Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jedna1
    03. Kolovoz 2022. 11:08

Mi nismo na istoj adresi prijavljeni i čini mi se kad sam prije čitala o tome da je pisalo da ako nismo na istoj adresi onda tata mora nešto dodatno potpisati ili fizički doći s nama a inače ne mora ili tako nešto, ugl ništa strašno...

• jedna1
    03. Kolovoz 2022. 11:17

Evo gledam mi sa novim osobnama 🙂 (eOi) ćemo moć prijaviti na e-Novorođeče 😁 (a možda je i razina zaštite sa e tokenom dovoljna, ne znam) i moraš odrediti adresu prebivališta za dijete i tu dolazi onaj dodatni potpis od oca da se slaže (barem u mom slučaju jer mi prijavljujemo na moju adresu jer smo u stanu kojem su moji vlasnici).

Aries5
    03. Kolovoz 2022. 11:33

MalaMagla

Cure, oprostite što skrećem s teme. Sad gledam sve stvari koje moram kupiti u ljekarni s onog popisa. I nisam sigurna što sve treba uzeti za njegu pupka. Jesu sterilne komprese, onaj medicinski "selotejp" i octenisept dovoljno ili treba još nešto?

Zašto bi uzimala selotejp? Pa gazicu lagano omotas oko pupka ne trebas lijepiti 
    Netko jos zna preporuciti Tyrosur prasak al to sve ovisi o rodilistu i patronaznoj

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Kokoloo
    03. Kolovoz 2022. 11:35

Sretno svima vama sa mupom i bankama, stvarno je idealno to sad odraditi.
    Malamagla ne znam sta je to.to set za njegu pupka, prvi put cujem. Meni je trebalo sterilne komprese, "selotejp", octenisept i tirosur prasak za pupak, to je sve.
    Bris cure u visim tjednima, jeste radile one zadnje briseve sa 34 ili koliko vec tjedana? 

• Kokoloo
    03. Kolovoz 2022. 11:36

Kokoloo

Malamagla ne znam sta je to.to set za njegu pupka, prvi put cujem. Meni je trebalo sterilne komprese, "selotejp", octenisept i tirosur prasak za pupak, to je sve.
    Bris cure u visim tjednima, jeste radile one zadnje briseve sa 34 ili koliko vec tjedana?

A da sad sta kaze aries, ne treba selotejop, gazica se stavi na pupak i pelena je drzi. A kod nas svi koriste tyrosur, za drugo stvarno ne znam. 

• Kokoloo
    03. Kolovoz 2022. 11:39

MalaMagla

Aries5

MalaMagla

Cure, oprostite što skrećem s teme. Sad gledam sve stvari koje moram kupiti u ljekarni s onog popisa. I nisam sigurna što sve treba uzeti za njegu pupka. Jesu sterilne komprese, onaj medicinski "selotejp" i octenisept dovoljno ili treba još nešto?

Zašto bi uzimala selotejp? Pa gazicu lagano omotas oko pupka ne trebas lijepiti
    Netko jos zna preporuciti Tyrosur prasak al to sve ovisi o rodilistu i patronaznoj

Ja sam si zabrijala da se kompresa stavi preko batrljka pupka i da se to zalijepi 😂🙈 nemam pojma o tome… Znači dovoljne su komprese i eventualno prašak?

Ma ta gaza se samo kao nasloni na pupak 😁
    Da, i nama je patronazna bila rekla da uzmemo i octenisept pa smo njega koristili prije praska. 

Mallla
    03. Kolovoz 2022. 11:41

jedna1

Evo gledam mi sa novim osobnama 🙂 (eOi) ćemo moć prijaviti na e-Novorođeče 😁 (a možda je i razina zaštite sa e tokenom dovoljna, ne znam) i moraš odrediti adresu prebivališta za dijete i tu dolazi onaj dodatni potpis od oca da se slaže (barem u mom slučaju jer mi prijavljujemo na moju adresu jer smo u stanu kojem su moji vlasnici).

Morate oboje imat najvišu razinu sigurnosti za e novorođenče

url=https://lilypie.com]

Mallla
    03. Kolovoz 2022. 11:42

Kokoloo

Jučer odrađen bris na streptokok

• Tarry
    03. Kolovoz 2022. 11:42

Mima zap ja sam isto narucena na vuk vrhovec ali necu ni ici. Bas sad imam situaciju s tim secerom, opet mi je preko 7 i zvala sam doktora koji je rekao da najbolje odem napravit profil u petrovoj. Tak da sam i njih zvala, ici cu vjerojatno sljedeci tjedan to tamo odradit, je li neka radila guk profil na petrovoj? Pretpostavljam da se ostaje samo dnevna bolnica, ne moram prenociti valjda. I zanimljivo preko telefona su mi rekli da je ok i do 8 2 sata nakon obroka, ne znam je li zenska nesto pomjesala jer svigdje je navedeno da 2 sata nakon obroka max treba biti 6.7..

Mallla
    03. Kolovoz 2022. 11:47

MalaMagla

Sad pokušavam sve naći u online ljekarni, stvarno mi se nigdje ne ide. Toplomjer za guzu - ako koristim onaj najobičniji, njemu treba dugo da izmjeri, nekih 4-5min. Jesu li ti digitalni toplomjeri, npr Omron ili tako neka poznatija marka, dobri i pouzdani? Ili da bolje mjerim s tim najobičnijim pa bože pomozi?

Manje više su ti svi ok. Al za guzu bolje digitalac koji je namijenjen za guzu čisto radi tvog mira i brzine mjerenja.
    Pupak - negdje ga uopće ne tretiraju ni sa čime, negdje octenisept, a negdje octenisept i tyrosur...ja sam ova kategorija octenisept i tyrosur jer octenisept dezinficira a tyrosur suši....uglavnom se gaza "zamota" preko pupka a da ne klizi može se staviti ona mrežica za zavoje pa ona drži. Samo nemoj lijepiti selotejpe, to čudo kad se prilipači zna bas "uhvatit". S drugom bebom mi nije trebalo ništa za pupak pošto je otpao već u bolnici...a s prvom malom tek 13ti dan otpao.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.