Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    plavuša
    11. Lipanj 2025. 19:25

Nikkitta

Regina a gle, s obzirom na tvoju dijagnozu ni ja ne bih riskirala i dogovorila bih carski odmah. Lijepo je da muž može potegnuti kad rodiš tako da se ipak možeš oporavljati i hendlati bebicu. Ja imam od zadnje op. polucarski rez lijevo (znači ne cijelom dužinom, nego negdje cca pola) gdje su mi vukli debelo crijevo van kad je bila resekcija crijeva. Ostalo su 3 rupice od LPSC u Petrovoj, i imam 5 malo većih LPSC rupa po abdomenu jer je zadnja op. u FR bila robotski asistirana i onda su instrumenti malo veçi, pa su i rezovi koji mm veći, sve skupa nije idealno da idem na carski. S druge strane je rekla doktorica da neće ništa prepustiti slučaju i forsirat ikakav vaginalni porod nakon svega što sam prošla i koliko sam teško došla do trudnoće. Tako da mi se sve čini da me čeka carski i malo teži oporavak jer znam kaj je to kad te režu. 😬
    Ana_ZK hvala ti, i mislila sam si da sam zapamtila da si ti imala transfer 15 dc. I da, meni su samo kod Podobnika gdje sam bila u par navrata, računali od transfera, i kao iako je ZM 18.02, oni bi oduzeli 5 dana pa je kao ZM 13.02. i tako su računali termin poroda. Nisu mi gledali bebicu jer sam kod njih samo hodala na intralipidne odmah iza transfera i u prvim betama pozitivnim. Ali po tvom primjeru ispada da sam u pravu da bi beba trebala biti 9 dana veća. 😅 To bi značilo da je jučer bilo po ZM 16+0, a realno po transferu 16+5, pa još 4 dana gore righr? Beba je za 17 tt, tako da je to po meni okej i neću se više time opterećivati. Beba uvijek lijepo napreduje i sve uvijek izgleda dobro. To je najbitnije. 🙏🏼🍀😍 Uživaj na moru!
    Lea25 vidiš kako dan razlike igra ulogu, ali ti si i višlja, ja sam 175 cm, tako da mi je gin isto objašnjavao. Mjere od jučer su:BPD 3.58 cm, AC 11.46 cm, FL 2.25 cm, tt 175 +-26 g.
    Plavuša idete na more? Mi ne idemo, gin mi savjetuje da ne idem iako je sve u redu. Muž isto tako misli. Tako da ostajemo u betonjari pod klimom. Uživajte na moru! 😍 Da, big anomaly scan se radi između 20 i 22 tt idealno.

Auu da pod obavezno, i u orvoj trudnoci sam bila i sadabcu, samo cu sada malo vise paziti.. Nema kupanja u bazenu, a more ako ce bit hladno samo noge mociti.. Ali samo taj zrak malo za promjenu

1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
    2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
    12dpt beta 262,9 🍀🤞
    14dpt beta 557,7 🥰🙏
    13.03.2025. 6+3 💓

• Jana1993
    11. Lipanj 2025. 19:37

Meni jastuk ok jer ga mogu namjestiti na sve načine i multifunkcionalan je pa se može i kasnije koristiti. Ja danas s pregleda, vidi se pimpek, prijavljujem još jednog dečkića 😁 mali je super, samo je posteljica nisko i preko ušća pa moram mirovati. Baš se dosta toga vidjelo na UZV, rukice na glavi, usta otvarao, zijevao 💕🥹

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Clo
    11. Lipanj 2025. 19:53

Jana1993

Meni jastuk ok jer ga mogu namjestiti na sve načine i multifunkcionalan je pa se može i kasnije koristiti. Ja danas s pregleda, vidi se pimpek, prijavljujem još jednog dečkića 😁 mali je super, samo je posteljica nisko i preko ušća pa moram mirovati. Baš se dosta toga vidjelo na UZV, rukice na glavi, usta otvarao, zijevao 💕🥹

wiiii čestitke na pimpaču  sigurna sam da si guštala na pregledu

ja se svom sutra veselim, stalno me lupa pa me baš zanima kaj radi 

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

• Jana1993
    11. Lipanj 2025. 20:24

Clo

Jana1993

wiiii čestitke na pimpačusigurna sam da si guštala na pregledu

Hvalaaa 💕 sretno sutra 🫶

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Clo
    11. Lipanj 2025. 20:36

Jana1993

Clo

Jana1993

wiiii čestitke na pimpačusigurna sam da si guštala na pregledu

Hvalaaa 💕 sretno sutra 🫶

❤️ Hvala ti ❤️

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

lea25
    11. Lipanj 2025. 20:41

Cestitam, nek je živ i zdrav 💙

Da, krivo sam napisala, na to sam mislila, jel redovna procedura ili pazimo malo vise? 

Meni osobno kriterij za trudnički jastuk bio je da je tvrd, jer kad mi treba nešto mekše smotam deku kao palačinku. Tako da sad mirno spavam, obje opcije imam, ovisi kad šta paše. 

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

Clo
    11. Lipanj 2025. 22:17

Ženice, ako je neka bila na 4D ili 5D ultrazvuku u ZG neka mi preporuči gdje? U potrazi sam trenutno. Takodjer me zanima jel se dobije neka video snimka?  

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32

Ana_ZK_101
    11. Lipanj 2025. 22:52

plavuša

Ana_ZK_101

Nikkita - ja sam zadnju M imala 11.2., a transfer blastice je bio 25.2., znači isto na 15 DC.
    Kod prvog UZV-a doktorica koja je vodila postupak je napisala na nalaz da je trudnoća 6+4tt - što odgovara po transferu, a ne danu zadnje M.
    Doktor mi je u trudničku upisao 6.2. da je bila zadnja M, a ja svaki puta kada dođem kod novog doktora iznova objašnjavamo cijelu situaciju 😶‍🌫️
    Na zadnjem pregledu sam bila 16tt po transferu, a bebač po mjerama 16+4 (i cijelo vrijeme je tako malo veći). Da se gleda po zadnjoj M onda bi bio za 9 dana veći.
    Kad sam objašnjavala doktorima, niko nije radio neku paniku, samo je bitno da nema velikih odstupanja po mjerama.
    Što se tiče Utrogestana, ja sam se vratila na vaginalno korištenje. Prošli tjedan sam skužila da mi je počeo smetati , kad ga popijem kao da sam se najela kamenja.
    Prekjučer smo došli malo na more na odmor. Tako da skupljamo vitamin D I kupam noge dok se muž i sin kupaju.

Ana ti se ne zelis odvaziti na kupanje? Hladno? Mi idemo za 2 tjedna i nadam se da ce more bit toplo

Još mi se čini onako malo brrr... Nekih 22 stupnja je.
    Nekako sam i zimogrozna u zadnje vrijeme, tako da se za sad još nisam odlučila. 
    Ali idemo za mjesec dana opet pa možda onda.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    24.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    14.5. mini anomaly - 13+6tt
    🌟✨💫

Ana_ZK_101
    11. Lipanj 2025. 23:02

lea25

Cestitam, nek je živ i zdrav 💙

Da, krivo sam napisala, na to sam mislila, jel redovna procedura ili pazimo malo vise?

Da to je standardna procedura. Između 19 i 22tt se radi. Meni je isto doktor dao uputnicu da odem napraviti u bolnicu u kojoj mislim roditi. Ali s obzirom da to još ne znam 100% i nekako mi se čini da to ne bude detaljno kako bi voljela da bude, ipak sam se odlučila otići napraviti privatno u GynaeArs.
    Tamo sam išla u prvoj trudnoći i doktorica je bila baš detaljna i dobili smo hrpu fotki i videa na CD-u. Bilo je 2D, 3D i 4D.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288
    13dt - beta 2743
    24.3. UZV - 6+4tt imamo ❤️
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    14.5. mini anomaly - 13+6tt
    🌟✨💫

• PuPo24
    12. Lipanj 2025. 06:25

More je odlicno koliko mi svi govore i ne znam koliko cu dugo izdrzati ne baciti se malo 🙈 iako cekam iduci pregled i zeleno svijetlo od dr za kupanje u moru, mala mi je najveci problem sto se toga tice ona zeli svaki dan na kupanje pa se svercam preko susjede mame i slicno 🤣

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.