A ove potpore za trbuh, čitala sam više puta da žene kojima treba pridržavanje trbuha mogu od HZZO a dobiti pojas kao dio ortopedskih pomagala. Ali nisam dublje o tome istraživala pa ne znam detalje. Ako kome treba može pitati HZZO ili svog gin.
MalaMagla budem proguglala te belly bandove pa ću vidjet šta se nudi i javim jesam neki dobar našla. Malla hvala za info, prošli put sam zaboravila gin pitat vezano za to, a idem za tjedan i pol opet pa ću vidjet jel postoji takva mogućnost.
Nekad osjetim baš da me ligamenti ispod bole ko da sam vježbala, a čitam da ovaj poprečni položaj može biti i od toga što su mi labavi ligamenti trbuha. S obzirom da je ovo prva trudnoća, očito mi je to od prije tako pa mi neka potpora sad pred kraj neće biti na odmet.
Joj, ja baš loše podnosim ove vrućine. Jedva čekam da odemo malo na more
Ima333 ja se stalno tješim da će nam porod biti lakši nakon višemjesečnih kontrakcija s kvrgama, al isto tako nemam iskustvo poroda pa ko zna Nego, meni su isto te konktrakcije sve bolnije i bolnije i zadnjih par dana mi je užasno teško sjediti i namjestiti se za spavanje tako da i ja jako loše spavam. A o zaboravljivosti da i ne pričam, zaboravim sve što se zaboraviti može...
👨🦱 27 🙋♀️25
08.01.22. ➕
14.09.2022. 💙
Joj cure ja ne znam kako cu prezivjeti još ova dva mj ako će biti ovakve vrućine... Mislila sam noćas svisnut od muke, prvo vruće ko u paklu, prođe ponoć a vani zrak još grizavo vruć, soba mi je na zapad pa još asfalt isparava (iako je zgrada u šumi) pa se prebacim u db međutim više mi kauč ne odgovara pa se vratim u sobu i nakon 60 okreta uspijem nekako zaspati. E onda pred jutro kad je napokon zrak postao friški i ja uživam kako mogu disati dođu komarci i pojedu!!! me, 3x sam se po noći dizala i sprejala ali ova prirodna sredstva traju sat, dvs i onda me opet jedu a tablete za komarce navodno nije dobro uštekati. Kako se vi štitite od njih? Još jedna ovakva noć i mislim da ću uštekati tabletu jer insče neću preživit... Čitam po starim forumima i puno cura je koristilo tsblete a opet čitam svi stručnjaci kažu ne jer to ipak udišemo... Znam da se neće roditi sa 3 noge zbog toga ali šta ja znam ipak joj može štetiti na neki meni ne odmah uočljiv način a rade bi ju čeličala tako da ju pustim da se valja po blatu i bude izložena prirodnim 'negativnim' prljavim utjecajima nego štetnoj kemiji...
A ovo šta kažete za tulume u trbuhu - ima je po svuda i to od jednom, osjetim da mi lijevo skroz na spoju trbuha sa bokom, leđima, nešto izlazi (moj zaključak po veličini je da je to glava), pogledam iznad pupka i tu neka guzica viri a skroz desno kod prepone me neka, pretpostavljam nogica lupa...jedva čekam pon pregled da vidim da li sam išta pogodila, kolika je i kako se smjestila...
Što se komaraca tiče kod nas ih ima inače dosta (doduše ove godine još ne, ali samo čekamo) i prišle godine sam otkrila da ima smata kad u difuzor stavim limunsku travu. Naravno da uđemtumi tamo koji, ali bude ih malo manje pa eto možeš probati s tim. Al bez komarnika mislim da je nemoguće sktoz ih se riješiti. 😐
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Ja volim vrućinu i zasad me ne smeta preko dana, a noćas sam se tri puta ustala presvuci i upalit klimu da rashladi. Komarce sam riješila s mrežicom na vratima i prozoru još prošle godine. Mrežica je neka jeftina s magnetima iz lidla ili od nekud, a traka za fiksaciju je iz bauhausa jer jedina drži tu mrežicu da ne opadne. Dobro je staviti u difuzor lavandu ili limun, šta je netko spomenuo, i mislim da je bolje od tablete.
Jednokratne gaćice sam uzela u svijetu beba, babyono na sniženju ne sjećam se točno kolko su bile (inace je redovna cijena 5 komada 40kn), ali nisu mrežaste nego puni materijal pa su mi se ucinile super ako će biti carski pa da mi ta mrežica ne poteže po rani. Možda im je još sniženje. Inace sam isto planirala te mrežaste uzet pa ću pogledati u mulleru ako je već isto sniženo.
Pazite jedino za difuzore koliko kapi stavljate, navodno ako je u sobi onda za trudnice i bebe max 3 kapi. Al dobro ja upalim prije spavanja kasnije ugasim. Imam i komarice, a kad su nas drpale one male sitne bubice slične komarcu tad sam palila i tabletu. Ne razmišljam uvijek strogo koliko je što štetno, ali ni ne koristim pretjerano. Za vani se isto namažem/naprskam nekom od ovih repelenata koji su navodno ok za djecu. Probala sam ulje eterično al onda sve bube navale na mene i budem masna a to mi je ajmeee, ja ovako smotana omastim sebe i sve oko sebe.
Šta sam još jučer radila, depilirala se i iza se namažem kokosovim uljem, naravno da samnodma iza obukla haljinu i naravno da sam omastila haljinu. Mala mi govori mama mokra ti je guza...a ja uspaničena sva kako mokra, kako nisam osjetila, ajmee frka panika...skinem, pogledam kad ulje 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Ja sam sad u naumu kupiti pamučne gaćice neku jeftinjavu, duboke (bude u eurostoru) koje mi neće biti žao baciti pa ako bude moguće njih iskoristiti. Meni su prošle godine od to to one najveće bile dosta uske 🤷♀️ izdurala sam ta 3 dana s njima al ako mogu nać šta udobnije tražim.
url=https://lilypie.com]
Ja sam mrežaste naručila u ljekarni - Tena i čak su jeftinije od tosame, čini mi se po fotkama da imaju najsitnije oko i isto izgledaju ko carriwell, vidjet ću kad mi dođu. Uzeka sam paket M i L jer isti nisam sigurna za veličinu i jedan paket chicco uložaka (30 ih je za razliku od vira i ostalih) i bome sam uzela i jedne tena pelene za odrasle mislim da ih je 10 ili 12 pa cu vidit koje mi bolje funkcionira...isto me najviše brine da mi dobro legnu na rez od carskog
Meni su mrežaste jednokratne najbolje iz ljekarne. Probala sam neke iz dma i zuljale su me skroz.
.
Moram napisati da sam jako jako sretna jer mi je brat javio da čekaju bebu i da je dečko 😊 Bas me to veseli, nadam se da će nam klinci biti najbolji frendovi Iako živimo daleko💙💙💙
Pitanje za sve koje nemate rizičnu trudnoću: jeste li još uvijek intimne s mužem? Prvenstveno mislim na vas koje ste 30+ TT 😊 Meni je trbuh ogroman već i stvarno mislim da bi bilo nespretno, a da ne pričam o tome koliko dekoncentrira kad beba lupne u krivom momentu 😂 Zna mi faliti to, a vjerujem da i muzu, samo ne znam ni sama kako bi to izveli 🙈😂
Sortiraj odgovore
Najstariji