Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Arianne

Broj poruka: 254

Prijavi adminu

Čestitam NimbleAlpaca!
    .
    Lota, sretno!
    .
    Tinchi, ja nemam pojma koliko moj jede jer mu prvo dam sise a onda eventualno izdojeno i AD. I nekad pojede niata AD nekad i 100 i preko.
    Ponekad nismo sisu pa mi pojede tipa 120-130 a danas ujutro evo samo 45 ml, pa je onda jeo opet za oko 2 sata.
    Ja isto volim ds su pravilni razmaci i uglavnom su oko 3 sata ali eto kad ne budu malo izludin ali mislim da se bez veze stresiram. 
    Po noci mi manje jede, ali se budi oko 2 puta.
    Isto mislim da je glavno da dobro napreduje.
    .
    I isto to plakanje mi radi na boci, a bome i na sisi, isto me brinulo pa ste me utjesile sad, vec me izludilo. Onda mi je i jako tesko skuzit hoce li jos ili ne. I moj je bas glasan, on me place, on vristi.

It's a boy 💙

• sparkle212

Broj poruka: 196

Prijavi adminu

Pozdrav svima, dugo me nije bilo pa svima cestitam na novim bebicama 😊 
    .
    Vidim da se prica o AD pa me zanimaju vasa iskustav oko toga. Mi zadnjih 10 dana imamo probleme s dojenjem, nikako ne uhvati cicu ili jako plitko pljune i ljuti se i histerizira. Zbog toga mi se pocela smanjivati kolicina mlijeka i izdajam se sve sto ne pojede da pokusam potaknuti proizvodnju. Prije 4 dana smo uveli Hipp bio combiotik jer je to i u bolnici jela. Na prvu bocicu se gadila ali svaka sljedeca je ipak malo bolje isla. Na bocici lakse ispravim plitki hvati, odnosno dublje gurnem sisač a na cici mi to ne dopusta, pogotovo jer su bradavice jako mekane. Vezano na AD cini mi se da joj ne odgovara najbolje jer tih zadnjih par dana vise bljuca, cijeli rukav bude mokar koliko bljucne. Nekad je mlijecno, nekad sirasto a nekad kao voda ali kiselo. Od pedijatra nema puno pomoci jer imamo tim bez nositelja i svaki koji dođe niti ne slusa sto pricam ili samo kaze nek promjenimo ad 🙄 inace prvi mjesec je dobila 990grama, drugi 700, i sad nakon 3 tjedna 500. Uvijek joj ponudim prvo cicu pa izdojeni ako imam i onda tek ad ako je jos gladna i rijetko na bocicu pojede vise od 60-90. 
    .
    Jel moguce da su ovo znakovi da joj ne odgovara Hipp i da bi bolje bilo nesto drugo? Koji AD vi koristite? 

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

• Arianne

Prijavi adminu

Sparkle, meni nakon cice pojede isto između 30 do 90 ml AD plus izdojenog najcesce ( odnosno 35 do 100 kas racunas umijesano s AD), ali meni su rekli da je hvat ok (poslala sam savjetnici video) nego je problem s kolicinom . Ja je eto nisam uspjela povecat dovoljno ..
    .Ja koristim Nan Optipro 1 jer je taj dobio u bolnici, ali kod nas nije bilo razmaka, odmah nakon bolnice smo nastavili davati Nan. Ne bljuca puno, ako ne podrigne uglavnom malo ispljune, ali sitno. Ali ga zna mucit probava i boljet ga dok ne prdni ili kaki.
    .
    Inace smo na oocetku mjerili kolicinu koju pojede s vagom. Ali to treba bas ona skupa medicinska, probala sam na ove kucne koje se mogu kupit za bebe tipa ispod 100 eura, ali nisu bas precozne. Meni je patronazna bila posudila na pocetku onu njihovu da pratim.
    Mozda imaju neke savjetnice za dojenje ili se mozes obratit patronazi, pa da ides kod njih i jednom provjeris koliko ukupno pojede?
    .
    Ili mozes probat cijeli jedan obrok na bocicu, jesi to probala? Meni pojede onda 100-130 (jede oko 8 puta dnevno, sutra cu znat koliko je dobio na kilazi drugi mjesrc).
    .
    Drugo ne bi znala pomoc.

It's a boy 💙

• sparkle212

Prijavi adminu

Bila sam u grupi za potporu dojenju i od tad su malo veci problemi jer nas je bilo puno i bas dok je sestra pomagala staviti bebu na cicu druge su bebe plakale i od onda i ona place dok se skinem. Dok spava onda doji, bar za sad. Zvala sam i patronaznu, doci ce u petak pa da s njom u miru pokusamo popraviti stvar ili da me bar savjeruje vezano za dohranu jer od mame/svekrve samo imam nepotrebne komentare koji nisu od puno pomoci. Malena napreduje, nije gladna, vecinom je vesela ali brzo ogladni i napredak na tezini je na donjij granici. Mislim da je to zato jer nije navikla na velike kolicine mlijeka jer nije ni sisala puno, uglavnom oko 90 i normalno da ne moze sad odjednom 120 i vise formule pojesti. 
    Jos da napomenem, zaspi oko 20.30 i budi se oko 3.30 za hranjenje i dalje spava do 7 pa mislim da je gladna bi se budila vise 🤷‍♀️

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

• Arianne

Prijavi adminu

Evo mi smo upravo sad odradili jedan obrok samo na bocicu, jer zbog infekcije nakon rođenja idemo na vjezbice i pojeo mi je 120 ml vode + 4 mjerice AD.
    Ali moj je od pocetka prakticki na cici+AD i jos u bolnici mi je poceo piti zadnji dan (znaci 7 dan zivota) 90 ml  cica+AD, kad su mu sestre davaks, tamo im je bio cilj da dobivaju lijepo na tezini (na neonatologiji).
    Ali Sparkle, vjerujem da ce se polako tvoja naucit na vece kolicine, to treba vremena. Mozda da je nocu ipak jednom probudis, ako je na donjoj granici dobivanja tezine? 
    Ili pitaj patronazu za savjet,  ona ce bit pametnija.
    .
    Moj nocu jede manje i uglavnon samo na sisi ali se onda i cesce budi. On noci posisa cak ponekad samo jednu, pa si zaspi pa se probudi za dve urice i onda drugu Uglavnom jede oko 11 recimo, pa u 2 i onda oko 3-4. I onda si oko 6 pohede cijeli obrok.
    .
    I prije sam ga nakon prve cice noci budila ali ful se tesko razbudjivao i jednom sam ga samo pustila pa mi sad tako. Jedan dan me bilo strah da slabo jede po noci pa sam mu dala i AD i popio par zljuka i zaspao. Ali mislim da on dobro dobiva, mozda ce sad dobit i vise od kile ovaj mjesec, bas me zanima kilaza sutra.
    .
    Meni je jako tesko odrediti koliko AD mu treba, on ima dobar tek, ja mu pokusavam dat koliko pita a ne ga sopat ali jos ga ucim citat.

It's a boy 💙

• ikica_90

Broj poruka: 464

Prijavi adminu

Ja za svoga koristim apatmil comfort, ugl svaki proizvođač ima tu comfort hranu koja se preporuča u slučaju dojenačkih grceva i zatvora. Što se tiče kombinacije ad i cike/izdojenog za to nisam puno pametna jer moji je uvijek bio primarno na ad, a mojeg bi dobio koliko bi uspijela izdojiti, ali to su bile jako male količine. Meni je pazronažna rekla za starijeg da ga budim svaka tri sata (bio je na ad samo) jer je isto bio previše izgubio na kilaži, tako da ako je na doljnoj granici bolje ga probudi i slobodno ga malo raskomoti ili obrisi vlažnom maramicom/blazinicom po ličeku da se malo razbudi.
    Ovo kaj veliš za plitki hvat jel si probala sa šeširićima dojiti, neke cure su uspijele s time jer on izvuče bradavicu pa dublje uđe djetetu u usta, možda ti je i to opcija 😁😘 u svakom slučaju sretno 😘

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

• sparkle212

Prijavi adminu

Budila sam ju samo prva dva tjedna dok smo dosli iz bolnice i to su bile muke jer dok zaspi neda se razbuditi. Ovo jedno hranjenje u noci je pocelo prije dva tjedna, i to dok jede jede polako i duze traje pa mislim da i dosta pojede. Inace ako ju pokusavam hraniti dok nije gladna samo se odguruje i nece jesti pa nisam sigurna ni to da je opcija. Razmisljala sam o sesiricima, ali iskreno vec sam umorna od ovog natezanja i planiram dojit/izdajat koliko jos bude islo, dok nebude prelazimo skroz na AD i gotovo . Hvala svima na savjetima 🙂

21.12. ➕
    12.1 imamo otkucaje 🩷
    Nifty✔️ it’s a girl 💖

• Arianne

Prijavi adminu

A koliko vam puta jedu dnevno? I koje kolicine?
    .
    Mi smo na 6 puta recimo po danu (od 5-6 ujutro do ponoci) i mozda dvaput po noci kad jede samo sisu, znaci oko 8 puta. Kolicine ne znam zbog dojenja, ali AD mi pojede oko 300 ukupno dnevno.
    .
    Evo danas mi je npr jeo nesto cesce, a manje, ko da si je uveo međuobroke. Ali ne zalim se jer je bar lijepo sisao, sto mi je drago. Zadnje me dana ponekad malo zezao i kad je nervozan nece sisu i izbacuje i place pa mi je drago da smo danas uspjeli.

It's a boy 💙

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.