Jesenske bebe 2024 ☔️🍂🍁🌧️🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Lota 🌼

Broj poruka: 333

Prijavi adminu

Meni neobično što sam drugi dan mogla sjesti, hodati, evo sad 6 dana od poroda i jedva čekam da izađemo. :D 
    A sa prvom trudnoćom sam hodala ko da bure imam između nogu, jer me sve nenormalno bolilo i 20 dana nakon izašli ali nisam mogla baš hodat, tako da sam se plašila i tog postpartuma. Epiziotomija itekako utječe na oporavak, kao i eto taj drip. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

NimbleAlpaca

Broj poruka: 51

Prijavi adminu

Mi muku mučimo sa hranjenjem. Prvo je samo dojila, pa je pala na težini, pa smo uveli i dohranu i ja sam se krenula izdajati. Sad napreduje na težini lijepo, ali za 60ml barem pola sata treba. Koristimo Aventovu bočicu sa sisačem broj 3, probali smo još 2 boce, ali to sve curi i onda joj se napune usta mlijekom prije nego ona stigne to progutati.
    Sad ju vraćam na dojenje na način da ju podojim pa još nahranim ADom nakon toga ako traži (a uvijek traži), izdojim se nakon toga, izdojim se svaka dva sata (osim po noći), ali iskreno, ne vidim da imam išta više mlijeka. Uz to uzimam čaj za dojilje i mamine kapi, ali već sam lagano isfrustrirana od svega toga.
    Uglavnom, voljela bih ju isključivo dojiti, ali sam na rubu da pošaljem sve k vragu i da joj dajem samo AD.Pa evo da se malo ispušem tu barem. 😅

🙋‍♀️ 29
    🧔‍♂️30
    9.3.2024 pozitivan test ✅️
    03.05 Qualified® 90°, nalaz uredan
    Čekamo djevojčicu ❤️
    Termin: 11/2024
    06.11. Naredni pregled

NimbleAlpaca

Prijavi adminu

Lota čestitam!! Drago mi je da si prošla bez epiziotomije! Ja sam evo tek sad došla malo sebi, stvarno su dali sve od sebe da me ne režu, ali nije išlo. Najgore mi je bilo saginjanje, što je palo na pod, tamo je i ostalo. Vidjela sam cure iz sobe koje nisu imale epiziotomiju skroz normalno su se kretale par sati iza poroda.

🙋‍♀️ 29
    🧔‍♂️30
    Čekamo djevojčicu ❤️
    06.11. Naredni pregled

• Arianne

Broj poruka: 286

Prijavi adminu

Lota cestitam!!! 
    .
    NimbleAlpaca, i ja kombiniram. A koristim Dr Browns bocice. Imam i Aventove ali iz njih mi cudno siše, kao da puno cokće i tesko uhvati vrh. Te bocice imam jer koristim njihovu rucnu izdajalicu, s kojom sam dosta zadovoljna, ali prebacim mlijeko u Dr Browns, sisac br 1, usko grlo. S tim da meni posiše s njom 60 ml u manje od 10 min. Ali nije ni s Aventovom sisao puuuno spprije. Isto uglavnom nakon cics trazi jos, i popije između 30 i 100 dodatno, kako kad.
    .
    Ali dok podojimo, pa dohranu, pa podrigujemo izmedu i jos nas ponekad muce grcici, hranjenje nam traje od 45 do 60 min. Da nema toliko podrigivanja i probavnih problema bilo bi brze.
    .
    Ja sam se isto pokusala izdajat neke pute npr dok mu partner da bocicu, ali slabo izađe. Ili nema stvarno ili Aventova rucna ne moze izvuc sve, ponekad probam i rucno malo. Isto nisam povecala kolicinu. Dnevno smo na oko 300 do 400 ml dohrane. U iznimne dane zna bit i manje i vise 
    .
    Otkrila sam da on vise posise o dize kad promijenim pozu pa sad iz one kpasicne kad pocne izbacivat sisu, onda ga stavim u pozu nogometne lopte. I onda sise jos.
    .
    Isto ja sam bila sto puta na rubu da sve posaljem kvragu, alk drzimo se. Jer ovako traje puno duze. A kad je u skoku ili nervozan zna par dana ponekad odbacivat sisu. Zelim bar da se kolicina AD vise ne poveca puno. Ali mislim da uglavnom evo i ja i moj bebač uzivamo u dojenju. 😊🥰
    .
    Ima jos kogs ovdje? Miss Ivy, kako ste vi?

It's a boy 💙

⭐ Miss_Ivy ⭐

Broj poruka: 1640

Prijavi adminu

Kod nas je bas kaoticno. Ja iedva cekam pregled kod pedice da vidim jel napreduje. Muce je grcevi i tokom dana, pa mi slabije jede, ali cesce. Lose spava preko dana. Hoce samo u marami ili u setnji. Navecer obavezno 2- 3 sata deranja zbog grceva. Ona uglavnom samo plače i tesko to podnosim. Sad u par dana vidim malo vise napretka jer sam se pomirila da je placljivka i ne dam se uzrujati, pa je bolje jer valjda osjeti da sam smirena. Ali ne usudim se ostati sama s njima dvoje, mama mi je tu kad nije muž.  Jer kad ona krene plakati, braco podivlja isto,  pa to bude kaos 

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 +, Nifty low risk, its a girl! 🩷

NimbleAlpaca

Prijavi adminu

Arianne voljela bih da ne dijelimo tu muku, ali kad već moramo, lakše je čuti da nisi sam u tome. Ja sam si kupila Aventovu ručnu i išlo je s njom, ali bi mi ruka otpala pa sam kupila isto Aventovu električnu i nije mi žao nijednog eura. Ja izdojim sad između 30 i 60ml, ali do prije par dana sam izdajala 20-40ml. Super da mi raste proizvodnja, ali mala sada po obroku pojede 90ml 😅 pa opet nije dosta.  Baš sam ju jučer podojila i onda sam se išla izdojiti i skoro ništa nije izašlo pa valjda onda ona sve uspije izvući.
    Ja ću baš sad pratiti koliko dohrane dobiva u 24h pa javim.

🙋‍♀️ 29
    🧔‍♂️30
    Čekamo djevojčicu ❤️
    06.11. Naredni pregled

NimbleAlpaca

Prijavi adminu

Miss Ivy ja sam ful nervozna kad moja plače (a stvarno ne plače puno) i imam osjećaj da se ona sva onda još unervozi i više plače. Isto sam zadnjim par dana nekako uspjela sebe smiriti, mislim si kao beba je, to joj je jedini način komunikacije i imam osjećaj da se onda i ona brze smiri. Mozda je placebo, ali imam osjećaj da bas osjecaju tu našu nervozu.

🙋‍♀️ 29
    🧔‍♂️30
    Čekamo djevojčicu ❤️
    06.11. Naredni pregled

• Arianne

Broj poruka: 286

Prijavi adminu

MissIvy i Nimble Alpaca, i mene je jako izrujalo kad bebac place i isto nisam bas htjela bit sama s bebacem i dođe mi mama ujutro. Prije sam narocito znala panicarit kad place. Sad sam malo bolje. Prije sam ga valjda zato i teze smirila, sad mi bolje ide.
    .
    MissIvy braco je manje plakao kao beba?
    .
    Nimble Alpaca i ja stalno kaskam kolicinom. I onda bude 2 dana kad pojede manje AD pa si mislim ide na bolje i onda treci dan smo na pocetku jer pojede vise. 
    Ja imam rucnu Avent i bez problema izdojim s njom ako ide. Znam izdojit 60-120 u 15 min. Ali mora proc 2 sata otkad bebac nije jeo. 120 imam kad prođe bar 4 sati ako ne i vise.
    A kako tempiras izdajanje s tim da dojis? Jer moj evo jede svaka 2 i pol -3 sata po danu. I sad bude mama tu ali opet zelim se ja bavit sa svojom bebom, ne izdajat a njega da ne vidim. Ako izdojim izmedu u sredini ta 2 i pol sata (kad on zaspi) imat ce on manje za dojenje. Prije sam se probala izdajat direktno nakon hranjenja ali nije islo van puno. Sad da li bas sve izvuce ta izdajalica ne znam, mozda ne.
    Po noci se ne izdajam jer je on samo na cici po noci, pa opet, da bude za njega i lakse mi je tako. A opet ne mogu predvidjet kad ce se probudit, budi se oko 2 puta za cicanje. Da znam da ce mi odspavat 6 sati bi se izdojila ali zasad ne spava toliko.

It's a boy 💙

⭐ Miss_Ivy ⭐

Broj poruka: 1640

Prijavi adminu

Plakao je manje, ali je isto plakao. Ali nije imao ove nocne seanse. Uspavljujemo ju 3 sata svako vecer, osjecam se nakon toga ko da sam preorala polje krumpira  dere se ko jarić! Jedva cekam da to sve prođe. Bili smo danas ko pedijatrice i dobro napreduje na kilaži! Kako ste vi ostale? Di nam je ikica_90,  nisi valjda zviznula skroz! Cesto se tebe sjetim sa toddlerom i muzom na terenu 

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 +, Nifty low risk, its a girl! 🩷

• ikica_90

Broj poruka: 468

Prijavi adminu

Hej curke, drago mi je da je forum još živ i da ima još koje se javljaju 😁 
    Pa evo nisam još zviznula, ali bila sam na rubu par puta 😂🙈 ugl kad se poklopiti da toddler neće spavati i samo me vuče za nogavicu, a ja tad držim vrištećeg bracu koji ima grčeve onda i ja poludim 😂
    U principu moram izdržati još ovaj mjesec a onda će toddler u vrtić do prve viroze 🙈😂 ali onda će mi bar moći mama uskočiti ako zatreba jer ide u penziju od 1.1 😁 muž je na terenu, ali barem može doći za vikend svaki pa nekako ja križam ove radne dane 😂 za sad je beba ok, manje plače nego što je stariji plakao kad je bio beba, ali zato stariji nadoknadi to sve pa opet ne spavam 🙈 beba se budi 2 puta po noći za hranjenje, nekad čak i samo jednom ovisno o tome koliko pojede 😁 ali zato toddler sve nadoknadi jer se on budi po noći iz meni neznanog razloga.i naravno spava samnom u krevetu jer sam odustala od borbi da spava u svom krevetu 😂 eto kod mene veselo, ali tješim se da idu dani i da ak sam do sad zgrada mogu izdržati još do božića dok muž ne dođe 😁 od dojenja i izdajanja sam odustala nakon mjesec dana jer jednostavno nije bilo izvedivo uz toddlera 😂🙈 drago mi je da ste dobro i da ide sve pomalo 😁
    Miss ivy i ja se tebe sjetim često jer i ti imaš toddlera pa nekako si mislim ima još nas u istom sosu pa ni bude lakše 😁 moj stariji je ko beba bio kao i tvoja malena, samo se je plakao i htio nositi, teško ga je bilo i nahraniti, a spavao je samo u šetnji ili ako bi netko došao pa bi ispalo da mi bezveze dramimo da se samo dere a samo spava čim netko dođe ga vidjeti 🙈😂 bio i ostao mustra mala 😁 drži se, bude sve to lakše za koji mjesec 🥰😘

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.