što manje te plastike dolje pa onda radije mijenjam češće gaćice, nekad i po 3x dnevno. Vjerujem da je dosta to i znoj, pa onda se i poplahnem vodom često tijekom dana. Ugl borba. Stavim uložak samo ako idem negdje. 

• Baccarat
    14. Srpanj 2025. 16:56

Cure nisam dugo pisala jer sam na moru, sve je dobro hvala Bogu.

Lea drago mi je radi tebe,jos da te taj hematom pusti....

Nikita ja primjetim tu bol satima nakon sta me mali posteno zvizne. Ostra kratkotrajna probadajuca bol. Par sekundi i prođe pa za 5 min opet. Mislim da je to zid maternice koji se rastegne.

Sta se tice iscjedka,ja sam prije 2-3 tjedna ludila jer sam konstantno mokra i zvala sam dr. Rekla mi je za sljedeci test-stavit zelenu/plavu krpu u gacice i ako je nakon sat vremena suha nije plodna voda,a ako je na njoj fleka veca od 4 cm promjera otici privatno i traziti Amniosure test. Nikad mi nije bila mokra ta krpa,shvatila sam da je to 90% znoj i kako su gacice tanke,brzo budu skroz mokre,cim je deblja tkanina nista.

• Baccarat
    14. Srpanj 2025. 16:57

To je ona kirurska krpa,ja je nisam imala ali sam imala plavu kuhinjsku😄bitno da je deblja

Nikkitta
    14. Srpanj 2025. 17:28

Rozi_lak ja sam upravo iz tuša, dakle tuširam se 3-4x dnevno praktički nakon svake nužde i mijenjam gaćice, budu mokre od znoja, to mi je jasno, ali imam i iscjedak jer mi i libido luduje. Danas su bile dvije flekice. Isto ne stavljam dnevne uloške jer mi to samo smeta, osobito ljeti. 😅
    Baccarat samo uživaj na moreku, drago mi je da je sve ok! 🥰 Ovo za bolove, pa i ja sam nekako najsklonija tom zaključku, da je to od bebice i njegovih lupkanja. Baš je zadnja 2 dana full aktivan, danas malo manje. Super ideja za ovu krpu, a taj amniosure test rade i na hitnoj u Petrovoj. Radili su ga curi koja je zbog sumnje na to i došla. 

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

lea25
    14. Srpanj 2025. 17:29

💙

Hm ja čitam o iscjedku još kao najranijem simptomu trudnoće (onaj period stajanja pred ogledalom i slušanja kako trava raste), ali ja to u trudnoći nemam, pa čak ni sada dok sve trudnice oko mene to spominju. Možda je do jake terapije od starta, ali ni traga ničemu. Jel to ovisi o hormonima ili nekom stanju? 
    Baccarat a kakva ti je količina plodne vode na UZV? Da nedaj Boze gubiš možda bi ti gin već primjetio, moj to uvijek prokomentira prije mjera bebe 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 6.8.🔭🩺

Nala48
    14. Srpanj 2025. 18:45

Nemojte da vas previše zabrinjava pojačan iscjedak, kod mene je isto bilo tako par dana, prepala sam se, zvala ginekologicu pa me sestra bezveze poslala na trudničku hitnu. Na kraju se ispostavilo da je sve okej, samo se iscjedak pojačao i to je normalno. Meni isto donje rublje zna biti dosta mokro, uloške također izbjegavam jer me iritiraju i mijenjam gaće po 2-3 puta dnevno. 

👩‍❤️‍👨 32/34
    4.11. termin 🩷🐤

• Baccarat
    14. Srpanj 2025. 19:34

lea25

💙

Hm ja čitam o iscjedku još kao najranijem simptomu trudnoće (onaj period stajanja pred ogledalom i slušanja kako trava raste), ali ja to u trudnoći nemam, pa čak ni sada dok sve trudnice oko mene to spominju. Možda je do jake terapije od starta, ali ni traga ničemu. Jel to ovisi o hormonima ili nekom stanju?
    Baccarata kakva ti je količina plodne vode na UZV? Da nedaj Boze gubiš možda bi ti gin već primjetio, moj to uvijek prokomentira prije mjera bebe

Ima optimalno plodne vode i cerviks je dug i zatvoren. Koliko sam shvatila ta plodna voda se nadopunjava pa se nekad ni ne moze skuziti na uzv. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.