Jesenske bebe 2021. 🍁

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    CarpeDiem.
    29. Lipanj 2021. 18:30

Mia38

Pozdrav sve trudnice.. pratim vas redovito a povremeno se i ukljucim..trebam opet savjet:
    Netko je bio pisao o skraćenom cerviksu al ne mogu naci post…
    Ja sam u petak zavrsila na hitnoj kamo me moja gin poslala zbog skracenog cerviksa (28). Na proslomjesecnom pregledu je bilo 40, pa je krenula panika. Sa hitnog su me pustili doma na mirovanje jer zapravo nista ne mogu napraviti.. spominjali su briseve al vise nije radio lab a ne radi ni vikendom..
    Jucer sam bila u trudnickoj ambulanti gdje je bio neki bas neugodan i otresit doktor koji me oprao sto idem i soc i priv ginekologu.. da se odlucima za jednog i gotovo… briseve nije ni spominjao a po njemu nije potrebna posebno cesca kontrola nego kao inace 1 mjesecno. Mene panika ulovila da nemam neku infekciju a nocas su mi pocele i kontrakcije koje do sada nisam imala.. proslo je nakon pola sata pa pretpostavljam da su BH.. ugl, moje pitanje je da li netko ima iskustvo sa skracenim cerviksom i da li je radio briseve tada, jer sam nesto citala da se brisevi ne bi trebali raditi na osjetljivom cerviksu al kako onda utvrditi infekciju?!?! I zaboravila napomenuti 21 tt sam.

Imala sam problema sa skracenim cerviksom i kontrakcijama u prvoj trudnoći. Cerviks je u momentu hospitalizacije bio 26mm.
    Imala sam nepravilne i BH kontrakcije  pa nakon dva dana dobila i prave. 
    Prikljucena sam na tokolozu i 3 puta dnevno su mi radili crtg, koji bi dogurali u sobu. Nisam ustajala,  hodala , sjedala. Više od pola trudnoće.  Pila sam magnezijum do 1000 mg dnevno zbog kontrakcija takodjer.
    Brisevi su glavna pretraga pri skracenju cervixa, jer postoji mogućnost da je odredjena bakterija i izazvala skraćivanje. Isto tako se odradi i cervikoketrija da se utvrdi tacno stanje i duzina cerviksa. Po mom mišljenju su svi pristupili veoma povrsno i neodgovorno. Ako si u mogućnosti otidji kod privatnika neka ti odradi briseve i cervikometriju, a ako tu nešto ne bude ok bolnica te i sa privatnikovom uputnicom mora hospitalizirati. Neboj se većinom mame sa tim problemom izguraju  trudnoću sve do pred kraj, samo malo pažnje doktora i tvoje mirovanje. Zelim ti sve najbolje i drzim fige na najjače da sve bude u savršenom redu

url=https://lilypie.com]

CarpeDiem.
    29. Lipanj 2021. 18:33

Rita37🤰

Hi mamice… Ja evo sa kontrole. Ogtt doktor kaze uredan ( kod nas to sve ide usmeno ne znam vrijednosti)… Ali u urinu sam opet imala glukoze.. Pa je rekao za 3tj da opet ponovimo urin ako bude isto onda ponavljamo i ogtt…. (i kao da ne pretjerujem sa Nutella slatksi itd) Inace cura ima skoro Kilogram sva je bila aktivna!🥰🥰🥰 Unazad 4,5 tjedna sam dobila 2kg…. I trenutno sam 5+…… Prezadovoljni smo i ja i on… Ipak imam 38g i prva trudnoca al hvala Bogu do sad je kao iz bajke!
    🤗🥰 Zelimo vama takve..

Rita zaljepe ti u mutterpass vriejdnosti oggt, sve ti tamo piše. (Moraju)
    Drago mi je sve uredu sa tobom i sa curicom. 🙏 prava skolska trudnoća 

CarpeDiem.
    29. Lipanj 2021. 18:35

Endzrue

CarpeDiem.

Uh baš sam se naježila.
    Nadam se da će njena mama potražiti pomoć kod djecijeg psihologa, ili baš pročitati mnoge od dostupnih knjiga na temu dječjeg odgoja, prvenstveno razvojnih faza za čije usmjeravanje je odgovoran roditelj. Dijete od 3 godine nema svijest, niti ima sa cim razmišljati (U smislu tog dijela mozga), tako da će joj majka nanjeti nemjerljivu štetu za ubuduće. Da je poznam osobno prijavila bih je.
    Što se tiče vrtica, tu bi tete trebale odraditi jedan dio posla. Ne mislim da će se djeca međusobno postrojavati, u smislu udaranja i vracanja. I to mi je jezivo. 😐
    Nadam se da ste ti i tvoja curica bolje što se tiče grlobolje. 🙏

Hvala ti.. Počele smo se kupat u moru pa je već bolje.. Što se vrtića tiče mislila sam na sveukupnu odgojno obrazovnu ustanovu da će učinit svoje jer je sama. Ima stariju seku 9god i nepozna situacije koje će imati sa vršnjacima kad krene. Bit će to sve bolje. Jučer sam ih čuvala skupa i bile su dobre. Nisu se niti jednom posvađale. Tako da se nadam da će s vremenom biti bolje. Što kažeš ponudit curici zagrljaj i utjehu i čut je kad je nitko drugi ne čuje

Baš tako, bar ti ako majka ili netko iz bližeg okruženja ne zna. 🙏🙏❣

Sanjalica5 💙🤱👩‍🍼👩‍👦💙
    29. Lipanj 2021. 18:36

Danas kontrola secera prosla dobro...kazu da su mi rezultati mjerenja dobri i nisu zabrinjavajuci...preporuceno mi je da nastavim kontrolisati secer 4x dnevno i da se drzim dijete 🤦 sveee to nije problem da ja nisam konstantno od te glupe dijete gladna 🤷😂😂 alii sto se moraaaa,moraaa se i nije teskoo...nadam se da ce sve na kraju biti dobrooi...

💝💝❤💝❤💝❤💝

12/20 Biohemijska 💔
    28.01.2021. ➕
    Termin 30.09.2021.
    Rodio se nas prvenac. 01.10.2021. 💙 💙

Kinderica
    29. Lipanj 2021. 19:19

Lady.D

Cure, kroz par dana vec osjecam malca kako lupka pomalo. Danas nema nikakvih pozdrava na koje sam naviknula. Ali osjetim kao da mi stomak vibrira (ne znam kako drugacije bi to objasnila 🙈), kao da mi mobitel vibrira u stomaku. Jel neka od vas imala ovu uvrnutu pojavu? Da li da se brinem ili je to nesto normalno? 🙄

Jaoo nas dvije smo prave paralelke po našim trudnoćama! 😊 Ako se dobro sjećam, točno smo u dan trudne. Ja sam prije nekih tjedan dana počela osjećati balončiće, onda nakon dva dana te vibracije, i danas prvi put osjetila prave udarce! Ovo mi je do sada najljepši događaj od plusića na testu! 🥰 

• sunce7
    29. Lipanj 2021. 19:22

ponosna.mama

bilja1212

pisem sto ja imam u torbi :)

2x grudnjaka za dojenje
    2x potkosulje
    Spavacica
    Pidzama
    Gace
    2x rucnika
    Japanke
    Maramice
    Vlazni wc papir
    Ulosci za rodilje
    Mrezaste gacice x2 paketa
    Cetkica za zube i pasta
    Gumica za kosu
    Maskica za lice ( ako cemo trebati nositi )
    Krema za ruke
    Dezinfekcijsko sredstvo za ruke
    3x carape
    Casa za piti vodu
    Labelo
    Sapun za ruke
    Britvica
    Gel za tusiranje
    Sampon i regenerator za kosu
    Rol on i dezedorans

Sve za higijenu su mini pakiranja iz dma :)
    Mrezaste gacice i uloske za rodilje takoder imas u dmu
    H&M ima potkosulje i grudnjake za dojenje

Za bebicu sam spremila:

Kremu za pelensko podrucje
    Mali paket pelena za novorodence
    Vlazne maramice
    Podlogu za prematanje (violeta ima/dm)
    Gaze x3
    Bodi 56 x2
    Hlace 56 x2
    Majica 56 x2
    Kapica
    Jedna duga pidzamica 56
    3x carapica
    Kapica
    Robica za izlazak
    Rukavice da se ne grebe
    Dudicu ako ce trebati

Vecinom kazu da robicu ne treba spremati ali ja jesam za svaki slucaj :)

Muzu pripremila u autosjedalicu jastuk za nosenje bebe iz bolnice, dodatan paketic pelena i dekicu.

Za rodiliste mozes uzeti suhe grickalice, proteinsku cokoladicu i vodu u posebnu vrecicu ali to jos nisam pripremila :)

Haru

Robica je preslatka 🤩 Meni stalno izbacuje Pat Pat, ali nikako da se odvažim nešto naručiti. Gledam po trgovinama neki kompletić 56 za izlazak iz bolnice, ali ili mi se ne sviđa ili nema veličine. Čini mi se da za curice nema čeg nema, a za dječake slabo. 🙄
    Vi koje ste se već bacile na pakiranje torbi za bolnicu dajte slikajte ili pišite čega i koliko ste spremile. Imam neko okvirni popis što treba, ali opet lakše mi je vidjeti/pročitati kod nekoga tko je spreman već. 😁
    Hladite se i želim vam super dan! 🙂

Super si ovo sve napisala, Sanjarka je nadopunila ono sta sam ja mislila. Jedino jos termalna voda, mene je na porodu spasila jer sam umirala od vrucine, a i kasnije u sobi mi je super bila jer nismo smili palit klimu (al to je ipak bia Split i 7.mj.pa je pakleno) 😏
    Mene zanima di ste kupili spavacice za rodiliste?
    Pretpostavljam da su dugi rukav na kopcanje sprijeda, ne znam di da pogledam 🤷🏻‍♀️

Ja sam nasla par lijepih spavacica na C&A bas prilagodene za dojenje i ogrtac lagani isto.

Pa cu uzet dvije i ogrtac, a sigurno cu ih i po kuci iskoristit svakako sam trenutno samo u spavacicama😂

SamoMalo
    29. Lipanj 2021. 19:47

Ja nisam ni blizu pakiranja torbe, nisam ni jednu stvar jos kupila 😅

Spavacice obavezno kratki rukav. Kipuce je tamo, rodila prvo u zg u 1.mj i vruce je bilo. Ja sam ih kupila u zg na placu 😁

Biilja
    29. Lipanj 2021. 19:56

C&A ti asortiman za trudnice/dojilje ima samo online pa da znas, provjerila sam u ducanu sa prodavacicom.. nazalost mozes samo naruciti 

💙 Šimun: 10/2021.
    ➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
    💜 Mara: 11/2023.

Lady.D
    29. Lipanj 2021. 20:12

Kinderica

Lady.D

Cure, kroz par dana vec osjecam malca kako lupka pomalo. Danas nema nikakvih pozdrava na koje sam naviknula. Ali osjetim kao da mi stomak vibrira (ne znam kako drugacije bi to objasnila 🙈), kao da mi mobitel vibrira u stomaku. Jel neka od vas imala ovu uvrnutu pojavu? Da li da se brinem ili je to nesto normalno? 🙄

Jaoo nas dvije smo prave paralelke po našim trudnoćama! 😊 Ako se dobro sjećam, točno smo u dan trudne. Ja sam prije nekih tjedan dana počela osjećati balončiće, onda nakon dva dana te vibracije, i danas prvi put osjetila prave udarce! Ovo mi je do sada najljepši događaj od plusića na testu! 🥰

Daaa...tocne u dan. 19+3. Ja sam prije par dana isto pocela osjecati baloncice i blage udarce. Preslatko mi je to lagano pucketanje i kuckanje u stomaku. Nekako najcesce osjetim dopodne i navecer ili kad pojedem nesto fino. Al danas mi stomak bas luduje, cijeli dan osjetim vibracije i nesto malo laganih udaraca. 🙈

• sunce7
    29. Lipanj 2021. 20:15

bilja1212

C&A ti asortiman za trudnice/dojilje ima samo online pa da znas, provjerila sam u ducanu sa prodavacicom.. nazalost mozes samo naruciti

U Njemackoj ima i u trg.🙈
    Steta da nema i kod nas dolje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.