Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aries5
    02. Kolovoz 2022. 11:18

Ne bojim se poroda znam da 1000 stvari moze krenuti krivo a isto tak moze sve proci odlicno, muz nece sa mnom unutra jer jednostavno nije to za njega i ne zelim mu to priustiti. Uci ce kad cemo biti koza na kozu (ako korona ne pomrsi planove) 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Megi0102
    02. Kolovoz 2022. 11:18

Dobro jutro, evo mene opet tek od 9 budne, ja ne znamkakoal malase nije niti u 6 probudila dok sam isla na wc, izgleda da ona duze spava da bi se pripremila na vanjski svijet ahahaha 
    Aktivnost svaku večer ona ima plesnjak u trbuhu, to su doslovno valovi od premjestanja, noge, ruke, pod rebra, u mjehur, bolno je, pogotovo kad me dolje u mjehur zvekne al izdrži se. Jučer se toliko ritala da sam ju pitala dobro reci mi sto želiš da se smiriš malo, pojela Ferrero i bila je ko bubica 😂 bas me traži slatko užasno, pokušavam izbjegavati kako sam imala ove gljivice i stavljala vaginalete do prošlog tjedna al eto ona mi zapovijeda 😂
    Aries definitivno probaj brijač, same pohvale! 
    Malamagla moje sve stvari su većinom polovne osim Ovog krevetića uz krevet koji smo nedavno kupili jer je razlika u rabljenom i novom na akciji bila oko 200kn pa smo uzeli novo da imamo i za drugo, komoda iz ikeje i gore rabljena drvena podloga za presvlačenje koja izgleda skroz novo, robicu koja nije skroz za dečka tj neutralnije je sam dobila od sestre, a naravno haljinice i to je kupila moja mama većinu jer je njoj to slatko jako, a ja sam još uzela od jedne Zenice robe do 68 po super cijeni i to su većinom next stvari, vidi se da su očuvane i kvalitetne. Slucajno sam naišla na njezin post. Ovo kad vidim da mi prodaju lot stvari za tipa 500-600 kn a unutra pepco stvari koje izgledaju ko da su prošle sve moguće programe na perilicu i sušilici mi padne mrak na oci. Bas oducane stvari znaju prodavati, pa neću te stvari tvrde ko ribez na dijete stavljati. Ugl, uzrujam se uvijek oko takvih oglasa 😂 
    Kadicu, kinderbet već, ljuljačku, grijalicu za bočice i kasice mi je isto sestra proslijedila, sterilizator smo kupili rabljeni zapravo novi od ljudi koji su ga dva puta upalili i ponovno zapakirali u kutiju, sad vise ne znam sto još al uglavnom dosta ajmo reci polovnih stvari koje su kao nove. 
    Bome sam dobila i ja dar govora 😂

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

Megi0102
    02. Kolovoz 2022. 11:24

Porod iako od početka nije bas bio preodusevlje jer sam rekla da ga želim uz sebe tokom poroda, jučer mu spomenem da će možda uvesti mjere dok idemo u rodilište i kaže on da ga briga, ide on samnom u box 😂 
    Bas se nadam da će nas zaobići 😩
    Brontosaurica kad si već spomenula tople napitke i dojenje, evo od jučer gustam hladnije Dane, grijanje, bebicu, čaj ili topli kakao. Bas ju jedva čekam 🥰

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

• Kokoloo
    02. Kolovoz 2022. 11:55

Jos jedna koja je unfollowala Unu 👋
    Prije je imala stvarno zanimljivih postova koje cak ne bi nasla po internetu i pisala je iz gusta, sad mi se cini da samo kopi pejsta stvari sa interneta, malo ih doradi i to sve radi iz marketinga. No from me. 😁 Shvacam i ja marketing i da joj je to posao ali jednostavno mi vise nije zanimljiva. 

Amelie daj me pliz sjeti zasto ono moras mirovat? Znam da si nedavno bila na hitnoj/u bolnici ali niiiikako se ne mogu sjetit radi cega a ne mogu to vise trazit 🤣

Rasprava ovo za dojenje i ad, ja naravno podrzavam i jedno i drugo ali je stvarno vec bilo sumnjivo da se ovoliko zena na forumu svaka slaze jedna sa drugom. Ni 2 zene se ne slazu u nekim stvarima a kamoli nas ovoliko kokosa. 😁 Neka je i doslo do rasprave i da cujemo svacija misljenja, to i je poanta foruma. Cekajte kad rodimo pa nas operu hormoni, ako jos budemo aktivne tu, bit ce svega. 😂

Aries5
    02. Kolovoz 2022. 11:57

zvonkobonko

Za pokrete bebe- osjecam ga stalno, tek je zadnjih tjedan-dva malo pojacao udarce, dosad sam ih mogla ignorirat ako sam bila npr fokusirana na nesto. Ne bi rekla da boli al tu i tamo zna bit neugodno. Nista na sta bi se previse pozalila.
    Ne zavidim vama koje to bas boli :(
    + ne znam kako vi al ja i dalje ne mogu procijenit cime on mene tocno lupa, jel noga ruka, glava, istezanje… nemam pojma. Na trbuhu mi se ne vide otisci stopala npr, a to sam cula da neke cure imaju, al bas pred kraj trudnoce.

Znas kako je okrenut pa mozes odprilike znati cime te udara. Moj je odpocetka glavom dolje znaci pod rebrima me moze jedino nogama lupat, najcesce imam veliku kvrgu na desnoj strani pa predpostavljam da je tu guza, s lijeve strane vise osjecam bockanje nego bas udarac pa predpostavljam da su tamo ruke. Znam i kad se cijeli protegne jer ga onda osjecam na svim organima. 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

Granger
    02. Kolovoz 2022. 12:07

Odem na HZZO na pol sata kad ono vi se raspisale... 😂
    Aries baš sam s HZZO-a. Dr. mi je dala doznaku za porodiljni još 12.7. i na njoj piše da porodiljni počinje 1.8. Ja sam to danas nosila na HZZO i ništa nisu komplicirali niti komentirali već su na moje jel sve štima samo rekli da da. Uglavnom, mislim da nije ništa kasno jer će ti to ionako obračunavat tek u 9. mjesecu.
    Zvonko slažem se da bi najbolje bilo dojit za početni imunitet, ali teško da će dojenje pomoći kasnije u životu oko toga, a to su priče koje kruže. Baš ko i vaginalni porod jer kao tako dijete dođe u kontakt s bakterijama u rodinici i postane imuno, a ovi jadi rođeni carskim zauvijek bolesni. To mislim da ne štima kao priča. Ali stvarno mi bude puno lakše kad se povede rasprava pa čujem sto glava i uvijek bude nešto što mi se ful dopadne i nešto s čim se ne slažem, a to je za mene baš pravo učenje. 
    Moana sto žena dvjesto cica...ahahaha. Ful dobra. 😂
    Porod će nam bit okej, dobro je rečeno, da je neizvedivo djece ne bi bilo. Meni je najteže zamisliti tu bol pa sam ja sebi složila da će biti podnošljiva i to je to. Dijete van mora pa bude i izašlo ovak ili onak. Moj muž baš želi ići iako i ja mislim da će me na kraju živcirat kad krene pametovat jer će mu biti žao mene gledati, ali vjerujem da kad prođe neće mi biti krivo što je bio s nama. Tu u Čk su navodno i za vrijeme korone muževi mogli normalno na porod pa se nadam da će tak i ostati.
    Unu još pratim, mislim da je paš ovdje na forumu preporučena na prvim stranicama, ali zapravo ne čitam što piše. Nije mi se svidjela odmah na prvu, ali ne sviđa mi se većina tih profila baš zato što je njima to posao.
    Stvari smo sve uzeli novo, ali samo zato jer je prvo dijete u obitelji pa su se svi nagurali da kupe nešto. Ja sam kupila samo sitne potrepštine i odjeću, a sve ostalo su kupili drugi. Ali zanima me gdje nalazite te ponude polovnog?, ima stvari koje bih htjela, a nisam sigurna da mi trebaju pa bi baš pogledala što se nudi. Jedino nemam fejs pa ako je tamo to otpada...
    Uh udarci, ja točno mogu reći di je koji dio jer ih pipam preko trbuha. Baš mogu napipat nogu i koljeno kad se izgura van. Malo mi to bude i strašno. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Megi0102
    02. Kolovoz 2022. 12:27

Granger 
    Ja sam svoju dilericu robe našla na fejsu, Zara baby store, ima i na njuskalo i na moje krpice al ono doslovno nek ti slikaju stvari jer znaju staviti desetu sliku Lota koja nema veze s vezom i onda kad ti pojedinačno slikaju vidis da je robica ko krpe, zato ja naglasim Zara,next i eventualno hm robicu tražim, drugo ništa. Jedino sam skuzila da je za cure teze naći robicu polovnu koja oke izgled, za decke bas znaju biti prekrasni kompleti u lotu

➕22.12.
    🤰🏽TP 23.8.

• Kokoloo
    02. Kolovoz 2022. 13:23

tara123

E sad ja imam pitanje za iskusne mame. Pisala sam o iskustvu dojenja. Posto sam rodila navecer, i cijelu noc nisam spavala od adrenalina, promatrala sam bebu. Prvu noc ju nisam dojila. Ona se privikavala na vanjski svijet, bljuckala i promatrala. A i nisam znala kako do jutra kad je dosla sestra. Znaci prvi podoj odmah kad sam rodila i drugi u jutro. Kako ste vi? Da li je isto bio tako velik razmak? Koga god pitam, razlicito iskustvo. Pitat cu i pedijatra kad rodim, ali zanima me vase iskustvo

Moje iskustvo je bilo grozno. Opcenito je sve sto se tice koze na kozu i dojenja bilo grozno u rodilistu.
    Rodila sam u 8:35 ujutro i nisam imala ni sekunde koza na kozu jer je bila guzva i morala sam odma selit iz boxa u neku prostoriju prije sobe, tu sam bila sama. Malog sam znaci vidila u 8:35 na 5 minuta dok su me sivali (nije bio na meni nego u kreveticu pored) i nakon toga tek u 15 popodne. Kad je dosao u sobu, sestre su mi rekle da su mu one dale vec AD (?!?!) I da ce mi doc savjetnica za dojenje da probam dojit. Ona je dosla tek u 8 navecer i tek tad sam ga prvi put stavila na sisu. Izmedu dijete nije dobilo ni formulu ni sisu. Hvala bogu sisu je prihvatio tad uz.malo muke ali ok je proslo. Medutim, nije dobivao na kilazi bas i to me zabrinjavalo i trudila sam se dojit ali nije mi niko bio od velike pomoci.

Zadnji dan u rodilistu ga pedijatrica pregledava i kaze da mali ima skroz spojen frenulum. To vam je ona kozica ispod jezika i radi toga ne moze dobro uhvatit sisu i dojit. Umjesto da su to odma vidili i odsjekli (sekunda posla doslovno), oni su me poslali doma i nakraju sam morala ic privatno da mu to odrezu tek sa mjesec dana. Do tad je bila patnja i meni i malom. Uglavnom, neslavno smo se proveli u rodilistu sta se tice dojenja i kontakta koze na kozu. 
    Nadam se da ce ovaj put bit drugacije i sama cu zahtijevati tako. Proali put me bilo strah svega i nisam se nikome.htijela zamjeriti ali bome ovaj put ocu ako bude tako.

• Kokoloo
    02. Kolovoz 2022. 13:25

I da zato obavezno same pregledajte bebi odma u rodilistu da li im je frenulum skracen ili ne jer se jako cesto dogodi da oni to ne pregledaju i onda imate problema sa dojenjem a ne znate radi cega.

Aaaaa tako je Amelie, ajde molim te onda se cuvaj i ne forsiraj se iako znam da je tesko. Koji si tjedan sad?

Aries5
    02. Kolovoz 2022. 13:31

Mene taj babybjorn osobno ne privlaci. Mislim da ima puno slicnih tih ljuljacki samo sto nisu babybjorn nego su neka druga marka. A s druge strane 1500 kn za obicnu ljuljacku je po meni jako puno dok se za iste novce da naci na baterije da ti pamet stane sa igrackama i 5 vrsta ljuljanja. Mi cemo dobiti tu ljuljacku pa nisam bas previse isla u istrazivanja o tome vise sam povrsno pregledala sto ima, ali se nadam da necemo dobiti babybjorn jer mi je zao da netko daje tolike novce

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.