Pozdrav,
Sto se tice samo hranjenja sa AD-om netreba pratiti nikakve tablice. Ja sam od savjetnice za hranjenje saznala da se gleda ukupna kolicina u 24 h i da je optimalno da je ta kolicina 140-150 ml pomnozena sa djetetovom tezinom i da bi onda optimalni tjedni prirast tezine bio oko 200 g. Nije dobro davati puno preko toga jer me uvjeravala da dijete sigurno toliko ne trazi nego je pogreska u bocicama i nacinu hranjenja. Znacu pbf tehnika hranjenja i bocice sa sporim otpustom kao npr dr Browns.
Mozes li mi molim te objasnit to mnozenje sa bebinom tezinom? 🤣 sta pomnozim?? I dobiveni rezultat je sta??
Nema problema. 😁 znaci ako bebica ima 5.4 kg, onda pomnozis 5.4 sa 140 i sa 150 i onda dobis 756 i 810...i ajmo rec taj okvir je najidealnija kolicina u ml koje dijete treba popiti unutar 24 h. S tim da je nebitno u koliko obroka, mogu svi biti razlicite velicine, ali toliko mu treba. Jer nije dobro ni premalo, a naravno ni previse jer to znaci da mi nesto pogresno radimo. Najcesce je to hranjenje u lezecem polozaju kad dijete nema osjecaj sitosti ili pogresne bocice i sisaci. Ako beba puno prelazi ove okvire savjet je polako po 10 ml smanjivati, oduzimati od ukupne dnevne kolicine dok se ne priblizite ovoj idealnoj i poboljsati tehniku hranjenja, znaci sto uspravniji polozaj, ravno polozena bocica i da hranjenje traje 15-20 min.
Cure koja je bolja slika, original ili crno bijela? Ici cemo printati jedan dan par njegovih slikica u dm, super mi je ta fora, pa me zanima sta vi mislite. 😊
————-
https://ibb.co/XtWrw5r
https://ibb.co/0m3FCxX
Osobno…crno bijela! 😍
Cure koja je bolja slika, original ili crno bijela? Ici cemo printati jedan dan par njegovih slikica u dm, super mi je ta fora, pa me zanima sta vi mislite. 😊
————-
https://ibb.co/XtWrw5r
https://ibb.co/0m3FCxX
Meni je ova u boji osobno nekako bolja,ali i mi smo isli printati pa kada se nisam mogla odluciti sam isprintala obje😁
👱♀️1987 🧑1982
19.09.2021.
It's a girl💞👣 Korina
Cure,jedno pitanje...Korina mi od jutros cim pojede bas mi se cini da povrati jer bude dosta toga i onako naglo izbaci i tako svaki obrok, i nekakvu vodicu bljucka..temperaturu mi se cini da nema nisam mjerila jer sada spava pa sam je pustila,inace ima popisanih i pokakanih pelena kroz dan normalno...
Do sada nije ovako puno povracala ili bljuckala,a i nekako manje jede, nisam sigurna sto je tocno pa mi je ovo novo,neznam dali je to normalno?
👱♀️1987 🧑1982
19.09.2021.
It's a girl💞👣 Korina
Toplomjer imam od brauna za uho s kojim provjeravam, pa ako on pokaže povišenu, utvrdom ispod pazuha nekim digitalnim.
Dojenje - meni Niko jede jaaaako brzo i to onda kratko traje. Bila sam uvjerena da ne jede dovoljno al dobro dobiva na kilaži pa očito stvarno samo brzo jede. Ja mu dajem obje i jede možda Max 5-7 minuta na njoj. Onda je krene bacat van i plakat pa ga dignem da podrigne i onda jede drugu. 🤷🏼♀️
💙 Leon, 07.02.2017. 💙
💙 Niko, 16.09.2021. 💙
Cure,jedno pitanje…Korina mi od jutros cim pojede bas mi se cini da povrati jer bude dosta toga i onako naglo izbaci i tako svaki obrok, i nekakvu vodicu bljucka..temperaturu mi se cini da nema nisam mjerila jer sada spava pa sam je pustila,inace ima popisanih i pokakanih pelena kroz dan normalno…
Do sada nije ovako puno povracala ili bljuckala,a i nekako manje jede, nisam sigurna sto je tocno pa mi je ovo novo,neznam dali je to normalno?
Ako se nastavi sutra ja bi zvala dezurnog pedijatra, bebe su sklone dehidraciji od povraćanja i proljeva pa čisto da budeš sigurna. Ništa ne gubis, a bit ćeš mirnija.
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Cure,jedno pitanje…Korina mi od jutros cim pojede bas mi se cini da povrati jer bude dosta toga i onako naglo izbaci i tako svaki obrok, i nekakvu vodicu bljucka..temperaturu mi se cini da nema nisam mjerila jer sada spava pa sam je pustila,inace ima popisanih i pokakanih pelena kroz dan normalno…
Ako se nastavi sutra ja bi zvala dezurnog pedijatra, bebe su sklone dehidraciji od povraćanja i proljeva pa čisto da budeš sigurna. Ništa ne gubis, a bit ćeš mirnija.
Da pratiti cu je jos kroz noc i sutra pa ako se nastavi cu zvati da pitam,hvala...
👱♀️1987 🧑1982
19.09.2021.
It's a girl💞👣 Korina
Moj je tako isto par dana ali nisam zvala doktora niti dizala paniku...kakio je normalno i piskio...nekada pojeoo svee a nekada posve malo...i kasnije je sve proslo...i danas dan mi zna tako puno vratiti hranu ali ne panicim...danas je bio na stomaku i bljucnuo ili povratio bas puno ali kasnije je fino jeo i podrignuo i to je to ..
Ali ako se bojis onda nazovi pa vidi sta ce ti reci...da li ti je skoro primila vakcinu? Hoce i od vakcine🤷♀️
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Moj je tako isto par dana ali nisam zvala doktora niti dizala paniku…kakio je normalno i piskio…nekada pojeoo svee a nekada posve malo…i kasnije je sve proslo…i danas dan mi zna tako puno vratiti hranu ali ne panicim…danas je bio na stomaku i bljucnuo ili povratio bas puno ali kasnije je fino jeo i podrignuo i to je to ..
Ali ako se bojis onda nazovi pa vidi sta ce ti reci…da li ti je skoro primila vakcinu? Hoce i od vakcine🤷♀️
Nije ne primila idemo sada 16.tek, ma evo sada je maloprije jela i hranila sam je pomalo na prekide i nosila poslije malo duze pa nije nista izbacila...pa da neda se ni meni dizati paniku i zvati za nista zato su me zanimala vasa iskustva jer ona do sada nije nikada izbacivala hranu..hvala
👱♀️1987 🧑1982
19.09.2021.
It's a girl💞👣 Korina
Cure koje dojite, imate li "napade zeđi" ? 🙈
Meni malena čim pocne sisati ili se ja izdajam moram popiti minimalno 3 dl vode , i stalno tako kroz dan. Jel se i vama događa isto?
Sanjarka88 kako ste.?
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji