MissIvy i Nimble Alpaca, i mene je jako izrujalo kad bebac place i isto nisam bas htjela bit sama s bebacem i dođe mi mama ujutro. Prije sam narocito znala panicarit kad place. Sad sam malo bolje. Prije sam ga valjda zato i teze smirila, sad mi bolje ide.
.
MissIvy braco je manje plakao kao beba?
.
Nimble Alpaca i ja stalno kaskam kolicinom. I onda bude 2 dana kad pojede manje AD pa si mislim ide na bolje i onda treci dan smo na pocetku jer pojede vise.
Ja imam rucnu Avent i bez problema izdojim s njom ako ide. Znam izdojit 60-120 u 15 min. Ali mora proc 2 sata otkad bebac nije jeo. 120 imam kad prođe bar 4 sati ako ne i vise.
A kako tempiras izdajanje s tim da dojis? Jer moj evo jede svaka 2 i pol -3 sata po danu. I sad bude mama tu ali opet zelim se ja bavit sa svojom bebom, ne izdajat a njega da ne vidim. Ako izdojim izmedu u sredini ta 2 i pol sata (kad on zaspi) imat ce on manje za dojenje. Prije sam se probala izdajat direktno nakon hranjenja ali nije islo van puno. Sad da li bas sve izvuce ta izdajalica ne znam, mozda ne.
Po noci se ne izdajam jer je on samo na cici po noci, pa opet, da bude za njega i lakse mi je tako. A opet ne mogu predvidjet kad ce se probudit, budi se oko 2 puta za cicanje. Da znam da ce mi odspavat 6 sati bi se izdojila ali zasad ne spava toliko.
Ja se izdajam ili dojim svaka 2 sata. Kako dajem dosta dohrane, onda mi zna odspavat i po 4 sata u komadu pa se onda izdojim nakon 2. I po noći se izdajam jer bude gladna, mljacka, kmeći, ali nije u stanju otvoriti oči i zaspi 50 puta pa nemam živaca za to. Nju stavim u gnijezdo i dajem joj dohranu i paralelno si spojim izdajalicu. 🤣 I onda kad dojim dam joj još tog izdojenog ili AD, ovisi koliko sam uspjela izvući (tako da su joj neki obroci samo dojenje + izdojeno).Osim po noći, tu se izdajam 2 puta na svaka 3-4 sata, kako se ona probudi. Noćas sam u jednoj turi izdojila 60ml i bila sam u šoku koliko puno je. 😅Ali da imam još jedno dijete u kući, odavno bih već odustala. Hrpa vremena odlazi na to izdajanje pa hranjenje, dok si s time završio, izdajaj se opet pa hrani opet.
🙋♀️ 29
🧔♂️30
9.3.2024 pozitivan test ✅️
03.05 Qualified® 90°, nalaz uredan
Čekamo djevojčicu ❤️
Termin: 11/2024
06.11. Naredni pregled
Drzim fige da vam.sto prije bude sve lakse , MissIvy i Ikica90. Ja sam nekad ko mislila da bi probala 2 djece ali sad se ozbiljno premisljam.
.
Nimble Aplaca, super je ta ideja svaka 2 sata. Ti mozda jos i ispijes iskljucivo dojenje, drzim fige.
Ja sam se na pocetku znala izdajat odmah nakon cicanja ali nije nis izlazilo, pa me demotiviralo i nisam niti vidjela pomaka pa sam odustala. Nisam htjela kao 2 sata poslije jer bi moj jeo npr svaka 3, 3 i pol pa bi onda imao manje na cici, ahtjela sam da cica da ne odbije zbog bocice. A sto je tu je.
.
Kako vi uspavljujete bebe? Ja tu malo muku mucim jer on najvise zaspi kad ga nosimo i pustimo pjesmice, a sa oko 6 i pol kila postaje mi jako tezak. Buni se i kad ga drzimo dok mi sjedimo. Pokusavamo ga i stavit u krevetic ali pocne kenjkat. Kad se bas rasplace ga uzmem. Ali fizicki ne mogu toliko ga nosat, a cak i dok sjedim mi place.
It's a boy 💙
Pozdrav svima, nadam se da ste sve dobro 😊
Svaka cast na hendlanju svega oko bebe sa jos jednim djetetom (ili vise njih..). Ja ovako s njom jednom nekad jedva uspjevam, a htjela bih u buducnosti imati barem jos jedno dijete 🤭
.
Jos uvijek se iskljucivo izdajam i tako joj dajem, pocela je jesti vise po obroku pa ima dana kada ne uspijem ispratiti njezine potrebe i moram joj praviti bocu, dvije dohrane dnevno, sto je jos uvijek ok, jede vecinom moje mlijeko. Pokusala bih povecati proizvodnju jer sad nekako stagniram vec neko vrijeme, izdojim nekih 160-180 svako par sati. Pretpostavljam da bih trebala forsirati izdajanje svako 2-3 sata maksimalno, ali i ovako mi puno vremena odlazi na izdajanja, jos se ja i nocu izdajam barem jednom, nekad i dva puta.. tesko mi postaje to sve, a s druge strane zao mi odustati jer imam mlijeka, i htjela bih da ga ona jede sto je duze moguce. Pocet cu sanjati onaj zvuk izdajalice 😅
.
I mi muku mucimo s uspavljivanjem, odnosno sa dnevnim spavanjima…rijetko kada zeli spavati sama, odnosno kad je spustimo u gnijezdo/krevetic. Iskljucivo po danu spava na nama, i ako nije dovoljno ucvrstila isto joj smeta kada sjedim, a postaje mi sve teza za cjelodnevno nosenje… sreca je sto barem nocu spava dobro. Ima bas neki ritam, zaspe oko 6/7, spava tada u komadu minimalno 4 sata, nekad i 6-7… probudi se, jede presvucemo je i opet brzo zaspe na 3-4 sata.. nakon toga je budjenje oko 4-5 i tada bude vec budnaa i spremna za igru, ali bar nas pusti prijee da se naspavamo. Sinoc sam isla lec u 7ipo, mislim nikad ranije u zivotu 😄 ali kako kazu, spavaj dok beba spava, iskoristavam to maksimalno nocu 😂
👩🏼 31
7.1. +
1. trudnoća ✨
26.9. Baby girl 💕
Ivona2306, koju izdajalicu koristis?
.
Moj slicno spava po noci, ima jedan duzi spavanac popodne. S tim da on jede recimo izmedju 4 i 6, zaspi oko 6-7 popodne i onda izdrzi do 10-11, uglavbom i oko 5 sati od zadnjeg buđenja. Tu je nekad i malo budan i onda se po noci probudi jednom ili dvaput i uglavnom samo pocica.
.
Ali ja sam ocajna ove dane, cini se da smo u onom skokicu oko 11-12 tjedna i jaaaako mi tesko zaspi po danu i onda kratko spava. Nemam jos neki raspored ja, on uglavnom je doata nervozan sat i pol nakon buđenja pa to pratim. I to dođe i nekih 5 spavanca dnevno i ne smeta meni sto kratko spava, ali da bar zaspi malo da se odmori i da mi ne bude nervozan i place. Prvo smo to uspjesno pratili zadnjih par dana ide teze. I najvise me muci to sto bi se uspavao samo noseci a ima 6 i pol kila, a ja sam visoka 156 i jos carski i nenaspavana i ubijaju me leđa. Ocajna sam jer fizicki ne mogu, a on ako ne hodamo dok ga drzimo place vise. I ajde da se uspava za par minuta ali sad mu zna trebat pol ure. Bas ne znam sto bi jer to fizicki ne mogu, i jos toliko puta dnevno.
It's a boy 💙
Meni je ok sa spavanjem, po danu se malo natežemo oko spavanja, najviše odspava u šetnji u kolicima, to zna i po 2 sata odspavati, ali doma preko dana sve je to po 20tak min - pol sata. I isto, ako hoću da odspava 20min, nosi ju pol sata.😅 Al ako odemo u šetnju, bar znam da će se naspavati.
Navečer zaspi oko 10 obično na rukama, ali dok sjedim, ili u par minuta nošenja. Često zna biti još budna, ali pospana i zaspi kad ju stavimo u krevetić. Onda spava do 9 ujutro sa 2 buđenja za hranjenje (a i ja s njom tako da stvarno nisam neispavana - još kad bi prešli na jedno buđenje, to bi bilo odlično).
Nekad bude nervozna navečer pa zaspi s dudom, ali onda ta duda ispadne nakon pol sata pa opet uspavljuj. Ta duda koliko ju dobro smiri, toliko je i prokletstvo.
Meni se strašno uspava nakon kupanja, nahranim ju, okupam i za 5 minuta spava i bez ljuljanja i svega, možda tako nešto probat? Ili u kolicima uspavati ako vole kolica? Jer moja ima 4 kg i teško mi je duže nosit ju, a kamoli 6 kg...
🙋♀️ 29
🧔♂️30
9.3.2024 pozitivan test ✅️
03.05 Qualified® 90°, nalaz uredan
Čekamo djevojčicu ❤️
Termin: 11/2024
06.11. Naredni pregled
Uh uspavljivanje! Preko dana samo u marami ili u setnji! Kad je u marami mogu se i poigrati sa sinom, mogu usisati, mogu svasta raditi, ali ode kicma. A prek noci, uspavljivanje od 3 sata, gdje se dere kao jarić. Kako ne dojim, napravim pauzu da zviznem rakiju, pa se vratim smirenija nocu 2 budenja i vecinom bas nemirno spava, pa se ne naspavam bas. Uglavnom, jako zahtjevno dijete koje samo place, dal od grcica , dal od nervoze. Jedva cekam da malo poraste i da prode ovo tesko razdoblje..
👩 40 👨 39
*11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
*02/24 +, Nifty low risk, its a girl! 🩷
Koristim philips aventovu elektricnu izdajalicu. Ne mogu vjerovati da sam se bila premisljala hocu li je uopce naruciti prije nego sam rodila, jer sam ja bila uvjerena da cu dojiti bez problema i da mi ona skoro pa nece ni trebati… a sad me spasava doslovno. Da se nisam s njom usemila, mala ne bi ni okusila mog mlijeka, ovako je dobro i ispalo 🤭
.
Nama je prekjucer bilo tocno 10 tjedana, sad ne znam je li to neka priprema za taj skok ili nije, ali ona mi je isto malo nervoznija popodne pred spavanje.. srecom ne place dugo, unervozi se, muz je pokusa uspavati ali vecinom se uspije smiriti kada je ja uzmem, tu se uspava i zaspe taj svoj, kako ga mi nazivamo, “dobitni spavanac” 😁 evo bas je zaspala prije satak i sad ce ona par sati u komadu odraditi. Sinoc je spavala od 7 popodne do 2 ipo ujutro, tada je jela presvukli je, zaspala oko 3ipo do 7… super je nocu, pa se necu puno zaliti - samo neka tako nastavi 😊
.
Ne znam sto bi ti pametno savjetovala jer nam je isto s njom po danu, ja se cijela iskrivim i ledja me bolee od nosanja i toga kada zaspe na meni.. primucim se nekako jer bolje i da tako spava nego da ne spava nikako pa bude jos nervoznija. Nadam se da ce se to nekako vremenom popraviti 🤞🏻
.
Bas je gledam sad kako spokojno spava, i ne vjerujem kako vrijeme brzo prolazi i kako vec nekako brzo raste…kao da je jucer bilo kada sam se veselila svetom Nikoli i cizmici na prozoru, a danas sam ja nekome taj isti sveti Nikola… kako se to dogodilo? 😂🥰
👩🏼 31
7.1. +
1. trudnoća ✨
26.9. Baby girl 💕
Hvala Ivona2306. Ja se zasad izdojim navecer kad i moj ima taj duzi soavanac, pa sam koristila rucnu Avent izdajalicu ali cu isprobat elektricnu, sam posudila.
.
A vidim da svi mucimo slicne muke s uspavljivanjima, mislila sam da mozda vecina ipak uspije u kreveticu ili nekako bez nosenja.
Setnje i voznje mi ga uspavaju, ali to mi je rjesenje za 1 spavanac dnevno i ne svaki dan, jer imam puno stepenica pa mora bit netko sa mnom da idem na setnju.
Kupanje trenutno mrzi i sav mi se isplace u kadici i cesto i vani poslije sve dok ga obucem, pa se kupamo dva puta tjedno. Poslije se isplace i jede padobro spava ali necu ga tako mucit vise nego moram dok to toliko mrzi (kazu da je zimi dvaput tjedno dovoljno).
Bas smo u krizi sa spavanjem odjednom ove dane, i nosenjem tesko zaspi. Dudu ponekad koristimo ali zasad je u snu odbaci i ne treba mu, bas je ono izbaci ko da je odradila svoju svrhu.
It's a boy 💙
Mi nju isto kupamo dva puta tjedno, mislim da je to sasvim dovoljno…nije odusevljena kupanjem bas, ali bude strpljiva, nekad izdrzi do kraja bez da negoduje, a nekad pred kraj krene kenjkat, jednom se bas bila rasplakala, sve zavisi kakve je volje 😄
Jucer navecer i noc je dosta losije spavala u odnosu na prethodne noci, ne znam sto joj je tocno bilo.. i danas cijeli dan kad god zaspe, cim je spustim budi se. Nije odspavala fino u komadu jer ne mogu cijeli dan je nositi na sebi i onda je nervoznija, nadam se da ce veceras noc biti bolja 🤞🏻
👩🏼 31
7.1. +
1. trudnoća ✨
26.9. Baby girl 💕
Sortiraj odgovore
Najstariji