Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Clo
    10. Srpanj 2025. 15:22

Marchy89

Pozdrav🤗 samo kratko pitanje za ženice iz Zg, gdje planirate roditi i zasto?
    Totalno sam pogubljena😅
    Da li je Petrova gotova sa obnovom i otvorena?

Ja naginjem trenutno za Merkur, obnovili su se, dobar imaju sad pristup jer ih nije bilo neko vrijeme tamo, može muž samnom, jedino što sam ti treunutno cula kao da je minus (imam par rodilja koje su unutar 2-3 mjeseca rodile tamo) kaj se dugo čeka na preglede odnosno u čekaonici. I moja privatna ginekologica koja prati trudnoću ima tamo svoju kolegicu kod koje bi se samo prebacila pa se osjećam onda malo sigurnije. 

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

• pikulica6
    10. Srpanj 2025. 15:28

Ja sam se isto odlucila za Merkur. Rodila sam tamo prvo dijete i imala stvarno lijepo i pozitivno iskustvo poroda. Cula jesam da im je guzva, al i dalje su mi oni jedina opcija zasad.

• crox
    10. Srpanj 2025. 16:06

lea25

Jutro cure, jel nekome iziritirana ili bolna rodnica od vaginaleta, ja koristim od 3.3., nekad je to bilo 2, nekad 3 dnevno, i nosim uloške jer je praktičnije kad se stalno nešto slijeva, jako često ih mjenjam da spriječim infekcije. Zadnjih dana me stvarno počela boliti rodnica, postala je suha i sva sam se počela grčiti dok stavljam vag., unutra ima bolnih točki vjerojatno od usmjeravanja utrića koji bježe pa mi je Dr prepisao rojazol, da malo popravimo stanje i riješimo ako ima kakva bakterija jer su mi ruke stalno dolje, perem ih naravno ali čudilo bi me da nešto ne zaluta toliko dugo. Jel ima koja od vas takav problem? Ne svrbi me ništa, nemam iscjedak, samo me boli taj dio u koji stavljam vaginalete…

Isto mi je 😔
    Mozes pitati da uzimas dva tri tjedna oralno i nek ti prilagodi dozu jer je manja apsorpcija, a u medjuvremenu dole koristi neke prirodne vaginalete za obnovu sluznice. Ja sam tako 4-5 tjedana, pa me opet vratila vaginalno, i evo opet isto prolazim.
    Nije htjela da cuje za zamjenu niti za ista drugo, sutim i trpim jos malo. 😔

plavuša
    10. Srpanj 2025. 16:28

Ne znam jer znate za ovu pretragu po rodilistima, pa ako ima koja da ne zna, ostavljam link.. 

https://rodilista.roda.hr/rodilista/rodilista-u-hrvatskoj/zagreb/

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓
    🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷

rozi_lak
    10. Srpanj 2025. 17:09

Nikkitta, predivan osjećaj 🥰 odlučili smo i dogovorili neke stvari za sobicu tako da idući tjedan laganini krećemo i s time 😍
    Također čekam i pošiljku robice od sestrične pa da vas pitam planirate li neki poseban deterdžent koristiti i koji? Da to isto onda nabavim i operem dok je vani sunce 

lea25
    10. Srpanj 2025. 17:17

Crox ja sam bila na cyclogestu, ali nažalost nije djelovao kad mi se pojavio prvi hematom i krv, pa sam prebačena na Utro pod kojim se hematom povukao, a drugi je riješen vrlo, vrlo brzo tako da sad Dr također ne želi čuti ni za šta drugo, ali ja sam pomalo natečena dolje, suha, i boli me kao neko žarenje, ali nije ono tipa od infekcije, čak me i uložak vrijeđa. Budem malo natopila neku gazu toplom kamilicom pa probala proći preko kože, to mi je znalo rijesavati gljivice izvana bolje od kreme.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
    8.7.🚫, 🔂anomaly 14.7.
    UZV 6.8.🖥️

• crox
    10. Srpanj 2025. 17:53

lea25

Croxja sam bila na cyclogestu, ali nažalost nije djelovao kad mi se pojavio prvi hematom i krv, pa sam prebačena na Utro pod kojim se hematom povukao, a drugi je riješen vrlo, vrlo brzo tako da sad Dr također ne želi čuti ni za šta drugo, ali ja sam pomalo natečena dolje, suha, i boli me kao neko žarenje, ali nije ono tipa od infekcije, čak me i uložak vrijeđa. Budem malo natopila neku gazu toplom kamilicom pa probala proći preko kože, to mi je znalo rijesavati gljivice izvana bolje od kreme.

I ja sam na Utrogestanu, 2x100 uvecer, a bila sam i na 3x1 dnevno u ranijim tjednima. I moja dr misli da nista nije ucinkovito kao on. 
    Mislim da smijem Acidosalus skupa uvecer sa njim gurnuti, ja sam tako, i bilo mi je lakse jedno vrijeme. 
    Tocno znam taj osjecaj koji opisujes, ja pokvasim tabletu i ide malo lakse ali i dalje rade bas trenje iznutra i tu nelagodu. Sigurna sam da cemo izdrzati, sve za vise dobro 🙏🏻

Nikkitta
    10. Srpanj 2025. 18:38

Ja sam baš uvjerena da mi je sve krenulo nizbrdo kad sam prešla u 17 tt sa Cyclogesta na Utrogestane, pojavio se hematom i ogrebala me vaginaleta i opet krvarila. Sve je to očito jako individualno, a sastav lijeka je realno isti. Samo da svima bude sve okej, izgurat ćemo sve. 🙏🏼

Ja sam danas obavila big anomaly scan, sve je u redu, apsolutno svi organi, unutarnji i vanjski, ruke, noge, trbuh, glava, stopala, šake, želudac, mjehur, mozak, srce, doktorica smatra da ne treba radit fetal eho. I doktor u Petrovoj je neki dan gledao bebu i srce i tražili slikicu za svoj AI program kao primjer zdravog srca.❤️ Tako da mislim da ću preskočit taj stres tog fetal eha, jer nema za njega nikakve potrebe. Razočarana sam slikicama od danas. Baš puno, puno bolje 4D fotke mi je moj IVF doc radio do 14 tt, ono baš cijelu bebu uhvatio (ok, to se sad nemre preko trbuha vjerojatno kad je već velika bebica), ali ulovio je lijepo lice i sve, a ove danas fotke, od 7-8 komada, ako 1 ima smisla, i ta je mutnjikava. Nije do malog, on se lijepo namijestio, nego eto.. 🤷🏼‍♀️

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• leia
    10. Srpanj 2025. 18:45

Curke, imam pitanje ako netko ima manje mjesta u sobi kao mi. Razmišljam o onom next to me krevetiću jer bi nam onaj standardni definitivno izremetio sobu, a postoji šansa da neće htjet spavat u njemu? A ne znam do kad uopće može u taj next to me. Generalno su mi ti krevetići sci-fi. Ne znam jel ima netko s istom situacijom, šta planirate?

• Maravillosa
    10. Srpanj 2025. 19:09

leia

Curke, imam pitanje ako netko ima manje mjesta u sobi kao mi. Razmišljam o onom next to me krevetiću jer bi nam onaj standardni definitivno izremetio sobu, a postoji šansa da neće htjet spavat u njemu? A ne znam do kad uopće može u taj next to me. Generalno su mi ti krevetići sci-fi. Ne znam jel ima netko s istom situacijom, šta planirate?

Koristila sam chicco next to me sa obje curke do nekih 5-6- mjeseci kada su ga prerasle i onda bi ih prebacila u obican kinderbet.
    Meni je to bilo super jer sam dojila i samo bi ih primaknula za podoj u polusnu i vratila natrag. Na pocetku dok su bile skroz male bi unutra stavila gnijezdo, mozda prvih mjesec dana.
    Imas krevetica koji imaju opciju da se stranica makne pa ne moras kupovati ovaj manji. Ja sam prije skoro 7 godina zadnji put rodila pa mozda danas ima vecih tih next to me varijanta. Brzo ih prerastu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.