Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    rozi_lak
    28. Lipanj 2025. 10:36

Nikkitta, ovaj je bio na 17+9 a idući je na 21+2 i to 3d tako da će nadam se pregledati sve u ta 2 pregleda što treba  sad je isto dosta detaljno pregledavao, tako da bitno da je sve ok što veliš! 
    Nala, Lea, ja svakako vodim privatno pa nemam pojma evo  neću se smarati ugl. 
    I da se osvrnem na Lein komentar za suhomesnato.. ja isto tu i tamo pojedem domaće, smatram da je to manje štetno nego kupovne koje nemam pojma odakle je i kako se radi, a za ovo bar znam da je meso testirano i da je dobro. Ne jedem sad na kile toga, niti svaki dan, tako da ne vidim problem. Ananas ne jedem, gljive, sireve i morske plodove svakako ne volim pa tu nemam brige  Salate isto najčešće doma pripremam i sve temeljito operem. Voće isto. Ali jebiga desi se tu i tamo i koji kebab ili nešto, ali ne želim živjeti u strahu pa pojedem i vani kad mi se jede. 
    Luna, mene toga jako strah, nisam puno čitala, ali naišla sam na par objava o serklažu i nadam se da će ti sve proći okej i da ćete izgurati do kraja kako treba  
    A za imena, za curicu smo imamo 2 ili 3 koja su nam lijepa, za dečka niti jedno, tj jedno bi kao moglo proći ali mužu nije baš po volji. Meni se baš puno više imena sviđa nego njemu, a on nema uopće svojih ideja  Ovo ime smo smislili još u prvoj trudnoći, i eto odlučili smo ga sada iskoristiti jer nam se stvarno malo toga oboma sviđa. Plus želimo neko koje nema nitko u okolini, pa nam je izbor jako sužen. Za sada još nismo nikome rekli ime, niti ga planiramo govoriti, imamo jedan nadimak pa ju tako svi zovemo. Ne da mi se slušati tuđa mišljenja tako da će saznati nadam se kada rodim tek. 

• PuPo24
    28. Lipanj 2025. 11:21

Meni je svaki pregled anomaly scan , toliko je detaljna doktorica bas top. Sto se imena tice mi smo izabrali Ana i Rita. Evo ja uplovila u 22tt i cervix mi je 5.24cm i nadam se da se nece skracivati iduca 2mj 🙈🙈🙈

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

Cotton
    28. Lipanj 2025. 11:42

Alba dobrodosla i cestitke ☺️
    Ja se isto vise od ogtt-a bojim vadjenja krvi. Bas imam velikih problema s tim jer mi nikad ne izvade iz prve, vene su mi “nevidljive” kazu da bjeze. Da vam ne pricam da su me pikali 4 puta za panoramu, cijele ruke su mi bile plave. Niti synlab/breyer, ni labovi u bolnicama ne prolaze kod mene 😅 jedino mi na hematologiji izvade uvijek iz prve, oni kazu da su navikli tamo na takve vene i bas si daju truda ispupat ruke i nac… Mislim ja svima naglasavam uvijek prije vadjenja, ali svi su uvijek sigurni u sebe i kao da pricam za bezveze… 
    Tako da Ana/Alba ako saznate jel moze braunila javite 😆

Nikkitta meni se curka javi nekad kroz dan, ujutro ili predvecer i to osjetim ako lezim, ali svaku vecer je osjetim bas nakon 23:30, ako ne kroz dan onda tako kasnije 🙃 

🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️ 38
    2022- IVF - et ❌, nema ❄️
    2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
    Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
    2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
    03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
    05/25 Panorama - stiže 🩷

Cotton
    28. Lipanj 2025. 11:48

Što se tice imena mi dok nismo znali jel cura ili decko smo komentirali kako za decka stvarno nemamo ime, a za curu cemo lakse, nekako se i meni cini da ima vise izbora i kao ok. Sad kad znamo da je cura, ne slazemo se oko niti jednog imena 😂 ja bi neko internacionalno, da moze bit i u hrv i svijetu, da se cita i pise isto i da nije cesto. Suprug se slaze, ali ne podudaramo se nigdje. Za sad smo prestali pricat o imenima i ocito se nadamo da ce se netko predomisliti 😜 
    Ja imam jedno koje mi se bas jako svidja, njemu je lijepo i slatko, ali cudno? Haha, a on mi se cini kao da mi je poceo bacat neka random imena, ne znam od kud dolaze haha. Tako da smo jos u razmisljanjima pa cemo vidjeti 🙆🏻‍♀️

🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️ 38
    2022- IVF - et ❌, nema ❄️
    2023- IVF, et ❌, 3 ❄️ -> 1 neuspjesni, 2 spontana
    Promjena klinike ->Trombofilija -> clexan
    2024- ICSI, et ❌, 3 ❄️
    03/25 FET 1 bc, beta 12dpt 549/14dpt 1493
    05/25 Panorama - stiže 🩷

• Luna23
    28. Lipanj 2025. 12:24

Nikkitta

Luna23 u kojoj bolnici imaju takvo mišljenje? Očito su mišljenja različita, jer ova frendica koja je trebala serklaž 2023. koju sam spomenula nije imala prethodne spontane niti prijevremene porode. Svakako su ti preporučili suzdržavanje od odnosa i više mirovanja?

Bolnica Zabok. Tako je, preporuka je mirovanje. Pratit ćemo taj cerviks svakako češće u idućim tjednima pa ćemo vidjeti. Prepisali su mi i utrogestan pa ćemo vidjeti. 

• Luna23
    28. Lipanj 2025. 12:25

Luna23

Nikkitta

Luna23 u kojoj bolnici imaju takvo mišljenje? Očito su mišljenja različita, jer ova frendica koja je trebala serklaž 2023. koju sam spomenula nije imala prethodne spontane niti prijevremene porode. Svakako su ti preporučili suzdržavanje od odnosa i više mirovanja?

Bolnica Zabok. Tako je, preporuka je mirovanje. Pratit ćemo taj cerviks svakako češće u idućim tjednima pa ćemo vidjeti. Prepisali su mi i utrogestan pa ćemo vidjeti.

Ana_ZK_101
    28. Lipanj 2025. 12:31

E sada sam baš zbunjena ostala od komentara s Utrogestan tabletama.
    Ja dobivam od 100 ili 200 mg. U blisterima su svaka tableta za sebe. Ove od 100mg su oko 6mm kuglice i one jesu malo zeznutije(one se smiju piti), a ove od 200mg su ovalne i malo veće i ok su (ne smiju se piti).

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    24.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    14.5. mini anomaly - 13+6tt
    🌟✨💫

• Baccarat
    28. Lipanj 2025. 12:47

Ja volim zaboravljena, starinska dalmatinska imena koja se malo kome sviđaju, ali ostavljam ko inspiraciju-da je bila cura bila bi Runa ili Lenka. Predivna su mi oba,istodobno snažna i nježna. Nadam se da cu ih stić iskoristit. Za dečka imamo muževo obiteljsko ime i tu nije bilo uopće razgovora,to se zna od prvog dana. Ako bi imala još sinova, bili bi u razmatranju Niko i Frane.

Nikkitta
    28. Lipanj 2025. 13:13

Nela2105 meni je to neshvatljivo da djeca znaju biti okrutna iako je to istina, ja nekako uvijek gledam da je problem uvijek u roditeljima.  Svejedno mi to osobno neće biti misao vodilja pri izboru imena. Slušat ću svoju intuiciju i moram vidjeti bebu, iako i sad imamo odlične 4D fotke gdje se lijepo vidi faca. 😍
    Lea25 upravo tako, kad znaš - znaš. Držite se onda tog imena i jedva čekamo da rodiš da saznamo kako se zove. 😍 Ovi kaj okreću očima na tvoje strahove mogu odjebat u skokovima, jer lako je suditi nekome, a nemaš pojma kako je. Nitko tko nešto konkretno nije prošao, ne može istinski razumijeti. Ipak, postoji zdrav razum i empatija, ali i to mnogima manjka, samo ignore takve. 😎
    Regina drago mi je da si ipak prošla bez MPO, a za endometriozu puno ljudi ne zna kakva to može biti zvijer od bolesti. Srećom ti je nemaš, iako ti se sestra namučila, a to je dosta genetski uvjetovano. Tipa ako majka ima, 50% šanse su da ima i kći. Ja sam to naučila na teži način kako to može podivljati i proširiti se radi neznanja doktora, ali i pacijentica, ali sam se potrudila sa svoje strane da osvijestim javnost i poduzmem neke korake. Iako, teško je to sam protiv sustava, odnosno nas nekolicina. Još je to sve labavo, a skoro svaki dan mi se javljaju žene u agoniji i traže savjet. Ja sam se spasila sa zadnjom operacijom, doslovno nisam imala život i takvu agoniju ne bih poželjela ljutom neprijatelju. Trajalo je 15 godina, a zadnjih 3 živim pain free and endometriosis free, a još odahnem kad kakam i ništa me boli. Najveća pobjeda će mi biti ova bebica kad je rodim. 🙏🏼🥰🍀 I ja sam pitala chat GPT, dala upute, daj top 10, daj top 100 s mojim kriterijima, sva imena užas. 😂😂 
    Leia ja sam prve mjehuriće osjetila sa 17+2. Ali cure moje, kao da me beba čula, znači sinoć je poludio, i u jednom trenu oko 1 ujutro me tako lupio, e to je bio pravi sad već kick. 😍❤️

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    28. Lipanj 2025. 13:27

Nala48 evo moje ime za curicu je Aurora, pa možda vam se to oboma svidi. Meni je išlo super s Nora, ali sad čekamo dečkića, i bit će nekaj kaj se slaže sa imenom našeg tinejdžera. Možda. Ne znam. Nije mi to sad uvjet. 😂
    Ana_ imam osjećaj da su bebaći najaktivniji po noći i kroz rano jutro. Meni je danas i ujutro bilo baš aktivno. Odmah imam najveći osmijeh na licu. 😍
    Rainbow onda ću se i ja usuditi barem kozice jesti, jer isto vrtim samo par ograničenih jela, ne zbog kila, ni GD, nego jer mi je mučinina od svega. 😂 Drago mi je za pregled i bebaća, fino raste. I na kog će nego na sekicu sličit. 😍
    Pikulica6 meni su 4 frendice rodile unazad 1,5 godinu: Leo, Leo, Leon i Maro. Leo je inače eksplodiralo u svijetu nakon Titanica i Leonarda Di Capria. Moj bratić je Leon tako da kod nas to ne dolazi u izbor, iako su klinci oboje rekli da im je Leon i Dorian super. ☺️🤷🏼‍♀️ Strahovi, a mislim da i svaka od nas ima, i ja stalno osluškujem i najsretnija sam kad se javi, doslovno mi dan uljepša. Još koji tjedan i bit će lakše. ❤️
    Rozi_lak e pa super, onda ćete sigurno raditi big anomaly. I ja ću u tim nekim tjednima tad biti za moj scan. To je taman. 🥰
    Pupo24 pa tak i meni, mislim da ako se vodi privatno da uvijek gin posveti više vremena jer ga ima više u odnosu na socijalnog, čast iznimkama. Super za imena curica. Predivno. 😍 Cerviks ti je top. 
    Cotton tako i ja, najčešće iza doručka, i onda oko 17h, pa oko 23, ili 1 ujutro i onda u rano jutro again. 😍
    Luna23 koja doza Utrogestana? Standardna?
    Ana_ZK pa da, i ja sam do sad uvijek samo te pakirane u blisterima koristila (100-200 mg), nisam ni znala da ima 300. Jer kad mi je gin rekla 3x200, ja sam se požalila da sam taman ukinula popodnevni Cyclogest i da mi je to tlaka, pa je rekla da onda evo mi 300 pa da stavljam 2x dnevno.
    Baccarat Runa i Lenka, oboje su baš cool imena. 😍Moja prateta iz Austrije se zvala Lenka, teta Lenka, živjela do 99-te godine, i baš imam super asocijaciju na to ime, jer je bila divna žena. Ma let’s face it, izbor muških imena je slabiji u odnosu na ženska. Kod curica može sve, a kod dečkića i ne baš. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.