🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tratinčica12
    02. Prosinac 2021. 09:38

Endzrue

Jackie27

Cure, kako izgleda to kad malcima fiziološkom čistite nos?
    Endzrue je pisala o tome. Uglavnom, mali je imao balce u nosu i krenem mu to očisiti onako kako je Endzure oposala. Nisam to dosad radila. Legnem ga na bok, stavim fiziološku iz Nivea ampulice 5 ml.u gornju nosnicu i kontam izvući malo onom ručnom pumpicom jer nije bilo puno.
    Onda je to krenulo curiti mu iz nosa i usta, počeo je jako kašljati i kao da se guši. Usrala sam se 😳😳🥺 ali kako je kašljao i to curilo, izišli su mu i balci. Ali neutješno je plakao i vrištao. Jao
    Jel to izgleda tako? Da izlazi i na nos i usta i da izgleda ko da će se ugušiti???

I koliko ml uštrcavate u svaku nosnicu i kojom brzinom to treba? Sporije ili brže?

Zato i je na boku da ne dođe do kašlja i zagrcavanja. Mora se bit brz. Ja imam špricu nemam ampulice. Dok štrcnema sve izlazi na donju nosnicu i onda bacam špricu uzimam nastavak kojim usisam ti donju nosnicu. Najbolje u paru da to radite.. Ti štrcneš a muž već spreman na donjoj nosnici da ubode i usisa. Neugodno im je i novo im je zato treba biti brz. Ne poznam niti jedno dijete da to voli ali kad su balci i prehlada u pitanju ja nemam milosti. Neke stvari koje pomažu se moraju odraditi. Pokušajte opet samo bit brži jer dok si mu stavila ampulicu i išla dalje on je već udahnuo i počeo se zagrcavat.. Sve je to ok vježbom do savršenstva

E hvala ti.
    Vjerojatno sam ja pogriješila jer kad je sve to počelo sam ga podigla iz straha da se ne uguši tako ležeći. Tako da nisam ni stigla usisat. Sve je izišlo na nos, usta, kihanjem i kašljanjem. Ali sam se baš uplašila. 
    Muž bio na poslu, pa sam sama to krenula raditi. A trebala sam ga sačekati pa da zajedno odradimo. 
    Bit će bolje drugi put 😊 bitno da mu se nosić očistio nakon toga.
    -
    Pitanje - koliko ml po nosnici ušpricaš? Moj dječak će imati 2 mjeseca za tjedan dana. Koliko je dovoljno, da nije previše?

Dječak M 💙 10/2021
    Dječak N 🩵 06.12.2024.
    Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛

• Buba Bublica
    02. Prosinac 2021. 11:29

Endzrue

Buba Bublica

Pozdrav cure,
    Ima li neko da je imao problem sa hipertonusom kod beba (ukočeni misici, izvijanje,…)? Šimun je takav od poroda i sad na sljedcem pregledu ce pedijatrica vidjet hoće li trebati ići na neke vježbe pa me zanima koliko to traje i mogu li mu ja nekako doma pomoć tj vjezbat s njim…
    Ima dosta toga na internetu ali zanima me ako neko ovdje ima iskustva 😊
    Također, baby handling jel prakticirate? meni se svi ti nacinj hvaranja bebe cine tako nespretni, nekako uvijek gledam da uzmem bebu onako kako ja osjecam da je uzimam cvrsto i sigurno i da je njemu ugodno 🤷

Moja prva je bila hiper. Išli smo 1 mjesečno na vježbe, ostalo vježbali doma što bi nam tamo pokazali. Takve bebe žure svuda. I za okrenut se i sjest i ustat se a treba ih naučit da to rade pravilno. Recimo oće se okrenut na stomak ali se izvija prema nazad.. A po obrascu je da mora hvatati noge i onda se okretati. Beba je sama išla svojim tokom, mi smo je pratili i ispravljali i tipa ustajanja na noge sa 7mj vraćali nazad na pitanje. Išla je do godine dana. Na temelju tog sam tražila njegu pola radnog vremena (jer možeš) inače najnormalnije razvojno dijete, jela komade sa 6mj (beba vođa dohrane ). Rano je propričala i s 2.5god apsolutno sva slova pravilno izgovarala čak i R.. Jako motorički spretna i živa. Nema mira niti malo. Sjest nema šanse.. Salon da je kretanja i divljanja. Jako vesela i preživa eto

🌺🤍

Rodila se ljubav 18.10.2021.
    Šimun Limun 🍋👼💙

Leonoah
    02. Prosinac 2021. 12:36

Mi isto imamo hipertonus, izraženiji na nogama. Promjena pelene je borba svaki put, nogice jako zgrčene i krute. Izvija glavu prema nazad, šake zatvorene. Trebali bi imati treći pregled na fizikalnoj ubrzo pa vidjeti hoće li nas ostaviti na vježbama. Zasad vježbamo doma jer su rekli da je najbolje za bebu da ne dolazi u bolnicu zbog situacije s Covidom. Iako malac spada u neurorizično dijete zbog teškog poroda (pedijatar i fizijatar dali naslutiti), dijagnoza se postavlja tek kad dijete krene s određenim radnjama. Malac se počeo okretati u svim smjerovima osim leđa-trbuh s mjesec dana. Glavicu drži sam poprilično dobro od rođenja, zaostaje jedino prilikom podizanja- ali radimo baby handling da izbjegnemo pogrešno podizanje. Nama su odmah inzistirali na handlingu zbog mogućnosti neurorizičnosti i samim time što je imao problem s nogicama i slomljenu ključnu kost. 

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

• Buba Bublica
    02. Prosinac 2021. 13:56

Kod nas je isto tako, beba s nama doma poprilično opustena sve bez problema, npr ako je jako gladan pa ga iden prije toga presvuci ukoci mi noge toliko da ne mogu gurnut nogu u tuticu, ili npr savije ruku kao da jede šaku i nema sanse pomaknut tu ruku, ispada da je snazniji od mene a komad sam zene pogotovo nakon poroda 😂😂
    sakice su mu uvik opustene, glavu vise ne zabacuje i eto vecinom je opusten osim kad bas ogladne pa ga glad probudi a ja krenem presvlacenje koje potraje. Kad smo bili na pregledu unervozio se samim time sto mu je vjerojatno bilo nepoznato okruzenje, skinuli ga golog na ledenu vagu i slicno i time je bas dosla do izrazaja ukocenost. Porod je bio malo tezi, namucili smo se i odma u bolnici je pedijatrica rekla da je tonus malo pojacan jer je beba izmucena

Šimun Limun 🍋👼💙

• Buba Bublica
    02. Prosinac 2021. 14:51

I još jedna informacija koju sam dobila od poznanice a eto ja za nju nisam imala pojma. Roditelj bebe sa hipo/hipertonusom i slicnim koje zahtjeva vjezbe fizijatra ima pravo zatraziti fizijatra dolazak na kucnu adresu s obzirom na covid. Zahtjev ide na komisiju i vecinom se odobri ukoliko se prilozi iskaz pedijatra ili fizijatra koji je potvrdan da beba vjezbe treba. Ako nama pedijatar na sljedecem pregledu kaze da treba ici na vjezbe ja cu svakako pokusat sntim jer nije mi zgodno vodit sama bebu po bolnici

Šimun Limun 🍋👼💙

• Buba Bublica
    02. Prosinac 2021. 16:11

I moram priznat da me razocaralo neznanje patronaznih sestara, tj njihova neupućenost...
    Prvo mi je preporucen caj od komorača da dajem bebi, doktorica ostala u poku kad je čula (1 mjesec stara beba)
    Baby handling opca nepoznanica, totalno krivo sve pokazuju...trebalo bi poradit i na njihov edukaciji s godinama...

Šimun Limun 🍋👼💙

Lady.D
    02. Prosinac 2021. 17:01

Cure, u kojem polozaju drzite bebice za podrigivanje/bljuckanje? Nas place u koji god polozaj ga stavim. I uvijek je drama oko toga, a bas dosta bljucka. Nekako mislim da je na ramenima najucinkovitije i najbrze, al to mu nikako ne odgovara. Kasnije, ako ne podrigne ili ne bljucne imamo problem sa grcevima i tako u krug. Luda sam vec. 

• buhtlica34
    02. Prosinac 2021. 18:49

Cure koje kreme koristite za guzu? I jel ih koristite nakon svake promjene pelene? Nama se neki blagi osip pojavio. Koristim pavlovićevu i ponekad namažem sa bademovim uljem, tako mi je rekla patronažna. Pa ne znam da probam sa sudocremom možda dok to ne prođe.. 

Lady.D
    02. Prosinac 2021. 19:13

buhtlica34

Cure koje kreme koristite za guzu? I jel ih koristite nakon svake promjene pelene? Nama se neki blagi osip pojavio. Koristim pavlovićevu i ponekad namažem sa bademovim uljem, tako mi je rekla patronažna. Pa ne znam da probam sa sudocremom možda dok to ne prođe..

Ja koristim Dr. Pashu kremu s prirodnim sastojcima (ima u DM-u za kupiti) manje vise kod svakog mjenjanja pelene. 
    Kad smo dosli iz bolnice nisam koristila nista i onda nam se pojavilo blago crvenilo. Patronazna nam je rekla da svakako koristimo neku od krema, ali da ne trebam staviti puno.  

• Tienna
    02. Prosinac 2021. 19:14

buhtlica34

Mi mazemo nakon svakog presvlačenja. Preporučam možda neku prirodniju varijantu kremica tipa weleda ili baby love iz dm-a. I možda probati pelene koristiti koje nisu tretirane agresivnim kemikalijama, opet baby love nature, bamboo sam vidjela u magic babyju, muller ima svoje neke isto al sam zaboravila kako se zovu... 
    Isto bi preporučila da uzmes blaznice one veće za bebe pa ih toplom vodom namočis i koristiš za pranje guze umjesto važnih maramica. Mi Isto nakon svakog kakanja bebi peremo guzu u lavabou toplom vodom 😁 guza je bebi u tip-top stanju, nikakvih problema za sada

🙋‍♀️30🙋‍♂️30
    ➕ 5.2.2021. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani