🍁 Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Buba Bublica
    02. Prosinac 2021. 13:56

Kod nas je isto tako, beba s nama doma poprilično opustena sve bez problema, npr ako je jako gladan pa ga iden prije toga presvuci ukoci mi noge toliko da ne mogu gurnut nogu u tuticu, ili npr savije ruku kao da jede šaku i nema sanse pomaknut tu ruku, ispada da je snazniji od mene a komad sam zene pogotovo nakon poroda 😂😂
    sakice su mu uvik opustene, glavu vise ne zabacuje i eto vecinom je opusten osim kad bas ogladne pa ga glad probudi a ja krenem presvlacenje koje potraje. Kad smo bili na pregledu unervozio se samim time sto mu je vjerojatno bilo nepoznato okruzenje, skinuli ga golog na ledenu vagu i slicno i time je bas dosla do izrazaja ukocenost. Porod je bio malo tezi, namucili smo se i odma u bolnici je pedijatrica rekla da je tonus malo pojacan jer je beba izmucena

Rodila se ljubav 18.10.2021.
    Šimun Limun 🍋👼💙

• Buba Bublica
    02. Prosinac 2021. 14:51

I još jedna informacija koju sam dobila od poznanice a eto ja za nju nisam imala pojma. Roditelj bebe sa hipo/hipertonusom i slicnim koje zahtjeva vjezbe fizijatra ima pravo zatraziti fizijatra dolazak na kucnu adresu s obzirom na covid. Zahtjev ide na komisiju i vecinom se odobri ukoliko se prilozi iskaz pedijatra ili fizijatra koji je potvrdan da beba vjezbe treba. Ako nama pedijatar na sljedecem pregledu kaze da treba ici na vjezbe ja cu svakako pokusat sntim jer nije mi zgodno vodit sama bebu po bolnici

Šimun Limun 🍋👼💙

• Buba Bublica
    02. Prosinac 2021. 16:11

I moram priznat da me razocaralo neznanje patronaznih sestara, tj njihova neupućenost...
    Prvo mi je preporucen caj od komorača da dajem bebi, doktorica ostala u poku kad je čula (1 mjesec stara beba)
    Baby handling opca nepoznanica, totalno krivo sve pokazuju...trebalo bi poradit i na njihov edukaciji s godinama...

Šimun Limun 🍋👼💙

Lady.D
    02. Prosinac 2021. 17:01

Cure, u kojem polozaju drzite bebice za podrigivanje/bljuckanje? Nas place u koji god polozaj ga stavim. I uvijek je drama oko toga, a bas dosta bljucka. Nekako mislim da je na ramenima najucinkovitije i najbrze, al to mu nikako ne odgovara. Kasnije, ako ne podrigne ili ne bljucne imamo problem sa grcevima i tako u krug. Luda sam vec. 

• buhtlica34
    02. Prosinac 2021. 18:49

Cure koje kreme koristite za guzu? I jel ih koristite nakon svake promjene pelene? Nama se neki blagi osip pojavio. Koristim pavlovićevu i ponekad namažem sa bademovim uljem, tako mi je rekla patronažna. Pa ne znam da probam sa sudocremom možda dok to ne prođe.. 

Lady.D
    02. Prosinac 2021. 19:13

buhtlica34

Cure koje kreme koristite za guzu? I jel ih koristite nakon svake promjene pelene? Nama se neki blagi osip pojavio. Koristim pavlovićevu i ponekad namažem sa bademovim uljem, tako mi je rekla patronažna. Pa ne znam da probam sa sudocremom možda dok to ne prođe..

Ja koristim Dr. Pashu kremu s prirodnim sastojcima (ima u DM-u za kupiti) manje vise kod svakog mjenjanja pelene. 
    Kad smo dosli iz bolnice nisam koristila nista i onda nam se pojavilo blago crvenilo. Patronazna nam je rekla da svakako koristimo neku od krema, ali da ne trebam staviti puno.  

• Tienna
    02. Prosinac 2021. 19:14

buhtlica34

Mi mazemo nakon svakog presvlačenja. Preporučam možda neku prirodniju varijantu kremica tipa weleda ili baby love iz dm-a. I možda probati pelene koristiti koje nisu tretirane agresivnim kemikalijama, opet baby love nature, bamboo sam vidjela u magic babyju, muller ima svoje neke isto al sam zaboravila kako se zovu... 
    Isto bi preporučila da uzmes blaznice one veće za bebe pa ih toplom vodom namočis i koristiš za pranje guze umjesto važnih maramica. Mi Isto nakon svakog kakanja bebi peremo guzu u lavabou toplom vodom 😁 guza je bebi u tip-top stanju, nikakvih problema za sada

🙋‍♀️30🙋‍♂️30
    ➕ 5.2.2021. 💙

Leonoah
    02. Prosinac 2021. 19:17

Kremu stavljam jako rijetko, najčešće ako nakon obilne kakice vidim blago crvenilo ili u pregibima na preponama. Imam Biobazu neko ogromno pakiranje i super nam je

👱🏻‍♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
    Prva trudnoća - termin 29.09.2021.

bumac95
    02. Prosinac 2021. 19:22

Također koristim biobazu za pelenama područje kao i leonoah. Mažem uvijek nakon kakanja i kupanja, ali ne bas pri svakom presvlačenju. Ne znam jel radim dobro, sl za sad nemamo problema :)

💙 Leon, 07.02.2017. 💙
    💙 Niko, 16.09.2021. 💙

• Mia38
    02. Prosinac 2021. 19:34

buhtlica34

Ja sam Sudokrem mazala kad smo imalo bas jako crvenilo i proslo je za 2 dana. Inace sam koristila Bepanten al Nije mi bila ok.. sad smo presli na Pavlovićevu kod svakog presvlacenja a Sudokrem kad pocrvenimo. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.