Jesenske bebe 2022. ☔🍁🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mima_zap
    23. Lipanj 2022. 07:49

Što se imena tiče zbilja ne znam. Moj dragi bi Lora a meni nikak to ne paše, rekla sam možda Lorena pa nek ju zove Lora. Prije je htio Lucia bez j. Meni se sviđa Laura, Andrea, Anja, Iris, Ariana i Rebeka. Njemu se od tih sviđa samo Laura. 

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

Granger
    23. Lipanj 2022. 08:21

Mallla, ajde barem nije završilo gore. Al eto još jednog dokaza da se trebamo više paziti.
    Vrućine su meni podnošljive. I inače ih više volim od hladnoće. Ja to pripisujem činjenici da imam prirodno povišenu tjelesnu temperaturu pa mi je lakše termoregulirat. Recimo meni je idealno kad je u prostoriji 26-28 stupnjeva. Jučer navečer smo legli u dnevnoj i ja još uzela dekicu da se pokrijem. Ali vjerujem da svima koje ne volite kad je vruće teško pada. Još ako netko ima problem s oticanjem bude baš teško. S druge strane, vrućina vjerojatno pomaže u manjem dobivanju kila jer se jede laganije.
    Umor uf... Da ja isto puno spavam. Umor ne osjećam tako jako, ali ako legnem zaspim. I mene je počelo pritiskat onako ispod rebra kad ležim, ali za sad normalno dišem. Meni neće falit trudnoća nikako. Osjećam se baš bespomoćno i beskorisno. Na sve trebam pazit, pola toga ne smijem sama, a nisam tako naviknuta. Ne znam ima333 kako će ti falit lupkanja još kad je tvoj malac baš ludnica i izaziva ti bol. Moja kad se onako glavom ili guzom namješta pa mi napne trbuh bude ful neugodno, a traje sekundu. Iako je istinsko čudo to da se ta mala bića pokreću u nama. Onako wow.
    Imena su sva lijepa, ne možemo mi znati što će se jednog dana njima sviđati. Po meni treba razmislit kako paše s prezimenom i da se ne izvlače grozni nadimci. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

Princess_Mimi
    23. Lipanj 2022. 08:47

Brontosaurica

Ja od trbuha ne mogu disati, pogotovo ako se najedem ili popijem tekućine. Doslovno mi se počne vratiti u glavi, a ne spavam već mjesec dana doslovno zaspem oko 3 ujutro pa zaspem sa malim eventualno popodne, navečer koliko god budem umorna ne mogu zaspat. Bas za poludit

Potpisujem sve, isto tak i ja 😅🙈

Princess_Mimi
    23. Lipanj 2022. 09:10

Lijepa su vam imena 😊 Naša nesuđena curica bi se zvala Alina, a ovako su nam tu braća Leo i Noel. Birali smo ih tako da se lako izgovaraju i kod nas i vani, budući da ne živimo u HR, a i kratka su pa pašu uz dugo prezime 🥰

Mallla
    23. Lipanj 2022. 09:30

Navele ste dio imena koja su i na mom popisu...al previše imena mi je na popisu 🤦🏻‍♀️😊
    Ima333 na kraju će tebi trudovi bit mica maca prema ovom sad...mali te pošteno trenira!
    A zaboravljivost, na to sam valjda dosta navikla. Inače "sve znam", gdje su sve stvari u kući, na poslu, znači nema da ne znam gdje je nešto...a sad nemam pojma ništa, katastrofa, stalno nešto tražim. Pola stvari znam da imam al ne znam gdje je. O zaboravljanju informacija da ne govorim. Pa zapisujem, provjeravam i radim popise popisa al ne pomaže mi puno. Znam da će potrajat i nakon poroda ovo stanje uma pa se nastojim ne nervirati.

url=https://lilypie.com]

Aries5
    23. Lipanj 2022. 09:55

Joj zaboravljivost.. najvise mrzim kad odem na gornji kat po nesto  i dok se popnen zaboravim po sto sam isla a kao izbjegavam stalno setanje po stepenicama jer se bojim da ne padnem i tako, mama me zove svaki dan da provjeri da nisam slucajno pala negdje dok muza nema doma 🙈 .. u ducan ni po 3 stvari bez popisa i tak..  

Ime mi smo imali spremno ime za curicu i to ne jedno nego 2, kad ono decko pa smo malo bili u problemu 😂 nakon nekih mjesec dana smo se dogovorili, nama stize Oliver

Ima ja potpuno suosjecam, moj je stucao ujutro u pola 4, novost je da vise ne smijem leci na lijevi bok jer se zavukao negdje kod slezene ni sama ne znam s cim i kako ali ako se slucajno okrenem stize jedan posteni udarac, na kraju me jedino ne udara kad sam na ledima a ako se okrenem na leda ne mogu disati. Sva sam u nekim polu polozajima.
    Nekad imam osjecaj da je posvuda, kad se pocne rastezati osjetim ga u isto vrijeme na zelucu, i lijevo i desno i naravno na mjehuru. Jucer me tako lijepo odalamio da sam se sva stresla imala sam osjecaj da mu je ruka vani.
    Ne znam kud ce me vise udarati jos ova 2 i pol mjeseca mozda se smiri kad nece imati mjesta.
    Sve me strah sto bi to bilo da je posteljica straga 

👩25
    🙍‍♂️29
    ➕️ 02.01.2022.
    Srceko 12.01.2022.
    TP- 02.09.2022.
    It's a boy 💙

• Mima_zap
    23. Lipanj 2022. 10:19

Ima333 ja sam bila čitala da pomaže da piješ malo više vode tijekom dana za te kontrakcije s kvrgom. Pokušavam piti što više i čini mi se da pomaže.

3.2 prvi pregled i otkucaji
    26.4 veliki anomaly scan uredan, curka je 🥰
    Termin: 23.9. 💜

• Zabicamala
    23. Lipanj 2022. 11:36

Pozdrav cure, ovo za padove sva sreća da ste obje dobro. Nažalost zaboravljamo kolko smo postale nestabilne pa se zanesemo nekad. Užasno me strah da se negdje ne spotaknem i primjetila sam da mi je spuštanje niz stepenice postalo baš komplicirano
    Zanima me da li koja od vas zna kakva potpora se uzima za trbuh koji dosta strši? S obzirom da sam mršava i sitna, dosta mi je krenuo trbuh naprijed i čula sam da pred kraj zna dosta zatezati kad je u takvom položaju.
    Meni je noćas bilo prvi put da se ne mogu ni namjestiti ni zaspati. Odkad je bebač poprečno, primjetila sam da mi je preko dana lakše jer mi ne stišće mjehur i baš sam si poletna, al kad legnem je grozno. Žulja me na obje strane i noćas me uhvatila ta bh kontrakcija i nikako se nisam mogla okrenut na desni bok da izađem iz kreveta do wc-a. Toliki osjećaj bespomoći da sam se rasplakala i još sam bila sama. Kad sam se napokon namjestila, on se počeo meškoljiti, al to sam rekla da me baš umiri pa sam zaspala napokon. Zasmeta me jedino kad gura glavu pod rebra, nije bolno, al je užasno nelagodno. Ostalo kad lupa će mi kasnije faliti jer mi baš nekako bude slatko kad se meškolji
    Za vodu sam i ja čitala da pomaže kod bh kontrakcija pa kad me uhvate popijem dodatno vode i malo me to opusti. 

Mallla
    23. Lipanj 2022. 11:57

MalaMagla pogledaj u Decatlonu podloge. Cure kažu da je bolja od Casmantino a jeftinija daleko. Imas još i Kinderkraft al je isto masno skupa. Nego često sam naletila na negativne komentare za Casmantino, tipa djeca ga počnu gristi pa odgrizu dio, ogule gornji sloj folije i tako to. Pa valja dobro promisliti o tome kolike novce dajemo i za što.
    A i jedna napomena mame iskusnjare, podloge su korisne tj max iskoristive jedno 4 do 6mj. Čim se beba počne gibat, okretat nema te pogloge na kojoj će se zadržati! Najdraže su im pločice 🤣

Mallla
    23. Lipanj 2022. 11:59

A ove potpore za trbuh, čitala sam više puta da žene kojima treba pridržavanje trbuha mogu od HZZO a dobiti pojas  kao dio ortopedskih pomagala. Ali nisam dublje o tome istraživala pa ne znam detalje. Ako kome treba može pitati HZZO ili svog gin.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.