Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tenaa
    03. Kolovoz 2022. 15:38

Moram kupiti: kolica 3 u 1, nosiljka
    I sad stvari za mene to bi mi trebala mala pomoc sto tocno. Izdajalicu imam Avent rucnu, a za ostalo nisam sigurna pa ako je netko voljan napisati da i to danas kupim

Crazypeach
    03. Kolovoz 2022. 15:57

Ako je neka zainteresirana za kupnju električne izdajalice nek mi se javi mailom: kranjec.petra7@gmail.com. Može i za 700 kn. Sretno curke s porodima i dojenjem!

Aries5
    03. Kolovoz 2022. 16:05

tenaa

Moram kupiti: kolica 3 u 1, nosiljka
    I sad stvari za mene to bi mi trebala mala pomoc sto tocno. Izdajalicu imam Avent rucnu, a za ostalo nisam sigurna pa ako je netko voljan napisati da i to danas kupim

Ugrubo: 
    Spavacice 4-5 kom
    Ulosci chicco 1 paket (mozes se i opskrbiti sa vir, libresse ili violeta air fit za slucaj da ces manje krvariti)
    Mrezaste gace (u paketu imas 5 kom pa mozda da uzmes 2)
    Nekoliko pamucnih dubljih gaca (za slucaj carskog a i opcenito mozda ti nece mrezaste odgovarati)
    Krema za bradavice (cure hvale Purelan i dosta uzimaju, ja sam na preporuku mama oko sebe kupila iz dm-a njihovu mast za bradavice)
    Multi mam komprese
    Jastucici za dojenje 
    Grudnjaci za dojenje (ja bi rekla da bi trebala imati minimalno 2 a sad po zelji) 

I par savjeta koje sam dobila za post partum
    Afrodita gel od aloe vere namazati na ulozak, staviti na 10-15 min u zamrzivac i onda ga staviti, puno mama mi je reklo da ih je to spasilo pogotovo ljeti lakse je splasnulo do sve dolje
    I u slucaju sivanja caj od hrastove kore, puno brze zacijeli to sve dolje

E sad ako nesto fali neka me cure isprave

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Aries5
    03. Kolovoz 2022. 16:10

Tena kako smo vec rekle nemoj ljepiti selotejp na pupak, samo ces njezno omotati gazicu oko pupka ili doslovno samo prisloniti gazicu pa ucvrstiti pelenom
    Za toplomjer ti ja osobno savjetujem da ipak uzmes i neki obican sa mekanim vrhom za guzu u pocetku jer se usni toplomjeri preporucuju tek kod beba sa navrsenih 6 mjeseci zbog anatomije zvukovoda koja se u tom razdoblju mijenja
    I nisam vidjela jesi pisala torbu ili za kolica ali ako tek trebas kupiti kolica mozda kupis neka sa kojima dolazi torba

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

tenaa
    03. Kolovoz 2022. 16:17

Aries5

Tenakako smo vec rekle nemoj ljepiti selotejp na pupak, samo ces njezno omotati gazicu oko pupka ili doslovno samo prisloniti gazicu pa ucvrstiti pelenom
    Za toplomjer ti ja osobno savjetujem da ipak uzmes i neki obican sa mekanim vrhom za guzu u pocetku jer se usni toplomjeri preporucuju tek kod beba sa navrsenih 6 mjeseci zbog anatomije zvukovoda koja se u tom razdoblju mijenja
    I nisam vidjela jesi pisala torbu ili za kolica ali ako tek trebas kupiti kolica mozda kupis neka sa kojima dolazi torba

Da da torba obavezno bi ako se dobije uz kolica i nisam napisala da sam dobila torbu, ali mi se ne cuni prakticna.
    E to mi je i mama bas rekla za selotejp i toplomjer 😂
    Zvala puno za popis ❤
    Btw. bacite pogled, nije rekla ne poznajem zenu hahah ali meni je mama narucila jedan takav pokrivac za kolica, odusevljena sam jer je personalizirano i naravno mama je stavila maskotu Dinama i loptu jer je decko (cure s mora nemojte me odma napast) 😂😂 pa ako nekom saljete popise za poklone ili nesto eto prijedloga

tenaa
    03. Kolovoz 2022. 16:18

https://m.facebook.com/Majapatchwork zaboravila ostavit link 🤭🤭

tenaa
    03. Kolovoz 2022. 16:22

zvonkobonko

tenaanekako mi se cini da puno stvari imas.. 2 madraca?
    slicne stvari nabavljamo samo ja u puno manjim kolicinama (npr dekice samo 2 planiram, uzela sam samo jednu nepropusnu podlogu za krevet, 2 posteljine, vrece mi se isto cine puno 3 jer ne znas hoce li beba volit uopce spavat u tome..)… jastuk ne znam na sto mislis jer ima hrpa tih baby jastuka, jastuk 3u1 i sl, al u svakom slucaju obicni jastuk ti ne treba na pocetku. ne znam sta je posteljina s 5 elemenata :D
    .
    selotejp i mrezica ti ne trebaju (s mrezicom doduse moze bit jednostavnije previjanje, pa ako zelis zasto ne.. za selotejp su cure tu gore napisale zasto ne ide)
    hranilica je isto nekako za kasnije, ja bi to mozda cuvala kad te budu pitali sto da ti za bozic kupe :D
    .
    od stvari koje sam ja nabavila/planiram a ti nemas na popisu su kada, nosiljka, inhalator (iako mislim da cu to tek kasnije ako vidm da mi treba), nocno svjetlo, odvojena kosara za rublje (u pocetku planiram prati odvojeno robicu), baby deterdzent za odjecu, fizioloska… mislim da je to to.
    .
    i jos kako nisi napisala nista za sebe, ne znam jel to vec imas al ja sam kupila: 3 spavacice za dojenje, one jastucice za grudi, mam komprese, purelan mast, grudnjake za dojenje, mrezaste gacice i chicco uloske, mamine kapi.

Vec sam prije pisala da smo hrpu stvari vec dobili zato je po duplo, ali dobro ostat ce kod mojih ili njegovih pa ne moramo ni nositi. Kadicu sam zaboravila napisati i nocno svjetlo to imam da isto. Kantu za smece tj pelene i odvojenu kosaru za ves isto imam. Deterdzent baby i fiziolosku moram i ja kupiti, a stvari za sebe nisam nista zato sam i trazila pomoc to cu danas ili mozda sutra 

Aries5
    03. Kolovoz 2022. 16:36

Zvonko mislim da ti je to samo stvar prakticnosti da za to sitno bljuckanje/ brisanje ne uzimas onu obicnu veliku tetru nego da imas nesto manje bila mala tetrica ili rucnik svejedno
    Malamagla ma mislila sam na "obican" kao stapicasti sad bio digitalac sa mekanim vrhom ili klasicni alkoholni samo sam htjela naglasiti da se taj za uho ne preporuca bebicama do 6 mjeseci starosti zbog zvukovoda

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Mima_zap
    03. Kolovoz 2022. 16:40

Ni ja nemam tetra krpice, samo tetra pelene, njih imam hrpu jer sam ih dobila ali još i kupila, isto sam kupila u ikei te male ručnike. Trebam isto koš za smeće, imate li onaj baš za pelene ili obični?

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

Aries5
    03. Kolovoz 2022. 16:43

Ja sam dobila caj za dojilje makar sumnjam da caj ili neke kapi mogu previse utjecati na proizvodnju mlijeka da je to bas tako nitko nebi imao problema sa laktacijom
    Ali probat cu taj caj patronazna mi je rekla da se preporuca piti i prije poroda negdje od 38 tt 
    Mamine kapi nisam kupovala (sastav je dosta slican kao i u caju za dojenje) i necu davati 180 kn unaprijed, ako bas nebude nikako mlijeka onda cu ih kupiti jer cu vjerojatno htjeti isprobati apsolutno sve sto postoji

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.