Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Granger
    05. Veljača 2022. 11:37

zvonkobonko

amelie11

Joj bas sam ja htjela pitati za zubara, od jucer me zub boli danas narocito, ne zelim pit nikakve tablete jos nekako mogu izdrzati ali me uzasno zivcira to 😫

smijete ic kod stomatologa (cak je preporucljivo 1x po tromjesjecju na ciscenje kamenca jer trudnice cesce imaju problema sa zubnim mesom), anestezija se isto smije najnormalnije primati.
    u biti smije se sve osim rendgena (iako po novim preporukama moze se i to jer su doze zracenja novih uredjaja minimalne, al ja evo iskreno ne bi isla) i nekih antibiotika, al to ce vam stomatolog znati sto smijete sto ne. za bolove samo paracetamol nazalost.

sto se aktivnosti tice sve radim normalno, ako osjetim da mogu nesto napravit napravim. jedino ne cistim kupaonicu, al to je zbog kemikalija koje radije ne bi udisala. i ne nosim teske stvari.
    al da se umaram lakse- to da.

Oho... Pa to su onda sjajne vijesti. Hvala ti. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Kokoloo
    05. Veljača 2022. 21:03

Zeneee!
    Vec sam bila pisala nesto sitno o nadutosti al ovo je sad strasno. Ja izgledam ko da sam trudna 5 mjeseci. 
    Danas sam 5+6. U prvoj trudnoci mi se stomacic tek poceo vidit sa nekih 15ak tjedana. 
    Inace mi je stomak prilicno ravan. Stavit cu i sliku jer je meni ovo cak malo zabrinjavajuce!! Nije tvrd ko kamen ali je tvrdi. Osjecam bolove i sirenje maternice.. Pregled mi je tek 16.2. i sve me nesto strah. 
    Evo slika: https://ibb.co/GxdFWzy

• Kokoloo
    05. Veljača 2022. 21:05

E i da, nikad prije u zivotu nisam imala nikavih problema sa nadutosti, bas nikad, ni kad bi se nenormalno prejela. Uzivo je veci stomak nego na slici!

Ina1011
    05. Veljača 2022. 23:42

Pred nekih tjedan-dva sam izgledala kao da sam bačvu progutala 😂 s tim da kod tebe čak izgleda kao lijepi trudnički trbuh, ja sam jednostavno izgledala kao da sam preko noći dobila 10kg. Sad se to već smanjilo, ali vidim da lagano opet kreću neke promjene pa samo čekam koja je iduća faza.
    -
    Kad smo kod promjena, pitanje možda za već iskusne trudnice.. pojavile su mi se oko bradavica izbočine, kao “prištići”.. jel moguće da to već Montgomeryjeve žlijezde luduju? Čini mi se prerano za to (ulazim u 9.tjedan) ali ne znam sto bi drugo bilo 🤷🏼‍♀️

💁🏼‍♀️ 35 / 🙋🏻‍♂️ 25 (😊)
    31.12. ➕
    20.01. (6+5) uzv pokazuje ❤️
    07.09. 💙

Mallla
    06. Veljača 2022. 00:59

Amelie gle ako te boli popij tabletu, gore je trpit bol nego popit tabletu!
    Kokolo nadutost u početku pa i vjetrovi su jedan od čestih simptoma, nije za zabrinut se al pribaj potaknut probavu jer taj zrak u crijevima zna jako boljeti, ono da dobiješ grčeve al baš u crijevima.
    Ina pripremaju se grudi. Moje su inače takve "brdovite" a u trudnoći je to naravno izraženije, sve au to kanalići koji će kasnije biti ispunjeni mlijekom.
    Moji simptomi malo jenjavaju pa se onda vrate u velikom svjetlu. Npr. Povratim svako toliko, onako odjednom. Ili mi hrana počme bit bljak a minut prije mi bila njam. Grudi me ne bole. Imam samo pojačan iscjedak i popriličan trbuh. Inače sam debela tako da je trbuh još izraženiji.

url=https://lilypie.com]

Princess_Mimi
    06. Veljača 2022. 07:57

amelie11

Evo da vam se javim kakvu sam jucer agoniju prolazila… na kraju sam isla hitno kod jedne privatnice koja mi je rekla da mi je karijes vec dosao do zivca skroz koji se upalio i da imam ne jedan nego tri karijesa koja su za lijeciti vec te da bi trebalo i umnjake izvadit jer mi pritiscu sve zube i zato do toga dolazi. Ja sam dobila i anesteziju i lijek u zub i antibiotik ako mi natekne. Dosla u ljekarnu nedaju antibiotik jer imaju nove smjernice po kojima ne smiju trudnicama u prvom tromjesecju izdati nista od antibiotika. Zvala ih je zubarka isto su joj to rekli, na kraju ako me kao pocne bolit moram to sve iscupat iz zuba i ak naptekne zvat svog ginekologa koji mi kao jedini moze rec koji antibiotik. Ja sam bila uzrujana i jadna jucer da sam plakala i tresla se hoces od boli, zivaca jada ne znam, da mi jr poslije bilo zao jer stetim tako bebi. Uglavnom nije mi jasno nista jer do toga nije trebalo ni doci posto idem redovito zubarki, a zadnje sam bila u 10mj i to je raden ortopan i sve je mogla i vidjet i sredit ali je odlucila da je sve u redu, zasto ni sama ne znam.

Ajme, zvuči grozno. Nisam imala pojma za to sa antibiotikom u prvom tromjesečju. I iskreno nema mi smisla, pogotovo ako je prepisan od strane doktora, pa sigurno nije bez razloga....
    Drži se i bit će sve ok, sad barem znaš o čemu se radi i rijesavat ćeš to ❤️💪🏼

Princess_Mimi
    06. Veljača 2022. 07:58

Inače ovo što su cure gore napisale je istina, slobodno primate anesteziju u trudnoći kad ste kod zubara. Ja sam u prosloj trudnoći isto tako, jer se užasno bojim 😂🙈

Mallla
    06. Veljača 2022. 08:11

Amelie gdje živiš ako smijemo znati? Prvi put čujem za to ne izdavanje antibiotika i zvuči mi kao negdje van. Mislim treba ti nije da ces ga rekreativno pit, evo nemam riječi. Inače u trudnoći mnogim ženama pate zubi, kvare se, rastu umnjaci, krvare desni itd. Na žalost ti si od ovih kojima se kvare zubi. Nadam se da te neće puno bolit i da će brzo proći. Bolno mi je bilo samo čitati kamoli sve to proći. Predlažem da zovneš svog gin i ispricaš što je bilo, vjerujem da će ti pustit antibiotik.

url=https://lilypie.com]

Ina1011
    06. Veljača 2022. 09:28

Mallla a pretpostavila sam da je sve to normalno ali mi se ipak čini još rano za takve pripreme pa sam prvo pomislila da nije neka upala 

Ne znam kako je kod ostalih, ali pojavili su mi se dosad valjda svi mogući simptomi osim povraćanja - to me (zasad) zaobišlo i samo neka tako ostane, sve drugo ću već lako. Dnevni uložak mi je naravno najbolji frend 🙄
    -
    Amelie nadam se da ćeš to cim prije uspješno rijesiti i sa sto manje bolova 😞 zubobolja i općenito problemi sa zubima nisu ni inače zabavni, kamoli u T kad ti tijelo već ionako radi na sto strana 
    -
    Brontosaurica biti će vremena za forum, samo se cim prije ozdravite i odmarajte.. da se za početak cim prije riješite temperature i da sto brze budete opet u formi 😉

💁🏼‍♀️ 35 / 🙋🏻‍♂️ 25 (😊)
    31.12. ➕
    20.01. (6+5) uzv pokazuje ❤️
    07.09. 💙

Granger
    06. Veljača 2022. 11:07

Jao amelie baš grozno zvuči ovaj problem. Ne mogu vjerovati da je došlo do takvog kvarenja u roku 3 mjeseca... Nadam se da će brzo proći i bez antibiotika. Jesi možda pokušala u još nekoj ljekarni? Odnosno jel slučaj bio takav u svim ljekarnama?

Brontosairice želim što brži oporavak od korone. Izgleda da nikoga neće izbjeći.

Što se napuhnutosti tiče, nekako mi se čini da sve imamo problem s tim. Mislim da nije zabrinjavajuće jedino je neugodno. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.