Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jana1993
    15. Travanj 2025. 15:34

Clo

Nikkitta

Ana_ZK101 žao mi je što si stalno pod stresom krvarenja, drži se, ipak je beba borac i sve će biti okej! ❤️🍀🙏🏼

Sad kad spominjete naknade, jebiga, ja sam 24.03. otišla na komplikacije jer sam morala, ispada da će mi te dvije-tri isplate do 1.6. srušiti još više prosjek plaće, jel tako? Znate li kad idu te isplate? Meni je teta na šalteru rekla iza 18.-og u mjesecu.

meni je prosli mjesec uplaćeno 18tog. što se tiče izračuna za porodiljni ili bilo kaj gledaju se baš tvoje plaće (poslodavca ne HZOO) u nazad 6 mjeseci i na osnovu toga izračunava.
    Ja sam se sa komplikacija vratila na posao i rekla mi je da je potrebno barem dvije plaće poslodavca zbog izračuna satnice ako nema 2 plaće onda ide minimalac preko HZZO tih 500 i nes eura ili 900 i nes eura. Zvala sam jučer HZZO jer sam zatvarala komplikacije i rekla je da svugdje pise 1.6 medjutim HZOO jos nema nikakvu info o tome i da nez hoće li baš tako biti.

Da i ja sam baš poslala mail, rekli su da ne znaju kada odluka o povecanju naknade stupa na snagu. 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Rainbow_Hope 🌈
    15. Travanj 2025. 15:53

Clo ja sam se s komplikacija vratila na stari godišnji i jučer predala zahtjev za preostali roditeljski dopust od prvog djeteta, normalno su mi izračunali satnicu na temelju prethodnih mjeseci, a treći mjesec upisali plaću 0,00, ali to nije ušlo u izračun. Sad ne znam moram li ja nakon tog roditeljskog imati još dvije plaće da bih mogla primati normalni porodiljni 😯

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• Maravillosa
    15. Travanj 2025. 16:42

Vesca

Maravillosa

Ja sam na komplikacijama od 2.mjeseca i dobivam tu naknadu od 565 e, ali od svoje matične ustanove sam za veljaču i ožujak dobila isplatu skoro pola svoje plaće što je super! Kažu mi kolegice da je i njima tako bilo, da za prvi mjesec komplikacija računaju 70% osnovice, za drugo 50% i onda dalje dobivamo samo od hzzo-a naknadu. Ja neću ni dočekati taj novi zakon jer sam od kraja svibnja ionako na godišnjem.
    Mislim da za treće dijete i blizance je isto prva godina puna plaća, a nakon toga ona manja kak je prije bila za drugih 6 mjeseci.
    Cure koje krvarite i čuvate svoje bebice, suosjećam s vama i znam da nije lako, ali mirujte jer će sigurno biti bolje.Držite se! U mislima ste mi, bit će sve dobro❤️

Ček jel to tako Zakonom propisano da moraju prvi mjesec 70%, a drugi 50% osnovice uplatiti? Ovo prvi put čujem da je netko dobio pa mi baš zgodna informacija. A radim u javnom sektoru pa znam da bi pratili zakon ako je tako propisano….
    Za naknadu nakon prve godine za treće dijete nisam sigurna, ali ono što sam sigurna je da imaš pravo na rad na pola radnog vremena i to ti se ispalti super. Cure su mi govorile da dobiju veću plaću nego da dolaze na puno radno vrijeme….

Nisam sigurna, ali bas sam gledala platne liste i pise razlika place ( bolovanje) -povoljnije pravo prema KU-oporezivo. Sutra cu zvati obracun place kod poslodavca pa provjeriti pa javim,  ali sve kolegice koje rade u javnim ustanovama su mi rekle istu stvar.

• Maravillosa
    15. Travanj 2025. 16:59

U zdravstvenim javnim ustanovama.

lea25
    15. Travanj 2025. 18:40

Cure jel ima koja problem sličan mom;
    Znaci u toku dana jedem koliko toliko normalno, onda me odjednom presječe neka glad kao pred smrt, pojedem malo i za 5 minuta osjećaj kao da sam se najela kamenja, kao da sam se prenajela, doslovno dovodi do povraćanja.🤷🏼‍♀️

👱🏻‍♀️26, sve ok, AMH 19,8
    👱🏻‍♂️35, oligoasthenotratozoospermia
    Pokušavamo od 2020., Vinogradska
    Trenutno: IVF/ICSI FET 03.03.🧊
    !Prvi put Beta iznad 0,1!
    16.11.⭐️⚽️
    UZV 6.8.🔭🩺

• Regina
    15. Travanj 2025. 21:12

Nikkitta

Ana_ZK101 žao mi je što si stalno pod stresom krvarenja, drži se, ipak je beba borac i sve će biti okej! ❤️🍀🙏🏼

Sad kad spominjete naknade, jebiga, ja sam 24.03. otišla na komplikacije jer sam morala, ispada da će mi te dvije-tri isplate do 1.6. srušiti još više prosjek plaće, jel tako? Znate li kad idu te isplate? Meni je teta na šalteru rekla iza 18.-og u mjesecu.

Ovaj mjesec ti krecu isplate porodiljnih i komplikacija 17.4. Ali racunaj najdalje 18.4. Nekad znaju pustiti doslovno prvi dan kad ide i porodiljna (zadnjih 4mj je bilo isti dan) a sad obzirom da pada Uskrs vidjet cemo

• Regina
    15. Travanj 2025. 21:13

lea25

Cure jel ima koja problem sličan mom;
    Znaci u toku dana jedem koliko toliko normalno, onda me odjednom presječe neka glad kao pred smrt, pojedem malo i za 5 minuta osjećaj kao da sam se najela kamenja, kao da sam se prenajela, doslovno dovodi do povraćanja.🤷🏼‍♀️

To ti mene muči svaki put kad povraćam. Većinom na slatko UVIJEK imam tu reakciju,ali ujutro mi je to pod obavezno. Nekad uspijem ne povraćati,ali većinom ide van jer sve manje uspijem podrigivati a o tome mi ovisi hoću li povraćati ili ne 🙈

• Regina
    15. Travanj 2025. 21:18

Curke što vam se tiče komplikacija i porodiljnog. Ako nemate ispunjen uvijet staža naknada će vam biti minimalna. Ako zadovoljavate uvjet staža (komplikacije 9mj uzastopno ili 12mj u zadnje 2 godine,a porodiljni 6mj u komadu ili 9mj u zadnje dvije godine) onda vam se racuna prema prosjeku zadnjih 6 platnih lista isključujući mjesec koji je prethodio otvaranju istoga ukoliko je prvo dijete,ako je drugo onda su dovoljne dvije platne liste odnosno 4mj rada da bi se steklo pravo na punu naknadu. Ako vam plaća ne premašuje 3000€ dobivate iznos porodiljnog i roditeljskog ovisno o satnici koja vam je izračunata na obrascu i samo množite sa fondom sati mjeseca za koji treba biti naknada,a ako je neto viši od 995€ onda će vam od 1.6. To biti maksimalna naknada za komplikacije koju možete dobiti jer je ministrica prije mjesec dana rekla da naknade za bolovanja idu gore sa 1.6 i sada u 5mj ide izglasavanje novog zakona jer su komplikacije i bolovanje za djecu rađeni u suradnji sa ministarstvom demografije da se povise naknade 😊

Vesca
    16. Travanj 2025. 07:31

Maravillosa

Nisam sigurna, ali bas sam gledala platne liste i pise razlika place ( bolovanje) -povoljnije pravo prema KU-oporezivo. Sutra cu zvati obracun place kod poslodavca pa provjeriti pa javim, ali sve kolegice koje rade u javnim ustanovama su mi rekle istu stvar.

Eh da KU vjerojatno stoji za "kolektivni ugovor". Niš, moram svoj čitati, ali mislim da to kod mene nije definirano na taj način. Šteta, otišla bih odmah sljedeći mjesec da je tako ko kod vas 

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

Vesca
    16. Travanj 2025. 07:43

Ovako stoji u mom kolektivnom: Ako su službenici i namještenici odsutni s rada zbog bolovanja u razdoblju od 1. do 8. dana (prvih 8 radnih dana), pripada im naknada place u visini od 75%, a za razdoblje od 9. do 42. dana u visini od 85 % od osnovice za naknadu plaće koja se utvrđuje prema propisima o zdravstvenom osiguranju, a čini je prosječni iznos place isplaćene u posljednja tri mjeseca prije mjeseca u kojem je nastupilo bolovanje.

Znači moje pitanje sada je: Jesu li komplikacije isto što i bolovanje? Ili ipak razlika postoji. Jer po mojoj logici riječ je o bolovanju i po tome se moj kolektivni ugovor primjenjuje i trebali bi isplatiti određeni iznos....

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.