Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tarry
    02. Kolovoz 2022. 17:20

Princes super! Uzbudena sam jer pocinje i jedvs cekam cuti jednu po jednu kak javlja sretne vijesti😍

Mallla
    02. Kolovoz 2022. 17:29

Slažem se Bellaru s buđenjem/nebuđenjem sve ovisi, ako beba dobro napreduje ne diraj lava dok spava, ako je preuspavana onda je se budi al to je nešto o čem je suludo pričat puno unaprijed.

Tara123 apsilutno te razumijem, točno znam što hoćeš reći. Iako s terminskim bebama bila sam u toj hormonalnoj koži i sad je i meni smijeh, al tad mi ke bio kraj svijeta, a ja najnesposobnija majka na svijetu!

MalaMagla podržavam secondhand bebećih potrepština jer to zaista ostaje ko novo nakon većine dječice. 
    .mila ma samo piši, piši! Možda nekom bas neka tvoja rečenica u teškim trenutcima bude spas. Ja ne želim tu nametati svoje iskustvo dojenja i ne dojenja jer to je specifično za mene i moje bebe, ne znam kako će biti sada treći put. Al tu sam i tu ću biti za konkretna pitanja i potencijalna konkretna rješenja. Da je dojenje lako, nije, da se prvih 2-3mj cijeli svijet vrti oko toga bilo na zajtjev ili na sat, je...sve u svemu polako, strpljivo pa kako bude!

Zvonkobonko jqndanas otvarala porodiljni, doslovno ušla izašla....žao mi je što je tebi dr skomplicirao nešto tako jednostavno.
    Porod moj stav - kad krene mora završit. Na mhestu sam gdje će ljudi učinit sve da preživimo. Inače 2 različita rodilišta, 2016 i 2021 godina, oba pozitivna iskustva. Babice ekstra, doslovno kao da mi je mama samnom.

Ne znam tko je Una 🙄🤷‍♀️🙈 ja sam out ili stara 🤣

Po milijuniti put valjda potpisujem Brontosauricu s ovom trećom noći i taj cijeli komentar (nunam malu pa pišem kao da štucam).
    Tara123 moje iskustvo, prvi porod u 15:13, prvo dojenje u 17h, odma se zakačila i sisala. I ja sam je dojila na 3h do 4h ako bi baš spavala (noć). Drugi porod u 11:25, podoj oko 13h, nešto kao cuckala, napenalila se ja na dojenje na zahtjev svaki pokazatelj gladi sisa vanka svelo se na svski sat malo cuckanja. Uglavnom obe su samnom bile cijelo vrijeme. Ali isto oba rodilišta prijatelj djece a pojma o dojenju nemaju...do mjere da sam "dokazivala" da imam mlijeka za cijeli odjel a ne samo moju bebu 🙄

Princess odlično za pregled, beba spremna, još srijedu dočekati. Suuuper!

url=https://lilypie.com]

Mallla
    02. Kolovoz 2022. 17:37

Moj pregled danas, cerviks 1 članak, otvorena za komotni prst kaže, nema sexa ni mora tj. Ne preporuča. Uradili bris, dobila uputnicu za rodillište, novu turu željeza i samo 1kg u 4 tjedna 💪 ukupno +9.
    Kaže bebica je sad po procjeni oko 3400, može se roditi bilo kad, sve je spremno za to. Kao da čak može biti i raniji porod s obzirom na stanje dole (valjda mekoća, šta li). Sve ovisi kada će se roditi ali procjenjuje da.bi do kraja mogla biti između 3500 i 4kg. Opet je nisam vidjela jer se vješto krije ali je glavicom prema dole! Za 2 tjedna novi pregled.
    A ja danas u 2 puta na gaćama nađem popriličan, slinac...pitala sam za to...kaže polako  se sluzni čep ljušti al to je sad sve ok!

url=https://lilypie.com]

Aries5
    02. Kolovoz 2022. 17:51

Mallla

Moj pregled danas, cerviks 1 članak, otvorena za komotni prst kaže, nema sexa ni mora tj. Ne preporuča. Uradili bris, dobila uputnicu za rodillište, novu turu željeza i samo 1kg u 4 tjedna 💪 ukupno +9.
    Kaže bebica je sad po procjeni oko 3400, može se roditi bilo kad, sve je spremno za to. Kao da čak može biti i raniji porod s obzirom na stanje dole (valjda mekoća, šta li). Sve ovisi kada će se roditi ali procjenjuje da.bi do kraja mogla biti između 3500 i 4kg. Opet je nisam vidjela jer se vješto krije ali je glavicom prema dole! Za 2 tjedna novi pregled.
    A ja danas u 2 puta na gaćama nađem popriličan, slinac…pitala sam za to…kaže polako se sluzni čep ljušti al to je sad sve ok!

Koja ce prva ti ili Princess 🙈 sad ce to ko na pokretnoj traci 🥰

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Adri111
    02. Kolovoz 2022. 18:11

Kokoloo

tara123

E sad ja imam pitanje za iskusne mame. Pisala sam o iskustvu dojenja. Posto sam rodila navecer, i cijelu noc nisam spavala od adrenalina, promatrala sam bebu. Prvu noc ju nisam dojila. Ona se privikavala na vanjski svijet, bljuckala i promatrala. A i nisam znala kako do jutra kad je dosla sestra. Znaci prvi podoj odmah kad sam rodila i drugi u jutro. Kako ste vi? Da li je isto bio tako velik razmak? Koga god pitam, razlicito iskustvo. Pitat cu i pedijatra kad rodim, ali zanima me vase iskustvo

Moje iskustvo je bilo grozno. Opcenito je sve sto se tice koze na kozu i dojenja bilo grozno u rodilistu.
    Rodila sam u 8:35 ujutro i nisam imala ni sekunde koza na kozu jer je bila guzva i morala sam odma selit iz boxa u neku prostoriju prije sobe, tu sam bila sama. Malog sam znaci vidila u 8:35 na 5 minuta dok su me sivali (nije bio na meni nego u kreveticu pored) i nakon toga tek u 15 popodne. Kad je dosao u sobu, sestre su mi rekle da su mu one dale vec AD (?!?!) I da ce mi doc savjetnica za dojenje da probam dojit. Ona je dosla tek u 8 navecer i tek tad sam ga prvi put stavila na sisu. Izmedu dijete nije dobilo ni formulu ni sisu. Hvala bogu sisu je prihvatio tad uz.malo muke ali ok je proslo. Medutim, nije dobivao na kilazi bas i to me zabrinjavalo i trudila sam se dojit ali nije mi niko bio od velike pomoci.

Zadnji dan u rodilistu ga pedijatrica pregledava i kaze da mali ima skroz spojen frenulum. To vam je ona kozica ispod jezika i radi toga ne moze dobro uhvatit sisu i dojit. Umjesto da su to odma vidili i odsjekli (sekunda posla doslovno), oni su me poslali doma i nakraju sam morala ic privatno da mu to odrezu tek sa mjesec dana. Do tad je bila patnja i meni i malom. Uglavnom, neslavno smo se proveli u rodilistu sta se tice dojenja i kontakta koze na kozu.
    Nadam se da ce ovaj put bit drugacije i sama cu zahtijevati tako. Proali put me bilo strah svega i nisam se nikome.htijela zamjeriti ali bome ovaj put ocu ako bude tako.

Kod moje prve bebe slicno iskustvo, također i s frenulumom. Navodno bi trebali pogledati, i ja sam išla privat na kraju...
    S time da ja nisam shvatila zbog čeg ne može dojiti, kako je bio prerano rođena beba, pripisivala sam tome ja je preslab da povuće mlijeko.

11.03.2022. imamo +, beta 336
    25.3.2022. ❤️❤️
    5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
    7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
    OTP 18.11.2022.

• Adri111
    02. Kolovoz 2022. 18:11

Sisati, ne dojiti..

11.03.2022. imamo +, beta 336
    25.3.2022. ❤️❤️
    5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
    7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
    OTP 18.11.2022.

• Tarry
    02. Kolovoz 2022. 19:01

Mallla super znaci i tebe cekamo uskoro🥰

• jedna1
    02. Kolovoz 2022. 19:11

Ulazimo u završnicu 🤩 baš me zanima kojim redosljedom ćemo 😀 ja isto za tj dana ulazim u termin, po njihovom i prije jer mi oni rač term par dana ranije...

Granger
    02. Kolovoz 2022. 19:34

Joj cure bliži se... Samo nek nam sve bebe dođu žive i zdrave, a mi nek se brzo oporavimo. 
    Brontosaurice baš super na postu, recimo ja se toga ne bih sjetila iako sam čula negdje da je taj prvi skok nakon par dana. Takvi su nam savjeti i iskustva ekstra dobro došli. ❤️

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

tenaa
    02. Kolovoz 2022. 19:46

MalaMagla

Cure, pa to je još malo! Sva sam uzbuđena zbog vas 😍 ja sam među zadnjima, ali ću upijati sva vaša iskustva ☺️
    Kako smo rekli da se računa treće tromjesečje, od punih 27 tjedana ili 28?
    .
    Ja se baš nekako loše osjećam, sva sam bezvoljna i umorna, nos mi je zacepljen i boli me trbuh sve jače. Pijem puno vode, ali ne pišam toliko koliko popijem. Pošto nemam doktora kojem bih se mogla obratiti, bit će da ako se bol nastavi pojačavati da ću hodočastiti na hitnu opet 🙄 nadam se da ipak nije ništa, iako imam sve manje nade u to.

Ti si kod Sadek ak se dobro sjecam. Ja sam danas trebala podici D1 uputnicu za bolnicu tako mi je rekao doktor iz Sl. Broda. Mamu sam natjerala da se predstavi kod ja (ja nemam zivaca za to) ugl. zvala je dom zdravlja pa su joj dali broj od tog doma zdravlja na Malesnici i oni su joj dali broj od tog zamjenskog doktora na slovo A se zove. Sestra je preljubazna odmah je pustila uputnicu, pa ako ti treba napisati broj mogu ti ga ostaviti

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.