Cure, da se javim. Prošla mi je kiretaža. Još sam u bolnici, do 17 h bi trebala biti kući. Super je prošlo. Očekivala sam da će biti puno gore i bolnije. Sad je sve očišćeno i maternica je fino kontrahirana. Nije bilo nikakvih problema.
—
Dojenje - ja sam bila uvjerena da ću isključivo dojiti. Educirala se ranije, čitala i stvarno to željela. Ali evo, moj dječak nije baà oduševljen niti zainteresiran. Možda sam grozna, ali odustala sam od dojenja. Mučila sam i njega i sebe. Bila živčana, ljuta i neispavana od nuđenja sise, izdajanja, njegovog plača i vrištanja. Gubio je na težini kad smo došli kući i morali smo nešto učiniti. Pojaćali dohranu i dijete mi je sito, zadovoljno i napreduje. To mi je najvažnije. Ja sam bolje psihički i mogu mu se više i bolje posvetiti.
Da mi je netko rekao prije mjesec dana da će tako biti, rekla bih nema šanse.
Ali evo - ne ide uvijek kako smo zamislili 😑
—
Dohrana - pije Novalac 1. Super je prihvatio. Nema nikakvih tegoba. Što se kakanja tiče, nekad ne kaka po dan, dva. Nekad kaka 3, 4 puta dnevno. Prvi tjedan nije kakao 5 dana, ali patronažna je rekla da nije zabrinjavajuće.
—
Muž i mali su sami kući. Super se snalaze, a brinula sam se. Presvlači ga, hrani, uspavljuje i malac je baš dobar 😊😊
Bas mi je drago sto je sve dobro proslo. 😊
A sto se tice dojenja/izdajanja rekla sam vec ako nekome bas ne ide nema potrebe osjecati se lose zbog toga, iako nam je to sve do hormona, postoje dohrane, bitno je da nam bebaci napreduju i da su zdravi, drugo je sve manje bitno. 😁
E znala sam da ce ti se muz malo jos osloboditi, mogu se oni briniti o nima itekako, pogotovo ako su natjerani na to.
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Jackie
Drago mi je da je sve dobro proslo!😇za dohranu i ne dojenje najbitnije da ste oboje sretni i na kraju zadovoljni❤️
Ja se jos mucim sa izdajanjem pa dok izguram,imam isto teske dane🤦♀️al kad mi krene teci nakon borbe sa izdajalicom osjecam se kao da sam dobila na lotu😂
Trenutno mi je na jednoj sisi jedna izdajalica, na drugoj druga marka😂gospodicama razlicite pasu😂
Cure koje iskljucivo izdajate koliko puta dnevno i koliko vam traje izdajanje?
7-8 puta dnevno i sve ovisi, nekad sam gotova za 15 minuta, a nekad se mucim i do pola sata, s tim da imam rucnu a ne elektricnu izdajalicu. I jel moguce cure da mi ponestaje mlijeka? Nekad bude 70 ko inace, nekad se napatim da navucem bar 60 da mu bude dosta za obrok.
Moguće je, ali ne mora isto znaciti. Zavisi od tebe jesi li unosila puno tečnosti taj dan. Isto tako da bi se održala proizvodnja najvaznije je pravilna stimulacija bradavice (odnosno da beba sisa) te kontakt bebe i majke zbog hormona. Izdajanje kao Izdajanje je prva pomoć. Mada ima i izuzetaka mama koje su izdajale po pola godine bez dojenja pa im nije niti malo falilo mlijeka.
Probaj unositi što više tečnosti i ono izdajanje u sat vrmena za veću količinu. 10 minuta jedna dojka, 10 druga, pauza 5. I tako krug u sat vremna. I pokušaj imati bar 8 izdajanja dnevno. Recimo svako 3 h.
____
Jeste izlazili vani ti i Matej neki dan?
url=https://lilypie.com]
Boze sto je meni zao kad vidim cure da vasi muzevi rade ili noci ili po cijeli dan. Mi se nekako snalazimo posto moj radi od 6 do 2, ja hranim malenog oko pola 5-5, probudim fino muza za posao, pa ja odspavam do pola 8 jos i onda tata dode sa posla oko pola 3,rucamo,nahranimo maloga i onda mi odmaramo popodne, posto on nakon jela bude ko pijan onako i stvarno rijetko place, jako je mirna beba. 😊 Onda oko 6 tata okupa sina pa pijemo kavu i navecer budni do ponoci ili pola 1,sve ovisi kad ga hranimo i tako u krug, zasad funkcionira i tako, jedino mu je sef rekao da izgleda kao da je bolestan, kaze mu moj muz pa sta si ti mislio kak cu izgledati, imam dijete od skoro mjesec dana kod kuce. 😂
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
25.02.➕🤰🏻
09.01. ➕
Jackie
Drago mi je da je sve dobro proslo!😇za dohranu i ne dojenje najbitnije da ste oboje sretni i na kraju zadovoljni❤️
Ja se jos mucim sa izdajanjem pa dok izguram,imam isto teske dane🤦♀️al kad mi krene teci nakon borbe sa izdajalicom osjecam se kao da sam dobila na lotu😂
Trenutno mi je na jednoj sisi jedna izdajalica, na drugoj druga marka😂gospodicama razlicite pasu😂
7-8 puta dnevno i sve ovisi, nekad sam gotova za 15 minuta, a nekad se mucim i do pola sata, s tim da imam rucnu a ne elektricnu izdajalicu. I jel moguce cure da mi ponestaje mlijeka? Nekad bude 70 ko inace, nekad se napatim da navucem bar 60 da mu bude dosta za obrok.
Moguće je, ali ne mora isto znaciti. Zavisi od tebe jesi li unosila puno tečnosti taj dan. Isto tako da bi se održala proizvodnja najvaznije je pravilna stimulacija bradavice (odnosno da beba sisa) te kontakt bebe i majke zbog hormona. Izdajanje kao Izdajanje je prva pomoć. Mada ima i izuzetaka mama koje su izdajale po pola godine bez dojenja pa im nije niti malo falilo mlijeka.
Probaj unositi što više tečnosti i ono izdajanje u sat vrmena za veću količinu. 10 minuta jedna dojka, 10 druga, pauza 5. I tako krug u sat vremna. I pokušaj imati bar 8 izdajanja dnevno. Recimo svako 3 h.
____
Ma pijem i vode i caja svaki dan, bar 2 caja i 3-4 litre vode, posto sam i sama stalno zedna. E nama je problem sto on odbija sisu i bas smo se trudili pa se zato izdajam, trudimo se 7-8 da bude po danu, malo ga samo duze po noci ostavimo da spava, osim ako sam trazi jest.
Jesmo isli smo prosetat kad je bilo suncano i svaki dan ga umotam u debelu dekicu, stavim mu kapicu i malo na zrak po 5-10 minuta.
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
25.02.➕🤰🏻
09.01. ➕
Sanjarka88 bas ovo što je samo malo opisala.
Ako nisi u mogućnosti sada tako što mi je i samoj poznato, imaš li nekoga mamu, svekrvu da ga izvodi što više vani, da se zaokupi vrticem, drugarima. Probaj mu nabaviti neku novu igracku za u kući da se tim zabavi, pa ako stigneš i ti priljuciti mu se nekad u igri. Koji je uzrast?
Jackie
____
Ma pijem i vode i caja svaki dan, bar 2 caja i 3-4 litre vode, posto sam i sama stalno zedna. E nama je problem sto on odbija sisu i bas smo se trudili pa se zato izdajam, trudimo se 7-8 da bude po danu, malo ga samo duze po noci ostavimo da spava, osim ako sam trazi jest.
Jesmo isli smo prosetat kad je bilo suncano i svaki dan ga umotam u debelu dekicu, stavim mu kapicu i malo na zrak po 5-10 minuta.
Izvini nisam zapamtila točno, pa ništa ona probaj ovako ovu foru za u sat vremena izdajanjepo 10 sa pauzama. Meni se drastično povecala kolicina mlijeka s tom rutinom.
Ma super mi smo sada već po sat nekad i duže vani, ali će nas snijeg zeznuti ovaj tjedan 😆. Mada je meni važno samo da ne napada toliko da ne mogu kolicima proći (sto su mi vrlo malo izgledi😅) kad krene po metar i više budu smetovi
Boze sto je meni zao kad vidim cure da vasi muzevi rade ili noci ili po cijeli dan. Mi se nekako snalazimo posto moj radi od 6 do 2, ja hranim malenog oko pola 5-5, probudim fino muza za posao, pa ja odspavam do pola 8 jos i onda tata dode sa posla oko pola 3,rucamo,nahranimo maloga i onda mi odmaramo popodne, posto on nakon jela bude ko pijan onako i stvarno rijetko place, jako je mirna beba. 😊 Onda oko 6 tata okupa sina pa pijemo kavu i navecer budni do ponoci ili pola 1,sve ovisi kad ga hranimo i tako u krug, zasad funkcionira i tako, jedino mu je sef rekao da izgleda kao da je bolestan, kaze mu moj muz pa sta si ti mislio kak cu izgledati, imam dijete od skoro mjesec dana kod kuce. 😂
Moj ne radi ni upola, a sad je 2 tjedna uzeo slobodno i većinom se bavi oko starije kcerke, oko bebe mi najmanje treba pomoći. Jedino da se maze.
Čekam ponedeljak kad bude odsustan svojih 8 h da vidim kako ću se snaći sa starijom, bebom, 4. katom bez lifta, odvodjenjem u vrtic, kuvanjem itd 🤣. Još uvijek sam optimistična kao da nekoga drugog to čeka, a ne mene 🙈🙊
Sanjarka88 bas ovo što jesamo maloopisala.
Ako nisi u mogućnosti sada tako što mi je i samoj poznato, imaš li nekoga mamu, svekrvu da ga izvodi što više vani, da se zaokupi vrticem, drugarima. Probaj mu nabaviti neku novu igracku za u kući da se tim zabavi, pa ako stigneš i ti priljuciti mu se nekad u igri. Koji je uzrast?
5 mu je godina
U vrtić trenutno ne ide jer nema tko ić po njega.
Moji su kat ispod ali radno i puno obveza.
Zabranila sam im da se prvo Lukiju ide s vrata a on stoji sa strane i gleda. Trude se svi oko njega stvarno puno.
Al jednostavno za sada ne ide.
Inače me voli do svih planeta u svemiru, a jutros kaze da me voli do skoljke na plazi 🤦🏻♀️ plaza nam je ispred kuće. Znači moji hormoni nikako ne idu trenutno s njegovim izjavama 🙈
Bas sam sad pitala patronožnu kad mozemo vani, rekla je slobodno čim bude lip dan.
Čekam da izade sunce da mogu s njima u dvorište i računam da će Luki bit dobar u kolicima. A da cemo ja i P. Poigrati malo nogomet i sl.
Zdrav razum mi govori da ce ovo proć al trenutno nisam bas neka realna osoba 😅
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Sreća sta mi je kćer velika pa nemam i s njom ovih drama
Nebi prezivila 🙈
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Sanjarka88 bas ovo što jesamo maloopisala.
5 mu je godina
U vrtić trenutno ne ide jer nema tko ić po njega.
Moji su kat ispod ali radno i puno obveza.
Zabranila sam im da se prvo Lukiju ide s vrata a on stoji sa strane i gleda. Trude se svi oko njega stvarno puno.
Al jednostavno za sada ne ide.
Inače me voli do svih planeta u svemiru, a jutros kaze da me voli do skoljke na plazi 🤦🏻♀️ plaza nam je ispred kuće. Znači moji hormoni nikako ne idu trenutno s njegovim izjavama 🙈
Bas sam sad pitala patronožnu kad mozemo vani, rekla je slobodno čim bude lip dan.
Čekam da izade sunce da mogu s njima u dvorište i računam da će Luki bit dobar u kolicima. A da cemo ja i P. Poigrati malo nogomet i sl.
Zdrav razum mi govori da ce ovo proć al trenutno nisam bas neka realna osoba 😅
Za tjedan, dva bi ti trebalo biti bolje. Znaš da hormoni rade svoje. Ti si tek tjedan od poroda.
Proći će, samo stariji sada nema kapacitet da shvati, a ni da iskaze emocije tj Kako se osjeća sada pa to pokazuje tako kako pokazuje. 🙈 isto mi je. Samo što je moja cura mladja pa recimo place od 00:24 i negoduje šta joj se god ponudi... 2 dana je bolje kako koristi bahove kapi. Malo se stabilizirala, a ja je pokušavam zagrliti i poljubiti kad god prodjem kraj nje ili je ukljuciiti u šta god mogu oko bebe. 2 dana je sve malo bolje, pratim je dalje i nadam se da neće opet bi aktualna konstantna epizoda plača...
Dobra ideja ti je za van, ja kad god ne znam sta bi idem van sa njima. Mladja spava u kolicima, ususkana i sita. Svjez zrak joj paše, a starija trčkara sa psicem okolo.
Sortiraj odgovore
Najstariji