Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lea25
    10. Lipanj 2025. 16:43

Hvala 🌸💐🌷
    Ja sam od početka trudnoće kad se zbroje svi + i - na 1,5 kg. Inače sam visoka 178, ali IVF i moj stres pod kojim ne gubim apetit nego jedem namještaj, dali su mi skoro +20, pa se to dosta vidjelo. Sad je valjda s trudnoćom stres ipak manji, jedem pravilnije i zdravije, možda je ovo ustvari neki detox, tako sam i inače jela dok nije došlo do stresovnog prejedanja, bas smo danas Dr i ja komentirali da je vjerojatno to ključno jer dobijam gram po gram, a jedem sve osim slatkiša.
    Plavuša izvana probaj natopit gazu neku čajem od kamilice pa premazat umjesto kreme, to je prirodni lijek za koji dajem ruku u vatru. Meni je znao uz vaginalete puno pomoći ako krene svrab.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

artemiss
    10. Lipanj 2025. 20:16

Nikkitta
    Vidim da nas ima još na Euthyroxu🫤 meni se štitnjača sad unormalila na 1.39 ali terapiju moram uzimati do kraja.

Trudnički jastuk mi je najbolji prijatelj još od ranijih tjedana, ne znam kako spavati uopće bez njega. A evo dobila sam još i jednog- termofor za leđa 🙌🏼 
    Malo ide na bolje, već sam se vidjela ovako nepokretna do kraja trudnoće 🫣

👫💞 35/39
    AIH- 27.1.2025.-11 js/ICSI 7...5...1(5+)
    ET-1.2.2025.
    12.2.2025.- bhcg 74// 14.2.2025. - bhcg 130//17.2.2025.- bhcg 369✨
    27.2.2025. 6tt 💗
    1.4.2025. it's a girl🌸🩷
    🩷21.10.2025.🩷

plavuša
    10. Lipanj 2025. 20:28

artemiss

Nikkitta
    Vidim da nas ima još na Euthyroxu🫤 meni se štitnjača sad unormalila na 1.39 ali terapiju moram uzimati do kraja.

Trudnički jastuk mi je najbolji prijatelj još od ranijih tjedana, ne znam kako spavati uopće bez njega. A evo dobila sam još i jednog- termofor za leđa 🙌🏼
    Malo ide na bolje, već sam se vidjela ovako nepokretna do kraja trudnoće 🫣

Ja sam isto na euthyroxu 150mg, zadnji tsh je bio 0,64.. Drzim ga pod kontrolom.. 

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

Nikkitta
    10. Lipanj 2025. 20:37

Lea25 tako mi je drago da si dočekala svoj dan i da je kao u snu! Čestitam! Welcome to baby boy mama’s club. 😍💙 Nemam problema i inače nisam na terapiji, nego su mi samo zbog IVF-a dali Euthyrox 25 mcg, jer vole držat TSH ispod 2, 2.5, a meni šeta od 2.0 do 3.5 ovisi o stresu. Sad u trudnoći mi je pao ispod 2, ali da, i meni za sad ostaje. 🤭
    Maravillosa i Plavuša drago mi je da je i kod vas sve okej! 😍❤️

Ja prijavljujem izvanredno današnji uzv, (iako sam bila prije cca 2 tjedna) jer sam prešla kod dr. kod koje planiram rodit u Petrovoj, pa je imala termin privatno samo danas. Doktorica mi je sjela, otvorena je i pristupačna, bili smo sat vremena unutra dok ispričam svoju anamnezu. 🤓Bebać je super, velik za 17 tt, a njihov uzv mi uvijek računa da utorkom punim tjedne, a sve moje app računaju to dan ranije, to me nervira, zakaj njihov uzv ne broji prvi dan menge, evo ne razumijem?! ZM 18.02., i meni svuda piše 16+1, a uvijek na uzv ispadne dan manje pa je tako danas pisalo 16+0 kad je upisala datum ZM. Izbacila mi je Cyclogest i uvela umjesto toga Utrogestan jer je mikronizirani progesteron najviše sličan prirodnom, ali još manja doza 2x300 mg. To me malo stresira jer do nedjelje sam bila na 1200 mg, od jučer sam na 800 mg i sad opet smanjenje, pa sam rekla da ću to kroz par dana smanjit. Jedino kaj sam je zaboravila pitati je to računanje po ZM i veličine bebe, neke klinike vode po danu transfera i kao računaju 14 dana O i kao transfer blastice 19 dc. Ali ja sam imala transfer 15 dc, a ne 19 dc, pa me sad ždere koliko zapravo je velika trudnoća i je li beba dovoljno u mjerama. 😅 Da, po ZM sam po njihovom uzv danas 16+0, ali ako se doda da je riječ o blastici, onda bi beba trebala biti velika za 16+5, pa ako se još na to doda da sam imala transfer 4 dana ranije od onog kaj oni računaju, jel onda bi beba trebala biti još 4 dana veća ili brijem? Baš sam je to trebala pitati danas. Baš me muči, a vjerojatno bezveze, jer sve je uvijek OK. Any thoughts? Jel imao itko transfer ranije, na 15 dc kao ja? 

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Clo
    11. Lipanj 2025. 09:14

lea25 - čestitam na pobjedi sa hematomom i naravno čestitke na dečkiću 
    plavuša - čestitam na curkici 

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

• Baccarat
    11. Lipanj 2025. 09:34

Lea cestitam i dobrodosla u klub💙
    Nikita mislim da ti je od tog pravilnog racunanja bitnije da konzistentno raste od ultrazvuka do ultrazvuka. Tako je meni dr.rekla.

Mene leđa ubijaju. Na +7 sam,ko da sam na +70,na dane se jedva krećem. Nadam se da ce mi dopustit vjezbanje nakon slj.uzv-a.

lea25
    11. Lipanj 2025. 09:50

Hvala💙💙
    Nikita to su bile moje misli obzirom na kasni transfer dva dana prije menge. Dr mi je rekao da je to dovelo do one početne razlike kad su u Vin. rekli da nema EO i srca, a za tjedan dana je sve bilo, ali za “tjedan manje”. Negdje u 13tt UZV je počeo pokazivati datume po ZM i Dr se prestao ravnati po transferu, rekao je da nema ni dana odstupanja iako je to u ovoj situaciji normalno, pogotovo jer se znaju datumi svega, tako da mi je FET upisan u trudničku odmah uz ZM, ali mi ga vise na pregledu ne spominjemo jer sve odgovara vještici. Ne znam jesam li ti pomogla, ali moj kaže da su odstupanja normalna, i da se pogotovo pred kraj mjenjaju datumi termina bas zbog toga. Kako god računala, koliko sam skužila bitno je da dijete raste sukladno mjerama i to je to. 

Baccarat ja sam dan vise od tebe, i mogu ti reci da me bole leđa po noći. Počela sam spavati u dnevnoj jer je jedan dio kutne do zida skroz, tu si stavim jastuke i skroz se priljepim uz njih leđima, a na drugu stranu grlim trudnički, nekako mi ta sendvič pozicija pomaze da osjetim potporu, da ne “držim leđa”. 

Jel netko nastavio s Utrogestanom i kad je sve bilo dobro? Ja nemam vise krvarenja ni hematom, ali terapija će ostati, ne nazire se skoro ukidanje. Dr kaže da ne želi reprizu i da ukidamo kad spojim 4 tjedna uredno.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

• Regina
    11. Lipanj 2025. 12:37

Evo mene su updateom! 
    Redovna kontrola dobro prošla. Nisam se nastavila otvarati i sad guramo do idućeg pregleda da to bude regularno za te tjedne pa ćemo pratiti. Posteljica mi je dio naprijed skroz do ušća ali zasad nije preko,dio je otraga,kaže već dugo nije imao trudnicu s tim čudnim položajem posteljice al kao ne brine nas obzirom da pretpostavlja da ću odabrati carski što bi i on preporučio kao doktor,a ako situacija ovako ostane ili se pomakne skroz preko ušća,opcija VBAC će se skroz isključiti. Spol nažalost još ne znamo definitivno,al kaže doktor prema iskustvu koje ima i obzirom na tjedne i ponašanje bebe tokom pregleda bi rekao da je opet cura,jer ovo među nožicama može biti i pupčana i tintilinić 😂 tako da ja se pripremam polako za curku, imam stvari od malene pa ću samo probrati,a ako se rodi dečko onda ćemo pokupovat neutralne bodije za prvu ruku i to je to. Više neću ni razmišljat o spolu, neka samo bebica nastavi rast a ja se pripremam za curku. Blaženi naš tata među ženama. Nikako se za života okružit muškarcima otkako je krenuo u školu 😂

Idući pregled je 10.07. I onda ide dogovor oko OGTT-a i to je toooo! 

Nikkitta pretpostavljam da je Velena u pitanju? Ja ti stvarno preporučam da joj se prepustiš skroz u ruke i vjeruješ jer je ona fakat stručnjak i za sve će naći odgovor, ako ne iste sekunde onda do idućeg pregleda. Žena je na kap krvi u trudničkoj pretpostavila da je abrupcija posteljice i ispalo je da je bila potpuno u pravu tako da ako si kod nje, samo se prepusti i dat će ti odgovore na sva pitanja, ako ne odmah onda do drugog pregleda ili će te nazvati sama kad dođe do zaključka jer je jako draga i pristupačna,zato ću se ovak put pokušat borit za nju prvo pa onda Veček i Zlopaša, svi su mi drugi isključeni kao opcija 😂

Nikkitta
    11. Lipanj 2025. 12:59

Ovaj dio o Euthyroxu je išao za Artemiss, tek sam sad skužila da je ispalo spojeno kao da pišem Lei. Sorry. Anyhow Artemiss, imaš li inače hipo ili Hashi? 
    Plavuša propustila sam čestitati na curici. ❤️😍
    Regina mi se pratimo po datumima kontrola. 🤓 Super da je sve u redu, za posteljicu ne brini, vjerujem da se ima još vremena pomaknuti, nije da raste samo do 20 tt, right? Još jedna curica, ma kaj će mužu falit😍 Kako se ti osjećaš na spomen carskoga? Jučer smo mi nadugo i naširoko o tome, ja 3x operirana abdominalno, ne bi me otvarala, da bi na kraju susreta već gledala kalendar za termin carskog. 😂😂😂 Da, Velena je u pitanju. ❤️
    Lea25 beba konstantno uredno raste i gin koji mi je vodio do sad (dr. Grbavac u IVF-u) mi je stalno govorio da je sve uvijek školski, napredna beba čak za par dana, a jučer mi je Velena rekla da je beba veća za tjedan dana, sto meni također ima logike s obzirom na transfer blastice na 15 dc. Gledala je detaljno sve organe i rekla da je beba super, ima 175 grama. Neka bude bebela beba - velim ja. 🥰

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    11. Lipanj 2025. 13:02

Lea25 ja nastavljam sa Cyclogestom, pa Utrogestanima iako nemam krvarenja ni hematome, ali pušem i na hladno kak je stalno progesteron bio nizak. Sad je 189 od kad je preuzela posteljica, pa kao smanjujemo sa 800 na 600 mg dnevno, i to me stresira. Nekako sam u glavi zacrtala da budem na progesteronu do 20 tt. I da, što se tiče računanja, ti si doslovno imala dan prije mene transfer (i to kasni tipa 23 dc, a ja rani 15 dc), pa to ispada da se naše bebe trebaju pratiti rastom i veličinom OTPRILIKE. Jer svaka beba je drukčija. Imaš li mjere bebe da usporedimo? ☺️

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.