Natalija drago mi da ste obe dobro 🤗
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Pozdrav cure 🤗
Jaaao lijepih prekrasnih bebica i mamica (Jana, Daniella) na ovoj našoj temi 😍😍
CarpeDiem držite se, nadam se da vrijeme brzo prolazi 🥰
SamoMalo mislim da je 700 grama skroz normalan prirast pogotovo što je narastao 5 cm što je jako iznadprosječno. Evo gle što piše na Rodinoj stranici da te umiri: "Duge i vitke bebe (tzv. banana tip) brže sagorijevaju kalorije nego što je to slučaj kod bucmastijih beba. Stoga ove bebe često brže rastu u dužinu, pa su na krivuljama visine iznad prosjeka, a na krivuljama težine ispod prosjeka. Bucmaste bebe (tzv. tip jabuke) brže namiču grame, ali sporije rastu u visinu." Moje prase je dobilo 1350 g i naraslo 7 cm tako da je on i banana i jabuka tip očito 🙈
Plavabosanka meni su cice sad skroz mekane i ja sam prvo mislila da je to loše pa sam baš pročitala da je to u biti odlično i da su takve cice najprohodnije i najbogatije mlijekom, kad se dođe do te faze jer se zapravo mlijeko stvara u trenu kad beba sisa. ☺️
_____
Kod nas je prekrasan dan, nadam se da svi uživate u šetnjicama s vašim bebicama 🥰🤗
Hahah i banana i jabuka🤣🤣 dobar je ja mislila da samo moj je malo prase🤣🤣
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Evo mi odradili rundu grceva😒🥴🥴uzas…urlao sat ipol sigurno, nista nije pomagalo, ni promjen poze, ni pokusaj dojenja, muz naravno mislio da je gladan,pa je dobio i bocu nakon 2h, ni to nije pomoglo i onda je samo klonuo jadan na meni.
Kak se vi borite s grcevima, sto sve primjenjujete da im olaksate?
I kak da znam razlikovat glad od grceva kad se krene plakat pa traje tak dugo? Kak da znam da nakon 2h nije gladan, a pojeo je prethodno 100ml?🤔
Po muzevima su oni uvik gladni kada plaču 🤣
Ja idem sa pretpostavkom da gladan nije. 🤷🏻♀️
Grčeve jos nemamo. Jel vam uvijek u istom periodu dana?
Hahha e bome. Jučer ja odem u sobu malo odmoriti kad evo njega nosi bebu kaže siše mi vrat gladan je, ja mu dam sisu on neće, nastavio spavat još sat vremena. Htio se samo maziti, a kako mu u zadnje vrijeme curi dosta sline vjerojatno ga je zaslinio🤣
Haha da
Sjecam se sa starijim. On plače, vrišti, pati ga trbuščić.
Ja nervozna, luda vise…
A muz: jel on gladan??
Popizditis momentalni. Je, gladan je a nemajka godine neda mu jest 😏
Da svaki put pitanje kad je jeo?🤣🤣 a kad ja kažem gladan je on kaže nije vidiš da ne plače. Komedija 😂
👱🏻♀️ 23y 👩🏼🦲 33 y 👩❤️💋👨 - 6/13
💍- 12/20 👰🏼🤵🏻 - 06/21
Missed ab 6 w- 11/'19 👼🏻
Poslije kiše uvijek dolazi duga❤️🤰🏻 ➕ 22.01.'21🌈 30.04. - saznajemo da stiže dečkić 💙 ~ Termin: 29.09. 🤞🏻🥰 🧚🏻♀️
24.09. 08:32 Stigla naša duga-Matias, 50cm 3380g 💙🌈
Ej mamice, nisam.vas stigla citati. Mi smo jucer izasle iz bolnice (rodjena 7.11.) Pa se jos upoznajemo i hvatamo rutinu.
.
Imam pitanje u vezi probave. Od jucer mi ne ide zuto mlijeko kolostrum nego je krenulo pravo bijelkasto (prakticiramo samo dojenje sesiricima) i mislim da ju muci probava tesko se pokaka i tesko prducka, te mi se stolica cini cudna nije tekuca nego ima neka zrnca, ne znam jel to okej, ima netko slicnu situaciju? Sutra nam dolazi patronazna pa cu ju svakako pitati.
SLIKA KAKICE https://ibb.co/kcrJkhK
Ej mamice, nisam.vas stigla citati. Mi smo jucer izasle iz bolnice (rodjena 7.11.) Pa se jos upoznajemo i hvatamo rutinu.
.
Imam pitanje u vezi probave. Od jucer mi ne ide zuto mlijeko kolostrum nego je krenulo pravo bijelkasto (prakticiramo samo dojenje sesiricima) i mislim da ju muci probava tesko se pokaka i tesko prducka, te mi se stolica cini cudna nije tekuca nego ima neka zrnca, ne znam jel to okej, ima netko slicnu situaciju? Sutra nam dolazi patronazna pa cu ju svakako pitati.
SLIKA KAKICEhttps://ibb.co/kcrJkhK
Mislim da to je to ok, nas je sestra u bolnici ispitivala jel se vide ta zrnca od mlijeka kao da je to poželjno. Beba je još jako mala i uspostavlja stolicu, kažu da su sve boje prihvatljive osim crne crvene i bijele. Razlog da izgleda da se pati dok kaka je jer još bebe ne znaju opustiti mišiće zdjelice i stisnuti trbušne istovremeno pa im pomaže da se postave u položaj čučnja ili se "pedalira" nogicama (što meni nikad nije uspjelo kad se on sav napne da kaka tako da ga ja smjestim u krilo i podignem mu nogice u cucanj). Čitala sam da njih taj proces zapravo ne boli iako izgledaju kao da se muče 🤷♀️
Svakako pitaj još patronaznu/pedijatra, ja nisam stručna nego ti samo pišem što sam sama proucavala jer sam isto mislila da beba ima zatvor 😊
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
Mislim da bi tekuća stolica bila problem jer je to proljev, a bebe brzo mogu dehidrirat. Npr, moj ima žutu stolicu, vide se ta zrnca i tako je više kremasta- ne tekuća skroz i ne čvrsta jer je i to znak problema u probavi
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
.
Mislim da to je to ok, nas je sestra u bolnici ispitivala jel se vide ta zrnca od mlijeka kao da je to poželjno. Beba je još jako mala i uspostavlja stolicu, kažu da su sve boje prihvatljive osim crne crvene i bijele. Razlog da izgleda da se pati dok kaka je jer još bebe ne znaju opustiti mišiće zdjelice i stisnuti trbušne istovremeno pa im pomaže da se postave u položaj čučnja ili se "pedalira" nogicama (što meni nikad nije uspjelo kad se on sav napne da kaka tako da ga ja smjestim u krilo i podignem mu nogice u cucanj). Čitala sam da njih taj proces zapravo ne boli iako izgledaju kao da se muče 🤷♀️
Svakako pitaj još patronaznu/pedijatra, ja nisam stručna nego ti samo pišem što sam sama proucavala jer sam isto mislila da beba ima zatvor 😊
Ajme hvala ti puno smirila si me full s ovim da su ta zrnca pozeljna
.
Ajme hvala ti puno smirila si me full s ovim da su ta zrnca pozeljna
Ajde drago mi je, al svakako pitaj patronaznu pa javi što kaže da i ja čujem mišljenje 😊
🙋♀️30🙋♂️30
➕ 5.2.2021. 💙
CarpeDiem , drago mi je da ide na bolje!
Nas evo s pregleda. Dobio je u mjesec dana samo 700 grama. Ped kaze da je to na granici, da je ista manje da bi mu dala dohranu. Narasao 5cm.
Koliko su vasi imali na prvom pregledu?
https://www.roda.hr/portal/dojenje/opcenito-o-dojenju/napredovanje-iskljucivo-dojenog-djeteta.html
Evo draga i po ovome se vodi svaki put
Sortiraj odgovore
Najstariji