Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lea25
    12. Lipanj 2025. 16:59

Kako stojite s vrućinama? Ja sam inače ljetna🌞 osoba, +40 je meni taman, stvarno obožavam ljeto, ali sada sam ujutro već na 25 kao da je 125. Bježim u sobu kao u špilju, na sigurno. 

Mame koje ste mirovale, jeste nakon odrađenog mirovanja samo ustale i to je to? Ja sam se uhvatila čišćenja kuće i rotiranja zimske garderobe u ljetnu, ali tek je prošao jedan dan od kad sam na nogama i pazim na svaki korak i uzdah, nesvjesno. Hodam kao po jajima. Bojim se da ne napravim nešto sto je previše, svaki korak preispitujem, iako sam u tom kritičnom prvom tromjesječju radila apsolutno sve i maleni je bio super. Možda malo stvar navike pa mi samo treba još dan, dva.

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
    4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
    Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne

Lendoxia
    12. Lipanj 2025. 18:19

ja isto obozavam ljeto al kako je zagrijalo apsolutno mi se nista ne da. krivim i to dva mjeseca mirovanja da me skroz ulijenilo pa mi sad sve tesko. jos nismo ni sobu sredili nit sam ista kupila za malog i sve se nadam da cu ipak nekako smoc snage dok je jos navrijeme jer kako je krenulo porodit cu se a necu nista imat 

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

Grizli
    12. Lipanj 2025. 20:16

Za hripavac cijepljenje kod trudnica od 27 do 36 tjedana ali kao idealno je između 28-32 tjedna. Najviše antitijela se stvori nakon 4 tjedna od cijepljenja zato je bolje taj period. Što se hripavca tice njegova inkubacija kod ljudi do pojave simptoma i mogućnost kad nas moze se zarazati je od 7 do 10 dana prosječno, ali može ići i do 21 dan, može biti u tom periodu osoba potpuno bez simptoma i to je ono opasno za bebe. Ljeti nije manje pojava bolesti, ali je treća faza bolesti laksa i brži oporavak od nego zimi. Bebe konkretno imunitet na hripavac steknu tek nakon 4-5 mjeseca starosti. Iako to nije garancija da se neće zaraziti, ali ako se i zarazi je puno lakse. Isto kao recimo i cijepivo za Rota virus koje se bira dal cete kupiti i dat ga ili ne, nije na popisu obaveznih, ali moju mogu rec da je spasilo od rote to cjepivo. Za RSV cjepivo nisam bas nasla toliko dobre reference kao za hripavac pa se za to nisam recimo cjepila. 

Nikkitta
    13. Lipanj 2025. 10:33

Rainbow ja sam opet krenula isto s vit D jer mi je krenuo padat čim sam uzela mjesec dana pauzu. Uzela sam si 3000 Better You Dlux spray, pa ću ga špricnut svaki drugi dan. Htjela sam Oleovit, ali gin mi je rekla da uzmem ipak ovaj. Za OB Pandu sam čitala na Ljetnicama da se uvodi u trećem tromjesečju, pa tako i ja planiram, zato ostajem trenutno na Flori+. Uživajte na moru, i čestitke na skidanju iz pelena! 😍
    Lendoxia giiirrrlll same here. Nemam ni uređenu sobicu za bebu, a kamoli stvari i robicu. Planiram kao krajem ljeta. 🤭
    Grizli hvala ti, baš ću prokomentirati s gin na idućem uzv, tad ću biti u 20 tt. 🙏🏼

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    13. Lipanj 2025. 10:57

Lea25 ma ne podnosim vrućine više ni minutu, iako sam ljetna beba😂😂 Ma sve polako, normalno je da nakon strogog mirovanja pratiš svaki korak. Opustit ćeš se za koji dan kad vidi tijelo da je sve ok. 🥰

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Inna_92
    13. Lipanj 2025. 19:24

Prijavljujem da sam primljena u bolnicu zbog preuranjenih pravih trudova i skraćivanja cerviksa.
    Srećom po terapiji koju dobivam (tokoliza) trudovi su sada stali. Držite mi fige da izdržimo što duže, najbolje do termina.

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️
    *6/2025 - 3 mjeseca ranije stigao naš palčić💙

lea25
    14. Lipanj 2025. 00:01

Bit će sve dobro, nadam se da ćete izdržati sto duže, javljaj nam kako si 🍀🍀🍀🍀

👱🏻‍♀️27,sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️36, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    🏥 2 hematoma, preeklampsija, proteinurija 4+
    4.11. stigao zdrav dječak ⭐️💙
    Pala u eklamptički šok na porodu➡️ 8 dana intenzivne

• Ana_
    14. Lipanj 2025. 07:38

Inna_92

Prijavljujem da sam primljena u bolnicu zbog preuranjenih pravih trudova i skraćivanja cerviksa.
    Srećom po terapiji koju dobivam (tokoliza) trudovi su sada stali. Držite mi fige da izdržimo što duže, najbolje do termina.

Držimo palceve da će sve biti dobro, drži se ❤️❤️❤️❤️
    Javljaj nam situaciju, ali vjerujem da će sve biti dobro 💓

Nikkitta
    14. Lipanj 2025. 11:57

Inna92 ajme draga, sva sam se naježila. Držite se ti i bebica, dobro je da si u bolnici, samo polako, i dan po dan, bit će sve u redu. Mora! 🙏🏼🍀 Koliko si sad tjedana i jesu li rekli razlog odnosno uzrok prijevremenog otvaranja? Šaljem zagrljaj!

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    14. Lipanj 2025. 13:32

Cure, prikupila sam korisne informacije i savjete s teme Ljetne bebe 2025, pa ih uz blagoslov cura s te teme - dijelim na našoj:

Za trudnoću/strije:
    Ulja:
    [ul]
    [li]Čisto bademovo ulje[/li]
    [li]Mustela maternite[/li]
    [li]Ulje koštica marelice[/li]
    [/ul]
    Krema:
    [ul]
    [li]Uriage bariederm[/li]
    [li]Melem mama[/li]
    [/ul]

Za rodnicu (suhoća, svrbež, upale, prevencija):
    [ul]
    [li]Multigyn acti gel za rodnicu [/li]
    [li]Aromara GynoPro[/li]
    [/ul]

Trudnički tečajevi:
    [ul]
    [li]Roda ima besplatni online tečaj za dojenje[/li]
    [li]Grad Zagreb, u suradnji s domovima zdravlja, organizira besplatne tečajeve za trudnice i njihove partnere. Ovi tečajevi imaju za cilj poboljšanje zdravlja obitelji, pripremu za porod i podizanje zdravog potomstva. Tečajevi se održavaju u Domu zdravlja Zagreb - Centar, Domu zdravlja Zagreb - Istok i Domu zdravlja Zagreb - Zapad, a prijave se šalju na odgovarajuće e-mail adrese. [/li]
    [/ul]

Dom zdravlja Zagreb - Centar: 

[ul]
    [li]Prijave za tečajeve šalju se na e-mail: trudnickitecaj.dzzc@gmail.com [/li]
    [/ul]

Dom zdravlja Zagreb - Istok: 

[ul]
    [li]Prijave za tečajeve šalju se na e-mail: trudnicki.tecaj.dzzi@gmail.com [/li]
    [/ul]

Dom zdravlja Zagreb - Zapad: 

[ul]
    [li]Prijave za tečajeve šalju se na e-mail: trudnickitecaj.dzzz@gmail.com[/li]
    [/ul]

Tečajevi su besplatni i namijenjeni su svim budućim majkama i očevima ili osobama u pratnji majke. Mogu se održavati online ili uživo, ovisno o domu zdravlja i trenutnim uvjetima. Za više informacija i prijave, preporučuje se kontaktirati odgovarajući dom zdravlja. 

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI