Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Maravillosa
    14. Travanj 2025. 13:41

Lendoxia

Hvala svima
    Bome nas je dosta na mirovanju, to koliko sam citala nisu svi uvjereni da pomaze, al ja s obzirom da imam prilicno veliki hematom sam zakljucila da cu ipak radije mirovat. Jedino da nakon 2 mjeseca lezanja sam zakrzljala i grozno mi fali kretanje. Duphastone cu izdrzat do kraja al nadam se bar odobrenju za neko kretanje tamo nakon pregleda u 17 tjednu.
    Jel koju muce mozda zubi konkretnije desni? Nazalost nisam stigla izvadit umnjake koje sam trebala taman kad sam saznala da sam trudna i sad pretpostavljam to potpomaze ovu upalu? Osim nekih vodica za usta jel imate neku preporuku sto smijemo u trudnoci oko toga? Budem naravno konzultirala i zubaricu

Pozdrav, ja sam stomatolog pa ti možda mogu pomoći savjetom. Gingivitis (upala desni) je vrlo česta u tridnoći i nema veze sa umnjacima. Za bilo kakve zahvate 2.tromjesečje je najsigurnije tako da bih ti preporučila čišćenje kamenca kod svog stomatologa, parodontax zubnu pastu i bilo koju vodicu za ispiranje. Važno je četkati kružnim pokretima same desni dolje prema zubnoj kruni. Bez obzira što krvari dobro četkati desni da upala izadje van.

• Maravillosa
    14. Travanj 2025. 13:44

crox

Cure, kako ste? Nesto nismo bas aktivne, jeste mozda aktivnije na fb grupi? Ja nemam profil ali ako tamo vise pisete napravicu.
    Kako se vi osjecate i da li imate problema sa pritiscima u donjem dijelu kada se vise krecete i kada sjedite? Meni u nekim momentima postane nepodnosljivo. Primjecujem kratak i ubrzan dah, a nalazi su pokazali donju granicu sa anemijom.
    Inace na pregledu u petak nam je sve bilo super, cekamo rezultate briseva, uzv odlican beba je prednjacila za nekih tjedan dana. Ostavila mi je utrogestan 2 uvece ali mene tako boli kad ga stavljam ali nije zeljela da cuje da nastavim oralno u ovim tjednima. 🥲
    Eto, toliko od mene, cekam da vidim ima li jos neoa od vas pritiske u donjem dijelu pa da vidim smijem li bukirati neko krace putovanje autom do Venecije ili okoline. 🍀

Mene i dalje muči taj pritisak. Krenula sam sa prenatal pilatesom u nadi da će mi pomoći, ali i dalje ga osjećam.
    Putovala sam za vikend autom 4 sata i nije mi bilo ugodno, ali preživjela sam. Najviše osjetim ako dugo sjedim ili hodam i ako nisam imala redovitu stolicu. Smeta me i po noći dok spavam. I dalje trošim utrogestan 1x navečer. Sutra idem na pregled pa ti javim što mi kaže ginekologica.

• crox
    14. Travanj 2025. 14:26

Maravillosa

crox

Cure, kako ste? Nesto nismo bas aktivne, jeste mozda aktivnije na fb grupi? Ja nemam profil ali ako tamo vise pisete napravicu.
    Kako se vi osjecate i da li imate problema sa pritiscima u donjem dijelu kada se vise krecete i kada sjedite? Meni u nekim momentima postane nepodnosljivo. Primjecujem kratak i ubrzan dah, a nalazi su pokazali donju granicu sa anemijom.
    Inace na pregledu u petak nam je sve bilo super, cekamo rezultate briseva, uzv odlican beba je prednjacila za nekih tjedan dana. Ostavila mi je utrogestan 2 uvece ali mene tako boli kad ga stavljam ali nije zeljela da cuje da nastavim oralno u ovim tjednima. 🥲
    Eto, toliko od mene, cekam da vidim ima li jos neoa od vas pritiske u donjem dijelu pa da vidim smijem li bukirati neko krace putovanje autom do Venecije ili okoline. 🍀

Mene i dalje muči taj pritisak. Krenula sam sa prenatal pilatesom u nadi da će mi pomoći, ali i dalje ga osjećam.
    Putovala sam za vikend autom 4 sata i nije mi bilo ugodno, ali preživjela sam. Najviše osjetim ako dugo sjedim ili hodam i ako nisam imala redovitu stolicu. Smeta me i po noći dok spavam. I dalje trošim utrogestan 1x navečer. Sutra idem na pregled pa ti javim što mi kaže ginekologica.

Potpuno mi je identican osjecaj, uz ovaj zatvor koji sam imala duplo je teze jer nekako je taj pritisak bas ruzan. Kad se vozis autom probaj neki jastucic staviti iza donjih ledja da ublazi pritisak, meni bude dosta lakse. Javi sta kaze na pregledu. 

Nikkitta
    14. Travanj 2025. 16:07

Imam pritisak u zdjelici, mislim da je to normalno. Mene uz cijelodnevne mučnine, glavobolje baš satiru, ali obično samo stavljam onaj hladni oblog (čak sam i jednu-dvije noći spavala s tim na čelu), jer fakat pomogne. Zove se Cooling Gel Sheet Frescopad i ima u ljekarnama. Ako je baš kritično, popijem Lupocet 1000 mg, a Ketonal se ne bih usudila. Cure s krvarenjima, držite se, smrznem se na samu pomisao kakav je to stres. 🙏🏼

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• Ana_
    14. Travanj 2025. 17:27

Ja sam jutros išla do gin da mi uzme briseve ali nije mogla od naslaga utrogestana 😂😂😂
    Leđa su me ubija la jutros, sad je malo bolje. Ovo vrijeme će nas sve izludit. 

Marina.25
    14. Travanj 2025. 17:51

crox

Ja također ne koristim fb ali sam napravila profil samo za grupu jer je tamo puno više aktivnosti i lakse je pratiti nego ovdje. Svakako se pridružite 🤗

01/23 - missed ab
    08/23 - missed ab
    02/24 - blighted
    Trombofilija (faktor V) ➕️
    IR ➕️

Lendoxia
    14. Travanj 2025. 19:18

Maravillosa

Lendoxia

Hvala svima
    Bome nas je dosta na mirovanju, to koliko sam citala nisu svi uvjereni da pomaze, al ja s obzirom da imam prilicno veliki hematom sam zakljucila da cu ipak radije mirovat. Jedino da nakon 2 mjeseca lezanja sam zakrzljala i grozno mi fali kretanje. Duphastone cu izdrzat do kraja al nadam se bar odobrenju za neko kretanje tamo nakon pregleda u 17 tjednu.
    Jel koju muce mozda zubi konkretnije desni? Nazalost nisam stigla izvadit umnjake koje sam trebala taman kad sam saznala da sam trudna i sad pretpostavljam to potpomaze ovu upalu? Osim nekih vodica za usta jel imate neku preporuku sto smijemo u trudnoci oko toga? Budem naravno konzultirala i zubaricu

Pozdrav, ja sam stomatolog pa ti možda mogu pomoći savjetom. Gingivitis (upala desni) je vrlo česta u tridnoći i nema veze sa umnjacima. Za bilo kakve zahvate 2.tromjesečje je najsigurnije tako da bih ti preporučila čišćenje kamenca kod svog stomatologa, parodontax zubnu pastu i bilo koju vodicu za ispiranje. Važno je četkati kružnim pokretima same desni dolje prema zubnoj kruni. Bez obzira što krvari dobro četkati desni da upala izadje van.

E puno hvala na savjetu budem probala, pocele su lagano i krvaruckat  al mi se cini da je bar manje nateceno. Nadam se da ce se dat drzat pod kontrolom jer mi google ne govori lijepe stvari 

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

• crox
    14. Travanj 2025. 19:30

Marina.25

crox

Ja također ne koristim fb ali sam napravila profil samo za grupu jer je tamo puno više aktivnosti i lakse je pratiti nego ovdje. Svakako se pridružite 🤗

Mozete poslati opet link ne mogu da ga pronadjem 😥

Ana_ZK_101
    14. Travanj 2025. 20:22

Večer svima...
    Pozdrav iz bolnice...
    Danas popodne prvo pola šake ugrušaka, pa pun normalni uložak sukrvice, pa veliki uložak krvi, i potočić nakon vaginalnog UZV-a.... Beba je ok, miče se, srce kuca...
    Samo pozitivno 

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    7.7. 21+4tt

Mrs.mom
    14. Travanj 2025. 20:26

crox

Marina.25

crox

Mozete poslati opet link ne mogu da ga pronadjem 😥

https://www.facebook.com/groups/2124564381317060/?ref=share

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.