Cure što se tiče žgaravice, to mi je jedini simptom trudnoće ( ok i to što sam jela ko manijak u prvom tromjesečju ali to je prošlo) i to je prestrašno. Ja sam prošli put sodu bikarbonu popila jer fakat pomaže ali prije toga čim sam progutala mi se želudac digao i krenula sam rigati u sudoper. Ajme užas. A onda se nakon toga malo smirilo ali ne do kraja. To mi je bila prva pomoć jer nisam imala ništa drugo.
Prehrana...manje više jedem sve..ali oduvijek jedem relativno zdravo, kuham svaki dan i nosim sa sobom na posao. Sad ne jedem tunu, češnjak, ne pijem sok od aronije što sam prije znala na tašte. Manje više sve jedem što sam do sad. Doručak zobene pahuljice, na poslu neko voće pa ručak ( ono što skuham večer prije), kad dođem doma opet ručam 😄 ( to oduvijek tako) i to je to. Eventualno neki jogurt, bademi, banana ako ogladnim poslije. Sve što sam natukla je u prvom tromjesečju. Sad sam jako aktivna. Skoro svaki dan hodam dosta, trudim se da napravim 10 tis koraka. danas ne jer je kiša ali trudim se. Uglavnom nemam nikakve tegobe i ne osjećam se trudno kao u prvom tromjesečju kad sam bila umorna i nisam baš bila sva svoja. Sad sam super osim što nemam što za obući i moram hitno u shopping a neda mi se 🙃
Još ću nadam se radit ovaj mjesec i to je to, godišnji pa čuvanje trudnoće ( valjda neće biti problem sa doktoricom).
Cure kako se otvaraju komplikacije trudnoće, jel to otvara tvoj ginekolog ili? Ne znam uopće kako ide to🤷
Pipi Za otvaranje komplikacija, samo bi još napomenula da svakako doznake pošalješ ili odneseš u hzzo prije 5. ili 6. u tekućem mjesecu jer sam ja jednom skoro zakasnila dakle, od poslodavca treba uzeti obračun plaće (mislim da je dovoljno zadnja tri mjeseca), a soc. ginekologica otvori komplikacije. Obračun plaća i doznake o komplikacijama onda nosiš u hzzo i tamo se ispune dva obrasca (zahtjev za isplatu plaće i obrazac di napišeš svoj IBAN na koji želiš uplatu). Nakon toga, svaki mjesec se nose ili šalju samo doznake u hzzo te se mora iznova ispuniti zahtjev za isplatu komplikacija. Pišem detaljno jer sam ja bila jako zbunjena oko svega pa eto, nek se nađe
i da, ako si želiš napravit prijelaz s plaće na komplikacije malo bezbolnijim, uzmi komplikacije barem od sredine mjeseca pa da dobiješ pola plaće i pola komplikacija
Mene zgaravica isto lagano sve vise muci, moram dobro paziti koliko jedem, ne smijem se ni najesti ko covjek. Uz to crijeva ne rade i imam grceve.
Imate li vi djevojke koje ste vec 20. nedelja i dalje bolove u donjem stomaku? mene uhvate tu i tamo grcevi i kao memstrualni bolovi, bila sam prosle nedelje doktoru sve je ok. Ali me muci jer mnogo radim i pod stresom sam, pa se bojim da ne dobijem neke prevremene kontrakcije.
Meni su zasad prestali ti bolovi u donjem stomaku, al sad me neka kost boli, istrazila sam, radi se o simfizi. Ne da mi stojat na jednoj nozi, ne da mi hodat duze od 5 minuta u cugu i ne da mi se okrenut u krevetu s jedne na drugu stranu…
E jeste bol u sjedalnoj kosti ili simfizi je bas cest i znam neke zene koje nisu mogle spavati koliko ih boli. Nadam se da tebi nece biti tako. Imaju neke lagane vjezve za to ako ti bude bas izrazene.
11/2022 8 tt⭐😇
11.01.23 + Test
Baby Girl 🩷🤱
Kakvo tužno preslagivanje ormara. Nemam šta za obući, a mislila sam da će mi sigurno dosta ljetnih stvari od lani moći, bar majica. Treba mi vreća para Još sam gledala na netu kako izgledaju druge trudnice s blizancima u 13.-14. sedmici, kao da svaka ima veći stomak od mene.
Kakvo tužno preslagivanje ormara. Nemam šta za obući, a mislila sam da će mi sigurno dosta ljetnih stvari od lani moći, bar majica. Treba mi vreća paraJoš sam gledala na netu kako izgledaju druge trudnice s blizancima u 13.-14. sedmici, kao da svaka ima veći stomak od mene.
Ja sam jučer presložila ormar, jadna ja, nemam ništa 🤣 u kratke hlačice neću stat, imam par haljina i to je to...
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Hahah, al najsmjesniji je MM. Nije uopste škrt niti smo mi nešto štedljivi ljudi al eto sad kao malo vise pazimo da ne dajemo pare na gluposti jer ipak 2 bebe…
Kaže : “Ma hajde šta fali, evo ima ovih mojih majica bezveznih” Rekla sam da izabere najbolju da imam stalno za posjet doktoru 😂
U kineskim radnjama ima dosta rastezljivih haljina, a i povoljno. Nije ništa manje kvalitetnije od odjeće iz izvikanih radnji😋
Imam dosta haljina od njih pa čak i košulja i sve je suuuuuper.
23y👫
5.8.2022. 7tt 👼🤍
23.2.2023.➕️❤️🌈
Baby girl 💗
Cure hvala na objašnjenju.
Flowerson neka ti to detaljno jer pojma nemam kako to ide pa mi svaka informacija i savjet dobro dođu. Neću valjda svaki mjesec morati u HZZO, može li se slati mjesečno online? Ajme ne znam ni di to idem jer sam se preselila prije 2 god iz ZG par kilometara dalje ali ne spadam pod ZG više. Uglavnom znači mogu i zakasniti kažeš . Sad ću si još dobro to sve pročitati da ne bi i ja zakasnila 🙊
Meni je danas prvi dan da ne radim, ali ginekolog mi je dao samo potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad, koju sam proslijedila poslodavcu. Kao papir za hzzo ću dobiti tek na kraju ovog mjeseca na idućem pregledu. Ja sam mislila kako ću to dobiti već sada, pa ne znam, valjda nisu nešto pogriješili?
💏 40./49.
2.9. termin, Mihael ❤
Cure što se tiče žgaravice, to mi je jedini simptom trudnoće ( ok i to što sam jela ko manijak u prvom tromjesečju ali to je prošlo) i to je prestrašno. Ja sam prošli put sodu bikarbonu popila jer fakat pomaže ali prije toga čim sam progutala mi se želudac digao i krenula sam rigati u sudoper. Ajme užas. A onda se nakon toga malo smirilo ali ne do kraja. To mi je bila prva pomoć jer nisam imala ništa drugo.
Prehrana…manje više jedem sve..ali oduvijek jedem relativno zdravo, kuham svaki dan i nosim sa sobom na posao. Sad ne jedem tunu, češnjak, ne pijem sok od aronije što sam prije znala na tašte. Manje više sve jedem što sam do sad. Doručak zobene pahuljice, na poslu neko voće pa ručak ( ono što skuham večer prije), kad dođem doma opet ručam 😄 ( to oduvijek tako) i to je to. Eventualno neki jogurt, bademi, banana ako ogladnim poslije. Sve što sam natukla je u prvom tromjesečju. Sad sam jako aktivna. Skoro svaki dan hodam dosta, trudim se da napravim 10 tis koraka. danas ne jer je kiša ali trudim se. Uglavnom nemam nikakve tegobe i ne osjećam se trudno kao u prvom tromjesečju kad sam bila umorna i nisam baš bila sva svoja. Sad sam super osim što nemam što za obući i moram hitno u shopping a neda mi se 🙃
Još ću nadam se radit ovaj mjesec i to je to, godišnji pa čuvanje trudnoće ( valjda neće biti problem sa doktoricom).
Cure kako se otvaraju komplikacije trudnoće, jel to otvara tvoj ginekolog ili? Ne znam uopće kako ide to🤷
Komplikacije otvara Vaš ginekolog (evo ja ih baš danas već otvorila). Krajem mjeseca ginekolog Vam daje potpisane i ovjerene doznake koje nosite u HZZO (i tako svaki mjesec).
Također od poslodavca morate tražiti Potvrdu o plaći sa zadnjih 6 plaća koje su isplaćene prije mjeseca u kojem je nastalo bolovanje, te tu istu Potvrdu zajedno sa kopijom osobne i tekućeg računa dostaviti u HZZO (ovo se dostavlja samo jednom, dok doznake nosimo mjesečno 🤦🏻♀️
I u HZZO se ispunjava zahtjev za otvaranje komplikacija.
To je to. I živjele mi sa 4.257, 28 kn!!👌🏻👌🏻👌🏻
14.02. ZM🩸
20.3. ➕✅
🎀 It's a GIRL!!!👧🏻❤️21.11.❤️
❤️𝓞𝓾𝓻 𝓰𝓻𝓮𝓪𝓽𝓮𝓼𝓽 𝓵𝓸𝓿𝓮.❤️
...
🤰🏻37
👨🏻34
Sortiraj odgovore
Najstariji