S obzirom da sam ja sve pokupovala za bebe, sada samo nadopune :D, e sad kupujem za sebe. Doduse ostalo mi je jos da kupim set onih Mustelinih proizvoda za bebe(sampon, krwma protiv ojeda….), a glupo mi da to stoji u kuci po vrucini.
Grudnjake sam rijesila u Lisca, spavacice imam neke nove novcatr sto je neko poklonio prije 100 godina iz Njemacke i koje su stvarno vau s po 3 dugmeta sprijeda, ma taman (jer je u mojoj porodici dugogodisnja s koljena na koljeno filozofija da uvijek u kuci treba imati neraspakovanih peskira, gaca i spavacica :D
E, kupila sam i papuce jer je vise nemoguce saginjat se i kopcat sandale.
E sad ni treba nesto lijepo za fotku iz porodilista kad izadjemo, a razmisljam o nekom lijepom dugom kardiganu. To nije uštogljeno, a nije ni rutina bezvezna.
I veze nemam sta s kosom :)
Nema veze sto je jos prerano, da nisam do sada nabavila sve za djecu, ja vise ne bih mogla toliko hodat i obilazit. Komoda po narudzbi ce doci otprilike kad i paketi s Amazona. Akobogda da sve bude dobro svima nama. ❤️
A i da znate kakav prizor sam vidjela kad sam jedne veceri zavrsila s porodiljama zbog hitnog pregleda kad sam se uspanicila - ——- izgleda da te spavacice i nisu toliko vazne jer su zene hodale gole i to cak bez papuce, vjerovatno nesvjesne da su gole i bez papuca od bola pred sam ulazak u salu. Tako da se mozda ne treba opterecivati puno, mislim da u tim trenucima nikom nece biti vazno je li ima rodu ili nema i je li spavacica lijepa ili nije :D Al eto, razumijem jer mi to sad na sve mislimo, a kad dodje 5 do 12 druga prica :D
Velika bebica jelusicka a i cerviks ekstra🥰
Mogla bih i iz binga tu jednu dvije nek se nađe..
Neka je cura imala napisan na papiru spisak za kofer za bolnicu, kad bi mogla ponovo postavit da vidim sta mi fali🤔
Ulošci (chicco,vir ili bilo koje druge)
Mrezaste gacice
Jastucici za dojenje
Mast za bradavice
Sesirici za bradavice i izdajalica
2-3spavacice
2-3grudnjaka za dojenje
Carape
2 velika rucnika + 1 mali za lice
Japanke + kucne papuce
Wc papir (ja sam stavila i vlazni i obicni)
Dezinfekciske maramice ili jednokratne podloge za wc skoljku
Obicna vrecica za prljavi ves
Pelene i maramice za bebu
Jednokratnokratnu podlogu za bebu
2 tetra pelene
Duda
Higijena ( cetka za kosu, pasta i cetkica za zube, britvica, gumica za kosu i snalice, gel za tusiranje, dezedorans, labelo, krema za lice) I malo sminke ako se planiras uljudit za izlazak 🤣 ugl sta koristis svakodnevno to poneses
Medicinska dokumentacija
Punjac i slusalice
Voda i par cokoladica
Tablete za bolove + ako pijes kakve terapije i vitamine
Sitnih eura za aparat
I pripremis jaje autosjedalicu, robu i sebi i bebi za izlazak iz bolnice ( ja sam stavila u kofer jer sam imala mjesta) a moze ti i muz donjeti kad bude dolazio po vas 😊
To sam ja stavila,vjerovatno sam nesto zaboravila napisati al je najbitnije mislim napisano 🤣
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
Uh cure, čini mi se da je tu dosta nepotrebnih stvari. Mislim da je patronažna na na tečaju rekla da za dijete ne treba pelene niti maramice, podloge duda itd., ništa osim robice za izlazak.
Šta će nam grudnjak.za dojenje? Zašto ne mogu cice biti slobodne u spavaćici?🤔
Pipin slobodne cice u spavaćici curkaju i svaku ti spavaćicu prokvase,zato je dobro imati grudnjak da si možeš one uloske staviti da necurka na sve strane ahahaha
28.1. +
6.2. Uzv
20.2. Uzv 21.3. Uzv 19.4. Uzv 17.5 Uzv 14.6 uzv 12.7 uzv, 2.8. Uzv https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10716;95/st/20230919/dt/6/n/Tia/k/c7ea/age.png
Ei. Kako ste?ja taman se istuširala,izlazim van iz kade i nezgodno se poskliznem/padne. Srećom nije toliko na trbuh koliko trtica,noga. E odmah sam protrnula,Google članci. Jooj. Ali srećom,pa sam malo jača pa to neka bebicu štiti. Neznam zašto nam je takva vlaga u kupaonici. Užas. Kako ste mi vi?kupila skoro sve za bebu, odnosno sve. Jedino za sebe još moram. Ali to ću u 8mjesecu. Poslije mora😀😂. Sretno svima❤️
Pipin slobodne cice u spavaćici curkaju i svaku ti spavaćicu prokvase,zato je dobro imati grudnjak da si možeš one uloske staviti da necurka na sve strane ahahaha
Aha okej, onda trebaju i ti ulošci za cice. Hvala na pojašnjenju, pogubljena sam u toliko toga 😃
4 ujutro, ja budna..ubi me kiselina iz želuca, ovo je strašno 😭 postoji li nesto za samopomoć, a da nisu neki lijekovi? Probala sam sodu bikarbonu, al nije pomoglo baš. Ako ne bude išlo nikako, morat cu uzet reflustat
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Jagoda ma nista,rodila sam prije nepune 2 god i lezala 5 dana u bolnici pa znam tocno sta treba i ja sam ovaj put pametnija 🤣 prosli put nisam nosila neke stvari pa su mi bas falile,cure su nosile i svoje plasticne case cak i sol 😊
🧑 36 👩27
2020g 👼 💔
2021g 🧒 💙
2023g 👧🩷
4 ujutro, ja budna..ubi me kiselina iz želuca, ovo je strašno 😭 postoji li nesto za samopomoć, a da nisu neki lijekovi? Probala sam sodu bikarbonu, al nije pomoglo baš. Ako ne bude išlo nikako, morat cu uzet reflustat
Meni je najviše pomagao đumbir - uzmeš par onih korijena, oguliš ih i ubaciš u blender s vodom ili limunadom (bez nekih sladila). Izblendaš i procijediš kroz cjedilo da ti ne zapinju one dlake po grlu Možeš pit tako, ali bolje malo razrijedit s vodom jer je inače prejako. Neko vrijeme mi je baš bilo stalno mučno i imala sam refluks nakon jela pa bi mi on pomogao… sad ga uvijek imam u frižideru i pijem jer osvježava.
Sortiraj odgovore
Najstariji