Pozdrav cure,
Ima li neko da je imao problem sa hipertonusom kod beba (ukočeni misici, izvijanje,…)? Šimun je takav od poroda i sad na sljedcem pregledu ce pedijatrica vidjet hoće li trebati ići na neke vježbe pa me zanima koliko to traje i mogu li mu ja nekako doma pomoć tj vjezbat s njim…
Ima dosta toga na internetu ali zanima me ako neko ovdje ima iskustva 😊
Također, baby handling jel prakticirate? meni se svi ti nacinj hvaranja bebe cine tako nespretni, nekako uvijek gledam da uzmem bebu onako kako ja osjecam da je uzimam cvrsto i sigurno i da je njemu ugodno 🤷
Ja mislim da smo mi hiper.. u pon imamo prvi pregled pa cu vidjet sto ce ped reci. Bas ima sve pokazatelje izvijanje, ukocenost nogica, sake +sto je i nervozan, meni se cini svaki dan sve vise, a imamo problem i sa spavanjem. Bas mi je stres do pon..
Mi koristimo Mustelu 1,2,4 zastitnu kremu nakon svakog mjenjanja pelena,super je nismo imali osip ni crvenilo od kad je koristimo...
Meni Korina isto se izvija i bas cesto ima stisnute sake i noge grci,na otpusnom nam je pisalo povisen tonus,sada cemo viditi sta ce nam reci na pregledu s 3 mjeseca..
👱♀️1987 🧑1982
19.09.2021.
It's a girl💞👣 Korina
Pozdrav cure,
Ima li neko da je imao problem sa hipertonusom kod beba (ukočeni misici, izvijanje,…)? Šimun je takav od poroda i sad na sljedcem pregledu ce pedijatrica vidjet hoće li trebati ići na neke vježbe pa me zanima koliko to traje i mogu li mu ja nekako doma pomoć tj vjezbat s njim…
Ima dosta toga na internetu ali zanima me ako neko ovdje ima iskustva 😊
Također, baby handling jel prakticirate? meni se svi ti nacinj hvaranja bebe cine tako nespretni, nekako uvijek gledam da uzmem bebu onako kako ja osjecam da je uzimam cvrsto i sigurno i da je njemu ugodno 🤷
Ja mislim da smo mi hiper.. u pon imamo prvi pregled pa cu vidjet sto ce ped reci. Bas ima sve pokazatelje izvijanje, ukocenost nogica, sake +sto je i nervozan, meni se cini svaki dan sve vise, a imamo problem i sa spavanjem. Bas mi je stres do pon..
Nemoj se stresirati jer beba to osjeća, zadnji dana sam bas dosta citala o tom problemu i takve bebe treba opustiti i da osjete opustenost i smirenost mame. Upali lagano muziku za opustanje, moj obozava Mozarta npr, ugrij prostoriju, lagano ga skidaj i mazi po dijelovima di je ukočen, kad vidis da je raspolozen i da se opustio pokusaj napraviti par lagani vjezbica sa rukicama i nogama, ima primjera po internetu. Takoder, svaki 2-3 dana pripremi mu kupku, ne moras ni stavljat sampon samo da mu je ugodna temperatura vode i neka se opusti, ja ostavim svoga po 10 min u kadici samo nadolivam toplu vodu da mu nije hladno i stavim tetru priko trbuha da zadrzava vise toplinu. Nama pomaže, beba je dosta opustenija 🥰🌺🤍
Rodila se ljubav 18.10.2021.
Šimun Limun 🍋👼💙
Dobro jutro. ❣
Cure pozitivne na koronu kako ste vi i vaše obitelji?
Nadam se da ste dobro u da su simptomi bez pogorsavanja. 🙏
Kreme poput Sudokrem, Pavloviceva, Pavloderm nažalost nisu baš nešto sa cim bi se mame koje ih koriste iz neznanja mogle pohvaliti i preporučiti.
(bez namjere da uvrijedim nekog I da nameće svih stav). Činjenica je da su jako su lošeg sastava, na bazi naftnih derivata, parafina, BHA kao konzervansa.
Bebina koža je jako tanka i ima tendenciju taloženja svih ovih otrova.
Ima toliko boljih zamjena za njegu beba, poput welede, Azeta bio, prirodnih melema...
Isto tako kod pelenskog osipa bi trebalo obratiti pozornost na sastav pelena, i kozdw promjeniti iste.
Mi nemamo pelenski osip, ni starija nikada nije imala.
Ne koristimo kremu. Eventualno koju kap bademovog ulja prilikom kupanja
(U pripravnosti imamo Weledu i Mikron kremu).
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Jutrooo curkeee...kako ste? Kako bebice?
Zanima me da li ima koja bebica da je na AD usla u 3.mjesec a jos uvijek pije po obroku 120ml i manje?? Na kutiji od hrane stoji od 3.mjeseca 150ml...moj nekada ne popije ni 120ml a kamoli 150ml 🤷♀️
Jede sva 2 sata u dani a nocu nekada se ne budi ni po 4-5satii i onda pojede 120ml..
12/20 Biohemijska 💔
28.01.2021. ➕
Termin 30.09.2021.
Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙
Sanjalica ja još uvijek dajem 120ml, ali najcesce popije 100ml. Ako popije svih 120ml onda izbljucka. Pedijatrica nam je rekla da ga prejedamo jer je dobio kilo u mjesec dana🙄
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Jutrooo curkeee…kako ste? Kako bebice?
Zanima me da li ima koja bebica da je na AD usla u 3.mjesec a jos uvijek pije po obroku 120ml i manje?? Na kutiji od hrane stoji od 3.mjeseca 150ml…moj nekada ne popije ni 120ml a kamoli 150ml 🤷♀️
Jede sva 2 sata u dani a nocu nekada se ne budi ni po 4-5satii i onda pojede 120ml..
Moj dječak će imati 2 mjeseca za 6 dana. Po obroku jede 135 ml (120 ml vode + 4 mjerice praha).
Ako po danu traži jesti na manji razmak tipa 2, 2ipo sata onda mu pravim 100 ml (90 ml vode + 3 mjerice praha).
Ako mu npr nakon obroka fali još, kao npr maloprije kad je neutješno plakao sat vremena nakon jela napravila sam mu 70 ml i zaspao je nakon što je povukao par gutljaja. Tako da mu je očito falilo još malo. Ostatak pojeo kroz san. I evo spava 😃
-
Mislim da treba manje pratiti tablice, a više dijete. Osjetite kad mu je dovoljno, kad se najede.
Moj zasad ne može pojesti više od 135 ml po obroku. Traži češće i dajem mu tako.
Tamo na tim tablicama daju preporuku za 150 ml po obroku i 5 obroka u 24 h. To je 750 ml u 24 h, što je mom npr premalo. Jede manje, a više puta i tako mu odgovara. Rijetko bljuca, stolice uredne, pelene mokre, fino napreduje 😊😊
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Hvala cure na savjetima, nešto ce upaliti i ako je već jutros bolje, posušila sam joj guzu dobro nakon sto bi je obrisala i već je puno bolje.
Kremicu koristimo mi biobazinu isto onu veliku, imamo ju vec skoro 2 mjeseca, nismo ni pola potrosili, mazem mu skoro svaki puta, makar oko prepona, guzu ne, posto kaki svaka 2-3 dana. :)
Dobili smo i babylove na poklon kremicu i puder, pa kad potrosimo ovu imamo u rezervi.
Mame koje iskljucivo dojite, dajete li bebama iz obje sise da jede ili? Ja mu recimo dam 20 min iz jedne, pa iz druge dok ne prestane vuc, a vecinom zaspe na njoj, pa onda iduce hranjenje mijenjamo. Sto se podrigivanja tice, visoko ga stavim na rame, skoro da mu stomak bude meni na ramenu i podrigne jako brzo, nekad, ali rijetko ne podrigne pa sacekam par minuta i onda probam opet.
Ne znam jesam napisala, prosli petak sam zvala patronaznu da dode, cisto da vidimo kako napreduje, u tjedan dana 220 grama, kaze to je odlicno. Mislila sam ju nazvati da dode tamo u srijedu opet da ga izvaze da opet vidimo kako dobiva na kilazi, pa onda cekamo do pregleda. 21.12 smo naruceni i onda imamo cijepljenje, sve me strah hoce li puno plakati. Mislila sam kupiti one kao flasterice nakon cijepljenja, jel mi moze samo neka od vas reci kako se zovu? 😊
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Kremicu koristimo mi biobazinu isto onu veliku, imamo ju vec skoro 2 mjeseca, nismo ni pola potrosili, mazem mu skoro svaki puta, makar oko prepona, guzu ne, posto kaki svaka 2-3 dana. :)
Dobili smo i babylove na poklon kremicu i puder, pa kad potrosimo ovu imamo u rezervi.
Mame koje iskljucivo dojite, dajete li bebama iz obje sise da jede ili? Ja mu recimo dam 20 min iz jedne, pa iz druge dok ne prestane vuc, a vecinom zaspe na njoj, pa onda iduce hranjenje mijenjamo. Sto se podrigivanja tice, visoko ga stavim na rame, skoro da mu stomak bude meni na ramenu i podrigne jako brzo, nekad, ali rijetko ne podrigne pa sacekam par minuta i onda probam opet.
Ne znam jesam napisala, prosli petak sam zvala patronaznu da dode, cisto da vidimo kako napreduje, u tjedan dana 220 grama, kaze to je odlicno. Mislila sam ju nazvati da dode tamo u srijedu opet da ga izvaze da opet vidimo kako dobiva na kilazi, pa onda cekamo do pregleda. 21.12 smo naruceni i onda imamo cijepljenje, sve me strah hoce li puno plakati. Mislila sam kupiti one kao flasterice nakon cijepljenja, jel mi moze samo neka od vas reci kako se zovu? 😊
Frescopad flasteri se zovu 😊
-
Cure kako mjerite bebama temperaturu? Koje toplomjere imate?
Da se pripremim prije cijepljenja 😃
Dječak M 💙 10/2021
Dječak N 🩵 06.12.2024.
Hvala Ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela Tvoja predivna! 💛
Sortiraj odgovore
Najstariji