🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Haru
    05. Studeni 2021. 12:56

Natalija91

Bok cure. Sinoć sam zakurila 37.5 i napravila sam kućni test i nažalost sam pozitivna. Ne mogu vam opisati koliko me strah da nešto ne bude Livii. Muž je cijepljen u negativan je, tak da se on sada brine za nju. I moja mama.
    Srce mi hoće poknuti kada je čujem kako plače. Izorirala sam se u sobi i ne izlazim van.

Drži seee! 
    Mi smo u utorak izašli iz samoizolacije. Kod nas je suprug bio pozitivan (cijepljen s obje doze), a ja negativna (primila drugu dozu u subotu nakon čega je suprug razvio simptome) i svi smo bili u samoizolaciji. Cijelu tu subotu i pola nedjelje smo bili svi troje zajedno, nakon toga smo napravili brzi test i onda se suprug odvojio u spavaću, a nas dvoje smo bili u dnevnom ostale dane. Bili smo odvojeni koliko toliko jer opet dijelimo kupaonicu i sl.
    F nije razvio nikakve simptome bez obzira na taj početak kada još nismo znali da je korona pa smo bili zajedno.
    Missy i njen dečko su isto bili pozitivni i sve je dobro prošlo s niima i bebom.
    -
    Bit će to dugih 10 dana, ali proći će i na kraju će sve biti dobro. 

'21. 💙
    '24. 💛

Haru
    05. Studeni 2021. 12:59

Znači ako beba nije poduprta nije ni stvarna ličnost? 🤔😂😂 Svašta! 

'21. 💙
    '24. 💛

CarpeDiem.
    05. Studeni 2021. 13:18

Haru

Znači ako beba nije poduprta nije ni stvarna ličnost? 🤔😂😂 Svašta!

🤣🤣🤣 zaglupila sam čitajući i na vrijeme stala. Inače knjiga se zove "vaše dijete" Penelope Leach, da znate šta da ne kupite 🤓

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

Ivona1505
    05. Studeni 2021. 13:46

CarpeDiem.

Zara7

Pozdrav cure 🤗🤗
    Kao prvo, slike bebica su preeeekrasne, lijepe naše jesenske bebice 😍🥰
    Drugo Sanjarka"Inače me voli do svih planeta u svemiru, a jutros kaze da me voli do skoljke na plazi 🤦🏻‍♀️ plaza nam je ispred kuće" hahahaha oprosti, nemam ništa pametno reći da ti pomogne, ali umrla sam od smiha na malog P, kako je jaaak i pametan 😂😂 baš me nasmijalo 😁 nadam se svakako da će što brže proći, držite se 💙💙
    Isto ko i #Rodenaaparatima od Tracy 😁😁_____
    Pitanje za svih (namigujem tebi Carpe diem 😅)jer mi je izdajanje i količina mlijeka totalna nepoznanica. Ja Jakova isključivo dojim od početka i super napreduje. Sad je situacija da večeras moram (želim😅) izaći do prijateljice koja slavi rođendan i za svaki slučaj želim osigurati muža s bočicom i izdojenim mlijekom ako baš krene neutješno plakati. Planiram se zadržati sat i pol, ovisi o njemu naravno, moguće da će sve prespavati, ali moguće i da će se probudit i krenuti urlati. Svakako ga planiram nahraniti prije nego krenem. E sad me zanima koju količinu mlijeka bi trebala izdojiti da mu bude ok. S obzirom da će jesti prije i poslije pretpostavljam ne puno, ali opet da ga zadovolji i da ne urla (iako će to više bit za utjehu nego za hranu naravno). Baš se ne snalazim u tim mjerama i količinama.
    Kako vi mame koje isključivo dojite, uspijete li kad ukrasti koji sat za sebe? Izdajate li? 😘
    _______

Izdajam se po potrebi, a malena je stalno na cici. S tim da je ona baš mirna jede, i spava kad je budna samo nesto razgleda ili se mazi 🥰.
    Evo danas nakon 5 dana sam uspjela oprati kosu 🤣, još je nisam osusila, a predpostavljam da i neću. Jer dok beba spava, ja se zabavim oko vesa , stana 🤣. Spašava me jedino rano skuvani ručak jer se svakako razbudim za dojenje pa to koristim.
    Možeš to ozdojiti iz cice za taj jedan put koliko god ina u obje. Ako budes imala baš puno zaledis za drugu priliku. Rok je 6 mjeseci od zaledjivanja. A ostavis nekih 100 ml za svaki slučaj u obični friz a tata samo zagrije kad i ako beba ogladni.

Ti si jos i dobra, ja sam jucer nakon 10 dana i vise oprala kosu, pa mi sin gledao u kosu kad sam ga hranila i mrstio se cijelo vrijeme, nije mi bilo jasno zasto dok nisam skontala da je on mene od rodenja vidio samo sa svezanom kosom, jadnicku nije vjerojatno jasno bilo sta je sad to mami na glavi. 😂

🙋🏻‍♀️1998. 🧔🏻1992.
    👩‍❤️‍💋‍👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
    25.02.➕🤰🏻
    👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
    Termin carskog 18.10.2021. 😊
    Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
    09.01. ➕
    Termin: 10.09.2024. 🤰🏻

Natalija91
    05. Studeni 2021. 13:50

Haru

Natalija91

Bok cure. Sinoć sam zakurila 37.5 i napravila sam kućni test i nažalost sam pozitivna. Ne mogu vam opisati koliko me strah da nešto ne bude Livii. Muž je cijepljen u negativan je, tak da se on sada brine za nju. I moja mama.
    Srce mi hoće poknuti kada je čujem kako plače. Izorirala sam se u sobi i ne izlazim van.

Drži seee!
    Mi smo u utorak izašli iz samoizolacije. Kod nas je suprug bio pozitivan (cijepljen s obje doze), a ja negativna (primila drugu dozu u subotu nakon čega je suprug razvio simptome) i svi smo bili u samoizolaciji. Cijelu tu subotu i pola nedjelje smo bili svi troje zajedno, nakon toga smo napravili brzi test i onda se suprug odvojio u spavaću, a nas dvoje smo bili u dnevnom ostale dane. Bili smo odvojeni koliko toliko jer opet dijelimo kupaonicu i sl.
    F nije razvio nikakve simptome bez obzira na taj početak kada još nismo znali da je korona pa smo bili zajedno.
    Missy i njen dečko su isto bili pozitivni i sve je dobro prošlo s niima i bebom.
    -

Hvala Haru!♥️
    U srijedu idem na testiranje (jer nema prije slobodnog termina)  kako bih dobila potvrdu pa ću se ići cijepiti nakon 6 tjedana. Moram samo malo proučiti ide li onda jedna doza ili su ipak nešto mijenjali, pa idu dvije. 
    Bome, poludjet ću tih 10 dana, ali kao što sam napisala…samo neka Lili bude ok.

Missy88
    05. Studeni 2021. 14:37

Natalija91

Haru

Natalija91

Drži seee!
    -

Hvala Haru!♥️
    U srijedu idem na testiranje (jer nema prije slobodnog termina) kako bih dobila potvrdu pa ću se ići cijepiti nakon 6 tjedana. Moram samo malo proučiti ide li onda jedna doza ili su ipak nešto mijenjali, pa idu dvije.

Drzi se, samo polako i bez panike. Mi smo oboje bili pozitivni kad je beba imala 3 tjedna i ona je bila ok. Dobiva antitijela u mlijeku od tebe ako dojis, a imala sam masku s njom i prozracivali smo redovito. Nista drugo ni ne mozes. Jedino sto je ona dobila 24 dana samoizolacije pa nismo mogli na prvi pregled pedijatrici do njenog 7. tjedna. A za cjepljenje su mi rekli 3 mjeseca nakon preboljenja.

👩36 🧔34
    8/2021 🩷 L

Natalija91
    05. Studeni 2021. 15:23

Missy88

Natalija91

Haru

Natalija91

Drži seee!
    -

Hvala Haru!♥️
    U srijedu idem na testiranje (jer nema prije slobodnog termina) kako bih dobila potvrdu pa ću se ići cijepiti nakon 6 tjedana. Moram samo malo proučiti ide li onda jedna doza ili su ipak nešto mijenjali, pa idu dvije.

Drzi se, samo polako i bez panike. Mi smo oboje bili pozitivni kad je beba imala 3 tjedna i ona je bila ok. Dobiva antitijela u mlijeku od tebe ako dojis, a imala sam masku s njom i prozracivali smo redovito. Nista drugo ni ne mozes. Jedino sto je ona dobila 24 dana samoizolacije pa nismo mogli na prvi pregled pedijatrici do njenog 7. tjedna. A za cjepljenje su mi rekli 3 mjeseca nakon preboljenja.

Ok, hvala Missy. Sada mi je malo lakše. 
    Super, onda ću drugu dozu obaviti nakon 3 mjeseca.
    Samo neka što prije prođe tih 10 dana. 😩

plavabosanka
    05. Studeni 2021. 15:57

CarpeDiem.

plavabosanka

CarpeDiem 4 cm dobila u tako kratkom roku? Bas super 🥲 znaci nista od moje želje da je sin povuko gene na djeda pa da bude visok on je 4 cm u mjesec dana dobio

Na dan izlaska iz bolnice je bila samo 45 cm kako se i rodila i danas 5 cm plus I 500 g više opet računajući od dana izlaska iz bolnice. Od 26.10. do danas. 🙈 ali sada babica kaže što se dužine tice da će ići po malo.
    Ja i vidim nekako mi se produzila u rukama kad je dojim, nije više onako mini, mini 🙊 .
    U poredjenju sa starijom koja je bila bucka od rodjenja i sa 3 mj. sam je nosila jedva i drzala za podoj 🤣… uvijek će biti mini.

Bas super napreduje🥰 on je meni bio mini samo u bolnici sad ga jedva drzim😅🤣 

👱🏻‍♀️ 23y 👩🏼‍🦲 33 y 👩‍❤️‍💋‍👨 - 6/13
    💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
    Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
    Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻‍♀️
    24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈

Ani92
    05. Studeni 2021. 16:32

Curke, evo i nas ovdje. Elena je stigla 27.10, 48 cm, 3350 g. Problemi sa dojenjem prisutni i kod nas. Rana na rani, krv, bolovi, morala sam prestat. Skoro dobila mastitis...a sad gubim mlijeko izgleda-kod masaza i izdajanja rucnog sve manje i manje izlazi 😪 savjeti kako odrzati laktaciju dok rane ne zarastu?
    I jos jedno pitanjce ako se koja sijeca, pogotovo koja je rodila u Vinogradskoj-fizioterapeutkinja je pricala o izvođenju vjezbi, za dijastazu i za vracanje svega na mjesto dolje....dal je neka bila pametnija od mene pa sve to zapisala? Ne sjecam se vise niceg 🤦🏼‍♀️

🙋🏼‍♀️29
    🙋🏻‍♂️32
    16.02. ➕
    12.03. Prvi pregled ❤ kuca
    09.06. Stize nam curica 🥰
    27.10. Love is born ❤ baby E.

• MARELA
    05. Studeni 2021. 18:55

Ivona1505

sunce7

Jackie
    Drago mi je da je sve dobro proslo!😇za dohranu i ne dojenje najbitnije da ste oboje sretni i na kraju zadovoljni❤️
    Ja se jos mucim sa izdajanjem pa dok izguram,imam isto teske dane🤦‍♀️al kad mi krene teci nakon borbe sa izdajalicom osjecam se kao da sam dobila na lotu😂
    Trenutno mi je na jednoj sisi jedna izdajalica, na drugoj druga marka😂gospodicama razlicite pasu😂
    Cure koje iskljucivo izdajate koliko puta dnevno i koliko vam traje izdajanje?

7-8 puta dnevno i sve ovisi, nekad sam gotova za 15 minuta, a nekad se mucim i do pola sata, s tim da imam rucnu a ne elektricnu izdajalicu. I jel moguce cure da mi ponestaje mlijeka? Nekad bude 70 ko inace, nekad se napatim da navucem bar 60 da mu bude dosta za obrok.

Meni isto dosta varira - nocas navukla skoro 100, a evo popodne jeeedva 60, i onda kroz par izdajanja se opet poveca, pa malo smanji...rekla savjetnica za dojenje da je to normalno, a ja miskila da kad navuku npr 75 bude stalni oko 75😆

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.