Nove curke dobrodošle i da sve sretno doguramo do kraja do termina 💪🏻💪🏻
Imam pitanjce za sve vas koje ste već možda razmišljale o imenima beba. Jel imate spremna imena za curice i dečke ili samo za jedan spol pa ne znate što ćete ako ispadne suprotno kao kod mene? Još mi nije 100% potvrda da je curka,iako ih dosta oko mene misli da je dečko i ne uzimaju ovu doktorovu pretpostavku kao uklesano u kamen dok se ne pokaže definitivno,al kad bi bio dečko nemam nikakvih baš imena na izbor,dok za curku imam 🫣
Jeste ikako razmišljale o tome ili vam je još rano i ako jeste o kojim imenima razmišljate? Možda mi koje vaše može biti inspiracija (ali ako ih imate više za izbor 🤣)
Ja sam jako htjela da bude Nora, ali je bilo tolko komentara kao zajebavat ce ti svi djete Nora-Fora tak da ne znam ni sama dal sam odustala od tog imena ili mi je i dalje top 🤷🏼♀️
Ima koja mozda u obitelji ili poznanstvu to ime, jel zovu djete tako?
👩🏼 26
🧔🏻♂️ 38
Missed ab - 18tt - Lejla 🦋💕
“Missing you comes in waves.
Today I’m drowning!”
Imam pitanjce za sve vas koje ste već možda razmišljale o imenima beba. Jel imate spremna imena za curice i dečke ili samo za jedan spol pa ne znate što ćete ako ispadne suprotno kao kod mene? Još mi nije 100% potvrda da je curka,iako ih dosta oko mene misli da je dečko i ne uzimaju ovu doktorovu pretpostavku kao uklesano u kamen dok se ne pokaže definitivno,al kad bi bio dečko nemam nikakvih baš imena na izbor,dok za curku imam 🫣
Jeste ikako razmišljale o tome ili vam je još rano i ako jeste o kojim imenima razmišljate? Možda mi koje vaše može biti inspiracija (ali ako ih imate više za izbor 🤣)
Ja sam jako htjela da bude Nora, ali je bilo tolko komentara kao zajebavat ce ti svi djete Nora-Fora tak da ne znam ni sama dal sam odustala od tog imena ili mi je i dalje top 🤷🏼♀️
Ajme Nora. Pa dobro nije tako često ime,ja se sjetim uvijek srednje i lektire jer se spominjala Nora pa mi nije ovo prva asocijacija 🤣 inače moja kolegica iz osnovne je rodila curku 2mj prije mene i malenoj je ime Nora. Zajedno će sadau vrtić na jesen iako si mi mame nismo u najboljim odnosima,tko zna možda one dvije budu 🤭 nesvakidašnje ime,al za curku već imam spremno iako,mogla bi i ovo dodat na listu jer ovdje stvarno nije to ime tako često,a naginjem tome da nema neko ime di će mi ih se okrenut njih 5 kad zazovem na ulici 🤣
Ajme Nora. Pa dobro nije tako često ime,ja se sjetim uvijek srednje i lektire jer se spominjala Nora pa mi nije ovo prva asocijacija 🤣 inače moja kolegica iz osnovne je rodila curku 2mj prije mene i malenoj je ime Nora. Zajedno će sadau vrtić na jesen iako si mi mame nismo u najboljim odnosima,tko zna možda one dvije budu 🤭 nesvakidašnje ime,al za curku već imam spremno iako,mogla bi i ovo dodat na listu jer ovdje stvarno nije to ime tako često,a naginjem tome da nema neko ime di će mi ih se okrenut njih 5 kad zazovem na ulici 🤣
Pa kuzis, nije neko premoderno ime, ali opet nije ni neki starinsko ili sta ja znam..
Bas sam onak, ne bi htjela bas da mi djete zezaju zbog imena, a opet lijepo mi je 🤷🏼♀️🤷🏼♀️
👩🏼 26
🧔🏻♂️ 38
Today I’m drowning!”
Hvala na dobrodošlici. Očekujemo dječaka 23.9.
Jeste li odlučile gdje ćete roditi? Vidim da ste neke skeptične u vezi Podobnika, ima li netko iskustvo iz prve ruke s njima?
Nela2105, Baccarat i Nala48 hvala vam puno na odgovorima😍😍😍. Ja sam morala ipak prvi put bez muža uzet baby watcher koji koristimo samo utorkom, i odmah sam iste sekunde našla otkucaje večeras prije šetnje. Ostalo mi je u glavi da se već pisalo da je normalno da osjetim, pa 2-3 dana ništa, ali treba izdržat još taj period dok se ne krene redovito javljat. Ja jesam opuštenija, ali priznajem da sam zapravo stalno podsvjesno u strahu da će mi ovaj dar biti oduzet. Valjda jer sam toliko dugo čekala i sad se bojim uživati u toj sreći. Prokletstvo čovjeka i prethodnih trauma.
Regina vodim ja od prvog dana dnevnik, tako da imam zapisano sve i tako i zapisujem kad sam osjetila i koliko puta u danu bebicu. Zgodno će mi kasnije biti čitati, a i sad odem nekad provjerit kad sam koje lijekove ukidala, kad su bili bolovi ovakvi, onakvi, mučnine. Imam užas pregnancy brain; tu si moram screenat svaki komentar da bih odgovorila, jer sve za minutu zaboravim. 😂Svakako su mi mučnine i dalje intenzivne danima, tako da očito je ono par dana (4-5 dana) bez njih bilo samo privremeno, jer od tad opet valjaona. 😂 Što se tiče imena, ja sam muku mučila s time godinama, i onda sam se prije 2 godine odlučila za curicu, bila sam uvjerena da ću rodit curicu, a za dečka imam samo jedno ime, sva druga su zauzeta, jebiga kad čekam postati majka skoro 12 godina. Ili mi se ne sviđaju. Slabiji je izbor za dečkiće - po meni.
Nela2105 Nora je naša tinejdžerica i nitko je nikad nije zvao Nora-fora nego po prezimenu. Ime Nora je i na listi Najčešćih 50 imena u HR, mislim na 29. mjestu tako da i nije više toliko rijetko. Bacite oko na listu, ako već niste, čisto da vidite što je najčešće. Mislim da svatko treba slušat sebe i svoju intuiciju, a to hoće li se netko rugat djetetu, pa i od normalnog imena se mogu rugati ako su tako odgojeni. Ne bih se time opterečivala, naravno sve u granicama zdravog razuma. Nora je predivno ime, internacionalno, razumljivo svima. 😍 Meni su uvjeti da ime sad za našeg dečkića ne bude na listi najčešćih i da se nitko u obitelji široj i od prijatelja s kim se družimo, tako ne zove. I da ima max 5-6 slova, bez lj, č, š, đ, ć, j. Dala bih ti neke svoje ideje, ali sam jako kratka s njima. Imamo tablicu od svega par imena koja se kao sviđaju meni, djeci i mužu i u nijednom se trenutno ne poklapamo. 😂 Nisam ti baš pomogla. 🤓
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Ovaj zadnji dio sam pisala Regini da ti nemam kaj dati od ideja za ime za dečkića. 😂
Alba meni su za sad opcija B. Čisto radi moje anamneze i povijesti, ne radi ne znam čega.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Alba evo sorry, moj pregnancy brain, objavih post a nisam ti rekla najvažnije - čestitam na dečkiću! 💙
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Nikkita a da znam, stvarno lijepo ime, ali znas kako su djeca okrutna i kako znaju maltretirat i zbog puno banalnijih stvari 🤦🏼♀️
Cure, koje idete ili ste isle u Petrovu, jel zbate za nekog doktora Joska?
Izbacuje mi samo Josko Lesin, a on mi malo djeluje prestaro da jos uvijek odraduje porodaje 🤷🏼♀️
👩🏼 26
🧔🏻♂️ 38
Today I’m drowning!”
Mi smo imali tablicu imena u mobitelu, sve kao napisano ali ništa wow. Kad sam vidjela malenog na 4D, samo sam u sebi izgovorila jedno od tih imena, tako je nekako izgledao (ovo sad zvuci ludo ali neki ljudi obilježavaju neko ime) , i kad sam pokazala sliku muzu i rekla, rekao je da je to to.
👱🏻♀️26, sve ok, AMH 19,8
👱🏻♂️35, oligoasthenotratozoospermia
Pokušavamo od 2020., Vinogradska
Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
!Prvi put Beta iznad 0,1!
Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.
Nela2105 da kužim skroz o čemu pričaš. A vidiš tek sam ti sad u potpisu vidjela za ime curke koje nam je vodeće da ga imaš i baš mi je malo teško sad palo zbog toga 🥺
A ovo za doktora…eventualno Joško Zekan ako je u Petrovoj u to je to što znam, al izbjegavaj Planinića 😂
Nikkitta najvažnije je da si dočekala da iskoristiš to ime ako Bog da. Nama kad je doktor spomenuo da imamo MPO u planu pa sam krenula čitati temu potpomognute i čitala tvoju priču baš sam se naježila jer nisam znala da je ta Endo toliko užasna jer je i moja sestra imala spontane zbog nje i tek nakon operacije i šopanja vitaminima po savjetu doktora koji ju je operirao je nakon 6mj ostvarila trudnoću i uspjela izgurati do kraja,a sjećam se da je pričala da joj je bilo najteže preživjeti dane kad bi dobila koliko ju boli. Kao cijeli ciklus joj je bolan i navikla je na to,al su ju dani kad bi dobila baš ubili u pojam pa kad sam vidjela da i ti s tim vodiš bitku s tim da je kod tebe još duže bila neotkrivena,hvala Bogu da si pobijedila to i uspjela ostvariti svoj cilj da budeš mama. Što se muških imena tiče mi smo kao imali opciju Benjamin i onda kako se ovo u svijetu sve dogodilo nekako mi je to ime postalo kao da ne bi ljudi kasnije povezivali ime s tim događajima jer jbg to je ista godina,par mjeseci razlike,a pak mi je drugi izbor za dečka Arian, mada je sestra predložila možda Lukas jer joj je lijepo a ona ga nije mogla iskoristiti jer njezina šogorica ima maloga 6mj starog koji se tako zove, al mi je pak Lukas prestandardno,maltene isto ko i Luka što je jako često pa mi je odmah off. Baš sam si nekako teška oko tih imena a svako malo znam tražit imena. Išla sam do granice da sam tražila savjet ChatGPT-a oko muških imena i dao je većinu prijedloga loša imena,možda bi jedno uzela u obzir al znam da muž ne bi i opet smo u problemu 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji