Ja cu poslije svakog kakanja isprat bebu u lavabou, vlazne maramice osim sto im je sastav katastrofa, uopce mi ne zvuce higijenski i da odrade posao kao recimo najjobicnija topla voda. Nek se niko ne naljuti, al na recenicu “kako smo mi pa nam nista ne fali” se osipam😅 ko prvo, nije istina da nam nista ne fali (jedna smo od najdebljih nacija u europi), a nisu nam ni osipi i ostale kozne nepravilnosti nepoznanica. O mentalnom stanju bolje da ne pocinjem 😆
A gle, svatko ima drugačija iskustva i pogled na svijet. Tko zna kako će svaka od nas reagirati kad rodi i kakve će navike imati, bezveze mi je samo kad neki svoje navike žele nekako prikazati boljima. Kao i ona priča s “moraš dojit jer je to najbolje za bebu” pa ako ne možeš ili ne želiš, onda se ubijaš u pojam i osjećaš se loše. I slažem se da je topla voda najbolja, samo si ne želim unaprijed pravit pritisak da moram nešto zato što svi drugi tako rade ili jer je to “najbolje”. Evo, za mene osobno, vlažne u pola noći kad ne znam za sebe će odraditi dobar posao, kao što su za mene kad sam bila beba A sad barem ima izbora i mislim da se lako da provjerit sastav za svaku sitnicu, a i upućeniji smo u sve tako da nas teško mogu varati za bilo što
Ja cu poslije svakog kakanja isprat bebu u lavabou, vlazne maramice osim sto im je sastav katastrofa, uopce mi ne zvuce higijenski i da odrade posao kao recimo najjobicnija topla voda. Nek se niko ne naljuti, al na recenicu “kako smo mi pa nam nista ne fali” se osipam😅 ko prvo, nije istina da nam nista ne fali (jedna smo od najdebljih nacija u europi), a nisu nam ni osipi i ostale kozne nepravilnosti nepoznanica. O mentalnom stanju bolje da ne pocinjem 😆
A gle, svatko ima drugačija iskustva i pogled na svijet. Tko zna kako će svaka od nas reagirati kad rodi i kakve će navike imati, bezveze mi je samo kad neki svoje navike žele nekako prikazati boljima. Kao i ona priča s “moraš dojit jer je to najbolje za bebu” pa ako ne možeš ili ne želiš, onda se ubijaš u pojam i osjećaš se loše. I slažem se da je topla voda najbolja, samo si ne želim unaprijed pravit pritisak da moram nešto zato što svi drugi tako rade ili jer je to “najbolje”. Evo, za mene osobno, vlažne u pola noći kad ne znam za sebe će odraditi dobar posao, kao što su za mene kad sam bila bebaA sad barem ima izbora i mislim da se lako da provjerit sastav za svaku sitnicu, a i upućeniji smo u sve tako da nas teško mogu varati za bilo što
Ne radi se o tome da netko zeli svoje navike dokazati boljima od tuđih, radi se o znanstveno dokazanim cinjenicama. Nasim mamama i bakama je bilo teze jer realno, pojma nisu imale o bruku stvari nit pristup informacijama koje su nama danas udaljene jednim klikom. Tako da, da, ako neko danas daje cokolino djetetu s 8 mjeseci, smatram to cistom ljenoscu i nicim drugim jer danas vrlo dobro znamo sta je u tom istom cokolinu. Primjer samo dajem, a naravno da ce svatko svoje dijete odgajati/hraniti/kupati kako zeli, ali onda treba bit posten i prema sebi i drugima i rec “ne da mi se skuhati brokulu i batat, lakse mi je smutit mlijeko i cokolino.”
It’s a girl 💞
Jelušićka još sitnoo brojiš, zavidim ti što znaš datum kad će se sve početi događati i kad će bebica doći. Ovako kad ne znaš je baš uh, nekako teško čekati... Ja sam danas bila u TA na 38+1, radili ultrazvuk, beba je 3.300g, plodne vode dovoljno, idem opet za tjedan dana, bit će ctg. Ako se prije nešto ne pokrene samo, što sumnjam jer nemam nikakve naznake da bi moglo....
Što se tiče brisanja ja sam pripremila zalihe vlažnih maramica 99% voda i zalihe balzinica, pa ću vidjet što ću koristiti.. Meni se isto puno toga danas čini kao pretjerivanje, nemoj ovako, nemoj onako, na kraju će svatko radit po svom nahođenju kako misli da je najbolje i najlakše. Evo ja ću prva vrlo vjerojatno brisati sa vlažnim maramicama po noći jer mi se neće dati komplicirati, pa neka me razapne tko hoće..
Preko trnja do zvijezda
Ja 91, mm 92
Azoospermija/kriptozoospermija
2021 postupak Turska ⛔
Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
29.08.2023 rodio se sin
10/2024 postupak za drugo dijete ❌
U redu, Lola, stvarno mi se ne da prepucavati na tu temu, uz dužno poštovanje, ja uopće nisam spominjala nikakvu hranu, čokolina i išta slično, a o lijenosti da ne pričam rekla sam svoje mišljenje i voljela bi da ovaj forum i dalje bude mjesto gdje svaka od nas može iskazat svoje mišljenje ili iskustva. Zato smo tu
U redu, Lola, stvarno mi se ne da prepucavati na tu temu, uz dužno poštovanje, ja uopće nisam spominjala nikakvu hranu, čokolina i išta slično, a o lijenosti da ne pričamrekla sam svoje mišljenje i voljela bi da ovaj forum i dalje bude mjesto gdje svaka od nas može iskazat svoje mišljenje ili iskustva. Zato smo tu
Rekla sam da dajem primjer, a forum i postoji da svaka da svoje misljenje, to nije odmah nuzno prepucavanje zaboga.
It’s a girl 💞
Jelusickakad sam prestala dojit imali smo problema s nalaskom dohrane,krenili s Nan pa babylove, pa hipp nakraju mi neki random doktor preporuci aptamil i prihvatio ga super bez ikakvih nuspojava,rasto napredovo s 5mj sam nije htjeo vise nocu jesti tj budut se da jede a posto je ljepo dobivao na kilazi rekli su mi da ga ni nebudim,ma milina dobivao cca 750g mjesecno.. 🙂 Seka othranila malu na Babylove,po meni je i to i pelene, kozmetika sve individualno samo uzmi dohranu gdje ti pise PRE jer je ona najblize majcinom mljeku,pa nakom jekog vremena se prede na 1 pa ces u hodu polako otkrivati.. 😊
Amarennasuosjecam se,ova 4h jutros u bolnici su me navela da i ja jedva cekam da me uhvati bas nemogu vise dojadilo mi sve. Vise nemoram docekat ni 38tj 😀 a kakve sam srece i prenjet cu 😁
Auu pa ja sam onda pogrijesila. Nisam uopće vidjela da igdje na njima piše PRE samo brojevi 1,2,3. Da nije to sad novo pakovanje?
Mimica jest upravu si puno je lakše kad se zna kad šta. Pripremim se i fizički i psihički na sve. Ako Bog da i ti ćeš brzo sve se preko noci desi odjednom. 😘😘
Drage mame ne vrijedi se uopste raspravljati, svaka majka nadje svoje nacine kako je njoj najlakse zavisno od trenutne situacije, iskustva, financija i mnogih drugih faktora. Ali je meni super korisno da svako kaze kako ce i sta planira, sta je kupio. 👍
____
Jelusicka zelim ti srecu da sve prodje glat i drzis bez puno muke svoju bebanu u narucju 🙏🥰 Javi nam se kad stignes. 🙏🤞
__
Ja upravo s pregleda, bebica je glavom vec dole fiksirana, sto je super kaze doktorica, ima 2500 g 🥰 ali sam zatvorena. Imam na posteljici blage kalcifikacije ali je opskrba bebe dobra i protok kroz pupcanik je dobar. To mozda od prethodnih krvarenja koje sam imala prije. Radili mi i ctg, nema kontrakcija, bebini otkucaji dobri.
Ja sam imala pritisak na dole i menstrualne bolove ovih dana ali to je sve za ove tjedne normalno.
Uradila mi je bris na streptokoke i na gljivice, jer imam neki svrab, i naravno imam gljivicu, vec drugi put u trudnoci. Ali dobro to se lako da lijeciti. Sledeci pregled 05.09 🤞🙏♥️
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Jelušićka stvarno se pratimo cijelo vrijeme 🤭🤭🤭 ja baš imam nekako filing da će naš buci (sad ga tako zovem od milja) uraniti 🙂
🧒 28
🧑29
05.01. ➕
Baby boy 💙T💙
Jelušićka stvarno se pratimo cijelo vrijeme 🤭🤭🤭 ja baš imam nekako filing da će naš buci (sad ga tako zovem od milja) uraniti 🙂
Vas dvije krenite s porodima pa cemo valjda i mi za vama 🤣🤣 i naravno amarenna, kiki i ostale iznad 37tj 👶❤️
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
Sortiraj odgovore
Najstariji