Curke, evo i nas ovdje. Elena je stigla 27.10, 48 cm, 3350 g. Problemi sa dojenjem prisutni i kod nas. Rana na rani, krv, bolovi, morala sam prestat. Skoro dobila mastitis…a sad gubim mlijeko izgleda-kod masaza i izdajanja rucnog sve manje i manje izlazi 😪 savjeti kako odrzati laktaciju dok rane ne zarastu?
I jos jedno pitanjce ako se koja sijeca, pogotovo koja je rodila u Vinogradskoj-fizioterapeutkinja je pricala o izvođenju vjezbi, za dijastazu i za vracanje svega na mjesto dolje….dal je neka bila pametnija od mene pa sve to zapisala? Ne sjecam se vise niceg 🤦🏼♀️
Čestitamm🧡🧡
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Natalija ja imam koronu od subote, potvrđeno pcr testom, beba je stalno sa mnom, nije imala nikakve simptome osim maaalo povišene temp jedan i po dan tako da vjerujem da će sve bit u redu s tvojom mrvicom
Planiram napisati veliki tekst kad budem na kompu, ovako na mobitelu mi se vise puta znalo obrisat pa poludim
Korona team brzo ozdravite 🤗 bebe budu dobro, zilava su to mala stvorenja ♥️
Vjerovatno ste vec pisali no evo opet
Koliko ste dugo krvarile nakon poroda?
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Curke, evo i nas ovdje. Elena je stigla 27.10, 48 cm, 3350 g. Problemi sa dojenjem prisutni i kod nas. Rana na rani, krv, bolovi, morala sam prestat. Skoro dobila mastitis…a sad gubim mlijeko izgleda-kod masaza i izdajanja rucnog sve manje i manje izlazi 😪 savjeti kako odrzati laktaciju dok rane ne zarastu?
I jos jedno pitanjce ako se koja sijeca, pogotovo koja je rodila u Vinogradskoj-fizioterapeutkinja je pricala o izvođenju vjezbi, za dijastazu i za vracanje svega na mjesto dolje….dal je neka bila pametnija od mene pa sve to zapisala? Ne sjecam se vise niceg 🤦🏼♀️
Vjezba se 3x dnevno i za dijastazu i Kegelove. Za dijastazu legnes na leđa, savijes noge, uspruzis ruke orema koljenima i lagano se dizes dok ih ne dotaknes. Radis malo po malo ponavlajnja koliko dugo mozes dok ne dodjes do 5 min u jednom vjezbanju.
Kegelove - vjezbas svaku 'rupicu' posebno, prvo zamislis da stisces mokracni otvor ponovis 10x, pa vaginalni otvor -10x i onda anus 10x, i tako 3x dnevno.
Ja moram priznat da jedva 1x dnevno stignem, a kamoli 3x :/
Sto se tice rana, ja sam kupila Medeline skoljke za skupljanje mlijeka, ima i Aventovih, njih stavis u grudnjak i cuvaju ti usput bradavice od trenja, a mazala sam ih Purelanom između izdajanja i stavila te skoljke, a nocu sam stavljala Mam komprese bez skoljki (s njima paziti, ja sam na preporuku patronazne ostavljala komprese cijelu noc, ali mislim da je zbog vlaznosti jos dulje zarastalo, bolje ostaviti do 3h max), probaj izdajati svaka 3h i kombinirati rucno izdajanje i izdajalicu, naspavaj se barem jednom u danu 2,3h u komadu, mozes kupiti u ljekarni 'Mamine kapi', biljni preparat za povecanje laktacije (cc 180kn, ali pomaze, ne urnebesno, ali odrzi proizvodnju kada je kriticno). Meni su se rane brze oporavile kad sam presla sa ozdajalice na samo rucno izdajanje jer su mi one previse trgale kraste i onda sve ispocetka.
Korona team brzo ozdravite 🤗 bebe budu dobro, zilava su to mala stvorenja ♥️
Vjerovatno ste vec pisali no evo opet
Koliko ste dugo krvarile nakon poroda?
Još krvarim... cure su pisale svih 40 dana, ali ne uvijek svježa krv... varira od svježe krvi, smedjarenja, žute boje, bijelo žutog iscjedka, roze... Dan pauze pa opet iznova smjenjivanje.
S tim da se treba obratiti pozornost da nema proljeva par dana, naglog prestanka krvarenja, bolova jakih, temperature i groznice...
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Drage cure ima li neka da je imala dvostranu epizitomiju olus prirodno pooucala? Ja sam taj slučaj i evo u ponediljak ce biti tri tjedna od poroda a ja i dalje jedva stojim a o sidenju necu ni govorit...nemoguća misija.
Danas sam se nadobusni ustala i krenula malo po kuci i odma su nastupili neki bolovi oko šavova i krvarenje se aktivirali intezivnije...
Kakva su vasa iskustva, koliko je trebalo za oporavak?
😘 svima...
Rodila se ljubav 18.10.2021.
Šimun Limun 🍋👼💙
Krvarenje 6 tjedana. Ali ne svjeza krv. 4 tjedna krv, ovo ostalo smeđarenje.
Epiziotomija wow Buba Bubica, nemam ti sto pametno reci. Kretalo je j menj krvarenje jace kad bi ustala i hodala, ali sam 12 dan nakon poroda normalno sjedila, naravno bez naglih pokreta 😑 s tim da szvarno imam rez od do... polako samo..
.
Auto sjedalica/jaje
Cure pomoć. Ici cemo za 20tak dana opet iz Zg za Os. Ima li netko jaje od kompleta Kinder kraf prime?
Cini mi se da buco vise ne stane u umetak za novorodence. U uputama pise "jednkm kad beba naraste umetak se moze maknuti". Koliko to beba mora narasti da bi ga makula? Kako znat da mu je sigurno malo,tijesno? Glavica mu se nekako jako nabije na prsa kad je u tome, a kad je bez toga, sav jadan leti po autosjedalici. Nisam pametna...imate kakav savjet 😅
Mama🙋🏼♀️28
Tata🙋♂️32
K🧒 💙 09/21
L👶🩵 11/23
Krvarenje6 tjedana. Ali ne svjeza krv. 4 tjedna krv, ovo ostalo smeđarenje.
EpiziotomijawowBuba Bubica, nemam ti sto pametno reci. Kretalo je j menj krvarenje jace kad bi ustala i hodala, ali sam 12 dan nakon poroda normalno sjedila, naravno bez naglih pokreta 😑 s tim da szvarno imam rez od do… polako samo..
.Auto sjedalica/jaje
Cure pomoć. Ici cemo za 20tak dana opet iz Zg za Os. Ima li netko jaje od kompleta Kinder kraf prime?
Cini mi se da buco vise ne stane u umetak za novorodence. U uputama pise "jednkm kad beba naraste umetak se moze maknuti". Koliko to beba mora narasti da bi ga makula? Kako znat da mu je sigurno malo,tijesno? Glavica mu se nekako jako nabije na prsa kad je u tome, a kad je bez toga, sav jadan leti po autosjedalici. Nisam pametna…imate kakav savjet 😅
Aj uslikaj kad bude u jajetu u autu. Teško je napamet dat savjet
Gdje ste izdajace😂😂 ima li budnih da kavu bacimo😂😂
Moja mirna beba danas je bila bas nemirna😂 ovi skokovi u razvoju su bome pravi izazov…
Sanjarka
Jos krvarim, odnosno trenutno smedarim.. doktor mi je rekao da se tolererira do 8 tj, slj.tjedan idem na pregled.
Natalija
Brz oporavak, vjerujem da ce sve biti ok.
Gdje ste izdajace😂😂 ima li budnih da kavu bacimo😂😂
Moja mirna beba danas je bila bas nemirna😂 ovi skokovi u razvoju su bome pravi izazov…
Sanjarka
Jos krvarim, odnosno trenutno smedarim.. doktor mi je rekao da se tolererira do 8 tj, slj.tjedan idem na pregled.
Natalija
Brz oporavak, vjerujem da ce sve biti ok.
Sortiraj odgovore
Najstariji