Ja sam imala nisko posteljicu koja je isla preko usca negdje oko 15 tt, smanjila sam kretanje, koliko sam mogla mirovati uz dijete od godinu dana sam mirovala i sad 17 tj na pregledu se vec bila dosta podigla. U srijedu idem ponovo na uzv pa se madam se ce podignuti dovoljno da mogu nastaviti normalno kretanje.
Sto se tice kilaze ja sam dobila samo jedan kg, i to gin opere svaki put jer kao premalo dobivam, ali jednostavno se kile ne primaju.
💓
Ja sam imala nisko posteljicu koja je isla preko usca negdje oko 15 tt, smanjila sam kretanje, koliko sam mogla mirovati uz dijete od godinu dana sam mirovala i sad 17 tj na pregledu se vec bila dosta podigla. U srijedu idem ponovo na uzv pa se madam se ce podignuti dovoljno da mogu nastaviti normalno kretanje.
Sto se tice kilaze ja sam dobila samo jedan kg, i to gin opere svaki put jer kao premalo dobivam, ali jednostavno se kile ne primaju.
Meni nisu preporučili strogo mirovanje, ali smanjiti aktivnosti. Bila sam privatno na pregledu, za 10 dana idem kod svoje doktorice pa ću je konkretnije pitati. Zasad ću se smiriti maksimalno, ali ne bih htjela se skroz ulijeniti. Barem šetnje pa makar kratke da mogu odrađivati. Nisam još počela dobivati na kilaži. Od početka trudnoće sam izgubila malo više od 2,5kg i tu još stojim. Čekam da mi se vrati apetit.
Jesi li ti išla u kratke šetnje nakon što ti je rečeno da to je posteljica nisko?
Pozdrav cure, evo nas sa 3d/4d ultrazvuka. Danas smo točno 14+4 po ZM, a mjere bebe su za 15tj.
Dečko nam se super razvija, dobro je. Jedino nam je posteljica straga nisko pa je preporučeno smanjiti aktivnosti, ne naprezati se, niti saginjati. Imate li vi kakvih iskustava ili saznanja o niskim posteljicama?
Meni je u 1. trudnoći bila od početka naprijed i preko ušća (placenta previa totalis). Nije se nikada podigla. U principu sam sve normalno radila, bili smo i na moru. Tamo sa 28tt smo prestali sa odnosima jedno. I onda sam sa 34tt išla u bolnicu na čuvanje (najbliža bolnica nam je 50min vožnje). Izdržali smo do 37+4 i bio je carski. Sve ok prošlo na kraju.
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
7.7. 21+4tt
Meni nisu preporučili strogo mirovanje, ali smanjiti aktivnosti. Bila sam privatno na pregledu, za 10 dana idem kod svoje doktorice pa ću je konkretnije pitati. Zasad ću se smiriti maksimalno, ali ne bih htjela se skroz ulijeniti. Barem šetnje pa makar kratke da mogu odrađivati. Nisam još počela dobivati na kilaži. Od početka trudnoće sam izgubila malo više od 2,5kg i tu još stojim. Čekam da mi se vrati apetit.
Jesi li ti išla u kratke šetnje nakon što ti je rečeno da to je posteljica nisko?
Isla sam u kratke setnje jer ne mogu da ne izvedem malu van, a muz radi do kasno tako da ju on nije mogao voditi.
A i kuhala sam i sve kucanske poslove obavljala. Jedino sam popodne lezala dok mala spava 2 sata. Inace nisam nikad lezala popodne.
Ali kazu da se posetljica dize kako trudnoca raste.
💓
Meni je u prvoj trudnoći neko kratko vrijeme bila malo niže, ali brzo se je podigla. Tada sam mogla mirovati kako sam htjela, sad uz malog od 2 godine ne mogu baš previše. Makar, često koristim baka servis da malo stanem.
Cure kaj vi utimate protiv bolova.. Ubija me glavobolja, lupocet ne pomaze..
Lendoxia cestitam 💙💙
1️⃣ 09/24 Škvorc - - 5🥚 1 🐣 0❄️ ❌
2️⃣ 02/25 Škvorc - - 6🥚1🐣 0❄️ 🫶
12dpt beta 262,9 🍀🤞
14dpt beta 557,7 🥰🙏
13.03.2025. 6+3 💓
🩷 03.11.2025. 🩷 N 🩷
Lendoxia cestitam 💙💙
Mene zadnjih dana glava boli, ali pokušavam proći bez tableta bar još koji tjedan. Za sad mi uspijeva. Možda da probaš lekadol?
Lendoxia cestitam 💙💙
Ja sam oko 15tt imala glavobolje da sam htjela lupati glavom u zid...
Doktor Tomičić u Petrovoj mi je rekao da mogu ketonal popiti do 30tt.
Provjeri još za svaki slučaj upute. Sretno.
🧚 35 - endometrioza, AMH 4
🦸41 - Astenozoospermija
Petrova
2/2019 - IVF - 6 oocita - ET 2 blasticiste 🩵
Beta+
4/2024 - IVF - 3 oocite - ET 3 dan 1 osmostanični ❌
9/2024 IVF - 4 oocite- ET 3 dan - osmostanični + šeststanični - biokemijska + 1❄️
Poremetili se ciklusi
2/2025 - FET - stimulirani - 1 hatching blastica 9dt - beta 288 ... 13dt - beta 2743
29.4. 11+5tt - Nifty - uredan 🩵♂️
7.7. 21+4tt
Cure, kako ste? Nesto nismo bas aktivne, jeste mozda aktivnije na fb grupi? Ja nemam profil ali ako tamo vise pisete napravicu.
Kako se vi osjecate i da li imate problema sa pritiscima u donjem dijelu kada se vise krecete i kada sjedite? Meni u nekim momentima postane nepodnosljivo. Primjecujem kratak i ubrzan dah, a nalazi su pokazali donju granicu sa anemijom.
Inace na pregledu u petak nam je sve bilo super, cekamo rezultate briseva, uzv odlican beba je prednjacila za nekih tjedan dana. Ostavila mi je utrogestan 2 uvece ali mene tako boli kad ga stavljam ali nije zeljela da cuje da nastavim oralno u ovim tjednima. 🥲
Eto, toliko od mene, cekam da vidim ima li jos neoa od vas pritiske u donjem dijelu pa da vidim smijem li bukirati neko krace putovanje autom do Venecije ili okoline. 🍀
Cure, kako ste? Nesto nismo bas aktivne, jeste mozda aktivnije na fb grupi? Ja nemam profil ali ako tamo vise pisete napravicu.
Kako se vi osjecate i da li imate problema sa pritiscima u donjem dijelu kada se vise krecete i kada sjedite? Meni u nekim momentima postane nepodnosljivo. Primjecujem kratak i ubrzan dah, a nalazi su pokazali donju granicu sa anemijom.
Inace na pregledu u petak nam je sve bilo super, cekamo rezultate briseva, uzv odlican beba je prednjacila za nekih tjedan dana. Ostavila mi je utrogestan 2 uvece ali mene tako boli kad ga stavljam ali nije zeljela da cuje da nastavim oralno u ovim tjednima. 🥲
Eto, toliko od mene, cekam da vidim ima li jos neoa od vas pritiske u donjem dijelu pa da vidim smijem li bukirati neko krace putovanje autom do Venecije ili okoline. 🍀
Kod mene se mučnine opet nekad vrate, isto imam bolove u zdjelici pogotovo kad sjedim, a uzdisem se samo sto odem do wc hahaha
ja sam na Duphastonu jos tjedan dana i rekla mi da onda prestanem s tim i da mogu vise biti aktivna, jer sam je pitala dal mogu na neke trudničke vjezbe ili slično. Od početka sam na mirovanju i zakržljala sam skroz :/
🙎🏻♀️29 ❤️ 👦🏻32
💙 stiže nam 05.10.2025. 💙 O 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji