Bok cure, upadam s ljetnih da isto pohvalim GynaeArs. Nikad nisam bila na detaljnijem pregledu a dr je divna bas.
Curica 6/23 🩷
PREGLEDI
Clo 12.6.
Deepblue 16.6.
Ana_ 18.6.
Plavuša 20.6.
Martinaaa_ 23.6.
Miškica30 24.6.
Ana_ZK_101 26.6.
Lendoxia 2.7.
Lea25 8.7.
Regina 10.7.
TERMINI
Martinaaa_ 1.9.
Maravillosa 4.9. ⚽
Amiiina 7.9. 🌸
Rainbow_Hope 11.9. ⚽
Crox 16.9. 🌸
Marina.25 20.9. ⚽
Inna_92 21.9. ⚽
Mare8080 25.9. 🌸
Clo 5.10. ⚽
Lendoxia 9.10. ⚽
Mimoza17 15.10. ⚽
Marchy89 15.10. ⚽
Artemiss 21.10. 🌸
Ana_ 23.10. ⚽
Deepblue 23.10. ⚽
Regina 31.10. 🌸
Leia 31.10. 🌸
Plavuša 3.11. 🌸
Nala48 4.11.🌸
Jana1993 5.11. ⚽
Ana_ZK_101 13.11. ⚽
Marijamiriam14 14.11.
Miškica30 15.11. ⚽
Lea25 16.11. ⚽
Baccarat 17.11. ⚽
Nikkitta 25.11. ⚽
PuPo24 🌸🌸
Eto je lista, iskoristila sam vrijeme dok toddlersaurus spava da popratimo nedavna događanja i po pišem sve nove pisulje i pisulince, naredne preglede i nadam se da sam sve plovila kako treba, ako sam nekog izostavila samo recite da ispravim.
Toliko događanja, prvo da čestitam svima na dobrim pregledima 😍😍😍 i onima koji su saznali što nose 😍😍⚽🌸💪🏻
Baš sam jutros rekla mužu da mi mora na tavanu po jastuk, sve mi je teže ležati, baš mi treba ona potpora. Zadnjih par dana dosta osjećam malca, pogotovo kad ležim i mirujem (što je rijetko 😂).
Moram pitati gin mogu li se kupati u moru, valjda će dozvoliti. U prvoj trudnoći nije baš bila pretjerano za kupanje pa sam samo 2 puta se bucnula u cijeloj sezoni, ali sad imam toddlera pa se nadam da će ipak dozvoliti malo više. Mislim, možemo mi na plažu pa da se on i tata kupaju, ali meni je muka sjediti na plaži i gledati more dok se topim od vrućine. 😂
Hej cure, je li neka bila na anomalyju u bolnici ili sve idete privatno? Ja sam naručena 18.6. na Sv. Duh po preporuci kolegice s posla, ali planiramo platiti i 4D da nam ostane uspomena 😊
Jana1993 čestitam na dečkiću ☺️💙
Što se mora tiče, ja idem za dva tjedna na 4 dana i u kolovozu tjedan dana, planiram se kupati. U dvorištu imam i vrtni bazen koji samo ja koristim tako da se i tu planiram malo rashladiti.
4.11. termin 🩷🐤
Hej cure, je li neka bila na anomalyju u bolnici ili sve idete privatno? Ja sam naručena 18.6. na Sv. Duh po preporuci kolegice s posla, ali planiramo platiti i 4D da nam ostane uspomena 😊
Jana1993 čestitam na dečkiću ☺️💙
Što se mora tiče, ja idem za dva tjedna na 4 dana i u kolovozu tjedan dana, planiram se kupati. U dvorištu imam i vrtni bazen koji samo ja koristim tako da se i tu planiram malo rashladiti.
Ja cu ici na anomaly u bolnicu u kojoj planiram roditi, koprivnica.. Tamo sam i prvi puta i sada planiram. Nadam se da ce do kraja bito sve super kao i do sad i da ce mi se plan ostvariti..
Sas na anomaly idw i muz sa mnom i zbilja se oboje nadamo da ce ga pustiti da i on bude prisutan..
Ako nece onda cemo poslije otici privatno negdje cisto da i on bude na jednom uzv jer mu je velika zelja..
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
Cure samo mali upad, vidjela sam Nikita da te brinu dani +/- i dimenzije bebe... Ja sam imala transfer na 15 dc, i to je bilo u redovnom ciklusu. Svi su mi računali po ZM datum termina i mene su zbilja bilo trudovi uhvatili tocno na datum termina. To doduše neka pravila. No da te ne zbunjuje i straši, mene je to u početku jako u prvoj trudnoći brinulo. Sve dimenzije bebe +/- 2 tjedna su uredne, oko 20tt ih pocinju pratiti na svakom uzv i vode brigu praktički da beba bude unutar toga, naročito štoviše tjedni odmiču. Meni i u prvoj trudnoći i sad se ponavlja isto trudna sam recim 35+6, ali bebina glavica je manja 34+2, trbuscic je 34+6, a noge odnosno bederna kost je 37. To je sve normalno. One mjere koje tamo pišu sa rezervom uzimaš nije to doslovno tako i da mora biti u dan točno. Genetska predispozicije je tu isto bitna. Mene je uvijek mucio taj trbuscic tanki, ali vidjela sam na prvoj bebi da nema smisla se brinuti, bitno da beba prati taj svoj razvoj. Ne sad da je na ovom uzv 2 tjedna veća pa na drugom 2 tjedna manja. Tako i kad rodiš, pp pravilu pedijatar prati percentile i bitno da je beba unutar svojih percentila. Moja kcer recimo nije dobilala na početku nista 200 gr mjesecno al je rasla po 4 cm. Srećom pedi je starija vec iskusna i nije radila drami, dok patronazna mlada koje je dolazil je digla bila frku da moramo u bolnicu. Tako da ima toga sto te jos moze stresirati, ali samo znajte da te mjere nisu crno na bijelo tako i da odstupanje je normalno posebno ako se ponavlja od kontrole do kontrole. Problem je i ako beba naglo pocne rasti tj dobije previše u mjesec dana ili uopće ne dobiva. I one grame na uzv nemoj uzet bas za ozbiljno. Tu isto znaju fulati, tocnost u kasnijim tjednima je +-350 grama. Kcer bila procijenjena u 39 tt na 4 kg, rodila se sa 3.1 kg.
To ti sve pišem i ostalim koje nemaju iskustva jer znam koliko je mene to pojelo u prvoj trudnoći i brige dalo. Datum poroda do praktički kraja mogu mijenjati to je okvirno samo da znaju kad što od pretraga je najbolje raditi, a svaka pretraga ima areal da se radi unutar nekih 2-4 tjedna.
I ako može još jedna sugestija, vama su bebe jesenjske pa se rapsitajte o cijepljenju za hripavac. Jako je opasan za novorođenče, do 3 mj bebe nemaju nikakvu zaštitu od hripavca, a u Europi je trenutno velik broj zaraženih. Ja sam se cjepila, cjepivo je sigurno za trudnice a preko posteljice beba dobije antitijela od vas. Posljedice mogu biti grozne, većina malih bebica bude hospitalizirana ako se zarazi, a kod beba se jako teško otkriva zaraza tj simptomi jer oni nemaju jos razvijenu mogućnost kasljanja, nego samo prestaju disati. Osobno sam imala hripavac prije 10 godina i bila u bolnici, pa sam zato dobila i preporuku, a nakon istraživanja svih za i protiv odlučila se cijepiti. Uz to kcer je vrticanka i lako može donijeti to doma pa jos jedan razlog više mi je bio da se cjepim.
Evo jedna preporuka ovako sa strane, dobronamjerna. Da ne bi neko mislio da zagovaram nešto, već samo svoje iskustvo prenosim i upozoravam, jer trenutno jako mali broj trudnica u hrv dobiva preporuku za to od ginekologa, dok u nekim zapadnim zemljama ide cijepljene trudnica po difoltu.
Jana1993 ajme divno, dečkić, čestitam, dobro došla u naš klub mama’s boys. 🤭💙
Clo sretno danas, uživaj na uzv. 😍 Ja sam u Poliklinici IVF dobila 4D fotkice, ali ne i video. To je meni doktor ovako sastrane napravio, nije da sam baš došla na 4D pa je tu maybe razlika.
Grizli puno ti hvala što si se javila, baš si me umirila. ❤️ Moram priznati da ja već danima čitam vašu temu Ljetne bebe (trenutno na cca 650 str.) i naučila sam jako korisne infose, koje sam planirala i ovdje prenijeti kad pročitam do kraja temu. Definitivno sam vidjela i kad ste pričale o cijepljenju i baš danas sam opet mislila tamo upasti da pitam jel se to preporuča i jesenskim trudnicama? Spominjale ste hripavac i RSV, i zanima me u kojem rasponu tjedana trudnoće se treba cijepiti?
👰🏼♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻♂️OK.
2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
04/25 6+4tt ❤️
05/25 Panorama 12tt ✅ 💙
Clo sretno danas, uživaj na uzv. 😍 Ja sam u Poliklinici IVF dobila 4D fotkice, ali ne i video. To je meni doktor ovako sastrane napravio, nije da sam baš došla na 4D pa je tu maybe razlika.
Hvala ti dragaaa 💙 Kako su ženice nahvalie GynaeArs, baš sam im se javila. Koliko vidim imaju i 5D 😍 pa ću tamo obaviti možda kroz tjedan - dva. Kad već danas idem na pregled, taman da lakše preživim do sljedeće kontrole hehhe
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji