Hvala vam za popis stvari za bolnicu!
Grudnjaci za dojenje iz H&M-a su vam dobri? Nisam još ni jedan kupila, a vidim da vas je par tamo kupilo pa bih probala i ja.
'21. 💙
'24. 💛
Grudnjaci za dojenje iz H&M-a su vam dobri? Nisam još ni jedan kupila, a vidim da vas je par tamo kupilo pa bih probala i ja.
Ja sam kupila grudnjak u lidlu, i odličan je. Fino mekan, i cvrst, ima kopcu koja se odkopča kad se doji
17.10.2009.👩❤️💋👨
2010. 👶♀️
2011. 👶♀️
2015.👶♀️
23.01.2021. ➕🤰
6.05.2021. Anomly scan 19 tt stiže nam dečko 👣
Termin poroda 30.9. 2021.
Ja sam uzela i odlican je stvarno, mekani su, ovi moji nemaju zicu dolje a kopcica je cvrsta :)
💙 Šimun: 10/2021.
➕ Novi plusić ugledan 28.2.2023.
💜 Mara: 11/2023.
Pozdrav sve trudnice.. pratim vas redovito a povremeno se i ukljucim..trebam opet savjet:
Netko je bio pisao o skraćenom cerviksu al ne mogu naci post…
Ja sam u petak zavrsila na hitnoj kamo me moja gin poslala zbog skracenog cerviksa (28). Na proslomjesecnom pregledu je bilo 40, pa je krenula panika. Sa hitnog su me pustili doma na mirovanje jer zapravo nista ne mogu napraviti.. spominjali su briseve al vise nije radio lab a ne radi ni vikendom..
Jucer sam bila u trudnickoj ambulanti gdje je bio neki bas neugodan i otresit doktor koji me oprao sto idem i soc i priv ginekologu.. da se odlucima za jednog i gotovo… briseve nije ni spominjao a po njemu nije potrebna posebno cesca kontrola nego kao inace 1 mjesecno. Mene panika ulovila da nemam neku infekciju a nocas su mi pocele i kontrakcije koje do sada nisam imala.. proslo je nakon pola sata pa pretpostavljam da su BH.. ugl, moje pitanje je da li netko ima iskustvo sa skracenim cerviksom i da li je radio briseve tada, jer sam nesto citala da se brisevi ne bi trebali raditi na osjetljivom cerviksu al kako onda utvrditi infekciju?!?! I zaboravila napomenuti 21 tt sam.
Imala sam problema sa skracenim cerviksom i kontrakcijama u prvoj trudnoći. Cerviks je u momentu hospitalizacije bio 26mm.
Imala sam nepravilne i BH kontrakcije pa nakon dva dana dobila i prave.
Prikljucena sam na tokolozu i 3 puta dnevno su mi radili crtg, koji bi dogurali u sobu. Nisam ustajala, hodala , sjedala. Više od pola trudnoće. Pila sam magnezijum do 1000 mg dnevno zbog kontrakcija takodjer.
Brisevi su glavna pretraga pri skracenju cervixa, jer postoji mogućnost da je odredjena bakterija i izazvala skraćivanje. Isto tako se odradi i cervikoketrija da se utvrdi tacno stanje i duzina cerviksa. Po mom mišljenju su svi pristupili veoma povrsno i neodgovorno. Ako si u mogućnosti otidji kod privatnika neka ti odradi briseve i cervikometriju, a ako tu nešto ne bude ok bolnica te i sa privatnikovom uputnicom mora hospitalizirati. Neboj se većinom mame sa tim problemom izguraju trudnoću sve do pred kraj, samo malo pažnje doktora i tvoje mirovanje. Zelim ti sve najbolje i drzim fige na najjače da sve bude u savršenom redu
CarpeDiem hvala ti... nisu me ostavili u bolnici.... preostaje mi samo mirovanje i nadanje da ce bit ok.
Ja sam uzela dva grudnjaka za dojenje sa stranice na fejsu Marina-oprema za trudnice i super su. Ima razlicitih modela po ok cijeni.
Super su vam sve stvari koje ste kupile za bebice i trbusici su vam lipi😍
Ja sam isto obavila kupnju za bolnicu, manje vise sve imam, jos neke sitnice treba kupiti ali to cu lako. Nisam jos nista spremala u torbu sve stoji u ormaru, ima jos vremena. Kod nas u Ri za bebice ne treba uzimati nista osim za izlazak-tako su rekli na tecaju-ali ja cu svejedno uzeti tetricu jednu i dudicu. Ostalo necu nista. Ako sto bude trebalo muz ce lako donest. Necu previse stvari nositi u torbi samo ono sto je nuzno bas. Ja sam si kupila pjenu za suho pranje kose, necu ju tamo prati.
Ja 33g,mm 34g
19.01.2021 pozitivan test nakon skoro 2 god pokusavanja
💙 Stiže nam dečko 💙
E a kad je bilo u Lidlu nisam uzela jer kao ma ima još vremena, bit će dok mi bude trebalo i od tada nikako još. Valjda će biti u ova 2 mjeseca. 🙂 Baš ću pratiti kataloge.
'21. 💙
'24. 💛
Drage buduce mame, ima li netko od vas da je iz Osijeka i da ce roditi krajem 10.mjeseca? Mozda se sretnemo u bolnici, nama je termin 22.10., ali moram na carski pa ne znamo jos kad cemo ga dogovoriti, ajde odmah da mi ispricate iskustva sa carskog, malo me strah posto je prva bebica u pitanju. :)
🙋🏻♀️1998. 🧔🏻1992.
👩❤️💋👨23.01.2016. 💍27.02.2020. 💒15.05.2021
25.02.➕🤰🏻
👶🏻 Termin 22.10. Matej 😊💙
Termin carskog 18.10.2021. 😊
Matej: 50 cm, 3620 grama 🥰
09.01. ➕
Termin: 10.09.2024. 🤰🏻
Cure koje narucujete sa patpat koju velicinu uzimate?
Ja sam naručila 0-3 mjeseca i to je stvarno sve preveliko, najbolje naručiti Newborn veličinu, mislim da bi po njihovim veličinama to odgovaralo broju 56.
👱🏻♀️29 (Hyperemesis gravidarum, hipertireoza, hipermobilnost zglobova) & 🧔🏻33
Prva trudnoća - termin 29.09.2021.
Žene koje imate roditi kraj 20mj,početak 11..jel već sad uzimate robicu ili čekate da bas dođe jesen/zima kolekcija?
Tipa ima na H&M divnih setova bas za novorođenče ali ne znam koliko je isto obuci bebu u 9 mj u to ili kao ja konkretno iza 1.11? 🤷♀️
Prvog sam malca rodila sredinom 10 i bilo je prekrasno jesensko vrijeme,suho bez vjetra..a već mjesec dana razlike je puno..a voljela bi pocet kupovati,svrbi me 🤣🤭
👱♀️ 33
🧔🏽 34 zdrav ko dren
👦 sinko (2017)
👼 moj anđeo 2020 (beba rođena u terminu,otišao na nebo nakon par sati,dg. Nerazvijena pluća)
Otežano smo začeli oba sina,za 👼 nam je preko godinu i pola.
➕4.3.🌈💖
6.11. Baby girl 💖
url=https://lilypie.com]
Ivona1505
Pozdrav.
Inače sam netko tko ne voli standardiziranje neprijatnog iskustva zbog recimo ne saradnje sa medicinarima, vlastitog ne znanja ili ko zna čega pa ću zanemariti sitnice i veoma pozitivno opisati svoje iskustvo carskog poroda.
------
Ako pročitaš i koje negativnije ili teže iskustvo poroda nemoj ga sebi nametnuti u podsvjest kao ultimativnu istinu, svi smo različiti 🙌😁.
----
Imala sam dogovoren carski petkom ujutro, srijedom uvečer oko ponoći mi je pukao vodenjak. Nakon 20 minuta dolaska u bolnici pregledom je ustanovljeno da sam skroz otvorena i da moram odmah u o.p salu. Imala sam kontrakcije na svakih 3 minuta. Beba se nije spustila u porođajni kanal (na srecu) i imali su tek toliko vremena da odrade carski.
Muž je bio u sali pored mene, imala sam kombinaciju spinalne i totalne anestezije koju sam prethodno potpisala uz obavljen razgovor sa anesteziologom i preoperativnu pripremu.
Rez je bio veoma nisko, kratak i odavno već nevidljiv.
Noć je prošla ok, bez pretjeranih bolova, beba je cijelu noć bila sa mnom. (Prvih sat vremena sa tatom dok su mene zasili).
Sutra dan jedino teško mi je bilo prvo ustajanje. Boli rana, ali čini mi se više materica koja se vraca u prvobitan polozaj i veličinu. Nisam imala drenove niti išta slično.
Nisam imala bolove prilikom stolice (trazi laksativ, i pij puno vode).
(Jedino sam imala veoma jak bol u desnom ramenu zbog viska zraka koji ne izadje
carskim pa sam bila na kiseoniku 2 sata i nakon inekcije i tablete je popustilo.)
Svako iduce ustajanje je bilo lakse, bol je bila prisutna ali se moze ustati i obaviti osobna higijena ili sve sa bebom. (Imam nizak prag boli inače). Na doručak sam isla bez problema sa bebom sama. (Takva je praksa da se porodilje ne uleže i prije oporave).
Ukupno 3 dana bolnice, i normalno sam odsetala kući. Nakon 7 dana su mi konci nestali, babica skinula flaster i to bi bilo to. Lagano i sasvim normalno sam obavljala laganije kućne poslove, kuvanje, brisanje, sve oko bebe. Muž je bio prvih 7 dana sa nama kući, ostalo sam radila sama od tada do danas. 😁
Obitelji smo dozvoljavali samo da dodju u goste, nismo trebali niciju pomoć.
Sortiraj odgovore
Najstariji