Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    03. Kolovoz 2022. 11:49

Brontosaurica

MalaMagla

Sad pokušavam sve naći u online ljekarni, stvarno mi se nigdje ne ide. Toplomjer za guzu - ako koristim onaj najobičniji, njemu treba dugo da izmjeri, nekih 4-5min. Jesu li ti digitalni toplomjeri, npr Omron ili tako neka poznatija marka, dobri i pouzdani? Ili da bolje mjerim s tim najobičnijim pa bože pomozi?

Nas ped i u bolnici na hitnoj uvijek daju klasični i pod pazuh, vrijednosti drugih ne priznaju. To je samo naše iskustvo. Ja sam imala jedan običan digitalni zapcoetak i kad je mali imao 10 mj i bio je veći uzeli smo braun 7 za uho. Onda nam ga je mali razbio slučajno, doslovno je pao sa kauča na pod i papa 700 kn 😂 pa smo uzeli microlife za čelo. Oba su ok ali pokazuju nekoliko različitih vrijednosti ovisi kako mjeris. Meni su dobra samo da potvrdim aha ima temp 38 a sad prije čepića mjerim klasiku pod pazuh. Znači za neko brzo mjerenje pogotovo usred noći i sa više djece su praktični, ali da je najsigurniji pod pazuhom je. S time što prati akcije jer budu na netu povoljniji nama je bila hica pa su nas u farmaciji oderali. Ali da je to nešto što trebaš odmah kupiti pa i ne. Možda nije loše ako te netko pita šta želiš a voljan je dati +400 kn da naručiš. Jer skupi su.

Tako isto i ja radim. Isto isto! Isto sam uzela microlife jer da se orjentiram na ima/nema pa pod pazuh koliko. S tim da za novorođenče prvih 2-3mj je lakse u guzi izmjeriti.

url=https://lilypie.com]

• Teich25
    03. Kolovoz 2022. 11:56

Pozdrav mame!
    Ja sam od danas na porodiljnom i konačno imam malo vremena :) Naravno da sam se danas već zatrpala s poslom po kući, al dobra stvar je što sam većinu planiranog obavila jutros dok nije bilo još jako vruće. 
    Malla, ti stvarno nemaš sreće s tom koronom  Nadam se da će ostati samo na blagim simptomima.
    Vidim da sve imamo iste tegobe kako se približavamo terminu pa me to malo "tješi". Mene isto muči nesanica, mališan je posebno aktivan kad se ja umirim i bh kontrakcije su sve jače i jače, trbuh mi se izobliči u sva moguća geometrijska tijela 
    Što se tiče pupka, preporuka je malo našpricati octeniseptom i samo pokriti sterilnom gazom bez medicinske trake jer te trake nisu baš najbolje za osjetljivu kožu beba. Neke mame koriste Tyrosur prašak, neke ne i različiti doktori/sestre/ patronažne daju različite savjete u vezi toga. A toplomjeri su priča za sebe. Nama ljudi u ljekarni stalno reklamiraju te digitalne toplomjere, a i sama sam se više puta uvjerila da nisu pouzdani. Ja imam digitalni i obični alkoholni pa kad mi ovaj digitalni nekaj glupavo izmjeri, izmjerim još i običnim. 

👨‍🦱 27 🙋‍♀️25
    08.01.22. ➕

14.09.2022. 💙

Aries5
    03. Kolovoz 2022. 12:13

Toplomjer imam alkoholni i kupila sam digitalni sa mekanim vrhom u dm-u tek tolko da ga imam makar ne vjerujem nijednom digitalnom 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• jedna1
    03. Kolovoz 2022. 13:26

Aries5

Toplomjer imam alkoholni i kupila sam digitalni sa mekanim vrhom u dm-u tek tolko da ga imam makar ne vjerujem nijednom digitalnom

Isto tako!

• jedna1
    03. Kolovoz 2022. 13:29

App pupka - moj pupak kako se sad izravnao vidim da je u predzadnjoj fazi zacjeljivanja sa onih slikica koje faze prolazi bebin pupak 😂😂 naime, imam mali crni batrljak koji nije otpao!!!

• Mima_zap
    03. Kolovoz 2022. 13:37

Meni su zdravstveno na poslu promijenili kao i mirovinsko. Znači nisam trebala ići nikamo za to. Nisam dobila običnu zdravstvenu još, ali su mi za manje od mj. dana poslali karticu dopunskog na kućnu adresu, i tek tad mi je bila promjena vidljiva u sustavu.

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

• jedna1
    03. Kolovoz 2022. 13:43

Ma ne zamaraj se s tom kilažom ako je sve ostalo ok, to su vrloooo neprecizne procjene iako oni tvrde da je +/- 10-20%
    Moja je isto u tom nekom tj imala oko1800 a za 3 tj najednom 2800 g pa mi se to činilo kao ogroman skok pa mi je objasnio da je realno da je prošli put imala 2000 a sad 2600 tako da te to ne brine.
    Mislim da mi je jedna gin objasnila da je 1mm na ekranu di ona klikne = 100 gr pa ti vidi ako fula par mm

tenaa
    03. Kolovoz 2022. 15:23

Evo ja sam stigla u Slavonski Brod, sutra imam pregled moram raditi bris pa smo se vratili par dana prije ocekivanog, ali doktor ide na go nismo mogli kasnije🤷‍♀️ malo sam tuzna, inace sam navikla biti cijelo ljeto na moru, jos je ovo bilo zadnje u jednom komadu ali sta je tu je haha
    Putovali smo 10 sati, ja sam iza odspavala sigurno 9, lijepo sam se pruzila izasla 2 puta piskiti i to je bilo to i jos sad doma odspavala sat i pol i ko nova 🌞
    Cestitam curama u terminu i moj ulazak se blizi, postajem dosta napeta oko toga, 100 pitanja u glavi, a o zivotopisnim snovima ne zelim uopce 
    Pregledala sam sve sto imamo pa cu napisati, jer jos pisemo mama i ja popis za dm i ostale ducane sto nam treba pa ako netko iskusniji moze napisati sto mi fali bila bih zahvalna

Princess_Mimi
    03. Kolovoz 2022. 15:28

Toplomjer za novorođenče definitivno digitalni s mekanim vrhom za guzu. Kasnije kad je dijete veće mi smo koristili normalan pod pazuhom jer mi je najtočniji.
    .
    Pupak, samo octenisept i kao što su cure pisale, prisloniti na pupak i pelena ga drži. Selotejp bi samo nadrazio bebinu kožu. Bitno je da pupak uvijek bude čist i suh koliko je moguće, tako batrljak brže otpadne ☺️

tenaa
    03. Kolovoz 2022. 15:36

- Kinderbet  120×60, posteljina s 5 elemenata + jastucic (2kom), madrac (2kom), plahta (3kom), nepropusna podloga (3kom), dekica (5kom), rucnik s kapuljacom (4kom), vreca za spavanje (3kom razlicite velicine), 
    - sterilne komprese, octenisept, sprej za nos za bebe (sinomarin baby), digitalni toplomjer za uho (Braun), tyrosur prasak, aspirator za nos, selotejp, mrezica za puka
    - glazbena lezaljka (baby bouncer), podloga za previjanje (2 kom), jastuk za nosenje (2 kom), glazbeni vrtuljak, baby gym, baldehin, jastuk za bocno spavanje bebe, hranilica
    - tetra pelene (15 kom 80×80), krpice za brisanje (15 kom 28x28),  partiklice (8kom), pelene newborn (beauty baby miller 26 kom×2), pelene midi (40kom×4), baby blazinice (60kom), baby vlazne maramice (4×80kom), stapici za usi, set cetka i cesalj, skarice za nokte, bocica (Tommee Tippee staklena 150ml), hipp krema (2kom), Johnson kupka, sudocrem, JGL, nuk duda (2kom)
    - odjecu nisam popisivala ima jako puno dobivenog i rabljenog dobivenog sto je ko novo tako da to dok ne poslozimo u komodu kad dodemo u Zg necu ni znati sto imam. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.