Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Luna23
    27. Lipanj 2025. 16:53

Hvala na odgovorima. Riješila sam u bolnici. Uglavnom cerviks nije puno skraćen, 2,87 te sam uloziva za jagodicu prsta. 
    Rekli su da nema smisla raditi serklaz jer je trudnoća uredna, a i prva je tekla uredno. Rekli su kako se to radi kod trudnica koje su prije imale spontane ili prijevremene porode. 
    U ponedjeljak su me naručili na cervikalne briseve, urinokulturu i vadim krv. U petak kontrola kod njih u bolnici.
    Uz sve to dobila sam utrogestan te mirovanje dok ne popratimo tijek situacije. Sad koliko je to moguće uz bebu od godinu i dva mjeseca😅😂

• Alba
    27. Lipanj 2025. 17:26

Pozdrav svima, čitam vas već neko vrijeme i napokon sam se odlučila registrirati.

Cure koje ste radile ogtt, a imate vene koje jedva nađu, kako vam je prošlo vađenje krvi? Jeste li imale braunilu ili su vas sva tri puta bockali u venu?

lea25
    27. Lipanj 2025. 18:30

Alba pozdrav! Još cekam ogtt ali sto se tice vena imam veliki problem sa pucanjem, jednom smo skoro odgodili postupak zbog plavih šaka, anesteziolog se nije slagao da dođemo do dijela s anestezijom s takvim rukama. Ne znam stavljaju li braunilu, ali meni su zadnjih mjeseci sve radili na transfuziji iz zapešća. Boli danima do lakta, ali nema mučenja, ako ne bude braunila predloži im to, jednom se ubode i sigurna si od 10000 uboda.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

Nikkitta
    27. Lipanj 2025. 18:40

Luna23 u kojoj bolnici imaju takvo mišljenje? Očito su mišljenja različita, jer ova frendica koja je trebala serklaž 2023. koju sam spomenula nije imala prethodne spontane niti prijevremene porode. Svakako su ti preporučili suzdržavanje od odnosa i više mirovanja? 
    Alba dobrodošla! Ako želiš reci nam svoj termin poroda i čekaš li curicu ili dečkića. 😍 Ogtt još nisam radila, ali ni nemam problem s venama, pa ti nemrem tu puno reći. 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    27. Lipanj 2025. 18:43

Cure koje su u višljim tjednima, sve ove dane, svaki dan od 17+2 osjetim bebicu više puta dnevno, lagano krčkanje, mjehuriće i to, ali danas od jutra jako slabo, gotovo ništa i tako evo cijeli dan. Jel to normalno za ovo razdoblje? 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nela2105
    27. Lipanj 2025. 19:25

Nikkitta

Cure koje su u višljim tjednima, sve ove dane, svaki dan od 17+2 osjetim bebicu više puta dnevno, lagano krčkanje, mjehuriće i to, ali danas od jutra jako slabo, gotovo ništa i tako evo cijeli dan. Jel to normalno za ovo razdoblje?

Normalno skroz, normalno je i da ti se ne javi dan dva pa se opet javi ko da nis nije bilo.. znam da ces se ti brinut ja i sad odem na hitnu ak je ne osjetim kroz dan 🤷🏼‍♀️

👩🏼 26
    🧔🏻‍♂️ 38
    Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
    “Missing you comes in waves.
    Today I’m drowning!”

• Baccarat
    27. Lipanj 2025. 19:44

Nikita identicno mi se desilo prije 10ak dana,čini mi se da sam pisala i pitala. Uglavnom 2 dana ga nije bilo i onda po starom. I od tad mi se dogodi svako par dana. Doktorica kaze da je to normalno sve tamo do 25-26 tjedna jer im puno mjesta u trbuhu. Evo sad na anomaliju,on se bacaka na sve strane,udara rukama i nogama a ja ne osjetim ništa.

Luna moja kuma je imala jako skraćen cerviks radi ranijeg zahvata,nije radila serklaž i samo je malo više mirovala. Tako skraćen cerviks ostao ke isti tijekom čitave trudnoće.Rodila u 40 tjednu bez ikakvih komplikacija. 

Nala48
    27. Lipanj 2025. 19:58

Nikita bez brige, skroz normalno. To je jedina mana kad se krenu micati, čim su mirni odmah panikica. Tako je i meni, ova moja je skroz aktivna i onda se odmah zabrinem kad miruje. Probaj pojesti nešto šećerno ako dugo ne budeš osjetila, preporuka za gumene bombone, to kod mene super funkcionira i za par minuta dobijem pokrete. 

4.11. termin 🩷🐤

• Regina
    27. Lipanj 2025. 20:27

Nikkitta

Najnormalnije. Beba još nije toliko velika i snažna da osjetiš nešto jako. Tek tamo iza 20TT kad se krene češće javljati si prati tokom dana kada je javi i zapiši negdje ili upamti (ako još nemaš trudnički mozak 😂) i onda ćeš znati bebin obrazac kroz par tjedana. Moja malena i ova beba su razlika nebo i zemlja. Todlerica mi nikada nije udarala jako kao ova beba,a javila se samo kad bi ju dugo bockala i kad bi poživčanila bi se javila kao tek toliko da ju pustim na miru. Baš je bila mirna beba u trbuhu,al je sad aktivna da više i noću nije mirna koliko se prevrće po krevetu dok druga beba svakodnevno udara i javlja se da me prije par dana zabrinulo jer nisam znala jel postoji nešto kao preaktivna beba u ovim tjednima jer s malenom to nikada nisam doživjela🫣

• Regina
    27. Lipanj 2025. 20:30

Nove curke dobrodošle i da sve sretno doguramo do kraja do termina 💪🏻💪🏻

Imam pitanjce za sve vas koje ste već možda razmišljale o imenima beba. Jel imate spremna imena za curice i dečke ili samo za jedan spol pa ne znate što ćete ako ispadne suprotno kao kod mene? Još mi nije 100% potvrda da je curka,iako ih dosta oko mene misli da je dečko i ne uzimaju ovu doktorovu pretpostavku kao uklesano u kamen dok se ne pokaže definitivno,al kad bi bio dečko nemam nikakvih baš imena na izbor,dok za curku imam 🫣
    Jeste ikako razmišljale o tome ili vam je još rano i ako jeste o kojim imenima razmišljate? Možda mi koje vaše može biti inspiracija (ali ako ih imate više za izbor 🤣)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.