Ajme super cure, tu gdje sam ja istočni dio Zg rade od 07 do 09 i kažu da su danas imali 250 ljudi.. Probat ću opet sljedeći tjedan pa možda bude više sreće 🙈
👱♂️ Adrian
🧑🦲 Noel
Pozdrav novim curama i čestitam svima na lijepim pregledima!
Ja sam danas išla izvaditi krvnu sliku, došla do laboratorija i okrenula se doma, koji je to kaos tamo bio, bojala sam se uopće ući unutra i ostaviti knjižicu. Kako Vi to planirate riješiti? Bojim se sad čekati u takvom prostoru da ne pokupim nešto, a opet moram taj nalaz napraviti…
teich trudnice imaju prednost pa ne moraš čekati
Ja sam samo došla na šalter i predala knjižicu i odmah sam bila na redu
💁🏼♀️ 35 / 🙋🏻♂️ 25 (😊)
31.12. ➕
20.01. (6+5) uzv pokazuje ❤️
07.09. 💙
Ajme super cure, tu gdje sam ja istočni dio Zg rade od 07 do 09 i kažu da su danas imali 250 ljudi.. Probat ću opet sljedeći tjedan pa možda bude više sreće 🙈
I ja sam na istoku Zg. 😊😊 Ugl, meni su tete rekle da ne dolazim petkom. I ja sam sama bila odlucila da ne idem ponedjeljkom, tako da sam isla u utorak i bilo je ok. I kazem ti, odi poslije 8, nemoj prije. Ovi svi stariji ljudi ti cekaju vec od 6 sati, onda ih se nakupi i zato bude guzva do 8. Nakon toga je prihvatljivo.
Hvala na savjetu, onda ću i ja u utorak ići 😊
👱♂️ Adrian
🧑🦲 Noel
Mislim da od drugog tromjesečja možete raditi pramenove, ne preporuča se za vrijeme organogeneze.
👱♂️ Adrian
🧑🦲 Noel
Prestala sam i u prvoj trudnoci s farbanjem. Ali radim pramenove jel oni ne idu na tjeme direkt. Ne lakiram nokte, ne pijem kavu, ness, caj,ne pijem, ne pusim… ananas i pranje prozora tek kada mi bude dosta trudnoce i vrijeme za porod 😅mozda sam malo freak, ali tako sam sama sebi poslozila u glavi i prvi puta i sad, sve je to nesto bez cega mogu, a ne zelim se kasnije pitati da li je imalo utjecaja…
Imate vi nesto cega ste se odrekle i ne prakticirate u trudnoci?
Slična sam i ja... Prestala pušit još prije trudnoće, ne pijem kavu, ne farbam se ni inače, nekad sam znala otići na pramenove ali sad ću vidjeti kad ću opet ići. E da, odrekla sam se i čišćenja kupaonice i usisavanja u korist muža 😂
👱♂️ Adrian
🧑🦲 Noel
Amelie kupi sinu ljekarnoj sterilnu čašicu za urin i kući kad se probudiš pomokri i zatvori, pa kad odeš vadit krv samo predaš i taj urin, ne mora on biti svjež predan 😄 olakšaj si tako pa taman da ti je prvo buđenje u 5 odradiš to u 5 a predaš u 9 i sve ok.
Što se farbanja i pramenova tiče možeš sve, jedino što malo dugo za sjedit i držat masku, al neće utjecati štetno ni na tebe ni na bebu! Doduše to sam izbjegavala uvijek prva 3mj jer jednostavno nisam sposobna živit a kamoli se uljepšavat 🤣
Odrekla sam se samo prisilno nekih stvari, npr. Kave jer mi smrdi i povraća mi se od nje...al tamo drugo tromjesecje vjerujem da ce mi zamirisat i jedva čekam. Trudnoća mi je dio života pa živim kako sam i živila jedino ove stvari na koje me natjeralo drugo stanje su promjenjene.
A ananas...tolile trudnice željne poroda su ga jele, al ništa od toga 😄🤣 samo generalka kuće iz old school ribanje podova ima neki efekt provjereno 🙃🙂😁 pa čak i pilates lopta ne upali svima al je dušu dala za prodisat trudove....moram priznat da kad ponislim na kraj da me malo jeza iako su mi porodi bili "lagani".
url=https://lilypie.com]
Laboratorijske pretrage možete obaviti i privatno, preporučam Breyer. Odradila sam sve kod njih dok smo bili u HR i bila gotova u roku par minuta doslovno ☺️
.
Što se aktivnosti i navika tiče, za sad radim sve normalno kao da nisam trudna samo što pripazim kod saginjanja, nošenja teških stvari itd.
Nadam se da će ova trudnoća biti lakša, prošlu sam zadnjih mjesec dana provela na čuvanju u bolnici jer se beba pre rano spustila i počela sam se otvarati 😕
.
Inače sam bivši pušač, ali niti u jednoj trudnoći nisam pušila, niti konzumirala išta što bi moglo naštetiti bebi, jednostavno ne mogu svjesno to raditi niti želim. Aktivna sam stalno oko toddlera, trudim se jesti zdravije i to je u principu to 🥰
Uf koliko sam u zaostatku....
Što se vađenja krvi tiče i kod nas u bolnici postoji posebna kutija za trudnice i djecu pa pretpostavljam da je brže kad si u toj kutiji. Ja na žalost ne mogu vaditi kod svoje doktorice jer moram istovremeno dat krv i za transfuziju da provjere koagulogram. Planiram to tek kroz dva tjedna.
Odricanje...hm, ja sam se odrekla jedino vježbanja jer sam radila dosta intenzivne vježbe pa sam sad samo na šetnjicama. Provjerila s doktoricom i kaže ako uspješno dođemo do 12 tt možemo opet na vježbanje uz manje prilagodbe. Farbanje kose i mene muči, to isto planiram tamo iza 12 tt čisto da se ne pitam kasnije nije li nešto bilo.
Ne pušim ni inače, kupinovog vina sam se odrekla (pitanje kakvo mi je željezo sad 🙂), al kavu volim volim. Rekla mi je doktorica da je u redu popit do tri kave dnevno, no pijem samo jednu jutarnju.
Mene zanima što je sa zubarom? Panično se bojim zubara pa dobijem injekciju čim otvorim usta samo da vide jel ima kakav problem. Jednostavno ne ide drugačije...što je sad s tim injekcijama? Nekako mi se čini da to baš ne bi bilo dobro, imamo neku zubarku ovdje...?
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Uf da, mila super zbog pregleda. Baš ste veliki... ❤️
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Ja jedino ne pijem alkohol od kad sam saznala da sam t, a ne pušim već preko 5 godina. Ne jedem domaći sir koji nije pasteriziran i sushi. Ostalo daj sve :D
Da ne ureknem, malo mi je bolje s mučninama ali zato cice boleeee. Kako ste vi sa simptomima?
Sortiraj odgovore
Najstariji