🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Haru
    05. Listopad 2021. 16:11

sunce7

Ima li zivih/prezivjelih? 😂😂
    Cure koje dojite,izdajate, kombinirate, pazite li striktno na svoju prehranu? Ja sam pazila par dana i skontala da vise nemam sta za jesti, sve je moguci okidac..
    I kad stavljate bebe na trbuh? Jel pametno nakon jela?

Što se tiče stavljanja na trbuh... Mi ga stavimo prije jela jer sam jednom poslije pa je bilo povraćanja. 🙈

'21. 💙
    '24. 💛

Natalija91
    05. Listopad 2021. 16:25

sunce7

Ima li zivih/prezivjelih? 😂😂
    Cure koje dojite,izdajate, kombinirate, pazite li striktno na svoju prehranu? Ja sam pazila par dana i skontala da vise nemam sta za jesti, sve je moguci okidac..
    I kad stavljate bebe na trbuh? Jel pametno nakon jela?

Stavljamo prije jela. Nakon jela onda povrati jer se stisne trbuščić. Čitala sam kako može tummy time sat vremena nakon jela.

Endzrue
    06. Listopad 2021. 00:37

Super je ova s Oprah. Sve je točno bilo za prvu curku, za dečka je glad la la la :D i reži kad hoće da ga s boka okrenem na leđa ahahh

Endzrue
    06. Listopad 2021. 00:42

A položaj kakanja ti ja njega ne držim okomito. Kao kad ga nosim na podlaktici, rukama uhvatim ispod koljena, njegova leđa na moj stomak i nagnem ga da mi leži na ruci. Glava ne trza nikud. Inače mi je mala v
    S 3mj je kakala van pelene u posudicu, a on kaka svaki put već sad :D,  još malo prducne u pelenu al glavno pokaka gol. Inače ako kog zanima EC (ecanje ili bespelenaštvo). Mi smo s prvom počeli radi jakog osipa i nastavili.. 

Lisa27 👶🧸🎀
    06. Listopad 2021. 09:56

Pozdrav cure ❤❤💖 samo da se prijavimo u grupicu...sutra izlazimo iz rodilista pa se tipkamoo 🥰

Beba Ena rođena 4.10. 💝 3400g 50 cm

Tracy_
    06. Listopad 2021. 14:10

Yay Lisa, welcome! 🍼💪🏻😁
    Mi iz pedijatra, danas 13.dan, pupak je ok, sutra je kupamo u kadi prvi put a bili smo u pedijatrice jer nas je patronažna poslala da provjeri osip. Dobila ga je po cijelom tilu: https://ibb.co/gThZ1zM
    Doktorica kaže da je najvjerojatnije nešto šta sam pojela pa mi je dala namirnice koje mogu (neke šture) i samo da nakon što se očisti da dodajem jednu po jednu i pratim. Nije prepisala ništa kremica ali dala je neke LRP testeriće s tim da ja to ništa nebi još mazala na ovako malu bebu, samo je sutra mislim okupat sa kap bademovog ulja u kadici.
    Inače, sad nas muči i veliki letdown iz moje jedne sise, ona postane nervozna pa ne želi sisat a gladna pa pretpostavljam da je do toga pa moram izdojit malo u tetricu a bojin se da onda će samo nadoć više mlika u budućnosti... Začarani krug.

Tracy_
    06. Listopad 2021. 14:14

Endzrue

A položaj kakanja ti ja njega ne držim okomito. Kao kad ga nosim na podlaktici, rukama uhvatim ispod koljena, njegova leđa na moj stomak i nagnem ga da mi leži na ruci. Glava ne trza nikud. Inače mi je mala v
    S 3mj je kakala van pelene u posudicu, a on kaka svaki put već sad :D, još malo prducne u pelenu al glavno pokaka gol. Inače ako kog zanima EC (ecanje ili bespelenaštvo). Mi smo s prvom počeli radi jakog osipa i nastavili..

Uuu ovo bespelenaštvo zvuči zanimljivo. Ali i dosta zahtjevno. Nastavi li moja sa random osipima na mamu...

Tracy_
    06. Listopad 2021. 15:07

Mokosh

Tajni jezik beba - zgodan video za pogledati, mozda vam pomogne da shvatite svoje bebice. 😃
    https://youtu.be/afMNp6Q4u7s

Ukratko, rijec je o 5 glavnih zvukova kod beba:
    [ul]
    [li]Zvuk "Eh" -"Muči me pupica - imam plinove"[/li]
    [li]Zvuk: "Oh (zijevanje)" -"Spava mi se" - to smo mogli i pretpostaviti, hihi.[/li]
    [li]Zvuk: "Neh" -"Želim papati"[/li]
    [li]Zvuk: "Heh" -"Neudobno mi je, želim promjenu pozicije!"[/li]
    [/ul]

Sto se tice grcica, to je nesto sto se mora proci davali vi njima kapi ili ne. Kod nekih beba je izrazenije, kod nekih ne. Ono sto kod mog malog uvijek pali je napa. Znaci, cim je upalim on se smiri. Naravno, meni na rukama, ali barem ne place. Probajte.

Napa je white noise, imam već cilu listu toga na spotifyu za potrebu 😂
    Filmić je super, obratit ću pažnju danas na zvukove.

bumac95
    06. Listopad 2021. 15:25

Sunce evo preživljavamo 😂
    Ja samo dojim i ne pazim previše na ishranu. Jedino ne konzumiram agrume jer je starijem smetalo pa iz predostrožnosti. I grah/grasak još nisam probala. Ostalo sve po malo 🤷🏼‍♀️
    Endzrue točno taj la la la. Stariji ga već zajebava i zove Lala. Valjda mu neće Ostat nadimak 😂😂😂
    Lisa dobrodošla 🥰
    Tracy nećeš nikakav oroblem Napravit ako malo izdojis u tetricu. Ja sam tako skoro dva tjedna jer sam imala ogromnu količinu mlijeka. Ugl izdoji malo da popustis pritisak i to je to :D

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

Tracy_
    06. Listopad 2021. 15:33

Dannna

Tracy_

Yay Lisa, welcome! 🍼💪🏻😁
    Mi iz pedijatra, danas 13.dan, pupak je ok, sutra je kupamo u kadi prvi put a bili smo u pedijatrice jer nas je patronažna poslala da provjeri osip. Dobila ga je po cijelom tilu: https://ibb.co/gThZ1zM
    Doktorica kaže da je najvjerojatnije nešto šta sam pojela pa mi je dala namirnice koje mogu (neke šture) i samo da nakon što se očisti da dodajem jednu po jednu i pratim. Nije prepisala ništa kremica ali dala je neke LRP testeriće s tim da ja to ništa nebi još mazala na ovako malu bebu, samo je sutra mislim okupat sa kap bademovog ulja u kadici.
    Inače, sad nas muči i veliki letdown iz moje jedne sise, ona postane nervozna pa ne želi sisat a gladna pa pretpostavljam da je do toga pa moram izdojit malo u tetricu a bojin se da onda će samo nadoć više mlika u budućnosti… Začarani krug.

I mi imamo problem s dojenjem mali…samo s jednom bradavicom. Naime jedna bradavica nam je veća od druge pa je bukvalno prepolovi jer ne može iz cijele da sisa. Uzme ona cijelu u usta ali sisa samo iz pola i onda nam zaostaje to mlijeko iz kanalića koje ne isisa. Pa opet moram izdajati. 🙈

Ajme 🙈🙈🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.