Leonoah… Jackie27… hvalaa curkee na odgovorima...i moj pije 120ml vode +4 kasikice praha...nekada pojede sve a nekada pola ili 80ml i sve tako...jede svaka 2 sata...kaki svaki dan...veseo..nema grceva...lijepo napreduje...
Pa vidjet cemo kada ce traziti visee hehe...
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Pozdrav,
Sto se tice samo hranjenja sa AD-om netreba pratiti nikakve tablice. Ja sam od savjetnice za hranjenje saznala da se gleda ukupna kolicina u 24 h i da je optimalno da je ta kolicina 140-150 ml pomnozena sa djetetovom tezinom i da bi onda optimalni tjedni prirast tezine bio oko 200 g. Nije dobro davati puno preko toga jer me uvjeravala da dijete sigurno toliko ne trazi nego je pogreska u bocicama i nacinu hranjenja. Znacu pbf tehnika hranjenja i bocice sa sporim otpustom kao npr dr Browns.
Kremicu koristimo mi biobazinu isto onu veliku, imamo ju vec skoro 2 mjeseca, nismo ni pola potrosili, mazem mu skoro svaki puta, makar oko prepona, guzu ne, posto kaki svaka 2-3 dana. :)
Dobili smo i babylove na poklon kremicu i puder, pa kad potrosimo ovu imamo u rezervi.
Mame koje iskljucivo dojite, dajete li bebama iz obje sise da jede ili? Ja mu recimo dam 20 min iz jedne, pa iz druge dok ne prestane vuc, a vecinom zaspe na njoj, pa onda iduce hranjenje mijenjamo. Sto se podrigivanja tice, visoko ga stavim na rame, skoro da mu stomak bude meni na ramenu i podrigne jako brzo, nekad, ali rijetko ne podrigne pa sacekam par minuta i onda probam opet.
Ne znam jesam napisala, prosli petak sam zvala patronaznu da dode, cisto da vidimo kako napreduje, u tjedan dana 220 grama, kaze to je odlicno. Mislila sam ju nazvati da dode tamo u srijedu opet da ga izvaze da opet vidimo kako dobiva na kilazi, pa onda cekamo do pregleda. 21.12 smo naruceni i onda imamo cijepljenje, sve me strah hoce li puno plakati. Mislila sam kupiti one kao flasterice nakon cijepljenja, jel mi moze samo neka od vas reci kako se zovu? 😊
Frescopad flasteri se zovu 😊
-
Cure kako mjerite bebama temperaturu? Koje toplomjere imate?
Da se pripremim prije cijepljenja 😃
Hvala ti. 😚
Ja mu mjerim na guzu, imamo digitalni toplomjer. 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Ivona1505 moja Kata još nije dovoljno poslušala očigledno da mi izvuče obe dojke a i ima zaosta previše mleka pa tako da jede iz jedne samo za jedan obrok. Jedino noću kad postane nervozna jer joj se spava a neće da spava zamenim malo jer zna po dva sata biti na cici.
E hvala ti. I meni Matej nekad samo izvuce iz jedne i u tih 20 minuta zaspe i nema sanse da bi ga probudila, i treskam ga i stipnem onako lagano, skakljikam, nista ne pomaze. Cak mi spava tako i dok podriguje. Pustim ga da odspava tipa sat vremena kad se tako sta dogodi pa mu dam i iz druge, nekako mi nemoguce da se najede u tih 20 min, a inace bude skoro sat vremena na sisama.
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
25.02.➕🤰🏻
09.01. ➕
Cure koja je bolja slika, original ili crno bijela? Ici cemo printati jedan dan par njegovih slikica u dm, super mi je ta fora, pa me zanima sta vi mislite. 😊
-------------
https://ibb.co/XtWrw5r
https://ibb.co/0m3FCxX
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
25.02.➕🤰🏻
09.01. ➕
Pozdrav,
Sto se tice samo hranjenja sa AD-om netreba pratiti nikakve tablice. Ja sam od savjetnice za hranjenje saznala da se gleda ukupna kolicina u 24 h i da je optimalno da je ta kolicina 140-150 ml pomnozena sa djetetovom tezinom i da bi onda optimalni tjedni prirast tezine bio oko 200 g. Nije dobro davati puno preko toga jer me uvjeravala da dijete sigurno toliko ne trazi nego je pogreska u bocicama i nacinu hranjenja. Znacu pbf tehnika hranjenja i bocice sa sporim otpustom kao npr dr Browns.
Mozes li mi molim te objasnit to mnozenje sa bebinom tezinom? 🤣 sta pomnozim?? I dobiveni rezultat je sta??
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Realno to s tezinom i adom mi je logicnije, jer recimo moj koji je rodjen sa 4kg nece jest isto ko i neka bebica rodjena sa 2.8kg.
Pozdrav,
Mozes li mi molim te objasnit to mnozenje sa bebinom tezinom? 🤣 sta pomnozim?? I dobiveni rezultat je sta??
Nema problema. 😁 znaci ako bebica ima 5.4 kg, onda pomnozis 5.4 sa 140 i sa 150 i onda dobis 756 i 810...i ajmo rec taj okvir je najidealnija kolicina u ml koje dijete treba popiti unutar 24 h. S tim da je nebitno u koliko obroka, mogu svi biti razlicite velicine, ali toliko mu treba. Jer nije dobro ni premalo, a naravno ni previse jer to znaci da mi nesto pogresno radimo. Najcesce je to hranjenje u lezecem polozaju kad dijete nema osjecaj sitosti ili pogresne bocice i sisaci. Ako beba puno prelazi ove okvire savjet je polako po 10 ml smanjivati, oduzimati od ukupne dnevne kolicine dok se ne priblizite ovoj idealnoj i poboljsati tehniku hranjenja, znaci sto uspravniji polozaj, ravno polozena bocica i da hranjenje traje 15-20 min.
Cure koja je bolja slika, original ili crno bijela? Ici cemo printati jedan dan par njegovih slikica u dm, super mi je ta fora, pa me zanima sta vi mislite. 😊
————-
Osobno…crno bijela! 😍
————-
Meni je ova u boji osobno nekako bolja,ali i mi smo isli printati pa kada se nisam mogla odluciti sam isprintala obje😁
👱♀️1987 🧑1982
19.09.2021.
It's a girl💞👣 Korina
Sortiraj odgovore
Najstariji