Tracy vezano za povijanje,ja sam isto kupila dvije svedske pelene na cicak ali patronazna mi je rekla da ne treba,jer da cak smatraju da nosenje sirokog povijanja prije prvog pregleda moze dati lazan uvid u stanje da izgleda kao da je sada ok pa poslije da nesto ipak nije u redu,tako da sam odustala.🤷♀️
Spavanje,ja imam ispod madraca jedan nanji jastuk tako da mi uvijek spava malo na uzvisenom i na boku,malo na jednom malo na drugom.na ledima je samo malo preko dana dok je bas pazimo i gledamo,jer me strah da se ne izbljucka u tom polozaju.
Sto se tice podriga,nekad podrigne nekad ne,ne forsiram je previse.
Vidim da spominjete neke kapi K1D3 nama je danas 15 dan a nitko nam nije spomenuo to,sada neznam to je obavezno ili,vama je netko rekao da im to dajete?🤷♀️
👱♀️1987 🧑1982
19.09.2021.
It's a girl💞👣 Korina
Meni su i u bolnici rekli od 15.dana piti D3. Naša pedijatrica nam je prepisala Oleovit D3. 🙂
'21. 💙
'24. 💛
Meni su i u bolnici rekli od 15.dana piti D3. Naša pedijatrica nam je prepisala Oleovit D3. 🙂
Tak je i kod nas. 2 kapi/dan.😁
Super nisam znala,bas cu viditi onda s patronaznom trebala bi mi doci ovaj tjedan a i pogledati cu otpusno mozda mi i pise tamo😉
👱♀️1987 🧑1982
19.09.2021.
It's a girl💞👣 Korina
Još jedno pitanje, pogotovo za Split: koji pedijatar prima? Vidim da ih ima 16 za cili St i okolicu. Svi puni. Jel me smiju odbit? Koja je procedura, mogu samo muža poslat (s kojim papirima) na šalter odabranog da je upiše? Ne javljaju se na tel i nije mi odg na mail ovaj kod kojeg bi.
Uf. Ja sam zvala mog i sestra je išla reć nema mjesta, reko starija malena ne kod vas... Aha aha onda može.. Ugl na šalter.. Reci da bi upisala. Ako te odbiju traži da ti pismeno napišu da te odbijaju i zašto, da možeš s tim otić na hzzo, onda se saseru i upišu. Jer se novorođenče ne smije odbit a to rade.
Što se dojenja tiče neodustaj. Moj zna i pola sata poslije podrignut. Zna bljucnit ako ga odmah polegnem al nije mi to za dat dohranu. Dobio je 1700g prvi mjesec. Probaj je stavljat u položaj za kakanje (googlaj), vozit bicikl, pružit noge pa savit prema stomaku. Jel misliš da imaš dobar hvat? Da li kontinuirano sisa il cmokne, pusti pa uzme pusti pa uzme. Sve je to gutanje zraka i potencijalni grčevi. Moja prva ih nije imala a evo ni on nema jer prakticirat ovo gore. Prvo podoj 5min il 3min onda taj položaj i vježbice, presvlačenje onda završiš podoj.
Tracy iz kojeg si kvarta? Moja sestra je upisala malog na mertojaku u ambulantu dr Nikola nešto… kad sam kod svojih u Splitu isto idem do njega ako je nešto dici, super mi je i mislim da prima
Vuković. Mi smo tamo. S njim nemamo problem oko cijepljenja
Uf. Ja sam zvala mog i sestra je išla reć nema mjesta, reko starija malena ne kod vas… Aha aha onda može.. Ugl na šalter.. Reci da bi upisala. Ako te odbiju traži da ti pismeno napišu da te odbijaju i zašto, da možeš s tim otić na hzzo, onda se saseru i upišu.
Evo zvala sam Katić na Lokvama jučer popodne i naručila se za pregled, yay! Nije prvi izbor (ni drugi ni peti) ali mi je pješke 10 min šta mislim da je prednost. A i nema preloših recenzija ka neki. Na dispanzeru svi puni koje sam tila, na Mertojaku isto navodno niko trenutno ne prima kaže sestra. Ja sam tila u ove šta ima aplikaciju za naručivanje i Facebook grupu ali ona je u crveno na HZZO pa nisam ni pokušavala. Ali da me Katić nije uzela, išla bi nazad na dispanzer onoj sestri i na tu šemu da mi da napismeno da niko ne prima od tih dvoje šta san tila u originalu. Ovo je muž bia u ophodnji a on je veća mucica od mene.
_
Mislim da imamo dobar hvat! Pazim da ne cokće i pazim da ne muma svoje ruke previše kad pokazuje da je gladna. Ali svakako se nekako sigurno naguta zraka ako ju muči. Štucanje je uvati ako je previše razvlačim ali nikad ne podrigne. Preko noći mi čak upali stavljanje u krevet kad zaspe bez maltretiranja da podrigne, evo noć prošla super a i evo je sad zaspala as we speak! 💪🏻 Preko dana ne odustajem od rutavanja još uvik. S vježbama krećemo sutra, mogla bi i probat to prekidanje podoja ali šta kad san sigurna da će bljucnit ako budu vježbe i presvlačenje nakon šta je iti malo pojila. Ili će je opalit nervoza pa gutanje ruku ka znak da je gladna = gutanje zraka. Ona meni ionako kratko jede, posiše me u 7 min max. Ali probat ću i tu taktiku, neman šta izgubit. Položaj za kakanje znan s rodinih stranica ali me iskreno još straj je nosit tako bez da držim vrat 😁 meni je ona još ko da je od cukra. Mogu nešto slično ali ne ono isto, još mi je prepresitna za onu pozu. :(
_
Ma sad sam mirnija kad je natukla pola kile u 7 dana. Znači da dobija masno mliko i da super napreduje. Drugo ćemo priživit. Eto straj me sad kad počnemo sa K1D3 i pravih grčića ali we'll cross that bridge when we get there!
Tajni jezik beba - zgodan video za pogledati, mozda vam pomogne da shvatite svoje bebice. 😃
https://youtu.be/afMNp6Q4u7s
Ukratko, rijec je o 5 glavnih zvukova kod beba:
[ul]
[li]Zvuk "Eh" - "Muči me pupica - imam plinove"[/li]
[li]Zvuk: "Oh (zijevanje)" - "Spava mi se" - to smo mogli i pretpostaviti, hihi.[/li]
[li]Zvuk: "Neh" - "Želim papati"[/li]
[li]Zvuk: "Heh" - "Neudobno mi je, želim promjenu pozicije!"[/li]
[/ul]
Sto se tice grcica, to je nesto sto se mora proci davali vi njima kapi ili ne. Kod nekih beba je izrazenije, kod nekih ne. Ono sto kod mog malog uvijek pali je napa. Znaci, cim je upalim on se smiri. Naravno, meni na rukama, ali barem ne place. Probajte.
👭 dvije Carice 2016g i 2018g
➕ 01.01.2021. 💙🤰
Ima li zivih/prezivjelih? 😂😂
Cure koje dojite,izdajate, kombinirate, pazite li striktno na svoju prehranu? Ja sam pazila par dana i skontala da vise nemam sta za jesti, sve je moguci okidac..
I kad stavljate bebe na trbuh? Jel pametno nakon jela?
Sortiraj odgovore
Najstariji