Hvala vam svima!
Samo pozitiva. 😁 😁
Mirovat ću definitivno više nego do sada. Da, rekao je dr. da se zna podići i da se konačna dijagnoza postavlja s više tjedana. Cerviks je T oblika, 33 mm. Bit ćemo pametniji na idućoj kontroli. 😁 😁
Stiže nam curica 💓
Amelie i Chivasy ma to sam vam naučila prošle godine u grupi adaptirano i kombinirano hranjenje (fejs) tako se nešto grupa zove, eto silom prilika naučila. Znam da se to široko grlo fura na fizinomski izgled dojke al neke bebe kao moja onaj pipak ne uspiju uhvatiti kao što bi dojku ili usko grlo. I kao važnija je ta sporost protoka u odnosu na dojenje jer se treba pomučiti povući...tako sam ja to shvatila.
Široko povijanje više se ne prakticira iako često u otpusno pismo pišu da se povija do pregleda kukova koje se odradi unutar prva 3mj bebinog života. Korisnije je raditi one vježbice s kukovima.
Bočno spavanje, prva je htjela među te jastuke, druga ni pomislit, pa sam znala stavit iza nje plišanca ili srolani ručnik samo da je pridrži.
url=https://lilypie.com]
Vezano uz ovo filozofija oko svega pa da filozofira se oko svega od zatrudnjivanja, trudnoće, što nositi u bolnicu, što za bebu, poroda, kako spava, kaki, što iz ljekarne ponjet, kakva ti je sisa, koje mliko jede a da ne pričam o motorici, emocijama, dohrani itd itd. Valja naći neki balans u svemu što nije uvijek lako jer eto dostupno nam je more informacija a ekonomija radi svoje u stilu "baš to vam treba". E sad ako tako osjetite pritisak ne učlanjujte se u fejs grupe o hranjenju bilo koje vrste, dojenje, izdajanje, adaptirano, dohrana jer da nauči se tamo puno korisnih stvari ali se može i puno zakomplicirati sami sebi. Pogotovo kad vam nešto ne ide kako ste planirale i onda strepite da ono što vi radite ili što niste znale je pogubno za vaše dijete (to tako oni predstave). A mama koja je tek rodila je hormonalna bomba, a još ako nešto ne štima auuuu.... ovo ja po vlastitom primjeru. Da zaključim osobno mi je najteže palo oko tih "pravila hranjenja" da ne kažem o prirastu težine, centimetrima, uhranjenosti/neuhranjenosti i mom jadu u tom svemu. Pa tako otkrila da postoje tehnike hranjenja na bočicu 🤣 sad mi je to sve smiješno al tada nije bilo.
Meni se osobno sviđaju razno razni gadgeti koji nisu nužni al ako mogu priuštit a da je to nešto što mi se čini da bi htjela imati, to si nabavim. Većina stvari kupi se iz gušta a ne stvarne potrebe. Npr. Baš bebu briga jel spava na bijeloj običnoj plahti ili je njena cijela.soba po posljednoj modi...al to je nešto u čemu mama uživa pa tko voli nek izvoli. A jesam se razvezala sorry 😄
Amelie što se opreme tiče ja ti više volim pročitati negativne recenzije nego pozitivne. Jer npr. svakako da ono što je super i pozitivno i meni će biti, a ono što je nekom drugom negativno meni ne mora nužno biti negativno ili mi je možda podnošljivo. A može bit i da baš bude nešto što nikako ne želim pa tako zapravo sama sa sobom izvjećam što zapravo želim od toga što kupujem. Al da za apsolutno sve uvijek ima za i protiv.
Uh Amelie ti si pravi ranoranioc. Srećom za sad me ne muče nesanice ili budem skršena od ove dvije starije panpadnem u nesvijest u krevet.
Krevetac sam gledala od brenda CutieCloud onaj sa resetkama sta raste sa bebom. I mislim da mi je to najbolja kombinacija. Skidas stranice i siris ga i do djetetove 10godine moze ici i pretvara se u bas krasni krevet!
Dobije se dva madraca uz to. Nesto slicno Dada i Rocco brandu.
Mi smo ga uzeli,stigao bas jucer,divan je! Kao sto kazes najbolja kombinacija!To je jedino sto smo kupili zasad i to zato sto je bio na 20% popusta na danima beba u Westgateu pa smo
iskoristili (termin mi je 12.10.) Kolica evo poceli gledati,svidjaju mi se Joolz Day+,dosta su ali imaju dobre ocjene i jako su dobra koliko mi se cini. Jedino nisam sigurna koliko ce mi biti teska :/
Jutro curke,
Joj grupe na fejsu su level pro zato ih ja izbjegavam u sirokom luku 🙈🙈
Mi smo imali tulum od 2 do 3 pa sam na kraju tek oko 4 zaspala i do 7 spavala pa sad lijepo kasnim na faks, sreca pa mi nitko ne prigovara kad udem u dvoranu sat vremena kasnije, e to su cari trudnoce 😂😂
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Cure jeste se raspisale, ali sve sam procitala, sve upijam, ja isto hrpu tog ne znam, ni ovo za okretanje ni za bocice, sve mi je to novo!
Ja vec nego vrijeme na trbuhu sastrane imam neku malu ranicu koja me dosta svrbi. Znate s cime bi to mogla/smjela namazat? Par puta probala nevenom i svaku vecer uljem za strije prodem jer je ja tom djelu gdje mazem, ali ne prolazi.
Cure drage, ja vam društvene mreže nemam uopće, google ne čitam puno jer uvijek ispadne da imam neku bolest tak da je meni ovaj forum mrak mrak. Puno sam naučila od vas, čujem za puno proozvoda i puno mi je lakše kad netko napiše: kupila sam to i to tu i tu. I onda ja to fino odem pogledati pa procijenim jel zo nešto za mene ili nije. I inače sam osoba koja za sve čita recenzije. U kući nemam ništa što nije dobro i pomno odabrano. Ja vam eto već tri mjeseca tražim sušilicu rublja. 🙂
Sad me ova prepiska podsjetila kako je netko (ne sjećam se tko) napisao kako je sterilizator najnepotrebnija stvar. I jučer pričam s frendicom, mamo dvoje školaraca, i kaže ona meni: Samo nemoj puno para trošit na kolica, to ti je tak da ih malo provozaš i bok, ali sterilizator ti obavezno treba, bez toga jednostavno ne možeš. Hoću reći kako smo svin različiti i svakome ne nešto bitno. Pa i nek je tak, i naši mali ljudi će isto tako bit sa sto ćudi. Tko zna, možda još i kupim sterilizator. 🙂
Uglavnom, ja vas sve molim da i dalje pišete o tome što kupujete i gdje...nije važno hoću li ja to kupiti ili ne, ali ću sigurno pogledati i pročitati. Puno mi to znači. ❤️
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Pozdrav cure,
obavljena kontrola. 21+2 tt.
Imam placenta previu. Dobila Utrogestan. Treba se pratiti, kaže da se ona zna podići. U slučaju krvarenja, odmah u bolnicu. Ima netko iskustva s tim? Čitala sam poslije pregleda o tome, ali neki konkretni primjeri, izdrži li se trudnoća s njom, naravno, u slučaju da ostane nisko? Kontrola za 4 tjedna.
Nisu prepisali strogo strogo mirovanje, ali više odmora svakako, ne dizati ništa, naprezati se…
I meni su u 23 tj. rekli da imam placentu previu,ali da postoji mogucnost da se do 32 tj T podigne,tako da se konacna dijagnoza tek tada daje..u slucaju da ostane ista dijagnoza obavezno carski...pijem duphaston,zabranjeni spolni odnosi i moram pripazit..
👨👩👦
🚴 5g
Hipotireoza- Eutirox
missed ab. 12/20 10TT
missed ab. 4/21 8TT
12/21 ➕
Inhixa 💉
1/22 imamo♥️🌈
Qualified® 90 ✔️ 💙
Ja nikako ne mogu kolica pronaci, ono sto sam vam rekla stokke su mi jedina na prvu bas sjela a cula sam i procitala hrpu negativnog, al ja tvrdoglava kakva jesam kao da ne cujem 🤣 Meni je strollerica predlozila onda jos icandy lime ali uzivo mi se ne svidaju, tj oke su ali ne znam nisu mi sjela… dajte jos neke prijedloge sto da gledam… ja sam u kuci u prizemlju nije da kolica moram nosit, a vjerujem da ne budem putovala do tipa ljeta na more a tad ce beba bit veca mozda onda uzmem i kisobran za tad
Ako ces kupovati kolica u ducanu (a ne preko interneta) najpametnija ces biti kad udes u ducan i isprobas kolica malo po ducanu. Cak i da ih narucis ja svakako savjetujem da ih prvo isprobas u ducanu (sklapanje, tezinu, voznju) ja sam dosla u ducan po tocno odredena kolica jer sam bila uvjerena da su to kolica za nas na kraju uzela sasvim druga jer su mi u ducanu bila bolja i prakticnija i to je savjet koji mogu dati svima koji kupuju kolica
👩25
🙍♂️29
➕️ 02.01.2022.
Srceko 12.01.2022.
TP- 02.09.2022.
It's a boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji