Jesenske bebe 2023. 🍂🍁🌦️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aria4
    03. Svibanj 2023. 09:48

KobraV

Aria4

MomN.93

Porodiljni se najranije može otvoriti 40 dana prije termina, jel' tako?
    Btw, kad ste na komplikacijama, znate da imate pravo nakon 90 dana neprekidnog bolovanja pravo na jednokratnu novčanu naknadu od 3000 kn?

Da,45 dana zapravo. Nisam znala ovo za naknadu, jel to opet moramo neke papire slati ili automatski sjednu novci?🫣🥴

I mene jako zanima. 🧐 Bez papira, teško da će išta sjesti. 🤪
    Ja osobno na tu naknadu imam pravo temeljem Kolektivnog ugovora. Za druge opcije nisam čula.

❗❗Isto tako, znate da imate pravo na jedan slobodan dan u mjesecu za prenatalni pregled? ❗❗

Hehhe moram se nadati🤭🤭 Ovo za pregled sam čula i super mi je to

👩🏻32 (Hashimoto)
    🧒🏻35
    - 03.03.23. ➕
    - 15.03.23. 6+4 ♥️
    - Kombinirani ✔️/ Anomaly ✔️
    - Sljedeći pregled 25.07.23.🍀
    - 28.10.23 termin🍼🧸🤱💓

Pipi11
    03. Svibanj 2023. 09:51

Da, 28 je kao obavezno a može se 45 dana prije ići .

Mom nisam znala za tu naknadu. Jel imaš možda neki link na tu odluku ili koji već akt?
    Flowerson nemoj se bojati, ne ideš s grupom pa da se moraš forsat a ne ide. Staneš kad hoćeš, hodaš koliko hoćeš, kad se umoriš staneš i odmoriš. Imaj vodu sa sobom i nešto na glavi radi sunce. Ma bit će ti super. 
    Ja se isto užasno veselim odmoru na otoku, i baš sam gledala kad smo rezervirali da tad budem negdje na pola trudnoće i da ne bi trebalo biti problema.
    Evo ja se za sad stvarno ne umaram sreća i mogu hodati dosta, i u brijeg i ravno...samo da tako ostane što duže jer baš mi je sad dobro i baš uživam. 

Lily123
    03. Svibanj 2023. 09:55

Mislim da je ta jednokratna naknada vezana samo za zaposlene koji imaju kolektivni ugovor, ako se ne varam? 

Flowerson 🌸
    03. Svibanj 2023. 09:56

Pipi11

Flowerson nemoj se bojati, ne ideš s grupom pa da se moraš forsat a ne ide. Staneš kad hoćeš, hodaš koliko hoćeš, kad se umoriš staneš i odmoriš. Imaj vodu sa sobom i nešto na glavi radi sunce. Ma bit će ti super.
    Ja se isto užasno veselim odmoru na otoku, i baš sam gledala kad smo rezervirali da tad budem negdje na pola trudnoće i da ne bi trebalo biti problema.
    Evo ja se za sad stvarno ne umaram sreća i mogu hodati dosta, i u brijeg i ravno…samo da tako ostane što duže jer baš mi je sad dobro i baš uživam.

Ma nisam se ni bojala prije, nego moja mama je paničar na kub, ona bi valjda da samo sjedim doma kao da sam bolesna. Takvi komentari mi uspiju bacit zrno sumnje u glavu, al stvarno se dobro osjećam i sanjam o ovom izletu. Nekako već imam u glavi kako ćemo napravit puuuuno slikica pa ću jednog dana svojoj kćeri pokazivat gdje je i ona bila s nama ❤ A i treba mi bijeg u odmor, dalje od doma. Sad samo čekam da mi potvrde godišnji pa se bacam na bookiranje smještaja. 

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Lelaaaa——
    03. Svibanj 2023. 10:37

kad ste se već uhvatile komplikacija..ja sam radila do 11 mjeseca u lidla pa mi je placa varirala 8 tisuca najveća je bila 11 ipo tisuca ..a onda sam prišla u manji ducan gdje je placa bila 6 tisuca pa sam dala otkaz i eto zatrudnila
    Sad sam prijavljena u drugu firmu na 7000kuna 
    kolko će mi onda iznosit komplikacije place sad kad otvorim za 10 tak dana?☺️😂
    otprilike me zanima..nadan se da se nisan previše razvezala

• Padakisa
    03. Svibanj 2023. 10:42

Pozdrav cure!
    Joj mama ko sve mame,najradije bi da legnem i ne mrdam
    Mislim da nema potrebe za tim,ako je s trudnocom sve ok i ako se vi osjecate ok samo hrabro dalje sa svim planovima!
    Ja planiram u 6.mjesec na put 4 dana u drugu drzavu + na koncert gdje ce bit 60.000 ljudi-ginekolog kaze ako je sve ok slobodno idite i zabavite se
    Naravno da se necu baviti nekim ekstremnim sportovima,ali hodanje po drugom gradu stvarno nije rizicno ponasanje
    A i u prvoj trudnoci sam isla okolo-naokolo do samog kraja-doslovno sam s proslave rodendana u dva ujutro otisla u rodiliste

KobraV
    03. Svibanj 2023. 12:23

jopa1234

kad ste se već uhvatile komplikacija..ja sam radila do 11 mjeseca u lidla pa mi je placa varirala 8 tisuca najveća je bila 11 ipo tisuca ..a onda sam prišla u manji ducan gdje je placa bila 6 tisuca pa sam dala otkaz i eto zatrudnila

Komplikacije će biti 565,04 € koliko i iznosi njegov maksimum.
    Tek kad kreneš sa roditeljnim dopustim, tada ide prosjek tvoje pune plaće. 

14.02. ZM🩸
    20.3. ➕✅
    🎀 It's a GIRL!!!👧🏻❤️21.11.❤️
    ❤️𝓞𝓾𝓻 𝓰𝓻𝓮𝓪𝓽𝓮𝓼𝓽 𝓵𝓸𝓿𝓮.❤️
    ...
    🤰🏻37
    👨🏻34

mami_m
    03. Svibanj 2023. 13:32

Danas sam isla privatno kod ginekologa, hvala Bogu sve super, bebe napreduju 
    Cekamo dvije cureee 🥰🥰
    Preporuceno je da uradim serklaz, tako da ću vjerovatno naredne sedmice dobiti termin

🧑 31
    👩 27
    👧❤ 5
    10/22 💔 missAb 8tt
    🩸Trombofilija
    27.1. ➕️🥰
    clexane 💉
    👭🩷🩷

Lelaaaa——
    03. Svibanj 2023. 13:54

KobraV

jopa1234

Komplikacije će biti 565,04 € koliko i iznosi njegov maksimum.
    Tek kad kreneš sa roditeljnim dopustim, tada ide prosjek tvoje pune plaće.

hvala na odgovoru☺️

Flowerson 🌸
    03. Svibanj 2023. 13:55

mami_m

Danas sam isla privatno kod ginekologa, hvala Bogu sve super, bebe napreduju
    Cekamo dvije cureee 🥰🥰
    Preporuceno je da uradim serklaz, tako da ću vjerovatno naredne sedmice dobiti termin

ma predivno, čestitam!!!

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.