Jesenske bebe 2025. 🌦️🫒🍇🍂🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lendoxia
    15. Travanj 2025. 11:39

Da Ana_ u pravu si koliko sam i ja citala komplikacije ne utjecu na porodiljnu naknadu nego se ona racuna po prosjeku placa koji si dostavio za komplikacije. Znam da se nesto u prosloj turi spominjalo mozda da bi i sest mjeseci unazad bile isplacene ove vece komplikacije ako ih izglasaju, to bi bilo super al ne nadam se bas pretjerano, nadam se samo da ce bar od 1.6 krenut

38 hipo hasi
    +03.02 Decko na putu <3

• Jana1993
    15. Travanj 2025. 11:53

I ja se nadam da će od 1.6 krenut, ovo sada je baš mizerija od iznosa 

IVF trudnoća
    13.3 6+3 ❤️
    05.04 9+6❤️

Ana_ZK_101
    15. Travanj 2025. 12:10

Nikkitta

Ana_ZK101 žao mi je što si stalno pod stresom krvarenja, drži se, ipak je beba borac i sve će biti okej! ❤️🍀🙏🏼

Sad kad spominjete naknade, jebiga, ja sam 24.03. otišla na komplikacije jer sam morala, ispada da će mi te dvije-tri isplate do 1.6. srušiti još više prosjek plaće, jel tako? Znate li kad idu te isplate? Meni je teta na šalteru rekla iza 18.-og u mjesecu.

Prosjek se računa po zadnjih 6 platnih lista prije komplikacija i ostaje isti za komplikacije i kasnije za porodiljni do cca godine dana starosti djeteta.

🧚 35 - endometrioza, AMH 4
    🦸41 - Astenozoospermija
    Petrova
    2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
    Beta+
    4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
    9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
    Poremetili se ciklusi
    2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
    29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
    7.7. 21+4tt

Nikkitta
    15. Travanj 2025. 12:21

Super, hvala puno na informacijama cure. ❤️

👰🏼‍♀️Endometrioza IV, adenomioza, 🤵🏻‍♂️OK.
    2009–2021: 3 operacije (3 LPSC + resekcija crijeva).
    2014-2020: 1 AIH, 8 IVF postupaka. ❌
    02/25 Stimulirani IVF, Europe IVF – 1 blastica, 0 ❄️.
    03/25 beta 9 dnt 181, 11 dnt 497,9, 13 dnt 1.136,1, 17 dnt 6.559,5.
    04/25 6+4tt ❤️
    05/25 Panorama 12tt ✅ 💙

• PuPo24
    15. Travanj 2025. 12:47

Da li je netko upoznat s kako ide porodiljni na duzi period, ja cu sad imati pravo na 3 godine?

👩🏼 34.god - Endo , mthfr , PAI, Hashi
    👨🏼 31.god (normo)
    🤱🏼2016. Curica (prirodno zaceta, SC)
    2022.LPSC - endometrioza IV
    1. IVF ❌
    2. IVF ❌
    3. IVF - BIOKEM ❌
    2024.Histero ✅
    4. FET ❌
    5. FET 02/25 - 10dnt ß 575 , 12dnt ß 1752 , 5tt 2GV , 6+5 imamo 2 ❤️❤️, 12tt Panorama ✅ 🎀🎀

• Maravillosa
    15. Travanj 2025. 13:01

Pozdrav cure!
    Bila sam danas na uzv anomaly scan-u i vidjeli smo sve organe detaljno i sve je u redu🙏🏼 Malac po mjerama odgovara 20 tjedana.
    Posteljica je isto u redu i sprijeda pa ga možda zato slabije osjetim nego u prethodnim trudnoćama, iako sad već pošteno lupka💙
    Što se pritiska tiče dr.mi ne savjetovala Roidakal. To sam pila u prom trimestru i nije mi nešto pomoglo baš. Kaže da je po njoj sve uredno i da mogu nastaviti sa pilatesom.
    Ja sam na komplikacijama od 2.mjeseca i dobivam tu naknadu od 565 e, ali od svoje matične ustanove sam za veljaču i ožujak dobila isplatu skoro pola svoje plaće što je super! Kažu mi kolegice da je i njima tako bilo, da za prvi mjesec komplikacija računaju 70% osnovice, za drugo 50% i onda dalje dobivamo samo od hzzo-a naknadu. Ja neću ni dočekati taj novi zakon jer sam od kraja svibnja ionako na godišnjem.
    Mislim da za treće dijete i blizance je isto prva godina puna plaća, a nakon toga ona manja kak je prije bila za drugih 6 mjeseci.
    Cure koje krvarite i čuvate svoje bebice, suosjećam s vama i znam da nije lako, ali mirujte jer će sigurno biti bolje.Držite se! U mislima ste mi, bit će sve dobro❤️

Mrs.mom
    15. Travanj 2025. 13:02

PuPo24

Da li je netko upoznat s kako ide porodiljni na duzi period, ja cu sad imati pravo na 3 godine?

Prvu godinu po placi. Max 3000 eura
    Druge dvije je sada 803 eura max iznos. Bilo je 551.

Vesca
    15. Travanj 2025. 13:40

Maravillosa

Ja sam na komplikacijama od 2.mjeseca i dobivam tu naknadu od 565 e, ali od svoje matične ustanove sam za veljaču i ožujak dobila isplatu skoro pola svoje plaće što je super! Kažu mi kolegice da je i njima tako bilo, da za prvi mjesec komplikacija računaju 70% osnovice, za drugo 50% i onda dalje dobivamo samo od hzzo-a naknadu. Ja neću ni dočekati taj novi zakon jer sam od kraja svibnja ionako na godišnjem.
    Mislim da za treće dijete i blizance je isto prva godina puna plaća, a nakon toga ona manja kak je prije bila za drugih 6 mjeseci.
    Cure koje krvarite i čuvate svoje bebice, suosjećam s vama i znam da nije lako, ali mirujte jer će sigurno biti bolje.Držite se! U mislima ste mi, bit će sve dobro❤️

Ček jel to tako Zakonom propisano da moraju prvi mjesec 70%, a drugi 50% osnovice uplatiti? Ovo prvi put čujem da je netko dobio pa mi baš zgodna informacija. A radim u javnom sektoru pa znam da bi pratili zakon ako je tako propisano....
    Za naknadu nakon prve godine za treće dijete nisam sigurna, ali ono što sam sigurna je da imaš pravo na rad na pola radnog vremena i to ti se ispalti super. Cure su mi govorile da dobiju veću plaću nego da dolaze na puno radno vrijeme....

👩`91. (Hashimoto/hipo, IR, PCOS) 🧔 `91.
    Histeroskopija 11/21 (uterus arcuatus)
    1) 12/21. AIH odgođen
    2) 1/22 AIH➖
    3) 6/22 AIH ➖
    9/22 ➕
    7/23 stigla curka 😇💖
    2/25 ➕ (termin 23.9.25.)

• zana27
    15. Travanj 2025. 13:54

Pozdrav za sve, ja sam ovdje nova. Danas ulazim u 13tu sedmicu. Za vikend su se desile male komplikacije, imala sam sukrvicu i bila na pregledu zbog toga. Dezurna doktorica je rekla da je sad za sad sve uredu s bebom. Vaginalnim pregledom je vidjela  oskudan smedji iscjedak, kaze da je vjerovatno zbog toga sto beba raste pa se desilo neko kapilarno puknuce. Medjutim vec dva dana kad odem na vc  na papiru dobjem smedji iscjedak sa malim grudvicama tamne krvi. Kontrola kod moje doktorice koja mi vodi trudnocu  je u cetvrtak, ne znam da li to moze ugroziti bebu. Moje razmisljanje je da je to taj oskudni smedji iscjedak kojeg je doktorica vidjela i da treba da ode, kao to i povezujem sa pregledom citala sam da moze biti i od toga. Na utrogestonu sam od pocetka trudnoce zbog prvog spontanog. Nemam bolove. Ima li neka slicno iskustvo? Koliko to krvarenje moze da traje? 

Clo
    15. Travanj 2025. 14:55

Nikkitta

Ana_ZK101 žao mi je što si stalno pod stresom krvarenja, drži se, ipak je beba borac i sve će biti okej! ❤️🍀🙏🏼

Sad kad spominjete naknade, jebiga, ja sam 24.03. otišla na komplikacije jer sam morala, ispada da će mi te dvije-tri isplate do 1.6. srušiti još više prosjek plaće, jel tako? Znate li kad idu te isplate? Meni je teta na šalteru rekla iza 18.-og u mjesecu.

meni je prosli mjesec uplaćeno 18tog. što se tiče izračuna za porodiljni ili bilo kaj gledaju se baš tvoje plaće (poslodavca ne HZOO) u nazad 6 mjeseci i na osnovu toga izračunava.
    Ja sam se sa komplikacija vratila na posao i rekla mi je da je potrebno barem dvije plaće poslodavca zbog izračuna satnice ako nema 2 plaće onda ide minimalac preko HZZO tih 500 i nes eura ili 900 i nes eura. Zvala sam jučer HZZO jer sam zatvarala komplikacije i rekla je da svugdje pise 1.6 medjutim HZOO jos nema nikakvu info o tome i da nez hoće li baš tako biti.

🙎🏻‍♀️29 ❤️ 👦🏻32
    💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.