Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bellaru
    01. Kolovoz 2022. 21:59

Kokoloo

bellaru

Jao dojenje😅 ja necem nista komentirat😅
    Ugl! Ovo sa disanjem kaze dr je od bebe, znaci beba je kriva😄
    Znaci suti i trpi u kratko…
    Ako koga zanima rodiliste petrova kao treba na jesen pocet sa radovima al im nije jasno kako jer rodiliste mora radit. Trebali su selit u dubravu al se merkur utrpao u dubravu prije njih.
    Tecaj za pratnje ne treba.
    Ne traze vise ni covid potvrde.
    Moj akrobat ima 1500g. Mjere po tjednima tocne. Htjela me na guk profilnu bolnicu al sam rekla da si doma sama mjerim pa je odustala😄 i dalje dijeta…a da vidite kako je ulovila na uzv malu sa noznim prstima na celu🙈
    I dalje zadak..da imam vremena do 37 tj da se okrene i kaze ne moram u TA, mogu do kraja kod nje🥳🥳🥳🥳🥳 odma mi je lakse😄

Bravo za super pregleeed 🥰
    Ajme, nisi me utjesila sa disanjem, nadala sam se da ces doc sa nekim savjetom, nesto bilo sta 🤣
    Cekaj, koji si ti sad tjedan?

Ako te tjesi proci ce kroz 2 mj😅
    Ja sam sad 30 ravno.

• Tarry
    01. Kolovoz 2022. 22:08

Bellaru bas ti je tolerantna ginicka sto se secera tice.. je li jos sta komentirala?  Nez jesam te vec pitala, bude li ti ponekad 2 h nakon obroka preko 7? Meni cim pojedem nesto jace ili mrvu slatkog. Ginekolog mi nijd neke konkretne odgovore dao koliko je to opasno, ali si mislim valjda vi najveci indikator da nesto nije u redu bilo da je beba velika a moja je i manja pa valjda je to ok sto secer ponekad divlja..

bellaru
    01. Kolovoz 2022. 22:21

Pa kad si doma mjerim tri put dnevno . Ne bas 2 h tocno nakon jela al prvi uvijek mjerim na taste. Skuzila sam da uopce ne kuzim sta mi dize secer . Jednom mi je nakon case vina sutradan na taste 5.4 a kad se nakrkam mc i slatkog bude ispod 5.. zapisujem sva mjerenja, pogledala ih je i rekla je da su dobra al da se moram drzat dijete. Sta mi ustvari pase da se opet dovedem u red sa prehranom zbog reumatoidnog artritisa. 
    Pa dok ti je beba uredne velicine nije strasno, nije sad to ne znam kolko velik secer da bi isla na inzulin. To se samo moras drzat dijete. Dr je jos kokentirala kako su im te propisane dijete uzasno zastarjele i da to trebaju mijenjat. Ja je se ne drzim strogo i ne po tim njihovim smjernicama jer su mi glupe. Ono medjuobrok snita kruha i jogurt😄 

bellaru
    01. Kolovoz 2022. 22:40

Meni je termin 11.10 (rockas pokojnog djeda)! A moj rockas 2.10. Mamin 12.10. Valdimir putin 7.10😅 zivo me zanima kad cu rodit. 
    Ja ne mislim bit rob dojenja i na kme dojit. Oni benefiti koji tvrde da su dojenja mi ne drze vodu iz primjera u okolini tak da ne mislim pod svaku cijenu iskljucivo dojit. Ako ide ide ako ne ide ne ide. Def mislim davat ad navecer da se zasiti i duze spava jer sebicna sam i volim se naspavat a kad se naspavam dobre sam volje🤷‍♀️

• Kokoloo
    01. Kolovoz 2022. 22:47

bellaru

Meni je termin 11.10 (rockas pokojnog djeda)! A moj rockas 2.10. Mamin 12.10. Valdimir putin 7.10😅 zivo me zanima kad cu rodit.
    Ja ne mislim bit rob dojenja i na kme dojit. Oni benefiti koji tvrde da su dojenja mi ne drze vodu iz primjera u okolini tak da ne mislim pod svaku cijenu iskljucivo dojit. Ako ide ide ako ne ide ne ide. Def mislim davat ad navecer da se zasiti i duze spava jer sebicna sam i volim se naspavat a kad se naspavam dobre sam volje🤷‍♀️

Meni je termin 2.10., na tvoj rockas!  Iako se ja nadam rodit oko 23.9. jer sam sa otoka i ne ceka mi se u Splitu. 🤣
    I slazem se opet sa tobom u vezi dojenja skroz!! 
    Sretna mama - sretna beba. Tako sam se vodila i sa prvim i tako cu i sad.

• Tarry
    01. Kolovoz 2022. 22:56

Bellaru bome si uzorna s mjerenjem! Blago tebi ajme megic sanjam, brijem da ga pojedem da bi bio preko 10! Znas sta moj je problem sto je nakon sat vremena super, nakon 2 krene rast ali u granicama i nakon 2 ipol tek zna bit preko 7 cak 8 i onda se za nekih pol sata opet spusti oko 5 ili 6. Cesto mjerim ali trakice su jako skupe, mislim da bi bankotirala da 3 puta dnevno mjerim. Jesi ti nasla neku povoljniju soluciju ili kupujes u ljekarnoj isto? Moj uredaj je Accu chek i ne cini mi se skroz ni tocan jer mi zna dvije vrijednosti davat iz dva razlicita prsta -.-

• Kokoloo
    01. Kolovoz 2022. 22:58

Pa da, ja stvarno ne kuzim one mame koje doje i placu kako im je tesko i ne spavaju i doje 300x kroz noc. Pa brate mili ako ti je tesko, prestani i dovidenja. Ne kuzim cemu to plakanje i forsiranje? 
    I bas kao sta je bellaru rekla, u mojoj okolini takoder nema primjera benefita dojenja. Prijateljica je dojila malog do godine ipo i taj mali je bio vjecno bolestan. Svaki vrag bi se zakacio za njega plus anemican je skroz. Moj mali, roden mjesec prije njega je od mjesec dana bio na AD-u i neusporedivo zdraviji od njenog. 

• nina_
    01. Kolovoz 2022. 23:05

Tarry

Ja koristim isto hemopropin, nevenovu mast i kantarionovo ulje. Nakon nuzde tusiranje obavezno, kako je amelie rekla. Nekad oblozi ledeni, kad je jako kriticno. Ja sam imala prije mj dana bas upalu i krvarenje, mislila sam da cu na hitnoj zavrsit ali nekako se smirilo za 5 dana. I ja sam skuzila da cak nema veze s prehranom trenutno, prije mi je to bilo povezano. Sad kakva god stolica bila, oni su tu.. cak mislim da imam i unutarnje uz vanjske sto je uzas, bojim se isto kak ce proci porod ali nekako mi je to uz sve sporedni problem.

Ja im inače nisam sklona tako da me ovo sad šokiralo. Jesu tebi vani vidljivi ili? Meni je jedan krvario, drugi ne, ali oba su vani. Za koliko se to povuče skroz? Nisu nešto veliki, ali nikako da se povuku. Skoro cijelu trudnoću sam imala usporenu probavu i sad kad mi je konačno probava postala normalna morala sam početi piti željezo i dobila sam hemiće. Ma i bolje ne misliti o porodu s njima. Jeste vi išle baš kod doktora zbog hemića ili?

Aries5
    01. Kolovoz 2022. 23:08

Najveci biser koji sam ja cula oko dojenja je jedna mama koja se budila svaka 2h i budila bebu da ju nahrani. E to je po meni totalna glupost. 
    Ne mislim nista forsirati ide ide nejde nejde nije kraj svijeta ako necu imati mlijeka ali isto tak ne mislim mu davati AD jer je eto meni tako prakticno. Nece ni to nocni podoji vjecno trajati
    Sve mi imamo neke svoje "sebicnosti" moja je da mali spava u svom kreveticu, za to sam bas zapela i na tome cu inzistirati. Zelim da nas krevet ostane nas

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Kokoloo
    01. Kolovoz 2022. 23:14

Aries5

Najveci biser koji sam ja cula oko dojenja je jedna mama koja se budila svaka 2h i budila bebu da ju nahrani. E to je po meni totalna glupost.
    Ne mislim nista forsirati ide ide nejde nejde nije kraj svijeta ako necu imati mlijeka ali isto tak ne mislim mu davati AD jer je eto meni tako prakticno. Nece ni to nocni podoji vjecno trajati
    Sve mi imamo neke svoje "sebicnosti" moja je da mali spava u svom kreveticu, za to sam bas zapela i na tome cu inzistirati. Zelim da nas krevet ostane nas

A cuj, ako planiras dojit pogotovo na zahtjev, tesko da ce vas krevet ostat vas 🤣 
    Dojenje po noci uglavnom uvijek izgleda tako da je beba pristekana na sisi cijelu noc, nece ti se sigurnk dat dizat svako pola sata/sat/dva, uzet bebu iz krevetica, podojot je negdi i oept vratit u krevetic i tako cijelu noc. Teze je to nego sta mislis ali u svakom slucaju svaka cast ako uspijes! 🤞😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.