Ovi s Vuk Vrhovca nisu normalni. Već 3. guk profil mi je uredan ( tj. svi koje sam napravila), a oni pišu da dođem na kontrolu za 3tj. Nema šanse da više idem. Ne mogu mi ništa. Znači na tašte šećer 3,8… A ostali do 4.8 nakon 2h. Baš me ljute, jer sam jučer pričala sa sestrom tam i ona kaže isto da nema potrebe, al doktorica koja piše nalaze je napisala da dođem na kontrolu. Hvala, ali ne hvala…
Vuk Vrhovac je jako specifican po pitanju gestacijskog dbt kao i Petrova, bas vole maltertirat zene, jednostavno odbij. Mene je moja dr htjela slati na VV zbog secera 5.1 i ja sam odbila odmah jer znam da mi nebi dali mira do kraja trudnoce. Nakon toga me poslala na jos jedan ogtt koji je bio uredan (prvi secer 4.9) i vise nikad secer spomenula nije
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Tarry, ne držim se strogo dijete, pazim da jedem redovito i što zdravije ali tu i tamo pojedem sladoled ili nakon ručka koji keks. Na dan mjerenja nisam jela slatkiše al sam jela čufte sa špagetama za ručak, znači ne baš dijetalno. Dobivam po 2 kg mjesečno što je zapravo dobro. Dobila sam 9,5kg za sad. A krenula sam a premalom težinom 44kg.
3.2 prvi pregled i otkucaji
26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
Termin: 23.9. 💜
Ima333 da da ja ti isto prognoziram termin ako ne i preko, ne da se njemu van 🙈
A masiranje međice, ma ako netko vjeruje da će pomoći i ima volje za to samo neka masira, realno odmoć ne može. Osobno nisam mazala ni masirala ni prvi ni drugi put pa prvi put sam pukla 2 mala šava, a drugi nisam uopće pukla 😬 kako će bit sad, stvarno ne znam.
Sex - meni dr rekla da mi ne preporucuje sex od sad pa do kraja 🤷♀️ kao radi infekcija potencijalnih. Isto mi je rekla za more. Kao može se ništa ne dogodit a može bit infekcija pa kao ne preporuča
url=https://lilypie.com]
A to mazanje masiranje međice, glupo pitanje ali je li to sigurno tim raznim uljima prakticirat? Mislim si ipak ulja uđu unutra. Glupo pitanje ali ja nekak bas pazim da se dolje to nesto ne inficira i sad koliko je sigurno i koje ulje korisitit ako bi se odlucila za masiranje ipak?🙈
Pozdrav cure!
Evo ja sam tek otkrila da u jesenskim ima par vas kojima je termin blizu moga (26.8.) do sad sam površno pratila ljetne bebe, ali tamo je tema malo "usporila" :) pa se priključujem vama.
Žgaravica - mene spasi pola žlicice sode bikarbone u dec vode (Encianova, mora biti bez aluminija valjda) i ok mi je lubenica.
Pripreme za porod - jel koja od vas ima osjećaj kao da joj se zdjelica širi? Mene zadnjih dva, tri dana onako probija, ali noćaš baš kao da se kosti miču, čudan osjećaj. Pretpostavljam da je to normalno. Nije strašno bolno, više nekako neugodno, ne znam kako da se namjestim. Sluzni čep i ostali simptomi - nula bodova.
Robica i oprema - ja sam se dvoumila bi li prala ili brisala kolica i autosjedalicu, na kraju sam samo odlučila prozračiti i osunčati, eventulano prije sunčanja pošpricati alkoholom, više da ubije onaj miris novog, iako se i jedno i drugo kao mogu prati. Mislim da se ne može baš sve sterilizirati.
Robicu sam prala na 90, i bijelu i šarenu, samo odvojeno, s Faxom za bebe i bez omekšivača. Mislim da ću tako i nastaviti bar prvih par mjeseci.
Dojenje - mame koje ste već iskusne, jeste li pripremile vrećice za mlijeko prije poroda. Meni curka već nekoliko tjedana pa se nekako nadam da će ga biti, ali ne znam dal da očekujem navalu ili ne ima li koja slično iskustvo? Inače nisam opsjednuta s tim da ga moram dojiti do škole, kako bude, bude al ako već bude mlijeka, radije bi ga iskoristila.
Spavanje - e to je drama u nekoliko činova, budim se zadnjih mjesec dana svaka 2 sata (striktno), s tim da nekad oko 4 ili 6 ujutro nema više spavanja, probudim se i kao da je podne. Ako me uhvati žgaravica onda nekako u poluležećem zaspem (al isto popijem malo sode s vodom), a obavezno mi treba neki jastuk između nogu jer me bez njega u zdjelici nekako probada.
Masiranje i pucanje - ja sam dobila preporuku od frendice za Dianatal, koji se kupi i nosi sobom u rodilište da te babica s njim masira. Njoj je pomoglo (rodila 2 x bez pucanja), e sad jel do gela ili do genetike, ko će znati. U svakom slučaju mislim da ovisi i o rodilištu i babici žele li ga primjenjivati ili ne. Ja sam ga uzela pa ćemo vidjeti. Isto sam našla neke vježbice koje se rade kao zadnji mjesec za opuštanje zdjeličnih mišića i kontroliranje tih mišića koji sudjeluju u porodu.
Što se tiče masiranja prije, s ulje, pitam se isto što i Tarry, možda baby ulje i paziti da bas ne bude puno pa da uđe "unutra"
Tia dobrodošla!
Pripremila sam vrećice za mlijeko, već sam prije možda 2 stranice napisala kako su mi DM-ove super i osim za zamrzavanje mlijeka i općenito pohranu može poslužiti i za zamrzavanje voća/povrća za bebu ako netko ima domaće sad npr. A dohranu će poceti u veljači ili ožujku kada tih namirnica neće biti. Nisu skupe a dobra stvarčica.
Dojenje - Kod mene do sad dva puta treći dan "nadođe mlijeko" prije toga bude kolostrum i prvo mlijeko, a onda taj treći dan na večer prepunjavanje i more mlijeka dok se ne uspostavi ponuda i potražnja. Ako sam nekad skupila mlijeka to je u tom razdoblju od prvih 15-20dana. Obicno u tom razdoblju nastaje zrelo mlijeko pa se i potreba za izdajanjem smanji.
Širenje zdjelice - e ne znam jel to to ili što je ali nekolkko dana sam osjećala kao pomicanje kosti, konkretno ovog dijela trtičnog, tu bi osjećala i čula nekakvo škljocanje koje ne boli al je čudno. Vjerujem da je to sve normalno i dio priče o pripremi za porod.
Oticanje - pocele su mi oticat noge i bolit me, e sad jel zato što sam prestala piti magneziji ili je stvar spuštanja bebe u zdjelicu, vrućine nečeg trećeg ne znam, al baš mi to nije falilo nikako.
Masiranje - ja mislim da to nisu količine ulja koje bi mogle naštetiti, tijelo ipak ima te zaštitne barijere koje priječe prodiranje do bebe pa vjerujem da nije to frka neka.
url=https://lilypie.com]
Curke skrecem s teme malo
Lidl iduci tjedan od cetvrtka ima spavacice za trudnice i mislim da neke majice koliko sam vidjela po katalogu pa eto
-
To ulje za masiranje mozda bolje stavljati na prste pa onda masirati nego da ga stavljate direktno na medicu jer ce vam onda sve iscuriti ili van ili unutra.
Mislim da je svejedno koje ulje koristite jer necete uljem unijet bakteriju nego rukama
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Evo mene s pregleda, uzeli su mi bris, danas punih 36tt beba procjenjena na 3200g 😱 rekao je doktor da je veci za 2 tjedna po svemu i prvi put su uzeli u obzir da su mi neredovite menge cijeli zivot tako da moze biti da su mi skroz fulali termin poroda, ali i ne mora bit. Iduci petak idem na ctg, a onda za jos tjedan dana ponovni pregled. Ja sam na +6,5kg rekao je doktor da cu bit manja nego kad sam ostala trudna
.
Moj decko je izrazio biti pratnja na porodu tako da to mora obaviti trijezan, a onda poslije ce se sigurno zarundati s mojim tatom i bratom i braticem, kum milu je isto iz Broda, a sad nisam sigurna hoce njegovi odmah dolaziti pa ce i oni u festanje ovdje ili ce iznajmljivati neki prostor u Zagrebu kad se decko vrati, sve u svemu znam da ce biti alkohola u potocima i ne smeta mi 😂
.
Zgaravica jos uvijek ne znam sto je to, a spavam u svim mogucim polozajima, oba boka, leđa. Nemam jastuk za spavanje, ali stavim onaj veliki od kutne među noge i bar 3 mala oko sebe (prije trudnoce nisam koristila jastuk ni za glavu)
.
Konacno ne moram stavljati vaginalete, sex mi nije zabranjen od pocetka, ali tih 6 dana dok sam ih koristila nisam prakticirala zbog tog iscjetka nije mi bilo do toga.
.
Masirati i koristiti gelove mislim da necu, prijateljica mi je dala onaj gel da ne popucam (kupila je nije stigla do prirodnog poroda nego zavrsila na carskom), ali ne znam hocu li ga koristiti. Vidjet cu tamo i u trenu.
.
Dobila sam popis stvari za bolnicu sto trebam ponijeti od cure koja je rodila prije koji mjesec i meni doslovno trebaju samo stvari za osobnu higijenu, gace, grudnjaci, ulosci i wc papir. Ostalo se sve dobije i za bebu i spavacice i cak mi je savjetovala da bolje koristim njihove pa me briga ako mi i prokrvari, ali mislim da cu ponijeti barem 2 svoje ili ako nadem neku kao kosuljicu i lagane kratke hlace pidjamu jer nisam fan spavacica
Opet pitanje za torbu za rodiliste. Ja sam spakirala jedne japanke u torbu za rođaonu, a sad u kofer mi vise ne stanu obicne papuce za sobu. Je li glupo da dodem u birkicama i da u njima budem i u sobi? Mozda nije bas higijenski 😅
Ja imam malo stvari br. 50/56, ostalih imam jako puno da mi ni ne stane u komodu jer sam te veće brojeve dobila. Danas još idem kupiti kutije za slaganje za ostale ladice jer mi je nekako preglednije. Prvu ladicu s 50/56 sam složila ovako, sad kad vidim tvoje moje mi se čini premalo 😅
https://ibb.co/b7tvmhp
3.2 prvi pregled i otkucaji
26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
Termin: 23.9. 💜
Sortiraj odgovore
Najstariji