🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bumac95
    22. Siječanj 2022. 22:03

Marela osjećam tvoju bol. Upravo sam ga nosala sat vremena da zaspi. Nemoguć je danas, a moji živci sve kraći 😅
    U jednom trenu mi dođe da ga spustim da place i odem u drugu prostoriju 😩🙄

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

CarpeDiem.
    22. Siječanj 2022. 22:47

bumac95

Marela osjećam tvoju bol. Upravo sam ga nosala sat vremena da zaspi. Nemoguć je danas, a moji živci sve kraći 😅

Uh, nemoj ovo molim te, tako nešto im stvarno dokazano radi nemjerljivu štetu. Iako sam sa starijom imala dosta takvih izazovnih situacija kao tvojih i ovaj plač koji traje i traje... Zamjeni se sa mužem, mamom, sestrom pa izadji kratko van na predah ili pod tuš. Ako nemaš nikoga tu u tom momentu probaj se smiriti (Iako Iskustveno znam da je jako tesko jer on place ne prestaje,  a ti ne znaš ni šta mu je ni šta krivo radiš. Uglavnom ti ne radiš baš ništa krivo) Probaj sa kupkom, (mada tada kad placu ni to ih ne smiruje pa se još više unervoze kad ih se skida)  pa mu probaj potopiti samo nogice do pelene u lavabo u dosta toplu vodu.  Mozes upaliti i da pored da ga čuje par minuta. Nama je to pomagalo u takvim situacijama ili kada je imala grceve pa plakala bez stanke. Još se i zgriju i umire tako pa zaspu. Ako imaš balkon zabundaj ga i izadjite kratko malo na zrak, ili ga kratko pronosan u rukama vani. Ugasi  jače svjetlo,  tv možda bude prestimuliran svime uz svoj skok. Ostani smirena, broj do 10 i dok ga nosas, pokušavas umiriti igorniraj plac i ponašaj se kao da ne plače, kada osjeti tvoju nervozu još se više unervozi jer ocekuje mir i sigurnost.
    Nadam se da će uspjeti,  šaljem ti puno pozitivne energije da izguras.

url=https://lilypie.com]

url=https://lilypie.com]

Ljesnjak
    22. Siječanj 2022. 23:00

MARELA
    Ovako je kod nas raspored, budenje ujutro je izmedu 6 i 9, kako koji dan, ako se bas u 6 probudi, a vidim da nije gladna pokusavam ju malo voziti u kindacu lijevo-desno da jos malo odspava(kindac u sobi ima kotace). Onda imamo od 7-9 znaci kako se koji dan probudi hranjenje. Zatim ju stavim na pod na podlogu( pred par dana znala malo i u baby bjorn ali sad ga vise ne voli) igramo, se i vjezbamo dok ne vidim da pocne trljat okice, to najcesce bude najvise nakon jedno 2 sata budnosti, nekad manje nekad vise. Zna se nekad i sama malo zaigrat, a nekad bas hoce da sam stalno uz nju, e onda ju stavim ili u metro kolica koja imamo za po kuci, ili u prijenosni vrtic i to malo ljuljuskam ili vozim smo naprijed nazad kolica, obavezno dudicu mora imati i pred 2 tj sam joj pocela davat mekanog zeku..znaci svaki puta za spavanje joj ga stavim u rukice, inace se s njim ne igra preko dana nego samo za spavanje, i onda ga drepka a ja dok to sve skupa ljuljuskam ili vozim ju dragam i tako neki puta uspije za 5 min, a neki puta za 30 min, ali uspijemo. Isto tako onda neki puta odspava 30 min, a neki puta i 2 h. I opet dalje red igranja, pa malo nosenja do sljedeceg spavanja. Uglavnom dudu i zeku ima samo za spavnje i cini mi se da je sad to povezala s tim jer neki put kad nije skroz za spavanje a ja joj to dvoje dam pocne ljuti plac i onda mi je jasno da ne zeli spavati, a kad je bas umorna onda stisne zeku. Naravno s drugom rukicom stisne moju ili ju ju dragam po glavi. Cijeli roman napisah.🤦🏻‍♀️ I nemojte misliti da izmedu toga ona ne place...🤣i da se ne voli nositi, ali za uspavljivanje se ne nosimo, jer ju to samo razbudi.

Ljesnjak
    22. Siječanj 2022. 23:11

Svakako vecernje uspavljivanje nam je najizazovnije jer tada najvise protestira i place, ima dana kada izmjenimo sve troje, znaci selimo iz kolica u taj vrtic pa u kindac dok nesto ne upali, a ima dana da ju samo spustimo i da samo zaspi...a nosenje mi koristimo za ucenje, pokazujemo joj svasta po kuci, nosimo pred ogledala, pricamo, gledamo kroz prozor, plesemo pa rijetko kada hoce zaspat na rukama, to bi isto trebalo biti vjerojatno visesatno nosenje.

daniella2207
    23. Siječanj 2022. 01:47

Sunce7 moze biti da je u datumu🤣i ja se nadam da ce ostati tako🙏 parfem i ruž u stanu,mocno,podsjetila si me na Carrie iz Sex i Grada😅🤣😅

Sweatdream15 prekrasna fotka😍

Sanjarka88 kako lijepo spava na tebi,preslatko😍

Mišić slatkis mali😍
    Što se tice slatkoga ja prije trudnoce i za vrijeme trudnoce nisam uopce jela puno slatkoga,vise sam za cips i ostali slani junk food🤭🤭ali sada me samo trazi slatko,obavezno nakon svakog obroka nesto za desert i onako u prolazu kockicu dvije cokolade,a kroz dan se toga nakupi. Broj na vagi stoji isti,pa se tjesim da bar ne idu gore kile kad vec nece dole,jos 4 su za skinuti pa se tjesim da cu do ljeta uspiti😏
     E sada da vam ispricam nesto cudno,znaci Korina od jutros prica 100%na sat  stalno guguce cijeli dan, i predvece muz i ona leze na kaucu ja mu govorim idem do lidla i krenem van i cujem mama,ja i muz se pogledamo i gledamo koji klinac,znaci nije gugutala mirno je lezala i samo je rekla mama odjednom bez rastezanja rijeci bas je izgovorila,znam da je slucajno ali bas nam je bio sok,muz se cak uplasio🤣😂🤣😅poslije smo pricali s njom ali je gugutala samo,bas nam je bio sok cuti.. neznam dali se kome desilo🤭

👱‍♀️1987 🧑1982
    19.09.2021.
    It's a girl💞👣 Korina

• MARELA
    23. Siječanj 2022. 04:57

bumac95

Ajoj bumac, koma...ma ajd jos nosat...ja nosam max 20 min, a onda kada zaspi prvi san, onda se sjednem i podboltam jastukom i pricekam jos neko vrijeme, sto nekada bude i jos po pola sata, 45, da padne u dublji san, ali kad mi se nakon tog pptrosenog vremena nakon spustanja odmah probudi i to ne onako mirno, nego bas place iz protesta sto je spusten u kind, eeee onda sam fakat jadna, jer moram sve ispocetka, a ceka rucak, ceka pospremanje, sve ceka...i nek tako 3,4x dnevno sve ceka, popodne te svi gledaju kaj si radila cijeli dan, a leđa potrgana 😠😠😠 kak nebi onda bila pissed off.
    Sinoc sam ga probala staviti na krevet pored sebe i ususkat i mazit, ma ni slucajno, samo se razljutio i sve vise plakao, na kraju sam ga morala uspavati u marami.
    JEDINO, sad kad su cure vec navodile kako uspavljuju, razmisljam da bi mozda trebala uvesti vecernji ritual da ga mozda privolim da krene lagano zaspivat u kreveticu...znaci kupka, masazica, pricanje, piđamica, malo slikovnica i onda lagano u kind dok je jos dobre volje, a krenuo prvi zijev😅i onda jos malo maziti u kindu..🤔 al to je bome postupak od sat, sat i pol😅😅😅 nemam pojma, probat cu, javim ak uspijem, pa mozda uspiej ista metoda i za dnevna spavanja. Stvarno zelim da ta zaspivanja budu nesto pozitivno za oboje, imam i ja starije dijete koje po 100x dnevno odbijem jer eto sad cica, sad daj uspavaj po sat, sad ovo sad ono, jadan nikako da posteno dodje na red.

• MARELA
    23. Siječanj 2022. 05:20

Ljesnjak

Svakako vecernje uspavljivanje nam je najizazovnije jer tada najvise protestira i place, ima dana kada izmjenimo sve troje, znaci selimo iz kolica u taj vrtic pa u kindac dok nesto ne upali, a ima dana da ju samo spustimo i da samo zaspi…a nosenje mi koristimo za ucenje, pokazujemo joj svasta po kuci, nosimo pred ogledala, pricamo, gledamo kroz prozor, plesemo pa rijetko kada hoce zaspat na rukama, to bi isto trebalo biti vjerojatno visesatno nosenje.

Ljesnjak hvala ti, lijepo si sve opisala, dobro dođe svaka ideja, da probam i nesto drugacije, pa cu vidjet sto mu pase. Htjela bih samo stvoriti jos neki nacin za zaspivanje, a da nije iskljucivo nosenjem, jer nebu to dobro za koji mjesec ako ce jedina asocijacija za spavanje biti nosenje😐. Mi sada nemamo kolica u kuci, baza mi uvijek stoji vani za setnje jer je pre teska i velika za u kucu i trebalo bi stalno prati kotace, ali mozda neka mini da nabavimo, ionako ce kasnije trebat i kisobran kolica🤔
    Ovo mi je super za dudicom i zekom🤗🤗i kak posizi ak joj das kada joj se ne spava😆😆odmah imas i indikator kad je pre rano za uspavljivanje😄

• MARELA
    23. Siječanj 2022. 05:31

CarpeDiem.

bumac95

Uh, nemoj ovo molim te, tako nešto im stvarno dokazano radi nemjerljivu štetu. Iako sam sa starijom imala dosta takvih izazovnih situacija kao tvojih i ovaj plač koji traje i traje… Zamjeni se sa mužem, mamom, sestrom pa izadji kratko van na predah ili pod tuš. Ako nemaš nikoga tu u tom momentu probaj se smiriti (Iako Iskustveno znam da je jako tesko jer on place ne prestaje, a ti ne znaš ni šta mu je ni šta krivo radiš. Uglavnom ti ne radiš baš ništa krivo) Probaj sa kupkom, (mada tada kad placu ni to ih ne smiruje pa se još više unervoze kad ih se skida) pa mu probaj potopiti samo nogice do pelene u lavabo u dosta toplu vodu. Mozes upaliti i da pored da ga čuje par minuta. Nama je to pomagalo u takvim situacijama ili kada je imala grceve pa plakala bez stanke. Još se i zgriju i umire tako pa zaspu. Ako imaš balkon zabundaj ga i izadjite kratko malo na zrak, ili ga kratko pronosan u rukama vani. Ugasi jače svjetlo, tv možda bude prestimuliran svime uz svoj skok. Ostani smirena, broj do 10 i dok ga nosas, pokušavas umiriti igorniraj plac i ponašaj se kao da ne plače, kada osjeti tvoju nervozu još se više unervozi jer ocekuje mir i sigurnost.
    Nadam se da će uspjeti, šaljem ti puno pozitivne energije da izguras.

E, to, hvala Carpe na dodatnim idejama za ovo, ovakve stvari su bas potrebne ono kad smo vec na rubu zivaca..ja ako eskalira a nervozna sam vec od natezanja da zaspi, spustim ga na krevet kratko dok place, malo pricekam, udahnem i kazem sama sebi da me sada treba, jer je mali i treba utjehu i ne zna jadan drugacije i onda nekako samu sebe s time prebrikam, uzmem ga ponovno, utjesim i onda dalje vec sta treba, ali puno mi to pomogne da ne dopustim da me obuzme taj neki osjecaj između jada i bijesa😅😅jer on sve to osjeca i samo bi se pogorsalo.

Sanjarka88
    23. Siječanj 2022. 06:58

Hello cure 😊

Evo mi papamo, pa da vas pozdravim jer posli me dan odnese. 
    I dalje traje nervoza, cviljenje, spavanje po meni isključivo, živčanosti kod uspavljivanjs. Da ne nabrajam. Ili skače iako po app niie ili je sto stariji to gori, eto ne znam 🤷🏻‍♀️
    Nervozna budem i ja. Ne spuštam ga da plače a mozda bi bilo i bolje to par minuta nego da osjeti moju nervozu a virujem da je osjeti. 
    Sve mogu ...al to sta nemam vremena za starijeg duša mi plače. 
    Trebala bi se pozabaviti bar tim uspavljivanjem ali neda mi se jer u startu imam osjećaj da nece uspit.
    Nama je najmanji problem Vecernje uspavljivanje. Zaspe odmah 
    Ali dnevno 🙄 ma jos on relativno brzo i zaspe al jednako toliko brzo se i probudi 

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Angelly
    23. Siječanj 2022. 07:11

Ma realno ak ih se spusti i placu tih koju min dok se ne skulirate nece im nista bit, nije da cete ih ostavit same satima da vas tuzno dozivaju...a koji put bas treba tih par min da se malo smiris u glavi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.