Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lena1897
    17. Kolovoz 2023. 23:41

Ma ja te maramice uopste ne volim a ni blaznice, bljak, osim ako odmah poslije toga bebu ne operem u vodi. 
    Nece mi uopste biti mrsko prati dvoje u vodi stalno, ali damo vlazne maramice i s tim da bude gotov posao - veliko NE.
    Kupila sam neke ribice koje se zalijepe u kupatilo za plocice (kad se nakvase) i djeca ih mogu posmatrat i igrat se kad malo narastu, u slucaju da im se ne svidi u vodi. 😁 
    Čucam fige svima kojima se bas priblizilo, mene drma strah jer mi je pregled tek za 3 sedmice a bocam se Clexanima. Nesto cu morat smislit da odem ranije. 

• eva2710
    18. Kolovoz 2023. 00:39

Baby tako meni izgleda taj dio trbuha  a s lijeve strane je malo nize isto guzica...iako kad krenu mrdat ne znam di je kome glava a di guza.Jos kad mi se tak skameni trbuh ne mogu se pomaknut uopce😔 
    Što se tiče ove priče blazinica i vlažnih, moja sestra je koristila blazinice.Nikakav problem,malo tople vode,natopis,ocijedis,obrises,bacis.Svakako cu imati i vlazne,bar za van.A opet kak je kome lakse i draze.
    Ali odlucila sam se za blazinice kad sam bila u bolnici i par dana sam bas strogo lezala i nisam isla pod tus nego smo se eto s vlažnima.Uzimala sam one kakti bez mirisa  samo voda i skroz su me pocele iritirat,pa sam probala s blazinicama i punoo je ugodnije. 

• eva2710
    18. Kolovoz 2023. 00:45

kiki13

Eva ipak su to dvije bebe nije ni cudo da te sve vise boli.. jel pijes magnezij prije spavanja malo za opustanje? U svakom slucaju bolje provjeriti pa da si mirna.

Pijem magnezij direkt ujutro i roidakal navecer, al sam sad zbog stolice izbacila ovaj direkt i uzimam probiotik dok mi se ne smiri....a vidit cu sutra.
    Vjerojatno sam malo pokvarila zeludac, uvijek si mislim ak me svako malo tako nesto muci i imam sve najgore tegobe, onda sigurno nije nista😅

Jelušićkaa
    18. Kolovoz 2023. 10:51

Vjerovali ili ne kod nas se ne rade brisovi pred porod 😂 svugdje drugačija praksa.
    Sto se tiče odgajanja ja svoje planiram ubacit medu cuke mace krme krave čim poraste. Sve ono sto imamo i uz šta sam ja odrasla. 🤷🏻
    Svekrva me pita dal ću ikad dati dijete njoj da pricuva kontam se ženska glavo nemoj dvaput reci i dodijat ce ti. 😅😅

Lena1897
    18. Kolovoz 2023. 11:53

Da li se ovdje neko bocka Clexanima a da mu je od tada zeljezo sletjelo i to baš? 
    Meni je otprilike za 10 dana od pocetka bockanja zeljezo spalo s 13 na 10 i oni nista ne komentarisu, niti smanjuju dozu Clexana, niti povecavaju dozu suplemenata zeljeza. 

teich95
    18. Kolovoz 2023. 13:47

Lena1897

Da li se ovdje neko bocka Clexanima a da mu je od tada zeljezo sletjelo i to baš?
    Meni je otprilike za 10 dana od pocetka bockanja zeljezo spalo s 13 na 10 i oni nista ne komentarisu, niti smanjuju dozu Clexana, niti povecavaju dozu suplemenata zeljeza.

Nisam se bocka Clexanima ali je bas u tim tjednima i meni s 21 zeljezo palo na oko 11 i hemoglobin na oko 110 i od tad pijem heferol.. Bebe sve vise uzimaju od nas pa se zato gubi zeljezo u visim tjednima T. 🙂

🧑 36 👩27
    2020g 👼 💔
    2021g 🧒 💙
    2023g 👧🩷

• Lola1212
    18. Kolovoz 2023. 16:05

I meni je zeljezo jako palo, s 19 na 10. Pijem globifer forte

It’s a girl 💞

amarenna
    18. Kolovoz 2023. 17:49

Ja za zeljezo pijem heferol. Danas na pregledu sve uredno, beba ima 3 kile, u četvrtak opet pregled 🥰

👣 Curka 2018. ❤
    👣 Dečko 2021. 💙
    9/2022. Blighted ovum 😔
    28.12.2022 ➕🙏
    👣 Dečko 2023. 💙

Lena1897
    19. Kolovoz 2023. 00:45

Je li Heferol nesto poput npr. Ferrum lek ili Solgar Gentle Iron ili je nesto puno jače/ozbiljnije za anemiju? 
    ———-
    Pitam s obzirom da ja pijem te suplemente vec unazad nekoliko sedmica, ali je padalo s 21 na 13 polako, a onda bum odjednom na 10 uprkos sto sam u medjuvremenu na tim suplementima. Objasnjenje koje sam dobila je da to navodno rade antikoagulansi, jer razrijede krv bla bla, pa se sad pitam koliko jos ce mi snizit zeljezo. 
    Ovo za voće je smijesno bar u mom slucaju jer uzimam paralelno: teletinu, srdele, cveklu, sok od cvekle, vit C naravno, lecu, leblebiju, bijeli grah, zeleniš, crnu cokoladu, borovnice, maline, kupine, orahe, bademe, sjemenke tikve, caj od koprive,  - svaki dan skoro sve od toga. Izgleda uzalud, a nemam krvarenja nikakva. 
    Preporuka hematologa je nastaviti sa svim tim… ali bas sam zabrinuta sta ce biti dalje jer mi se vec pocelo mantati, odnosno neka slabost. 

teich95
    19. Kolovoz 2023. 09:43

Lena pijem i ja prenetal tablete cijelu trudnocu al u njima ocito nema dovoljno zeljeza  a Heferol ti je antianemik sadrzi zeljezo sad koliko u kojem postotku to neznam znam da se koristi za ljecenje i sprijecavanje anemije.. Ja pijem 2 tablete Heferola dnevno uz prenetale, tako sam pila i u prosloj trudnoci i evo u ovoj.

🧑 36 👩27
    2020g 👼 💔
    2021g 🧒 💙
    2023g 👧🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.