Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana_
    12. Lipanj 2025. 12:57

Nala48 ja sam bila u bolnici na anomalyu, trajalo je par min, dobila sam dvije sličice u 2D.
    Bila sam i privatno napraviti rani anomaly, dobila sam par sličica ali ne u 4d jer stvarno nismo uspjeli uloviti malca da ne izgleda kao alien 😂

Grizli i ja sam bacila oko na ljetnice i isto vidjela da se spominje cjepivo za hripavca. Neću se ponavljati, i mene zanima sve što i Nikkittu 😁

• Regina
    12. Lipanj 2025. 16:02

Nikkitta doktori najbolje znaju. Ako je veći rizik za tebe i bebu da rodiš vaginalno onds neka bude carski. Mogu ti samo reći da nije toliko strašno kako možeš pročitati,ako čitaš 🤣 je da imaš neko vrijeme osjećaj kao da će ti utroba ispast van pa se automatski držiš dolje za trbuh i ranu,al prođe i to. Meni je trebalo što se dizanja tiče oko 2 tjedna da mogu ustati bez nekog velikog napora a do prve kontrole kod svog gina sa 6 tjedana PP sam bila ko avion i bez problema vozila auto,a inače nisam osoba koja nešto super podnosi rane rezova kojekakvih i dosta dugo mi je trebalo još od djetinjstva da to zaraste 😆
    Što se hripavca tiče, ja sam se cijepila u prvoj trudnoći jer je termin bio u prvom mjesecu usred zime i to u 29TT jer je najbolje između 28 i 32 tjedana trudnoće,al ovaj put neću jer će biti još vani toplo,neće krenuti sezona gripa, a realno,ako netko zakači hripavac,može ga zakačiti i ljeti pa ti prenijeti bebi,tako da je samo poanta u tome da nikome sa simptomima ne daš blizu bebe tih prvih 3-4mj dok malo ne ojačaju. Muž će biti ionako doma s nama prvih mjesec i pol zbog očinskog,malena neće odmah u vrtić jer bi joj to bilo prestresno da ide samo na adaptaciju pa doma na “čišćenje” do poroda tako da će krenuti kad zatopli negdje 2-3mj i beba će ojačati već, a inače nitko neće sa simptomima blizu kao ni kad je ona bila mala. 
    Samo sam se morala javiti u domu zdravlja svojoj epidemiološkoj da nabave cjepivo ako nemaju i naručili me sukladno tjednima kada je najbolje jer treba bar 4 tjedna da antitijela prođu kroz pupkovinu i naprave zaštitu bebi

• Regina
    12. Lipanj 2025. 16:04

Inače ne znam kako vi. Ja danas prebijena ko mačka,gladna svako malo,trbuh me baš zna boliti ko da ću dobiti, al to zbog malene jer ne sluša pa moram poduzimati mjere i dić ju pa automatski zaboli. Još sada učimo spuštanje po stepenicama unazad jer smo unaprijed savladali i onda smo na konju. Treniramo i tutu za odvikavanje od pelena,nešto nam ne ide pa možda i odustanem,vidjet ću. Jako mi je težak današnji dan pa se nadam da je vama lakše 😂

Nikkitta
    12. Lipanj 2025. 16:23

Ana_ meni je ta tema riznica, baš je aktivna, ima više cura nego naša tema, i fora je čitati od početaka njihovih trudnoća pa sad kad su zagazile u treće tromjesječje. A savjeta i info korisnih stvarno puno. ☺️ Mislila sam u par postova ovdje sumirati da i kod nas na temi bude za sve cure koje ne prate ostale teme detaljno. Budem pitala cure jel im to okej da prekopiramo neke bitne infose.
    Regina baš gledam, meni će ti tjedni biti baš u rujnu, pa ozbiljno razmišljam o cijepljenju, posebice jer mi je termin iza 20.11., pa tad već krenu gripe i covidi i svakakve beštije harati. Meni je dan danas okej, nemam nekih tegoba osim mučnine nakon doručka, ali muž je u gužvi radi posla i onda je nervoza u stanu, pa smo neku glupost jeli za doručak i eto muka. Srećom prošla je do ručka, kao i muževa strka, pa je sad laganini, odmaram, a kasnije planiram šetnju. Vjerujem da ti je teško s malom, koliko je sad stara? Toddlerica?

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Rainbow_Hope 🌈
    12. Lipanj 2025. 16:33

Curke, evo da se samo malo javim, u gužvi sam na poslu pa ne stignem sve detaljno pratiti, čestitam na curkama i dečkićima, dobrim pregledima, a onima koje moraju mirovati želim strpljenja 💪💪💪
    Mi smo isto pobjegli u Dalmaciju malo, imam neku poslovnu obavezu pa smo odmah spojili godišnji jer ne znam hoću li se kasnije odvažiti na put. More je toplo i trudnicama se inače preporučuje plivanje, mi se kupamo na divljim plažama pa se nadam da je voda čista, skroz sam zatvorena pa ne bi trebalo biti problema...
    Regina suosjećam s natezanjima s toddlericom, naša se hvala bogu prošli tjedan odviknula od pelena i baš je olakšanje 💪
    Nikkitta ti si pitala za suplemente - ja pijem uz ručak Novalac prenatal, Oelovit D vitamin, Solgar vit C 500 i Tardyferon (sad svaki drugi dan jer mi je prva kutija odlično digla željezo) i pred spavanje Bio Kult probiotik i Biolectra magnezij direkt. Od sljedećeg tjedna uvodim Omni Biotic Pandu.

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

lea25
    12. Lipanj 2025. 16:59

Kako stojite s vrućinama? Ja sam inače ljetna🌞 osoba, +40 je meni taman, stvarno obožavam ljeto, ali sada sam ujutro već na 25 kao da je 125. Bježim u sobu kao u špilju, na sigurno. 

Mame koje ste mirovale, jeste nakon odrađenog mirovanja samo ustale i to je to? Ja sam se uhvatila čišćenja kuće i rotiranja zimske garderobe u ljetnu, ali tek je prošao jedan dan od kad sam na nogama i pazim na svaki korak i uzdah, nesvjesno. Hodam kao po jajima. Bojim se da ne napravim nešto sto je previše, svaki korak preispitujem, iako sam u tom kritičnom prvom tromjesječju radila apsolutno sve i maleni je bio super. Možda malo stvar navike pa mi samo treba još dan, dva.

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    Sin stiže 16.11.⭐️⚽️
    UZV -28.3.2025.- 6t+2 ❤️
    ⏳UZV ~ 8.7 . ~ anomaly 3.7.

Lendoxia
    12. Lipanj 2025. 18:19

ja isto obozavam ljeto al kako je zagrijalo apsolutno mi se nista ne da. krivim i to dva mjeseca mirovanja da me skroz ulijenilo pa mi sad sve tesko. jos nismo ni sobu sredili nit sam ista kupila za malog i sve se nadam da cu ipak nekako smoc snage dok je jos navrijeme jer kako je krenulo porodit cu se a necu nista imat 

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

Grizli
    12. Lipanj 2025. 20:16

Za hripavac cijepljenje kod trudnica od 27 do 36 tjedana ali kao idealno je između 28-32 tjedna. Najviše antitijela se stvori nakon 4 tjedna od cijepljenja zato je bolje taj period. Što se hripavca tice njegova inkubacija kod ljudi do pojave simptoma i mogućnost kad nas moze se zarazati je od 7 do 10 dana prosječno, ali može ići i do 21 dan, može biti u tom periodu osoba potpuno bez simptoma i to je ono opasno za bebe. Ljeti nije manje pojava bolesti, ali je treća faza bolesti laksa i brži oporavak od nego zimi. Bebe konkretno imunitet na hripavac steknu tek nakon 4-5 mjeseca starosti. Iako to nije garancija da se neće zaraziti, ali ako se i zarazi je puno lakse. Isto kao recimo i cijepivo za Rota virus koje se bira dal cete kupiti i dat ga ili ne, nije na popisu obaveznih, ali moju mogu rec da je spasilo od rote to cjepivo. Za RSV cjepivo nisam bas nasla toliko dobre reference kao za hripavac pa se za to nisam recimo cjepila. 

Nikkitta
    13. Lipanj 2025. 10:33

Rainbow ja sam opet krenula isto s vit D jer mi je krenuo padat čim sam uzela mjesec dana pauzu. Uzela sam si 3000 Better You Dlux spray, pa ću ga špricnut svaki drugi dan. Htjela sam Oleovit, ali gin mi je rekla da uzmem ipak ovaj. Za OB Pandu sam čitala na Ljetnicama da se uvodi u trećem tromjesečju, pa tako i ja planiram, zato ostajem trenutno na Flori+. Uživajte na moru, i čestitke na skidanju iz pelena! 😍
    Lendoxia giiirrrlll same here. Nemam ni uređenu sobicu za bebu, a kamoli stvari i robicu. Planiram kao krajem ljeta. 🤭
    Grizli hvala ti, baš ću prokomentirati s gin na idućem uzv, tad ću biti u 20 tt. 🙏🏼

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

Nikkitta
    13. Lipanj 2025. 10:57

Lea25 ma ne podnosim vrućine više ni minutu, iako sam ljetna beba😂😂 Ma sve polako, normalno je da nakon strogog mirovanja pratiš svaki korak. Opustit ćeš se za koji dan kad vidi tijelo da je sve ok. 🥰

04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.