Čestitke na srculencima!
Tjrdni se računaju tjedni plus dani, znači 12+1 je 12 punih tjedana i 1 dan od 13og tjedna znači u 13tjednu trudnoće. S tim da 1 tromjesečje završava s 12im tjednom jer prva 3mj se broje po 4 tjedna, druga 3 po 5 tjedana onda treća 5 tjrdana pa 4. Na covermagazinu ima točno opisano računanje. Iako je to znano samo nama koje smo u tom filmu, svi drugi broje u mjesecima. Da se svaki mjesec računa po 4 tjedna trudnocća bi trajala 10 mjeseci 😁
Tako da ja svima govorim u mjesecima pa sam najmirnija!
url=https://lilypie.com]
Negdje pise da prvo tromjesecje zavrsava sa 12. tjednom, a negdje sa 13. tjednom. Ne znam kako doktori to gledaju.
Ja sam danas 11+6, sto znaci da sam u 12. tjednu trudnoce.
Da, eto sve izgleda zavisi i od doktora. Nema veze, bitno da sve napreduje i ide svojim tokom Eto i ti uskoro ulazis u 13 tjedan
🙋♀️ 27 g.
🙆♂️ 36 g.
12.12.2020. - UZV, 28 tjedan, fetus mortus.. Baby boy H.💙
- Terapija: Clexane NMH, Duphaston
🐣surprise 21.12.2021. ➕
-Termin: 21.08. 2022. 🙏🍀❤
-NIPT 10+1, sve uredno 😇 💙 It's a boy 💙
Ruli, evo me taman od ginekologa.
6+1 i vidili su se otkucaji srca! 🥰 Vidila se GV, ZV i plod.
Moj doktor je jaaaako skur, nije pricljiv. Rekao je da je trudnoca(plod) manja ali da nista ne brinem. I ne brinem radi otkucaja. Doduse, kad sam pitala koliki su otkucaji rekao je samo da su u plusu 🤔 to je ok valjda cim nije panicario.
Sta se tice iscjetka, imam hematom.. Dobila sam duphaston da pijem 3 puta dnevno po jedan. Mirovanje nije strogo ali uglavnom ne smijem dizati tesko, i ne se puno naprezati i odmarati koliko mogu. Amali mi ima 15 kila i za neke stvari ga moram dizat 😟
Uglavnom, sve je ok i jedva cekam iduci ponedjeljak opet kontrolu da vidimo jel plod raste..
Jel ima ko iskustva sa manjim plodom ali urednim otkucajima?
❤️
2 trudnoće 2tj manje bebe, sve 5. Imala sam po 2 termina po zm i uvz...na kraju bi rodila točno kad mi je prvi pregled na uzv predvidio.
Rodila sam prosječno velike curice 3650g i 50cm, a druga 3450 i 49cm. Razlog su kasne ovulacije.
Čestitke na srculencima!
Tjrdni se računaju tjedni plus dani, znači 12+1 je 12 punih tjedana i 1 dan od 13og tjedna znači u 13tjednu trudnoće. S tim da 1 tromjesečje završava s 12im tjednom jer prva 3mj se broje po 4 tjedna, druga 3 po 5 tjedana onda treća 5 tjrdana pa 4. Na covermagazinu ima točno opisano računanje. Iako je to znano samo nama koje smo u tom filmu, svi drugi broje u mjesecima. Da se svaki mjesec računa po 4 tjedna trudnocća bi trajala 10 mjeseci 😁
Tako da ja svima govorim u mjesecima pa sam najmirnija!
Ma da, zato negdje i kazu da trudnoca traje 9 ili 10 mjeseci, zavisno kako ko racuna. Evo recimo ja sam po tjednima sada punih 3,usla u 4i mjesec, a realno gledajuci i racunajuci, tek za 1 tjedan punim 3 mjeseca. Ja se vodim po tjednima, ajde tu je to, tjedan dana je za sada fakticki razlika. :) Ali to je najmanji problem, kazem termin i neka racunaju
🙋♀️ 27 g.
🙆♂️ 36 g.
12.12.2020. - UZV, 28 tjedan, fetus mortus.. Baby boy H.💙
- Terapija: Clexane NMH, Duphaston
🐣surprise 21.12.2021. ➕
-Termin: 21.08. 2022. 🙏🍀❤
-NIPT 10+1, sve uredno 😇 💙 It's a boy 💙
Cure ja sam imala neku guzvu ovih dana, dosta mi je trebalo da sve procitam. Vidim da se neke bore s coronom, nadam se da ste sad bolje i da ste uspjele skinut temperaturu! I zubobolja isto nadam se da je prestala i sve ostale tegobe koje nas mogu snaci u ovom razdoblju🥲
I ja se nadam da ste cure bolje.
Brontosaurica jesi uspjela spustiti temperaturu?
👱♂️ Adrian
🧑🦲 Noel
Da mene isto zanima kako je Brontosaorica?
Kod nas nocas najstarija bez temperature, zapravo cijeli dan jučer, mlađa s temperaturom do 38 koja padne nakon sirupa i naravno litava stolica kao posljedica sirupa i temperature. A zato je mene skrpalo, temperatura do 38 al svaki put kad raste počme glavobolja, drhtavica, modrenje i bol u nogama. Srećom uspjevam s lekadolom spustiti ttemperaturu. Ne znam još jel kod mene covid al sve su prilike da je.
Mallla možda da daš maloj probiotik, ja uvijek uzmem waya kapi kad je neka viroza ili kad mora piti antibiotik.
Brontosaurica javi se, nadamo se da si ok <3
Eto danas utorak... još malo petak i pregled. Križam i dalje kalendar :D
Jučer sam jedva izdržala na poslu. U 13h me uhvatila takva mučnina i sve do 18 sati me držalo. Strašno.
Baš mi je žao čuti da se mučite s temperaturama. Nadam se da će što prije proći.
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji