https://ibb.co/W5Sv91N
Da da.. Žuta rijetka boja senfa sa komadićima(to je masni dio mlijeka)
Hej hej curke, ja ću vam se pridružit ode. Idem prvo pročitat ovih 20 tak stranica pa se pridružujem s pitanjcima i iskustvima 😁
Evo me, sve sam pročitala!
Ja imam isto manjih problema sa svojom čupavicom. Mislim se nakon pročitanog počet s BioGaiom, danas nam je 11.dan a za 3 dana bi trebalo početi sa K1D3 čega me strah jer već sad mislim da malena ima problem sa zrakom i grčićima tj probavom.
Ja sam se dosta educirala oko dojenja jer me bilo strah mastitisa a i stvarno sam tila dojit isključivo tako da nama uz početan krivi hvat (jer u KBC ST nema osoblja za pokazat) i ranice koje su sanirane na vrime Lanolinom i MAM kompresama, dojenje super ide. Mala srića ima dobar hvat i dobar cug i to sve dobro ide. Meni su 4.dan sise otvrdnile ajme, malo sam pod tušem ih izmasirala ali ona bi sve to povukla. So far, so good. Međutim od prije 3 dana ja vidim da se ona dosta grči, em u snu em kad je budna. Mislila sam da ne dobija masnog mlika jer previše imam ovog prvog, ali vidim senf stolicu sa komadićima šta je po Rodama znak da dobija masnog mlika. Ona dosta bljucka i mogu zaboravit na previjanja NAKON podoja pa je moram ostavit posranu tako jadnu jer je presvlačim prije. Svaki put kad bi pokušala nakon, bljucka jako ili je uvati ogromna štucavica koja je iznervira. Preko dana često pokušam sa podrigivanjem ali NIKAKO. Sve hvatove pokušala ali nikako, još se samo nekad iznervira na ramenu i plače. A preko noći odustanem od toga pa je stavim tako podojenu, zaspala na sisi, u krevetić, i nakon 10 min stenjanje, grčenje, nekad bljuckanje, opet grčevito traženje sise nekad a puna je jer bljucka (valjda?) i buđenje iz sna. Ko da je nešto smeta pa se probudi. Onda je diži, umiri, pa štucanje pa se razbudi pa u krug pa još malo sise pa opet zaspe na sisi pa opet u krug.. najviše me čini tužnom šta vidim da je nešto SMETA pogotovo kad dođe u fazu premorenosti a neda joj to nešto zaspat. Zaspe 20 min pa smetnje. A nekad spava lipo po 3h.
Možda paničarim, možda je to sve normalno i prilagodba na moje mliko, možda ne tribaju kapi, danas dolazi patronažna izmirit je pa će vidit, kad sam joj se javila na whatsapp ponudila je da probam sa dohranom ali neću zasad jer mislim da mlika imam i da možda kapi ili izdajanje prvog mlika pomogne? Ima ko iskustva sa sličnim, i jel prođe brzo? Savjet za podrigivanje, možda da odustanem je mučit uopće da podrigne? Samo je razbudim i nekad veće sranje napravim..
Još jedno pitanje, pogotovo za Split: koji pedijatar prima? Vidim da ih ima 16 za cili St i okolicu. Svi puni. Jel me smiju odbit? Koja je procedura, mogu samo muža poslat (s kojim papirima) na šalter odabranog da je upiše? Ne javljaju se na tel i nije mi odg na mail ovaj kod kojeg bi.
Još par pitanja 😁
-
Široko povijanje? Meni patronažna rekla da je na meni ali da ona bi do prvog pregleda pa sam kupila na čičak švedsku pelenu. Ali još sam skeptična.
-
Spavanje? Ja stavljam na bok, svaki podoj drugi bok radi glavice, nikako na leđa radi bljuckanja i svega iako vidim da se preporuča ravna podloga i na leđa beba ali u mene je knjiga ispod madraca za blago povišenje (patronažna savjetovala) plus na bok obavezno. Vi?
Tracy sto se tiče povijanja ja ne radim. Tako su rekli pa ćemo vidjeti 🤷🏼♀️
Prvog prije pet godina jesam. Ovaj put nisam pametna pa sam poslušala doktore.
Spava na ravnoj podlozi na boku (imamo onaj trokutići) i isto ko i ti na drugu stranu svaki put.
Sto se tiče podrigivanja ne forsiram ga. Dignem, par minuta probam i ako ne ide odustanem. Negdje sam pročitala da se nakon dojenja ne treba svaki put podrignut (mislim da u onoj grupi adaptirano i dohrana na fejsu). Možda čak postoji i neko objašnjenje al ga nisam zapamtila.
Nisam iz Splita pa ne znam za pedijatra ali smiju odbit. Mene su sa prvim 4 komada odbila preko telefona i tek peta je rekla da mogu kod nje. I u Rijeci ih očajno fali
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
E sad za to mlijeko slične probleme imam. Nisam ih imala dok nismo krenuli sa D3 kapima. Od tada isto ko i tebi, grčenje pa opet cica i tako u krug.
Sto se tiče masnijeg mlijeka - probaj izdojit malo pa onda dat da cica. I jednu i drugu tako. To sam ja radila u početku po savjetu patronazne. I pustit da prvu dobro isprazni i tek onda na drugu. I onda sa drugom krenut sljedeći podoj.
Nemam vise ništa pametnog za napisat. Nadam se da ćete dosta dobit na krilazici
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Tracy iz kojeg si kvarta? Moja sestra je upisala malog na mertojaku u ambulantu dr Nikola nešto… kad sam kod svojih u Splitu isto idem do njega ako je nešto dici, super mi je i mislim da prima
Ja sam s Plokita, evo zvala 4, ne javljaju se, muž otiša na 2 mista zasad i odbilo ga. Ludi grad, 14 ih je, 8 ih je u zeleno da primaju na HZZO a svi prepuni. Show.
Provjerim Nikolu sad, tnx!!
-
Dobila je na kilaži, ima 3620, a rođena sa 3330 a otpuštena sa 3150. Znači skoro pola kile u tjedan dana! 💪🏻💪🏻💪🏻
-
Bumac, ok bok it is! A za podrigivanje mislim da ću i ja odustat.. kapi još nisam počela, trebala bi za 3 dana, od drugog tjedna života a sve me straaahhhh
Curke vidim da pišete za K1D3.
Moja Livia pije samo D3, po savjetu pedijatrice i patronažne.
Jeste samo uvele K1 ili kako to ide? Uopće nisam o tome dosta informirana.
Sortiraj odgovore
Najstariji